skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Poem pentru prieteni

 


Nu pot să-ţi dau soluţii pentru toate problemele vieţii, nu am răspunsuri pentru îndoieli şi temeri, dar pot să te ascult şi să particip la zbuciumul tău.

Nu pot să schimb trecutul şi nici viitorul tău, dar când vei avea nevoie de mine voi fi alături de tine.

Nu pot să te opresc să nu te împiedici, dar pot să îţi ofer mâna, să te ajut să nu cazi.

Bucuriile, victoriile şi succesele tale nu sunt ale mele, dar sunt foarte bucuros când te văd fericit.

Nu judec deciziile pe care le iei în viaţă, mă limitez să te susţin, stimulându-te şi ajutându-te, dacă îmi vei cere.

Nu pot să-ţi fixez limitele activităţii tale, dar îţi ofer şansa necesară pentru a spera mai mult.

Nu pot evita să suferi când o durere iţi rupe sufletul, dar pot plânge cu tine şi pot aduna bucăţile sufletului tău… şi tu vei fi din nou bucuros de viaţă.

Nu pot să-ţi spun cine eşti şi nici cine ar trebui să fii, pot numai să te iubesc aşa cum eşti şi să fiu prietenul tău.

de J.L. Borges

Comp_2

Comentarii (36)
 1. ….. Salut voios si luminos dragii mei luminosi ! … Inainte de toate … un MULTUMESC imens … pentru
  aceasta tema , tema Prieteniei …. Multumesc , multumesc , multumesc pentru acest poem minunat … Cred ca
  s ar cuveni , inainte de a purcede la drum , sa mentionam cateva cuvinte despre autor … Jorge Francisco Isidoro
  Louis Borges Acevedo s a nascut la 24 august 1899 la Buenos Aires …. Moare 86 de ani mai tarziu la Geneva , Elvetia …
  …. A fost unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea … Romancier , poet , eseist argentinian … A lasat
  o mostenire importanta in toate domeniile culturii moderne , pana si in cea pop … Numerosi scriitori s au inspirat din
  creatia sa … Si acum lucru interesant … desi favorit obligatoriu al fiecarei editii ale Premiului Nobel , incepand cu anii 50,
  Academia Suedeza nu il premiaza niciodata , preferand uneori autori mai putin cunoscuti … Unele voci insistente au spus
  ca justificarea ar fi ideile politice ale marelui scriitor , care fara a fi activist , a simpatizat cu Juan Peron …Exista insa elemente
  care neaga existenta acestei simpatii … Dar , ma rog … Ar fi o discutie mai lunga …
  ….. Acest poem este unul superb …. Autorul reuseste sa faca o descriere exceptionala a tot ceea ce ar putea reprezenta
  aceasta relatie …. Relatia de Prietenie … Un limbaj atat de simplu si direct …. Un prieten este acela care va sti sa te asculte …
  … Un prieten este acela care este alaturi de tine atunci cand ai nevoie … Un prieten este acela care stie sa se bucure de
  bucuriile tale , de succesele tale , de implinirile tale …. dar … va fi alaturi de tine si in momentele tale de deznadejde , de zbucium,
  de durere …. Vei putea plange pe umarul sau si ti va da imbratisarea de care ai nevoie … Un prieten adevarat va sti sa ti dea
  incurajare , va sti sa te ridice atunci cand esti cazut …. Un prieten adevarat iti va spune tot ceea ce simte nu doar ceea ce vrei
  sa auzi … Un prieten este o persoana Loiala si plina de Compasiune … Doamne , cate ar mai fi de spus …
  …. Va indemn sa meditati la cuvintele acestui poem … Credeti in Prietenie ! … Credeti cu putere ca prietenii adevarati chiar
  exista ! …. Acordati Incredere , aveti Asteptari ! … Faceti asta chiar si cu riscul de a fi raniti … Durerea ca si Bucuria fac parte
  din Viata ! …. Cand le simti inseamna ca traiesti … Ca traiesti cu adevarat … Fiti Binecuvantati ! …
  ……… Va iubesc dragii mei luminosi …. Si … Va doresc numai Bine ! …

   
 2. Minunate cuvinte inchinate prieteniei..si pline de adevar…!!! Nimeni nu poate duce povara nimanui,dar…omul simte nevoia de intelegere si compasiune…!!! Prietenia este un sentiment sfant…si atat de rar,dar exista…!!! Multumim..!!!

