skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Sufletul lupului

 

Mergeam adesea prin lume. Călătoream din sat în sat. Oamenii la început credeau că sunt un vagabond. Apoi, cuvintele mele le-au ajuns la suflete. Am reușit să-i mângâi, să le arăt că viața e frumoasă și poate fi trăită cu adevărat doar dacă îți deschizi sufletul.
Totul a început la 20 de ani. Atunci am petrecut o noapte în pădure și am făcut primii pași către înțelepciune. Calul meu s-a speriat și a fugit printre copaci. O bună bucată a alergat cu tot cu căruță. Apoi, aceasta s-a făcut praf. Eu am rămas în mijlocul drumului, la mare departare de casă. Nu aveam cu ce să fac focul, nu aveam nimic la mine și noaptea venea.
M-am așezat lângă un copac mai mare și m-am făcut ghem. Trebuia să trec peste acea noapte de iarnă.
Frigul era din ce în ce mai puternic. Am ațipit.
Dintr-o dată, parcă 100 de clopote mi-ar fi bătut în timpane. M-am trezit speriat. În liniștea nopții lumina stelelor era reflectată de albul zăpezii. Chiar și așa nu vedeam prea departe. Nici nu era nevoie. Un urlet lugubru m-a anunțat că o haită de lupi era în apropiere. Am vrut să mă ridic. Auzisem de la alții că s-au urcat în copaci în situații asemănătoare. Nici nu mai știam cine-mi povestise. Iar mintea mea bezmetică în loc să caute o scăpare, se încăpățâna să sape în aminitiri, „oare Gheorghe să fi zis? sau poate Vasile? nuuu… era popa, sau poate Strâmbeanu a lui Văsălie”. Și uite așa treceau minute prețioase. Am vrut să mă ridic, dar picioarele mi s-au înmuiat brusc când le-am văzut ochii. Mârâiau și mă priveau cu ură. Așa credeam atunci.
L-am privit în ochi pe cel mai mare dintre ei, un lup sur cu mușchi puternici, mult mai mare decât tovarășii lui. El era șeful, eu eram prada.
Atunci a ieșit luna dintre nori. Lumina ei ne-a învăluit pe toți. Era o scenă demnă de a fi pictată.  Dintr-o dată nu am mai simțit frica, ci liniștea. Era atâta pace în inima mea, era minunat. Mi-am simțit sufletul plin de lumină. Lupul era doar un frate în această lume. De când m-am născut, am fost condamnat la moarte, nu numai eu, ci toată omenirea, toate animalele, plantele, Pământul și chiar și Soarele. Da, și el va muri într-o bună zi. Am simțit dragoste pentru copacul ce mă sprijinea și chiar și pentru lupii ce urmau să mă mănânce. Îmi vor mânca doar trupul.
I-am zâmbit lupului.
Brusc, un altul, plin de nerăbdare s-a repezit la mine. Surul l-a oprit. În momentul acela m-am văzut pe mine prin ochii lui. I-am înțeles gândirea. Între noi s-a deschis o punte, o comunicare ce trecea peste timp și spatiu, și care rupea barierele dintre om și animal.
Îi era foame!
L-am înțeles, fără milă fără scrupule, fără falsități, fără minciuni. Eram doar noi doi cu sinceritatea sufletelor deschise total. Restul lupilor așteptau.
S-a apropiat până a ajuns la mai puțin de un pas de mine. Eram împăcat cu mine, eram liniștit. I-am simțit puterea și vigoarea. Era în elementul lui, în mijlocul naturii, el era stăpânul, el era regele, eu doar un nepoftit ce, din întâmplare, călcasem hotarele regatului său.
Nu mi-era frică. Dar când s-a apropiat și mai mult, am închis ochii. Nu aveam așteptări, nu aveam speranțe, nu aveam nimic. Eram doar EU, unul, si mă simțeam în pietre, în frunzele moarte de sub zăpadă, în ramurile și copacii din jur. Eram EU chiar și în blana lupilor ce-mi dădeau roată.
Dintr-o dată, i-am simțit botul si apoi limba umedă și aspră. Mă lingea pe obraz. Încet, fără grabă, tacticos. Am ridicat mâna și l-am mângâiat ușor. A încercat să mârâie, dar parcă nu avea putere.
S-a așezat ușor cu capul pe picioarele mele. Am continuat să-l mângâi încă multă vreme. A ațipit.
Ceilalți lupi s-au așezat fiecare pe locul în care era înainte. Acum stăteau pe burtă și așteptau.
După un timp. Nu știu, poate au trecut două ceasuri, poate mai mult, lupul cel mare s-a ridicat și a plecat, urmat de tovarășii lui. O ultimă privire mi-a aruncat.
Atunci i-am înțeles singurătatea, era singurătatea unui rege, cea liderului ce s-a impus deja. Era mai important să petreacă câteva ore alături de un prieten, decât o masă împărțită cu haita.
Pădurea e mare, va mai avea ocazii.

