skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cântând cu prietenii

Pavarotti, omul cu mintea și sufletul deschise, cel care a scos tenorul din operă și l-a adus în mijlocul oamenilor, a avut o mare dragoste pentru orașul său natal, Modena. Profitând de celebritatea și farmecul său personal a insistat, și…

Citeste mai departe

Praful

Şterge praful, dacă trebuie, dar oare n-ar fi mai bine Să pictezi un tablou sau să scrii o scrisoare, Să coci o prăjitură sau să plantezi o sămânţă, Cântărind diferenţa între a vrea şi a avea nevoie? Şterge praful, dacă…

Citeste mai departe

Magia pianului

Orice obstacol e o provocare. Orice vis poate fi împlinit. Orice țel poate fi atins. Poate te îndoiești, poate e țelul prea departe, poate e prea mult de muncă, poate e prea dificil, poate ești neîncrezător, poate... Și totuși... dacă…

Citeste mai departe

Un minut de candoare

Iată un clip scurt, plin de bucurie. Un moment de magie surprins de camera de luat vederi. Pe un drum neasfaltat, lângă o băltoacă, în mijlocul naturii, aterizează puritatea. Putem vedea ceva atât de simplu, atât de natural și de…

Citeste mai departe

Avem timp

Avem timp pentru toate. Să dormim, să alergăm în dreapta şi-n stânga, Să regretăm c-am greşit şi să greşim din nou, Să-i judecăm pe alţii şi să ne absolvim pe noi înşine, Avem timp să citim şi să scriem, Să…

Citeste mai departe

Vorbe din bătrâni

Ca să îmbătrânești nu trebuie să devii bătrân Poți să te naști bătrân și poți să mori tânăr. (J Cocteau) Vârsta nu-i un pretext de îmbătrânire. (G. Slattery) Visul meu e să mor tânăr la o vârstă înaintată. (Jeanson) Îmbătrânirea…

Citeste mai departe

Miracolele ascunse ale naturii

Ce au în comun tehnologia, arta și știința? Curiozitate și încântare pentru că acestea ne fac să explorăm, pentru că suntem înconjurați de lucruri pe care nu le putem vedea. Îmi place să folosesc filmul ca să mergem într-o călătorie…

Citeste mai departe

Patru trepte către înțelepciune

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi, este să intraţi în contact cu sentimentele negative de care nu sunteţi conştienţi. Mulţi oameni au sentimente negative de care nu sunt conştienţi. Mulţi oameni sunt deprimaţi, fără să fie conştienţi că sunt…

Citeste mai departe

De ce să-ți faci griji?

Poem irlandez In viață, sunt doar două lucruri pentru care trebuie să-ți faci griji: Dacă ești sănătos sau ești bolnav. Dacă ești sănătos, N-ai de ce să-ți faci griji. Dar dacă ești bolnav, Sunt doar două lucruri pentru care trebuie…

Citeste mai departe

Dependent de spirit

Dependent de Spirit: Un drum radical către descoperirea iubirii de sine şi a miracolelor Dragii nostri cititori, aveti acum o carte noua, scrisa de o tânără, Gabrielle Bernstein, carte care este de mare interes pentru tineri si adulți, bărbați și…

Citeste mai departe

Întrebarea

Hainele mele sunt sărăcăcioase, dar curate. Pânza cămășii nu este de cea mai bună calitate, dar e tot ce mi-am putut permite. E costumația de duminică, iar pantalonii sunt un pic tociți, doar atât cât să se vadă cu ochiul…

Citeste mai departe

Copistul regelui

Ca intotdeauna, in ajunul Craciunului, regele il invita pe prim-ministru sa faca o plimbare impreuna. Ii placea sa vada cum erau impodobite strazile - mai mult pentru a evita cheltuielile excesive, decat pentru a se bucura de ceea ce vedea.…

Citeste mai departe

Teoria morfogenetică

Incă de la descoperirea ei de către Rupert Sheldrake, Teoria morfogenetică (TM) a suscitat vii controverse. Reacţiile în lumea ştiinţifică au fost atât de aprinse, încât unii savanţi au fost chiar de părere că :"Sheldrake pune magia înaintea ştiinţei şi…

Citeste mai departe

Unde se ascunde creativitatea?

Scriitoarea Amy Tan patrunde în lumea procesului de creație și caută să afle cum poți crea ceva din nimic, cum poți ajunge la un rezultat minunat și surprizător daca pornești de la zero, de unde vine inspirația? Întâmplările favorabile sunt…

Citeste mai departe

Oglinda Cerurilor

Va prezentam astazi documentarul Oglinda Cerurilor. Fapte, dovezi documente scrieri stravechi descoperiri arheologice si mai ales teoria ce contrazice istoaria oficiala. Fiecare dintre noi are dreptul de a alege daca accepta teoriile expuse in acest film sau nu. Este adevarat…

Citeste mai departe

Un sat cu multe flori

Zalpie, un sat secular din sud-estul Poloniei, un loc în care o tradiție minunată s-a născut acum un secol. O femeie a început să-și picteze casa. A zis adio culorilor tene și plictisitoare moștenite de-a lungul sutelor de generații și…

Citeste mai departe

Desenează un copac

Testul Baum, sau “testul copacului”, cum este cunoscut de catre publicul larg, a fost inventat de catre psihologul german Charles Koch, in anul 1952 si este folosit si astazi, in lumea intreaga, ca o buna metoda de a analiza individualitatea…

Citeste mai departe

Tabla de șah

Un tanar, lovit de necaz, s-a dus la o manastire, departe, si i-a spus unui batran intelept: - Viata m-a dezamagit. As dori sa ajung la lumina Dumnezeiasca, pentru a ma vindeca de suferinta, dar nu sunt in stare si…

Citeste mai departe

Principiile norocului

Psihologul Richard Wiseman a realizat anumite teorii despre cum am putea obține norocul mult râvnit, pe baza unor cercetări efectuate în cadrul proiectului „școala norocului”. De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat tot timpul ce este norocul, dacă există sau nu…

Citeste mai departe

Învățatul și conducătorul de cămile

Într-o caravană care traversa deșertul, era odată un preot învățat, care era atât de înțelept, incât a adunat laolaltă 70 de cămile, fiecare încărcată cu lăzi grele. În ele nu era altceva decât cărți ale preotului, cărți despre înțelepciunea trecută…

Citeste mai departe

Frumusețea naturii

Ce este frumos? Tot ceea ce există în natură este frumos și perfect. Dumnezeu, Creatorul, Cel de Sus, Alah sau cum este numit în lumea largă, nu a facut nimic imperfect sau urât. Acest lucru l-a făcut omul, stabilind niște…

Citeste mai departe

Povestea tânărului furios

Într-o dimineaţă însorită Buddha mergea pe jos printr-un sat din India antică. Dintr-o dată, un tânăr foarte furios şi nepoliticos a venit la el şi a început să-l insulte. - Nu ai niciun drept să-i înveţi pe alţii, a strigat…

Citeste mai departe

A venit aseară mama

A venit aseară mama, din sătucu-i de departe, Ca să-l vadă pe feciorul, astăzi domn cu multă carte. A bătut sfios la ușă, grabnic i-am ieșit în prag, Mi s-a umezit privirea, de iubire și de drag. Sărutîndu-i mâna dreaptă,…

Citeste mai departe

Delfinul inimos

Pelorus Jack a fost un delfin - delfinul lui Risso pentru a fi mai exacti. Un delfin salbatic, care nu a fost niciodata dresat, nimeni nu i-a spus vreodata sa faca ceva si totusi el a ajutat mii de oameni.…

Citeste mai departe
Back To Top