   
  1. Pe de o parte ceea ce e pretios este rar, iar pe de alta, constatam ca numarul de prieteni ne este dat de deschiderea noastra. Daca suntem morocanosi, critici si aspri, ii indepartam pe toti. Pana si un prieten are nevoie de intelegere, bucurie, blandete si compasiune.
   Cei care spun ca nu au prieteni, sau ca au fost tradati de acestia, trebuie sa se analizeze intai cu atentie in oglinda. Poate nu ceilalti sunt „vinovatii”.
   O zi minunata!

    
 3. -Ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui, dar sarutarile unui vrajmas sunt mincinoase. – (Prov.27:6)

  -6. Caci, pe cand eram noi inca fara putere, Hristos, la vremea cuvenita, a murit pentru cei nelegiuiti.
  -7. Pentru un om neprihanit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefacatorul lui, poate ca s-ar gasi cineva sa moara.
  -8. Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.
  -9. Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu.
  -10. Caci, daca atunci cand eram vrajmasi, am fost impacati cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Sau, cu mult mai mult acum, cand suntem impacati cu El, vom fi mantuiti prin viata Lui.(Epistola ap.Pavel catre Romani-cap.5)
  DRAGILOR,PRIETENUL SUPREM,CARE A MURIT(NU PENTRU PRIETENI),CI PENTRU DUȘMANII LUI,ESTE DOMNUL ISUS HRISTOS.
  Dacă prietenii pământești uneori te trădează,Prietenul nostru,care a murit pentru a lua asupra Lui toate păcatele celor care-L iubesc și Îl au în inima lor ca Domn și Mântuitor,nu ne va trada niciodată. Vă veți convinge !

   
  1. A vorbi cu dvs. e ca si cum ai vorbi cu o carte, orice intrebi, raspunsul este doar un paragraf deja tiparit.
   Ne simtim ca la slujba. O fi bine, o fi rau? Nu stiu.
   O zi minunata sa aveti!

    
   1. Așa este domnule Răzvan,dar să aveți în vedere,că acea carte , este Cartea lui Dumnezeu.Pentru mine,a făuri gânduri frumos ticluite,ar fi un efort prea mare(mai cu seamă că nu am așa talent ca prietenii de pe acest Sit-eu).Atunci,am hotărât să extrag din principiile Bibliei;evenimente,stări sufletești,încurajări,promisiuni,etc.,care sunt scrise mai înainte de relatările de pe ”File de Lumină”.Astfel (fiți sigur că -este bine-),gândurile (frumoase, comentate de prieteni),vor avea mai mare greutate,fiind susținute de”Filele de lumină”,care sunt în Carte lui Dumnezeu;-Cartea vieții-.Și, ca să nu treacă și acest comentariu fără o compilație…”
    Cine isi face multi prieteni, ii face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate. – (Prov.18:24)
    Acel Prieten,nu-L vom găsi pe pământ,ci este viu,este în cer,și așteaptă să-L invităm în inima noastră(dacă zicem că suntem creștini ).
    Domnule Razvan,dacă credeți că ”poluez”curățenia ”Filelor…”,vă rog să-mi spuneți.Mă voi supune,cu acelaș respect pe care vi-l port de la început.Și încă un verset,și gata ! Domnul să binecuvânteze în continuare truda dvs.pentru răspândirea acestor învățături bune pentru sufletul omului,și să-L cinstiți și pe Creatorul nostru,așa cum se cuvine. Cu stimă,Ion Burciu.
    P.S.

    Veti fi urati de toti pentru Numele Meu; dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit. (Marc.13:13)

     
    1. P.S.-ul, din Marcu, nu se refera la oameni. Caci nu-l uraste nimen pe om, mai mut decat se poate uri el-insusi.
     Asa ca, rabdatul ”urii” celorlalti, nu v-ar mantui cu nimic.
     Nu-i rau sa comunici prin citate. Insa este bine daca le si poti talcui celor care sunt interesati.
     Altfel, nu vorbim din experienta/intelepciunea noastra diecta, ci din a celor care.au scris ceea ce citam.
     Ne puteti talcui, va rog, spre folosul nostru, frumoasa si folositoarea pilda din Prov.18:24?