Povestire de: Razvan
De același autor: Vise de Înger, File de Lumina, Trepte spre Cer

 

Comp_2

Comentarii (38)
 1. …… Salut voios si luminos dragii mei luminosi ! …. Minunata povestire , domnule Razvan … Multumesc
  tare mult pentru ea …. Cand ai o Inima plina de Iubire nimic nu ti se poate intampla ! … Pentru ca atunci tu
  esti in bratele lui Dumnezeu … Cand esti senin in Inima ta , cand esti fara de teama , ei bine , pur si simplu
  devii invincibil …. Totul pleaca din Emotii … Totul pleaca din Inima ta …. Cand in Inima ta sunt Emotiile cele bune
  … si sanatoase … si potrivite …. atunci te vei simti patruns de Marea Putere care vine de la Dumnezeu … Care te
  umple . care te inunda … Care te apara , care te ocroteste ….
  ….. Fiecare Emotie are un miros … Atunci cand o anumita Emotie te predomina corpul tau secreta un miros …
  E demonstrat asta … Animalele simt asta … Lupii , cainii pot distinge intre mii de mirosuri …. De ce unii oameni sunt
  atacati de animale iar altii nu ? … Pentru ca ele simt … Daca porti in tine ura , manie , furie , teama … orice Emotie
  negativa sau nepotrivita …. ele te vor ataca … Pe de alta parte , daca tu esti senin in Inima ta , daca esti plin de
  acele Emotii potrivite , daca stii sa ramai in Pace , calm … atunci nu ti se va intampla absolut nimic ….
  ….. Va iubesc dragii mei luminosi … Si … Va doresc numai Bine ! ….

   
   1. ….. Multumesc mult , draga Violeta , pentru cuvintele frumoase ….
    …. Numai Bine va doresc tie si familiei tale ! ….

     
 2. Codrul frate cu romanul nu este doar o zicala – este o realitate pe care stramosii nostrii au cunoscut-o si perpetuat-o. Drept multumire noi facem azi padurile praf si dezgolim muntii pentru bani, averi si nici macar, ca tot strainii le iau si pe acelea de fapt. Din cele mai vechi timpuri pe aceste meleaguri este o relatie speciala om-lup. In istoria nostra simbolul Lupului il gasim atat pe steag cat si in foarte multe sculpturi. Se spune in povestiri ca dacii luptau odata cu codrii si cand mureau pe campul de lupta se transformau in spirite ale padurii – lupii. Jules Verne in povestirile sale sau in special in Castelul din Carpati reia aceste teme. Se spune ca aceste daruri locale se invatau in familii si se pastrau cu sfintenie. Poate povesti locale….poate…doar cei ce au trait printre cetati stiu…. De asemenea lupul este un animal empatic care are un simt al familiei deosebit. De obicei haitele sunt conduse de femela Alfa, foarte rar de un mascul – asa cel putin spune biologia. Si in istorie sunt multe cazuri cand lupii au adoptat si crescut pui de om – plecand de la lupoaica care i-a crescut pe Remus si Romulus — „intamplator” de ce lupi cand nu prea este zona de manifestare, zona Italiei, ci mai la nord zona Carpatica….cat si in povestirile lui Rudiard Kipling sau in povestle amerindiene inclusiv in ecranizari. Intotdeuna un animal va ataca pe cel slab si aici cel slab este cel caruia ii este frica sau cel ce este bolnav. In natura lupii sunt „sanitari”. Si da, un om invata sa isi pretuiasca viata atunci cand nu mai are nimic si este constient ca fata in fata cu un animal flamand si puternic motivat sa supravietuiasca , daca nu este un caracter cu adevarat puternic, nu va supravietui, nici daca ii va arata cardul, actele de proprietate ale caselor si nici aurul de legat la gat indiferent in forma de bijuterie sau de simbol. Animalul va servi prada…..restul le va lasa fiind inutile propriei vieti si chiar naturii. Omul a echilibrat in lasitatea sa fortele folosind armele de foc ce nu permite animalului nici macar o sansa de a lupta pentru propria viata. Si cu toate aste inca in salbaticie se intampla ca animalul este mai uman decat omul, aparandu-l pe acesta sau salvand pui de om. Acesta povestire s-a repetat de multe ori in locuri diferite si se va mai repeta. Daca ei stiu sa aleaga ….si sa respecte viata…cine este mai intelept ? Poate ca invatand mai mult despre natura…vom invata sa devenim cu adevarat plenar oameni. Superba povestirea si foarte frumos narata.

   
  1. Doamna Luiza, daca tot ne faceti enciclopedia lupilor, de ce nu ne spuneti si de imperecherile lor, de cautarea amantului, a iubitului, de procrearea animalica, de pozitionarea lor ???? Sunteti dominata de instince, care sunt specifice animalelor si v-ati potrivi foarte bine ca si ghid la o gradina zoologica ! Bravo, v-ati descoperit menirea ! Traiasca GRADINA ZOOLOGICA !

