skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Chakrele – Alberto Villoldo

 

Intrucat mai multi cititori ne-au intrebat de-a lungul vremii despre chakre, unde sunt pozitionate si care este rolul lor, n-am gandit ca ar fi util sa prezentam astazi un fragment din cartea „Sa reparam trecutul” de Albert Villoldo. In acest fragment vom gasi o trecere in revista a acestor puncte energetice primare ale corpului omenesc.

Chakrele

Acum să ne familiarizăm mai bine cu fiecare centru energetic, începând cu chakrele inferioare.

Chakrele inferioare

1. Chakra rădăcină se află la baza coloanei vertebrale şi este poarta către Mama Pământ şi către feminitate. Când pierderea sufletului are loc la nivelul primului centru, este posibil să vă simţiţi ca nişte orfani, lipsiţi de protecţie şi abandonaţi. începeţi să nu mai aveţi încredere în ceilalţi şi să vă căutaţi siguranţa în lucrurile materiale. Atunci când vindecaţi acest centru, toate sentimentele de lipsă şi sărăcie dispar. (în prima şi a doua chakra se află multe dintre poveştile vieţilor voastre anterioare.)

2. Chakra sacrală se găseşte la patru degete distanţă sub ombilic. Ea activează glandele suprarenale şi este sediul pasiunii, al sexualităţii şi al conştiinţei primare de sine. Aici îşi au domiciliul reacţiile de luptă-sau-fugi (reacţiile la stress), care antrenează producerea de adrenalină, pentru a putea întâmpina pericolul, cu vigilenţă şi viteză mărite. Când pierderea sufletului se petrece la nivelul acestei chakre, reacţia luptă-sau-fugi este permanent activată.
Spre exemplu, timp de cincizeci de ani, încă de când, copil fiind, fusese lovită de o maşină în timp ce mergea pe bicicletă, clienta mea, Amy, simţise efectele excesului de adrenalină. Deşi nu a fost rănită, îşi aducea aminte cum a fost aruncată la pământ şi cum maşina s-a oprit brusc, în momentul când ea se afla deja prinsă dedesubt. în consecinţă, o parte din Amy a rămas „prinsă” sub acel automobil, ani de zile, cu frica de a se aventura afară, cu neputinţa de a mai lupta sau fugi.
Prin recuperarea sufletului, Amy şi-a regăsit partea pierdută care i-a arătat cum să aibă din nou încredere că lumea exterioară ei reprezintă un spaţiu sigur şi lipsit de pericole. Atunci când vindecaţi chakra a doua, nu mai trăiţi cu frică şi lumea încetează de a mai fi un loc ameninţător.

3. Chakra plexului solar influenţează felul în care vă exprimaţi în exterior. Când este sănătos, acest centru de energie vă determină să rămâneţi fideli propriei voastre naturi. Dar când pierderea sufletului se produce aici, sunteţi predispuşi la sentimente de tristeţe, de ruşine – sau, invers, la exacerbarea ego-ului. Nu mai ştiţi cine sunteţi cu adevărat. Când vindecaţi pierderea sufletului în acest centru, familia şi relaţiile personale devin stabile şi conştiinţa de sine devine clară şi precis conturată.

4. Chakra inimii este localizată în mijlocul pieptului şi reprezintă locul în care împărtăşiţi şi trăiţi iubirea. Când pierderea sufletului se întâmplă aici, confundaţi iubirea adevărată cu atracţia pasională şi puteţi deveni obsedaţi de voi înşivă. Dar când acest centru este vindecat, sunteţi capabili să trăiţi sentimente de iubire dezinteresată şi de iertare.
Pentru că inima este axul întregului sistem de chakre, de fiecare dată când, în cazul unui client, nu primesc o indicaţie clară despre chakra căreia îi trebuie redată partea de suflet respectivă, o aduc în chakra inimii. Energia ei vindecătoare gravitează apoi către chakra care are cea mai mare nevoie de aceasta.

Chakrele superioare

Toate chakrele inferioare sunt în legătură cu pământul, cele superioare sunt în legătură cu cerul, fiind susţinute de chakrele Pământului, precum ramurile înalte sunt susţinute de trunchiul copacului.

5. Chakra gâtului este localizată în scobitura de la baza gâtului şi este centrul vostru extrasenzorial, conferindu-vă capacitatea de a comunica dincolo de cuvinte. Când pierderea de suflet are loc aici, sunteţi predispuşi la tulburări de somn, la teama de a vorbi cu voce tare sau de a fi auziţi, la dereglări de greutate şi la incapacitatea de a vă da seama când oamenii nu sunt sinceri cu voi. Dacă aveţi răni la nivelul celei de-a cincia chakra, veţi avea chiar şi dificultăţi de a fi sinceri cu voi înşivă, în mod consecvent. Când vindecaţi această chakra, puteţi să vă asumaţi puterea personală, să vă descoperiţi vocea interioară şi să comunicaţi în mod clar şi adevărat.