      
     1. Domnule”Nimeni”(eu,totuși cred că sunteți cineva),cât despre cei care urăsc pe cei care mărturisesc pe Isus ca Domn și Mântuitor,este redat în expunerile Domnului Isus ,de mai multe ori,în Noul Testament;
      ”Fratele va da la moarte pe fratele sau, si tatal pe copilul lui; copiii se vor scula impotriva parintilor lor si-i vor omori. (Mat.10:21)…”
      ”Dar inainte de toate acestea, vor pune mainile pe voi si va vor prigoni: va vor da pe mana sinagogilor, va vor arunca in temnite, va vor tari inaintea imparatilor si inaintea dregatorilor, din pricina Numelui Meu.”
      (Luc.21:12)
      Se cunoaște bine reacția tuturor(părinți,rude,prieteni,colegii,vecini…),când cineva se pocăiește și-L mărturisește pe Domnul Isus.Și…culmea,cine sunt cei mai furioșii;cei care-și zic că sunt creștini de când s-au născut !!!???.
      -Este adevărat,că mântuirea (iertarea,curățirea de păcate),nu se obține prin fapte(…cine va răbda până la capăt,va fi mântuit).Mânuirea din acest verset, se referă la procesul de exercitare a luptei credinciosului pentru obținerea de rezultate(Roada Duhului-Galateni 5,22),în vederea desăvârșirii și obținerea statutului,de…”
      ”Stapanul sau i-a zis: „Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra in bucuria stapanului tau!” (Mat.25:21)
      -Domnule-nimeni-,versetul din Proverbe 18,24,se poate referi (în mod firesc),la faptul că dintr-o mulțime de prieteni,să avem grijă,că doar unul s-ar putea să fie cu adevărat ca un frate.În mod duhovnicesc,creștinesc,-Numai Domnul Isus este Prietenul Adevărat.
      ”Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.” (Ioan.15:15)
      -Dragule,pe acest Site,nu pot să fac eu o aprofundare a versetelor,fiindcă nu este un Site,de comentarii creștine.Doar,strict,în legătură cu subiectul tratat în Fila zilei.Dacă cineva are o întrebare(cum ai ai avut),o să încerc(dar voi ține seama de comentariul domnului Răzvan).
      Domnul să aibă milă de fiecare dintre noi,și să ne dea credința vie,mântuitoare !

       
    2. Domnule Burciu eu am facut o constatare. Stiti foarte bine ca sunteti binevenit oricand aici la noi pe File de Lumina. Sper ca nu va suparati daca la fel de bineveniti sunt si ceilalti care fac parte din alte confesiuni sau alte religii decat cea crestina.
     Fiecare gaseste aici ceva pentru sufletul lui. Nu suntem un site dedicat unei anumite religii si nici nu ne dorim sa devenim unul.
     Cuvintele dvs. poate nu sunt bine primite de unii, dar altii le pot considera inaltatoare.
     Oricum ar fi, eu va respect si va stimez.
     Unul dintre lucrurile pe care le doresc este acela de a da un plus de greutate articolelor noastre din prisma celor care comenteaza. Daca dvs. sunteti crestin, atunci acest lucru va determina un anumit mod de gandire, aveti anumite valori si intelegeri. Faptul ca ni le impartasiti si noua este pentru noi o mare bucurie. Pe de alta parte, si dvs. trebuie sa acceptati ca exista altii acre au alta parere decat a dvs. si apreciez ca nu intrati in dispute dogmatice cu ei.
     O zi plina de bucurie sa aveti!

      
     1. Mulțumesc frumos,pentru felul înțelept prin care v-ați expus punctul de vedere.
      Desigur,că nu doresc să dezvolt sensul unor versete,pentru a nu se considera că fac prozelitism sau propagandă religioasă protestantă.Biblia mea,nu este de nici-o religie sau confesiune,ci este Cartea de învățătură pentru cei care mărturisesc că îl urmează(sau doresc să-L urmeze),pe Domnul Isus Cristos,adică,-Creștinii-.Nimic mai mult,sau mai puțin.