    
   1. Doamna nu vorbeste de „metafore”, ea e convinsa de ceea ce spune.
    Unii nu realizeaza ca in povestira lui Razvan, se face referire la interiorul omului si nu la aplologia rasei lupilor. Descrierea rasei lupilor si nu esenta spirituala a povestii, iti arata clar ceea CE ESTI ( psihologic vorbind). E dur, dar adevarat !

     
 3. „Domnule” Ion, de ce atacati? De ce jigniti? Inca atacam si punem la pamant pe cei care impartasesc alte opinii decat noi?! Asta mi-a aratat clar CEEA CE SUNTETI (psihologic vorbind)….

   
  1. Nu atac, descriu un fapt ! Ca ea ne ataca de mult timp, recent facandu-ne si rebuturi umane, nu ai zis nimic, Andreea, de ce ? Te simti un rebut uman? Eu nu ma simt si de aceea reactionez la jignirile si maculatura de prost gust ce o asterne. Daca si minunatul si calmul Dan s-a revoltat, nu inseamna nimic ??? A fost ridiculizata de foarte multa ori pe acest site … si tot continua, ca si cand ea ar fi, nu Maica Tereza ( care a fost saraca) ci Regina Elisabata in persoana. A inceput si sa-si enumere locurile de munca, deh, ea e un om realizat, pe cand noi suntem „pleava” societatii. Psihologic vorbind cum se numeste aceasta boala ??? Faptul ca acceptati sa fiti umilita, bravo dvs., va meritati una pe alta. Vorbesc doar din punct de vedere al bunului simt.

    
   1. Conflictele si razboaiele de la conflicte de cuplu pana la conflictele militare sunt un raspuns de REACTIE. A reactiona este animalic si instinctual; a intelege este omenesc.
    O seara minunata va doresc ! :)

     
 4. Multumesc draga Razvan . Consider ca ne-ai prezentat un exemplu minunat de ceea ce inseamna ” Sa-ti imbratisezi FRICA ….cu IUBIRE ” . Una din consecintele acestei „IMBRATISARI „,consider ca este CONECTAREA (RECONECTAREA ) cu DIVINITATEA CARE ESTE IN TOT si TOATE .Unii o numesc MATRICEA DIVINA , altii o numesc INTELEPCIUNEA UNIVERSULUI , altii o numesc MINTEA DE DINCOLO , altii o numesc DUMNEZEU samd ) .Va imbratisez.

   
 5. Domnule Ion sunteti nou pe acest site si trist nu ati inteles mare lucru. Fiecare om e cu experienta lui si nimeni pe acest site nu este mai presus de altul. Aici indiferent de mediu si educatia pe care o avem fiecare, ne exprimam opiniile . Fiecare reprezinta punctul lui de vedere argumentat sau nu. Nimeni nu se considera mai destept decat altul. Aici toti suntem teoretic si practic niste necunoscuti care comentam in stil propriu mesajele lui Razvan. De aceea parerea fiecaruia nu este un atac la persoana cuiva – este doar propria opinie. Daca aveti probleme de a va simti lezat de ceva, ganditi-va de la ce vi se trage – personal nu va cunosc si nici nu imi doresc, asa cum de altfel nu ne cunoastem niciunul desi suntem impreuna pe acest site de trei ani si ceva. Fiecare dintre noi am contribuit sau nu, atat cat ne-a dus mintea sa comentam si sa fim prezenti impreuna cu Razvan si cu Editura For you. Suntem doar necunoscuti… asa incat accesul dvs. fata de comentariile mele este complet inutil. Va citesc parerea sau nu, dar asta nu ma impiedica sa comentez daca cred ca am ceva de scris. Este doar parerea mea – pentru unii poate valabila pentru altii nula de drept. Asa cum fiecare are o parere si un univers de cunoastere si de exprimare – oferiti-l pe al dumneavoastra si daca va afecteaza sau nu, urmariti parerile pro si contra a celor ce citesc si isi exprima parerea. Este un site cu acces liber tuturor care apartine lui Razvan si este preluat de Editura For you. Simplu. Succes la a fi dumneavoastra insiva – la fel de necunoscut ca si mine ca si noi.

   
 6. ,, L-am privit în ochi pe cel mai mare dintre ei ….
  Atunci a ieșit luna dintre nori. Lumina ei ne-a învăluit pe toți. Era o scenă demnă de a fi pictată. Dintr-o dată nu am mai simțit frica, ci liniștea. Era atâta pace în inima mea, era minunat. Mi-am simțit sufletul plin de lumină. Lupul era doar un frate în această lume. De când m-am născut, am fost condamnat la moarte, nu numai eu, ci toată omenirea, toate animalele, plantele, Pământul și chiar și Soarele. Da, și el va muri într-o bună zi. Am simțit dragoste pentru copacul ce mă sprijinea și chiar și pentru lupii ce urmau să mă mănânce. Îmi vor mânca doar trupul.
  I-am zâmbit lupului.,,
  ………………………………….
  Nu mi-era frică… Nu aveam așteptări, nu aveam speranțe, nu aveam nimic. Eram doar EU, unul, si mă simțeam în pietre, în frunzele moarte de sub zăpadă, în ramurile și copacii din jur. Eram EU chiar și în blana lupilor ce-mi dădeau roată.,,
  ………………………………….
  Minunat , Razvan !
  Multumesc mult ! :)
  …………………………………..
  Morala : Sa ne traim viata in iubire pentru noi si tot ce ne inconjoara ! Cand in inima ai Iubire inseamna ca il ai pe Dumnezeu …. Se dizolva toate contrariile . Intr-o inima plina de iubire nu mai exista polaritati …. .Daca nu reusim sa depasim frica mortii omitem sa mai traim Ce conteaza daca mori in clipa asta sau mai tarziu ? Toti suntem datori cu o moarte !
  ………………………………….
  Dar toate astea se invata in timp ! Sunt sigura ca , cu ceva timp in urma nu as fi gandit la fel ! :)
  Imbratiseaza si Lasa-te imbratisat ! :)