6. Chakra celui de-al treilea ochi este localizată în mijlocul frunţii. Aici ajungeţi la înţelegerea faptului că voi şi Dumnezeu sunteţi inseparabili – prin această chakra sunteţi capabili să exprimaţi Divinul din voi – şi, totodată, să-L vedeţi şi în ceilalţi. Când pierderea sufletului are loc la nivelul acestui centru, deveniţi exagerat de cerebrali şi deconectaţi de propriile voastre sentimente. Dar când îl vinde cati, sunteţi în măsură să aveţi experienta adevărului spiritual şi să nu vă mai simţiţi separaţi de Divin.

7. Chakra coroanei se află chiar în vârful capului şi funcţionează ca un portal către Cer – la fel cum chakra rădăcină funcţionează ca un portal către Pământ. Când pierderea de suflet are loc la acest nivel, simţiţi un îngrozitor sentiment de izolare, dar când centrul este vindecat, puteţi să călătoriţi energetic prin spaţiu şi timp, devenind una cu Cerul şi cu Pământul. (Numai după ce ne-am vindecat toate cele şapte chakre, vom putea să ajutăm pe un altul să călătorească şi să-şi recâştige acea parte de suflet pe care a pierdut-o.)

Cele doua chakre adiţionale

Dacă în multe dintre tradiţiile orientale se presupune că toate chakrele sunt conţinute în corpul nostru, Laika spun că mai există încă două chakre, care trec cu mult dincolo de partea noastră fizică.

8. Chakra sufletului pluteşte deasupra capetelor noastre, ca un soare radiant – am văzut această chakra ca un nimb în jurul lui Christos şi ca o bandă de lumină, de jur împrejurul lui Buddha. Sufletul îşi întinde fire luminoase care ne conectează la râuri şi păduri, la locul în care ne-am născut şi la locul în care trăim acum. Aceste fire se extind mai departe, în toată istoria noastră personală şi în destinul nostru. în ultimele capitole, veţi învăţa să mergeţi pe urma acestor şuviţe de energie – pe care eu le numesc linii temporale – ca să vă vindecaţi trecutul şi să influenţaţi viitorul.
Laika au descoperit că această chakra este marele arhitect al corpului nostru fizic. Când murim, cea de-a opta chakra se extinde într-un glob luminos, care învăluie toate celelalte chakre. După o perioadă de ispăşiri şi purificare între două încarnări, ea construieşte un alt corp – aşa cum a făcut de fiecare dată, de-a lungul a mai multor existenţe. Cea de-a opta chakra este cea care v-a ales părinţii biologici şi, totodată, casa şi circumstanţele în care v-aţi născut.
La fel cum un tâmplar construieşte un scaun şi, mai târziu, îl arde în focul din cămin, fără să simtă vreo pierdere, pentru că ştie că poate să construiască cu uşurinţă un altul, cea de-a opta chakra nu simte niciun fel de pierdere la moartea unui corp – pur şi simplu, construieşte un altul. Dacă se întâmplă ca în această chakra să se păstreze înregistrarea unei pierderi de suflet, este ca şi cum un defect de design e reprodus în fiecare „scaun” nou (adică, în fiecare corp). Aceasta va determina să re-creaţi familii, evenimente şi relaţii similare cu cele din vieţile voastre anterioare, în încercarea de a vindeca această traumă.

9. Chakra spiritului îşi are locul în afara câmpului luminos de energie, în centrul întregii creaţii şi face legătura cu infinitul. Aceasta este matricea întregului cosmos, reţeaua luminoasă atotcuprinzătoare care transportă energia şi informaţia dintr-o parte a universului în alta. Laika sunt capabili să simtă şi să interacţioneze cu această reţea şi folosesc metoda călătoriei, ca „să viseze lumea întru materializare”, participând în mod conştient la evoluţia vieţii pe Pământ.
Concentrarea atenţiei pe cea de-a noua chakra ne permite să călătorim în trecut, ca să vindecăm traume de mult uitate – şi în viitor, ca să ne recuperăm destinul. Amintiţi-vă că nu avem acces la chakra sufletului şi la chakra spiritului, până când nu am vindecat traumele şi pierderile de suflet din primele şapte chakre. Abia atunci încetăm să ne mai identificăm cu istoria trecutului nostru şi ne identificăm doar cu spiritul.

de Albert Villoldo

Comentarii (2)
  1. Cand citesc explicatia chakrelor de Villoldo imi aminteste de bancurile cu Radio Erevan de pe vremuri cand un ascultator intreba daca este adevarat ce a scris in ziarul Pravda, si anume ca la Moscova se dau gratuit masini, iar Radio Erevan raspunde ca exact asa este, doar ca nu este Moscova ci Leningrad, ca nu e vorba de masini ci de biciclete, si ca nu se dau ci se fura :) Cel putin jumatate din pozitionarea chakrelor de mai sus sunt eronate.
    Oricum Villoldo este un suflet de 5D exersat in practicile samanice sud-americane care oricum nu se bazeaza ca indienii pe chakre, nu le este propriu asta. Este clar ca alde Villoldo nu are clarvederea activata sa vada chakrele si pozitionarea lor, ci doar le-a citit si el pe undeva sau i le-a spus cineva distorsionat si le-a dat si el mai departe …. Se poate lucra insa in general cu ele doar prin intentie, fara sa stii foarte exact unde sunt, cum este cazul lui Vilolldo,
    Daca insa cineva chiar doreste sa lucreze mai precis pe o chakra va trebui sa afle cu adevarat unde este.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top