       
  1. Si noi va simtim aproape, ne bucuram si suntem onorati ca ne numaram printre prietenii dvs.
   Zile senine sa aveti!

    
 4. Prietenia ?
  … Un prieten adevarat va fi prezent mereu in inima ta, chiar daca nu poate fi prezent si fizic si vei putea sa vorbesti cu el si sa-i simti caldura chiar si de la distanta….
  Exista fiinte al caror destin este sa se intalneasca . Oriunde ar fi , Oriunde s-ar duce . Intr-o zi se vor intalni ,,…
  “EL ESTE MANA MEA, IAR EU SUNT OCHII LUI”
  ………………………………………….
  … Nimeni nu reuşeşte să fugă de propria inimă. De aceea e mai bine să asculţi ce spune …
  … fiecare moment de căutare este un moment de întîlnire cu Dumnezeu şi cu Veşnicia. “Fiecare clipă de căutare este o clipă de regăsire” “Cît mi-am căutat comoara am avut numai zile luminoase, pentru că ştiam că fiecare oră făcea parte din visul de a o găsi. Cît am căutat comoara, am descoperit pe drum lucruri pe care niciodată n-aş fi visat să le întîlnesc ” …
  …………………………………..
  Descopera-te si accepta-te. Ai altceva de facut? :)
  Atunci gasesti acea Pace a acceptarii, acea liniste in care Totul face parte din Intreg.
  ……………………………………….
  “Dumnezeu mi-a oferit bucuria de a gusta dintr-un pahar cu aur”
  Prin Tine m-am Redesoperit pe mine ! Iti Multumesc !
  ………………………………………….
  Prietenii mei nu sunt mulți, dar sunt nenumărați. – Nichita Stănescu
  Va Multumesc ca existati ! :)

   
 5. Cine gaseste un priten gaseste o comoara dar nu uitati prietenii adevarati sint rari cum sint comorile nu le gasesti pe toate drumurile si o prietenie adevarata si neinteresata trebuie mentinuta si sustinuta!

   
 6. Maximile si cugetarile sunt Ok si ueori chiar de folos. Dar cum inerlocutorul nostru Ion Burciu a punctat din Cuvantul sfint al lui Dumnezeu,parca a dat cu ceva care a deranjat sinu face sens pentru cei mai multi.

  Nu este de mirare, pentruca aceasta carte care este Biblia si se mai numeste si Cuvintul vieti a starnit si v-a starni impotrivire.Cat despre acest titlu pe care il are acest blog,”file de lumina” nu stiu unde a vrut sa se refere autorul, moderatorul cand l-a pus.

  Lumina la modul literai este data de Dumnezeu prin soarele care l-a creiat. Dar uite ca omul are si suflet si are nevoie si de alta lumina. Aceasta este spirituala, launtrica. Pe aceasta nu o poate da decit Cel ce este lumina.Si acesta este Domnul Hristos care a zis, ” Eu sunt lumina lumi. Sa nu care cum-va sa credem ca lumina adevarat este orcare am pronuntaua noi.Lumina care este venita dela oameni este dim.sa nu spun intunecata.Domnul Isus mai are ceva de spus cu privire la lumina aceasta pe care o percepem noi ca oameni. El spune aceste cuvinte: „Daca lumina care este in voi este intuneric, cat de mare v-a fi intunericul din launtrul vostru.Nu am mai dat unde scrie, ca presupun ca se cunoaste locul.

  Doresc o zi sau o noapte binecuvantata depinde cand si cum va prinde acest mesaj.

  John Fischer

   
  1. Stimate domnule John,
   Lumina nu este doar a unor tipuri de credinciosi. Nu este apanajul unei religii sau unui cult anume. Noi aici ii primim cu bratele deschise pe toti. Ne bucuram sa avem si pe dvs. alaturi. Daca vi se pare ca nazuintele dvs. se indreapta spre un site ortodox, catolic, penticostal, baptist, protestant sau de alta natura, va informez ca exista mii de asemenea site-uri pe Internet, dar noi nu suntem unul dintre ele. Cu siguranta puteti gasi in acele locuri oameni mai bine informati si mai pregatiti in domeniul strict al credintei respective.
   Noi nu dorim sa schimbam credinta nimanui. Prin urmare, acceptam toate punctele de vedere cu singura conditie ca nimeni sa nu isi aroge superioritatea credintei lui asupra celorlalti.
   Fiecare in inima lui si cu mintea lui poate sa simta sau sa gandeasca ce doreste, dar cand paseste la noi, trebuie sa fie tolerant si plin de intelegere fata de ceilalti, sa nu-i judece si sa nu le impuna celorlalti cum sa gandeasca.
   Credeti ca puteti face acest lucru?
   P.S. Acesta nu e un blog ci un site al unei publicatii online (e o mica diferenta).
   O seara minunata sa aveti!