   
 7. Nu cunosc alte comentarii ale doamnei Bratu, nu le-am citit. Am ajuns pe aceasta pagina, am citit articolul acesta care mi-a placut foarte mult si am citit si comentariile. Nu stiu daca ne-a facut „rebuturi umane” sau nu, dar eu, de obicei, nu ma identific cu imaginea pe care alte persoane o proiecteaza asupra mea. Pentru ca eu stiu cine sunt. Perceptia lor asupra mea tine de ei, in niciun caz de mine. Un lucru stiu sigur: mai avem multe de invatat despre toleranta si iubire neconditionata.

   
 8. Nu vreau sa supar pe nimeni dintre cei care cred in conectarea cu divinitatea dar daca intimplarea a avut loc cu adevarat acea liniste totala este efectul drogurilor produse de catre creier in conditii de stres maxim mai ales in fata mortii iminente pentru al ajuta pe om sa suporte durerea si tot chinul ce va urma.Daca a-ti cere parerea unui specialist in tainele creierului ve-ti vedea ca nu are nici o legatura cu divinitatea ci doar cu fiziologia corpului uman.

   
 9. Mesajul transmis de Răzvan este poate prea profund şi complex.
  Foame opus mângâiere, instinct contra prietenie, singurătatea contra haită, credinţa versus realitate, simbolistica lunii, complexitatea transformării, de ce este important să te priveşti prin ochii celui din faţa ta, avantajele şi dezavantajele ascensiunii în planul „regalei” puteri, inclusiv a celei spirituale, etc.
  Fiecare privim lucrurile la acest moment aşa cum putem, pentru că nu suntem (încă) pregătiţi să devenim egali, de fapt echilibraţi.
  A accepta că, cineva de lângă noi este mai puternic şi are colţi mai mari şi mai ascuţiţi decât noi, deci de a ne asuma conştient condiţia de naturală inferioritate, este o formă de iubire, iubire divină.
  De regulă, cei care doresc să fie egali cu ceilalţi, sunt cei de pe planurile primare, scuze, de vibraţie joasă.
  Şi asta NU ESTE O JIGNIRE.
  Este o constatare!
  Cei ce ajung în armonie cu elementele şi/sau sistemele spirituale ale multiuniversurilor, înţeleg şi respectă locul pe care ÎL MERITĂ.
  Reamintesc exemplul cu straturile energetice al electronilor: acumulezi energie, poţi trece pe un strat superior. Suma electronilor vor defini natura elementului.
  O parte din comentatori sunt acei lupi flămânzi, poate fraţi, gata să sfâşie din instinct, nepreluând mai nimic din mesajul transmis, dorind doar să (li) se audă acel urlet caracteristic. Ceilalţi aşteaptă.
  Bătrânul Dan, a pătruns latura spirituală pe care o completez: povestirea ne poartă prin toate nivelele piramidei lui Maslov.
  Viorele, te rog citeşte despre glanda pineală şi legătura cu simbolistica ochiului lui Horus. Dacă nu, măcar încearcă să nu mai foloseşti produse ce conţin flor.
  Rosa, la Sarmi vei simţi spiritul lupului dacic.

  Fiţi binecuvântaţi

   
 10. Draga Piatra Craiului – spiritul lupului il vei intalni mai curand la Fetete Albe si la Costesti decat la Sarmi… dar asta este doar o parere.Il vei intalni in multe cetati vazute si nevazute dar….e doar o chestiune de simtire si se manifesta in toata zona Carpatilor si nu numai. Lupul este un simbol al Daciei Felix deci il vei intani pe toate suprafata si in toate legendele locale de multe ori ca personaj pozitiv si eliberator. Asculta legendele locale din batrani si colinda in continuare printre ei….sunt lectii vii de nemurire a unui neam ce se stinge sub crestinism si modernism. Cu respect.

   
  1. Bună Luiza,
   Îţi mulţumesc. Aşa este. Sunt însetat de aceste izvoare, de legende încă vii.

   Despre simţire….da, este nevoie de o sursă emiţătoare şi un receptor.
   În stânga locului în care am capul când dorm am un nod Hartman(N). Busola nu minte.
   La dreapta, câmpul magnetic este inversat cu 180 de grade.(S)
   Efectul?…răspunsul îl vei găsi citind „Tăbliţele de smarald ale lui Toth Atlantul”.
   Excesele energetice le controlez cu un orgonit direcţional.
   Acum trei săptămâni energia a fost prea puternică, Ştii de ce ?!

