skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
Lupta împotriva Răului

Lupta împotriva răului

 

Dacă ne punem mereu întrebări despre motivele existenței răului, nu facem decât să ne vlăguim; iar dorința de a-l suprima este dinainte sortită eșecului. Ce facem iarna împotriva ploii, a zăpezii, a furtunii, a frigului? Oare ieșim din casă pentru a porunci forțelor naturii să se potolească? În povești există astfel de lucruri, dar în viața curentă ne ocupăm de casă, o consolidăm, îi verificăm izolația, instalăm o încălzire bună, și este suficient, ne liniștim.
Ei bine, așa ne sfătuiește înțelepciunea să acționăm împotriva răului. În loc să luptăm direct împotriva lui, trebuie să ne ocupăm numai să devenim din ce în ce mai rezistenți, ca să înțelegem și să acționăm mai bine. Astfel, un rău care în alte condiții ne-ar fi doborât, contribuie, dimpotrivă, să ne întărească, să ne înnobileze și să ne amelioreze sănătatea.

de Omraam Mikhaël Aïvanhov

Comentarii (2)
 1. Toata viata noastra o traim intre bine si rau.Ne dorim sa facem bine si de multe ori facem rau.Ne-am luptat de atatea ori cu acest”rau”si nu stim daca am reusit sa-l invingem, daca am stiut sa-l gestionam in asa fel incat , sa nu ne mai atinga.Si nu reusim – oricat de mult ne straduim “raul “ ne urmareste mereu.Cum sa scapam de el?
  Dar cine este raul sau ce este? “Rau “ poate fi tata care ma bate, sau rea poate fi mama care ma cearta.”Rau “ poate fi copilul care nu ma asculta sau “rau” poate fi cel care nu ma intelege.”Raul “ poate lua multe forme.’Raul” poate avea tot atatea fete cate fete avem fiecare.Daca privesti”Raul”, el poate fi pretutindeni si chiar este peste tot.
  Stiti ce este insa interesant? In ceea ce exista si in ceea ce vine spre noi “raul “ se intrupeaza doar atunci cand este DENUMIT.Atunci cand noi denumim o anumita situatie , o anumita stare sau un anumit om ca fiind “rau”.In acel moment el DEVINE “rau”.Se statorniceste in acest cuvant, oglindindu-l.
  Greseala noastra a oamenilor este ca denumim prea repede ceea ce traim.Si astfel totul prinde contur pentru noi.Exact in felul in care il denumim.
  Sa nu mergem mai departe si sa despicam firul in patru , pentru ca pana la urma, solutia este la indemana fiecaruia .
  Vei putea scapa de “rau” atunci cand vei invata sa ierti.Iertarea este cea care transforma raul.
  Cand acorzi iertare, raul nu se mai poate manifesta. Cuvantul dispare din mintea si din inima noastra .Cand ai invatat sa IERTI , ceea ce vine spre tine nu mai este “RAU” , este o oportunitate de a IERTA din nou .O ocazie , prin care nu permiti “raului “ sa se nasca.Si in felul acesta nu te mai poate afecta.
  Cand lupta cu “raul “ a luat sfarsit, incepe sarbatoarea iubirii.
  Bucurati-va de ea prin Iertare si Acceptare.

   
 2. Nu exista „rau”, asa cum nu exista „bun”. Sunt doar experiente de viata din care putem invata. Experientele in sine sunt neutre. Mintea le categoriseste ca fiind bune sau rele in functie de placerea traita pe timpul sau in urma lor. Mai degraba am putea spune ca experientele de viata sunt mai mult sau mai putin solicitante, dar scopul lor este mereu acela de a creste nivelul de constientizare. Rezistenta interioara, intensitatea cu care ne opunem experientei de invatare o face mai mult sau mai putin placuta.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top