    
  2. Asa zisa impotrivire, nu vine neaparat de la impotrivirea fata de Cuvant. Ci mai degraba de la faptul ca, de la cineva care doar citeaza formule, nu poti extrage miezul, acelei formule.
   Caci, un citat, din oricare Lumina ar fi el citat, nu este decat o formula de Lumina. Ca orice formula, din oricare dintre stiinte.
   A expune cateva formule chimice, inseamna a sti chimie?
   Ori, pe un astfel de site, oamenii cauta sa inteleaga substratul ”formulelor” Luminii, din oricare Carte sfanta, ar emana ele.
   Lipsa de satisfactie, pe care o genereaza lipsa miezului formulei, duce la asa zisa, ”impotrivire”. Care este mai degraba, exprimarea unei insatisfactii, decat impotrivire.
   A vorbi in formule, de intelepciune sau Lumina in acest caz, nu-i chiar un titlu de glorie, asa cum, dupa cum am cautat sa explic banal, prin alta analogie, nu-i un titlu de glorie sa citezi formule din alta stiinta fara sa cunosti ceea ce sintetizeaza ele.
   Asta, in prezenta cuiva care chiar vrea sa inteleaga, ce spui. Sa-l luminezi.
   Altfel, vorbim de Lumina, din intuneric.
   Deocamdata.

    
 7. Draga domnule Razvan eu nu am prieteni , am cunostinte… si ma simt bine. Cand am avut un timp in care am crescut si am oferit din tot ce am avut celor pe care i-am considerat prieteni, cand am avut probleme …. m-au judecat si s-au indepartatat desi ne cunosteam de ani si casa mea le-a fost deschisa si am ajutat dupa cat am stiut si am putut dupa modelul de familie care m-a crescut. Din ce aveam, sa impart, doar nu iau dupa mine nimic si daca pot sa ajut sa o fac cand am din ce , cu ce si e nevoie. Cand nu am mai putut…..am aflat o multime de lucruri negative despre mine ….. la care pana atunci nu ma gandisem … ca ceea ce eu le-am pus la dispozitie si am ajutat fara sa cer nimic inapoi, sunt de fapt, negative. Cum nu am inteles nici ce cauta prietena mea caruia ii incredintam toate intrebarile sufletului si bucuriile si necazurile si indoielile cat si partenera mea dintr-o afacere, pe birou sau in pat cu sotul meu…ca o dovada de prietenie …. am inteles ca dorea o verificare practica a modului cum functioneaza. Sau erau la initierea in Maestrie varianta invatata de sotul meu ca fiind ultima. Nu am inteles nici faptul ca in orice casa am intrat, niciodata nu am luat ceva ce nu imi apartinea… dar din prietenie lucrurile mele le-am regasit in casa unor prieteni…. nu s-au uitat ca sunt semnate de unde au fost luate de catre mine, in locuri in care nu s-ar fi gandit sa le controleze sau ca eu voi verifica din intamplare, vazandu-le… mirata fiind ca de la mine disparusera de ceva timp….. dar cand au avut probleme de orice tip au gasit o casa, o masa, un loc de munca, un sprijin financiar nerambursabil , o scoala platita, evenimente si ceea ce atunci am putut sa fac pe principiul ca daca nu ii dai omului cand are nevoie.. atunci cand… si daca am posibilitatea de ce sa nu o fac… in fond e un sau o prietena….apoi….liniste si pace. Da, este si asta o oglinda eu as fi spus a omeniei, altii au considerat-o a prostiei. Asa incat ma simt foarte bine si impacata cu mine insumi ca prietena imi sunt eu … si in rest cunostinte de care am dispozitie sa ma implic sau nu, in diverse activitati fara … a ma mai afecta in vreun fel parerea oricui. Fac ce fac din pasiune, bucurie, stiinta, fara sa astept nimic si fara sa fac mai mult decat simt ca pot sa accepte si sa inteleaga. De asemenea imi apreciez modul de a tace, cand nu am de ce sa am pareri chiar daca am cunostinte in acel domeniu. Cine are nevoie cu adevarat poate invata – dureaza… dar invata sa aprecieze efortul si disponibiliatea de a le avea in timp util sau … plateste un consultant. Asa incat cred ca exista prietenie, dar asa cum spunea „nimeni” sau domnul Draga ….. degetele de la o mana sunt prea multe pentru a imi numara adevaratii prieteni. Vad multe zilnic prin natura activitatii si ma intreb de ce cei ce au atat de multe lucruri, au atat de putin suflet si constiinta …dar cu siguranta nu au nevoie, deoarece totul se vinde si se cumpara. Cu siguranta eu nu sunt moderna … dar sunt fericita , eu depind de mine in tot si in toate. Si nu ma schimb , am aceeasi bucurie si pasiune de a munci, de a o lua de la capat cu o noua idee, un nou proiect, de a invata, de a rade, de a calatorii, de a asculta, de a ajuta neconditionat daca stiu si pot oameni necunoscuti, de a trai plenar fiecare zi. Prietenia se demonstreza in timp la greu, nu la bine si este o forma de respect si incredere dincolo de orice.