   Alte precizări.
   Prin Sarmi definesc în mare zona munţilor Orăştiei, iar mesajul a fost direcţionat către Rosa, un spirit pe care am avut onoarea să îl cunosc şi să îl simt. Ea ştie ce am vrut să spun printre rânduri.

   Luiza, şi la Sarmisegetusa la care sunt sigur că faci referire sunt locuri ce vorbesc încă.
   Nu le voi localiza public. Aminteşte-ţi de evenimentele din Bucegi şi de ceea ce fac „fraţii” noştii de origine Abrahamiană.
   Câţi ştiu că şi un al doilea elicopter „de salvare” s-a prăbuşit ?

   La Feţele Albe simt mai degrabă spiritul preoteselor. Nu de puţine ne vedem sau ne simţim.

   Între eclipsă şi echinocţiu, (şi) prin cetatea de scaun a lui Burebista va trece la propriu un urmaş autentic al Lupului alb.
   Fii un exemplu viu şi vino dimineaţă la templu să ascultăm legendele şi să le împlinim esenţa.
   Doar aşa , acestea vor trăi.
   Te-am mai invitat o dată.
   O fac şi acum.
   Dacă va fi voia LUI mă vei simţi şi mă vei găsi.
   Fiind voia LUI, am să-ţi dăruiesc un strop de şi din spirit.
   Dacă va fi vrerea ta, Sofia poate te va ajuta.
   Atunci doar am să te îmbrăţişez.
   Precum am mai spus într-o postare: simt că nu vei veni.
   Motivele nu au importanţă.

   În rest vorbe frumoase.

   Cu permisiunea lui Răzvan, revin cu un mesaj:
   https://www.youtube.com/watch?v=SrvdudY0_QQ

   Fiţi binecuvântaţi.

    
   1. O duminica ,binecuvantata „Piatra Craiului” si la toate sufletele.
    Din pacate nu mi se deschide linkul ce l-ai postat.Daca se poate, vrei, poti, sau ai voie, as dori sa cunosc mai multe din ‘tainele”acestor locuri minunate in care voi merge in acest weekend si eu.Stiu ca nu ne este permis sa ne afisam mailul ,dar prin intermediul lui Razvan se poate.Multumesc.multumesc.
    ***
    Lumina si Iubire!

     
    1. Bună Sofia,
     Este de pe Youtube. Tastează/ căută: ” Decebal speech”.
     Lasă nr. tău de telefon la d-na Mariana de la Cotiso
     Te sun când am semnal.
     Vineri seara am să trec pe la Cotiso sâ îmi îmbrăţişez fraţii şi surorile.
     Ne vedem atunci şi acolo.

     Fiţi binecuvântaţi

      
     1. Buna dimineata,Piatra Craiului,buna dimineata tuturor sufletelor.Ne vedem in acel plai de rai, unde :…Soarele…trăieşte într-o lume fără umbră, din care coboară în pădurea verde a Daciei, trecând poarta solară… ( Mihai Eminescu)

      ***
      Lumina si iubire!

       
 11. Domnule Piatra Craiului ti-am mai scris un mesaj la „Pe meleaguri scotiene” ceva mai devreme de acest comentariu. In privinta faptului ca voi ajunge sau nu….mai e pana atunci si daca e sa ajung voi ajunge – eu sunt doar o femeie obisnuita. Deci fara importanta marcanta asa cum unele persoane manifesta. Daca vei dori si vei fi acolo poate ne comunici si noua. Cu respect.

   
  1. Bună să îţi fie inima Luiza,
   1. Da, buna mea surioară, l-am citit integral şi am răspuns.
   2.Doreşti să ne creezi imaginea unei femei obişnuite şi sugerezi că alţii sunt de „importanţă marcantă”.
   Vorba lui „nimeni”: bate şaua să priceapă calul.
   Hmmm, este o problemă pe care am s-o abordez pe teritoriul tău.
   Precum ştii, spiritul Lupului Alb există în şi în ucenicii şi în preoţii zamolxieni.
   Dar voi aborda problema în felul cum comentezi (şi) în celelalte postări.
   În haită cineva este lupul α (alpha), beta,,,până la ω (omega)
   Asta este legea haitei.
   Fiecareo respectă şi îşi cunoaşte locul în ea.
   Este valabil şi pentru lupoaice.
   Din fericire în comparaţie cu leii, există doar un lup α (de regulă o pereche) ce impune legea dar are şi răspunderea haitei şi unul ω care chiar dacă este hârşâit de ceilalţi, este ocrotit de semnenii lui/ei.
   De asemenea, nu are importanţă valoarea locului pe care ω o aprecieză că o are în cadrul haitei.
   Locul său este acela pe care, ceilalţi membrii IL RECUNOSC şi îl respectă.
   După ce vei conştientiza legile pământului, va trebui să le respecţi.
   Nu eu voi veghea la împlinirea lor.
   După cum simt printre rânduri, vei deveni o veritabilă lupoaică.
   Eu nu sunt α pentru că, cei ce mă ştiu, spun că, de cele mai multe ori sunt SINGURATIC.
   3. Modul de adresare cu:”Domnule” …nu îl comentez.
   4.Cu certitudine voi fi acolo. Dacă m-ai fi cunoscut, nu te-ai mai fi îndoit decât dacă…
   5. O să constaţi că nimeni (nu „nimeni”) nu are aceleaşi dorinţe ca ale tale şi dacă va fi ceva de „comunicat”, o va face Sofia.
   6. Momentul şi locul când şi unde vei merge, nu îl vei putea alege decât după ce vei primi semnul.
   Când şi sub ce formă….poate ne comunici şi nouă.

   Fiţi binecuvântaţi

    
 12. Draga domn din scrierile vechi toti cei se nasc pe acest teritoriu poarta in ei puterea lupului si teritoriul este destul de mare, mai mare decat granitele actuale ale Romaniei. Ideea este ca fiecare descopera in timp cine e si care ii este rostul. Unii mai devreme, altii mai tarziu. Din strabuni am invatat ca puterea noastra este tocmai in a fi oameni obisnuiti si cat mai multi, care sa cunoastem si sa pastram fiecare cate ceva din darurile locurilor. Si chiar daca poate vom dispare ….doar ne vom transforma temporar …..noi fiind aici si reintorcandu-ne pastrand neamul. Cu unul, cu doi, cu cinci, cu o mie, nu au ce face …pentru ca …..suntem doar o entitate dintr-un manunchi. Daca suntem aici de mii de ani indiferent de ceea ce s-a abatut asupra noastra pastrandu-ne identitatea inseamna ca ….acesta ne este destinul…si averile acestor locuri oricat de mult ar vrea cineva sa le stapanesca …au inteligenta proprie in a se apara si in a se ascunde. Noi nu am fost niciodata bogati in alte averi decat in cunoasterea unor lucruri pe care le-am impartit intotdeuna cu ceilalti asemeni noua. Avem daruri native in a creea lucruri deosebite si o inteligenta nativa care face ca la importantele centre de cercetari din intrega lume sa se vorbesca a doua sau a treia limba romana si asta spune ceva despre noi. Si este adevarat ca sunt profetii despre acest spatiu …dar ele nu functioneaza decat impreuna cu noi…nu pe bani…nu pe religii…dar … unele legende locale nepublicate spun cate ceva….poate ..vom trai si vom vedea…sau alte generatii ce ne vor urma. Cu respect.

   
  1. Bună Luiza,
   Sunt bucuros să îţi spun: suflet minunat, pogoară-se lumina LUI în inima ta surioară.
   Te rog să mă ierţi că te-am dojenit, pentru că ai dreptate când invoci esenţa oamenilor obişnuiţi.
   „REDDE CAESARI QUAE SUNT CAESARIS, ET QUAE SUNT DEI DEO ”
   Aşa este, DACII erau oameni obişnuiţi, ce OBIŞNUIAU să creadă cu tărie în Ceva, În sau prin Ceva/Cineva pe care acum îl numim Zamolxes.
   Despre ei, Eminescu, a sintetizat:
   ” Te naşti spre a muri şi mori spre a te naşte”,
   pe care s-a zămislit acel „appetitus mortis” al strămoşilor noştrii daci, despre care Pomponius Mela spunea:
   „Quidam feri sunt et ad mortem paratissimi …”(credeau în viaţa viitoare şi se închipuiau nemuritori.
   Aceasta este esenţa.
   SPIRITUL !
   Căile?…fiecare îţi duce crucea.
   Te îmbrăţişez cu drag.

   Fiţi binecuvântaţi

    
 13. Buna seara,dragilor!Am picat si eu aici intre voi.Nu intentionez sa va contrazic sau sa va spun din experintele mele.Am citit comentariile voastre si ma bucur ca va cunosc.Va imbratisez pe toti si va dedic cateva versuri scrise de mine.

  Arunca-mi mantia timpule.
  Vegheaza-mi visurile impletite cu albastre binecuvantari.
  Din ele sa impart si altor trecatori.
  Ce ostenesc cu ganduri impletite,
  Prin soare si pe dulci carari.

   
  1. Buna seara Carmencita.
   Ne bucuram sa te avem printre noi. Versurile tale sunt minunate si ne dezvaluie o inima aleasa.
   Te asteptam cu drag sa ne urmaresti si sa ne mai imparti din gandurile tale.
   Sa ai parte doar de zile senine!