   
 8. Stimate domn John Fischer lumina are doua surse generic vorbind. Lumina astrilor ceresti ziua Soarele, noaptea Luna si stelele si lumina interioara care inseamna capacitatea sufletesca de a radia lumina intelepciunii , cunoasterii, bunatatii, compasiunii. Si ambele sunt universale la toate fiintele. Deci File de Lumina inseamna universalitatea formelor de lumina a fiecarui om care isi permite a le manifesta in scris urmare a mesajelor postate de Razvan cu o tema. Acum fiecare dupa cum intelege si isi apreciaza propria lumina – dar toate sunt valabile si se manifesta in timpul prezent. Cu respect. Va doresc intelepciune si lumina.

   
  1. Doamna Luiza,John,a remarcat altfel cele două lumini;-Lumina naturală,și în loc de lumina interioară a evidențiat Lumina lui Dumnezeu,Domnul Isus Cristos.În fapt,lumina interioară este atunci când este Dumnezeu acolo.Un om rău,nu poate să sesizeze această lumină,fiindcă…
   ”Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele.” (Ioan.3:19). Fiindcă,această lumină este dătătoare de fericire.”
   ”Isus le-a vorbit din nou si a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.” (Ioan.8:12)

    
 9. Consider ca cea mai minunata PRIETENIE care poate avea un om in VIATA SA , este prietenia dintre MINTEA SA si SINELE SAU DIVIN. Consider ca acest poem se refera si la aceasta PRIETENIE , nu numai la prietenia dintre oameni . Va imbratisez

   
 10. Imprieteneste-te mai intai cu tine , asta este Calea !
  Prietenii asemanatori tie ti se vor alatura , vor apare de unde nici nu te astepti …. Impreuna veti redescoperi Lumi de mult uitate !
  ……………………………………………
  Doamne ! Cat de greu mi-a fost , cat de minunat ma simt Acum ! Tot timpul am stiut ca …Cu mine se intampla Ceva altfel ! … A fost singura mea preocupare pe care am facut-o cu tragere de inima ….Sa fiu atenta , sa ma studiez , sa ma analizez ….sa-mi pun intrebari , sa caut raspunsuri …Cine sunt ? De ce am venit Aici ? Dece-urile se amplificau pe parcurs ce cresteam … M-am impartit intre doua Lumi ..Una care o simteam , o intelegeam cu toata fiinta …cealalta care imi era atat de ostila …
  Anii au trecut , am crezut cu tarie ca Va sosi si Timpul cand voi gasi oameni asemeni mie .. A impartasi cuiva ceea ce traiesti , sa te inteleaga , inseamna mult .. Este ajutorul acela care te propulseaza sa zbori cat mai sus ..mai sus … mai sus
  ………………………………..
  …. Nu am stiut , sau , poate inca nu am inteles , mult timp de Existenta Maestrului Interior ….Ca , sa intelegi Ceva trebuie sa experimentezi acel Ceva ..Cu toate simturile , cu toate emotiile …Totul trebuie sa treaca , sa patrunda prin fiecare celula , atom …Sa devii o bucata de lut ..si sa simti acele maini ajutatoare care te modifica continuu… pana Te si Se contopeste cu Totul in Tine si in Tot …
  …Simti cum vibrezi …intr-un ocean de energie fluida ,vibranta , plina de culoare si parfum … Totul curge …se prelinge …Totul canta .. Totul se transforma …
  Este uimitor ..Nu mai doresti sa pleci , din acest Loc in care simti ca existi , esti viu …!
  …………………………………………….