    
 14. Draga domn. Zamolxe este considerat ca fiind fiul Mamei Pamant si al Tatalui Cer ce face legatura prin iubire impreuna cu sotia lui Marea Preoteasa cu Universul viu vazut si nevazut al nesfarsitelor intinderi ale vietii de inceput si dintotdeuna al dacilor liberi, ce pot liberi a se plimba intre cele doua universuri trecand prin Focul Vesnic.Ei sunt cei ce se pot transforma si calatorii impreuna cu tot neamul. Ei sunt cei ce tin echilibrele acestei lumi in infinitatea lor de forme masculine si feminine intorcandu-se la vremea vremilor .Coboratori din stele si urcatori din pamant ei sunt insasi viata si bogatia formelor de viata intrupate. Oameni si zei deopotriva apartin infinitului si se manifesta ca atare. Aceasta a fost Dacia pamantul si viata intelepciunii umane – Centru Universului Pamantean si Leaganul Civilizatiei Umane impreuna cu toti fratii din popoarele vechi ale Asiei, Africii, Americilor, Marilor Insule prin toate canalele de legatura vizibile si invizibile pamantene si nepamantene. Toate cetatile dacice chiar si cele mai mici, erau imense fata de cetatile romane si sau grecesti sau a oricaror altor neamuri europene cu care se pare ca ne inrudeam – vezi descoperirile arheologice decopertate atat prin sapaturi cat si descoperite prin sistemele de sateliti. Cetatile dacice acopereau varfuri de munti si dealuri in integralitatea lor prin sistemul de constructii, fortificatii , apeducte cat si diversitatea mestesugurilor, stiintelor, artelor, armelor si activitatilor, fiind deosebit de avansate fata de perioada respectiva. Cand echilibrul s-a stricat la dorinta si manevrele de dominare ale lui Deceneu…de origine araba …. venit din Egipt ca mare vrajitor….si astrolog…..ca profesor la Academia de Stiinte…marele pasnic imperiu al Daciei Felix cel mai mare si mai bogat …. a inceput decaderea……si inlaturarea femeilor din functiile publice si adminstrative, ritualuri sacre cat si din invatamant , sanatate si educatie. Daca stam stramb si ne gandim drept romanii nu au cucerit decat a 10 parte din teritoriu dar…..cine a scris istoria….cand dovezile arata clar ca intre istoria sculptata in piatra si realitatea obiectiva…. era foarte mare diferenta si … de ce istoria a fost manipulata in continuare… cand clar cu dovezi clare romanii au fost asimilati. La fel au procedat si cu Egiptul desi… real acesta niciodata nu a fost cucerit decat o mica parte. Ceea ce romanii s-au grabit a fura au fost documentele din Academii ca si pe cele din Marea Bilblioteca din Alexandria – similara Academiilor Dacice pentru a putea ulterior sa reintoarca lumea la sclavagism. Cine detine informatia conduce lumea. Si in aceste Centre era stiinta lumii recunoscuta. Istoria a fost „putin” furata si crestinismul a devenit o noua moda si un nou pool de putere. Dacia a fost jefuita si a cazut prin tradare din interior…ca de obicei, nimic nou fata de ceea ce au mai repetat si a urmat in istorie. Si o familie o distrugi cand ademenesti gresit dar motivat (destrama si condu) unul dintre parteneri …praful se va alege de tot ceea ce pana atunci s-a creat cu consecinte pentru toata lumea… chiar daca aparent unul a castigat. Dar cine este platit sa scrie … a scris… iar legile vechi au fost pastrate in gospadariile oamenilor… toti stiind secretele neamului…. ulterior unii le-au uitat.. alti le-au pastrat … deoarece… niciodata nu se invatau toti, ci doar la cei ce faceau o lunga ucenicie si demonstrau pricepere. Vezi scolile si discipolii din scolile asiatice care au pastrat cu sfintenie secretele vechi si anii de ucenicie. (Azi in doua zile contra unei sume generoase de bani oricine devine Maestru si guru – initirea e mai complexa sau nu dupa cat plateste cotizantul si spectacolul si recuzita atasata). Vezi povestile romanesti Tinerete fara Batranete si Viata Fara de Moarte, Harap Alb, Greuceanu si multe altele. Draga domn cei ce au calatorit prin Codrii de Arama ai toamnei romanesti, prin Codrii de Argint al iernilor romanesti, prin codrii de Smarald ai Verilor romanesti, printre munti si printre vai, in Tara Lanii de Aur, in tara Amazoanelor, in Tara Luceafarului , in tara Uriasilor, in tara Plantei Nemuririi si a Reginei Noptii si a Floarei de Colt… mostenesc o parte din pastratorii ai stiintei lumii. O parte dintre legile ramase s-au numit Zamolxiene dar ….au fost preluate partinic sub influenta deja a curentelor crestine – de fapt sunt discultabile legile crestine care au preluat o parte din Legile Belagiene anterioare legilor Zamolxiene si a derivatelor din ele Legile Eseniene. Opusului lor ca esenta dar din Legile Belagiene ca radacina au aparut Legile si ritualurile Druidice. In spiritualitatea veche pastrata la sate intalnim toate aceste curente. Esenienii ca principii au fost misogini si excesiv de orgolisi facand din saracie si abstinenta un stindard cat si in credinta ca sunt mai alesi decat altii si ca origini divine (idee preluata de crestinism si sustinuta de papalitate cu efecte pana azi – vezi documentele emise si efectele lor)… dar orice in exces dauneaza chiar initiatorilor…ceea ce timpul a demonstrat esenienilor. Druizii au apreciat toate calitatile pozitive si negative ale femeilor cat si arta sanatatii prin terapiile naturiste ., dar si cultul lui Dionisos cu toate consecintele atasate. Au fost preferatii de arderi pe rug pentru Inchizitie si inchizitori in restul Europei unde s-au manifestat. Ulterior au aparut Solomonarii pastratorii Focului Vesnic si al secretelor pamantului de jos.Ne-am pastrat darurile prin constructii, traditii, cantece, povesti, legende, dansuri,mestesuguri si darurile pamantului. Se spune ca dacii erau cei mai intelepti, mai vrednici si mai drepti dintre tracii. Sunt doar legende si obiceiuri pastrate la sate de neam de neam de sute de ani indiferent cine a trecut pe aici. Cu lacrimi , cu sange, cu sudoare si cu dragoste de oameni, de glie si mare bucurie, …romanii au mostenit spiritul dacilor…dar… tot ce ne-a adus istoria pana aici….ne-am cam impotmolit. Acum ….ce va fi sa fie…ca de obicei repetam si tradarea si ….oportunitatea… ne mai frangem gatul si apoi ne reamintim de vechile traditii si obiceiuri si de darurile naturale ale pamantului si ale frumusetii oamenilor de care singuri ne batem joc….dar… cine nu cunoaste istoria ..o repeta. Ajunsesem iar a sasea putere economica europeana si aveam toate ramurile economice si parghiile interne si internationale sa fim independenti si o forta economica dar….cand dam cu capul de asfalt de prostiile facute…. ne aducem aminte ca suntem dintr-un neam de oameni viteji, drepti si intelepti ce isi aparau tara si nevoile si neamul avand deplina proprietate comuna asupra tuturor, cu legi drepte si proprii ce onoram interesele generale ale unui neam intelept si vrednic. Dar ne-am vandut drepturile si pamanturile si padurile si demnitatea, si ……am imbratisat coruptia, servilismul, manipularile de orice fel si indobitocirea si saracia educationala, stiintifica, culturala, si sanatatea neamului. Poate …. daca din strabuni ….vor reapare oripilati de ceea ce se intampla acum in tara Zamolxe si Marea Preoteasa… poate ca… de se va intampla ….desi … eu cred ca daca ar apare si El si Ea si chiar Isus in cateva momente ar fi distrusi ….pentru ca ar strica Ordinea Religioasa care de 1700 de ani ne manipuleaza. Primii care i-ar face praf ar fi reprezentantii bisericilor, apoi serviciile si armatele….asa incat mai bine ne gandim la ei ca povesti si idealuri decat ca ei sa se intoarca. La vremea lor prin tradare au fost distrusi , de ce nu s-ar repeta… ? Care ar fi comisionul ? Ne despart 2000 de ani de la ceea ce cu demnitate am fost cea mai mare putere economica, culturala, stiintifica si educationala, pasnica europeana- alta lume – alta viata…..pana va reinvia in noi in fiecare acel spirit….va mai dura. Deocamdata suntem inca naclaiti in crestinism si primitivism. Spiritualitatea inseamna cunoastere profunda, responsabila, constienta, comparata si asumata de barbati si femei impreuna egali in drepturi, complementari in functii. Cu demnitate si onoare putem sa manifestam in fiecare barbat al acestei natii spiritul lui Zamolxe si in fiecare femeie spiritul Marii Preotese. Cu respect.

   
  1. Sufletul tău este
   Pur, precum aburii ce se nasc din apa ce se
   Evaporă în lumina
   Soarelui

   Măreţ, şi fierbinte în zbucium
   Este acolo din vremuri
   Ancestrale

   In sufletu-ţi de lupoaică,
   Neîmblănzită
   Draga mea surioară
   Este deosebita mângâiere ce mi-o acorzi.
   Oricum, am să aţipesc.

   Este târziu
   Sarmi mă aşteaptă şi…
   Te binecuvântează

    
   1. Sarmi,pamant sfant si binecuvantat ,
    Pe aceste plaiuri de rai , fostau daci neinfricati.
    Acum el iasa din uitare,pentru ca eu,tu spirit de dac
    Incepi sa-ti aduci aminte de radacinile tale.

    Veniti la Sarmi sa ne amintim cine suntem
    Veniti la Sarmi sa ne plimbam vara desculti prin iarba
    Veniti la Sarmi sa ne simtim sufletul
    Veniti la Sarmii, doar veniti….

     
 15. Cred ca am o problema iar intre ce scriu si ce apare… nu este prima data ….si chiar se repeta…probabil trebuie sa multumesc prietenilor care supravegheaza la buna informare. Textul trimis este : Draga domn Piatra Craiului – Buna seara si Buna Dimineata. Stiu ca stii sa citesti si sa intelegi in sfarsit. Cu respect.

   
 16. Superba poveste, plina de invataminte……….. Multumesc! Mi-ai facut ziua mai frumoasa. Inspitatie divina Razvan

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top