  Aceasta este Lumea mea !
  Multumesc cu Tot sufletul Mamei Gaia , care m-a gazduit si mi-a oferit Totul ca sa ma pot Redescoperi Cine sunt eu cu adevarat !
  Multumesc in aceeasi masura celor care mi-au fost si-mi sunt aproape sufleteste , care ma ajuta sa pot zbura cat mai sus … Va imbratisez cu iubire infinita !
  Impreuna , numai impreuna vom reusi :) 

   
 11. Ian Raiburg

  Prietenii mei dragi

  Astazi dorul iar m-a chemat
  Langa voi ca m-ati asteptat
  Langa voi prietenii mei
  Mai indrazneti si mai tinerei
  Viata asa vreau sa o traiesc
  Sa cant mereu sis a zambes
  Vinul dulce imparatesc pentru voi il cintesc

  Sa treaca seara noi sa dansam
  Sa treaca viata noi sa cantam
  Sa vina zorii sa chiuim
  Si un pahar noi sa mai cinstim

  Sa treaca seara noi sa dansam
  Sa treaca viata noi sa cantam
  Sa vina zorii sa chiuim
  Si un pahar noi sa mai cinstim

  Langa voi vreau sa chefuiesc
  Un pahar cu voi sa ciocnesc
  Pentru viata si neamul meu
  Pentru soarta si dorul meu
  Viata asa vreau sa o traiesc
  Sa cant mereu sis a zambes
  Vinul dulce imparatesc pentru voi il cintesc

  Sa treaca seara noi sa dansam
  Sa treaca viata noi sa cantam
  Sa vina zorii sa chiuim
  Si un pahar noi sa mai cinstim

  Sa treaca seara noi sa dansam
  Sa treaca viata noi sa cantam
  Sa vina zorii sa chiuim
  Si un pahar noi sa mai cinstim
  Instrumental
  Sa treaca seara noi sa dansam
  Sa treaca viata noi sa cantam
  Sa vina zorii sa chiuim
  Si un pahar noi sa mai cinstim

  Sa treaca seara noi sa dansam
  Sa treaca viata noi sa cantam
  Sa vina zorii sa chiuim
  Si un pahar noi sa mai cinstïm

  Versuri de la: http://www.versuri.ro/ :)
  Asa este …Viata este trecatoare ! Sa ne bucuram de ea ! :) Credinta in amor nu trece ! :)
  Multumesc , mult Carmencita ! :) La..la..la..la… la .. la,…la.. pe ritm de muzica ! :)

   
 12. Poem Iubirii :)
  … un poem al Janinei Flueraș .
  Iubirea nu ocoleşte scaieţii –
  îi face să înflorească.
  Iubirea nu ocoleşte omizile –
  le învaţă să devină fluturi.
  Iubirea nu ocoleşte deşertul –
  îl transformă în oază.
  Iubirea nu ocoleşte stâncile –
  transformă marginile colţuroase în rotunjimi.
  Iubirea conţine în sine
  toate seminţele lucrurilor:
  le face să rodească.
  Iubirea creşte lucrurile dincolo
  de ele însele, desăvârşindu-le:
  sărutul ei se aşterne nu pe obraz,
  ci pe creştet,
  curat, ca o petală
  catifelată
  de trandafir.:)

   
 13. Deci draga Rosa ajung la concluzia ca ar trebui sa iesim la iarba verde, sa ne bucuram de soare, de mugurii copacilor, de gaze, de glasuri vesele si de copiii si de.. chipuri tandre de indragostiti adolescenti si nu numai. E primavara in natura si in sufeletele noastre vesnic tinere. Cine stie poate punem de o intalnire la o terasa ca fetele la un suc si la vorba. Cu drag.

   
 14. Draga domn Burciu in casa bunicilor mei intrau toti oamenii , de toate natiiile si de toate religiile si se intelegeau extraordinar de bine, fiecare cu darurile si cu talentul lor. De aceea bunicii mei se considerau bogati si impliniti ca oameni, pentru ca indiferent de nivelul de cultura sau bogatie … ei erau oameni intre oameni, ce ajutau alti oameni si atat. Nu contra cost, nu manipuland, nu impunand..doar vorbind si intelegandu-se . Veneau oameni cu probleme diverse deoarece ei stiau sa asculte si ii invatau sa se ajute singuri explicandu-le cum, dar … lasandu-i pe ei sa isi rezolve problemele ..doar ii invatau sa se asculte si sa se auda reciproc, ceea ce unii dintre ei uitau. Cand invatau sa comunice si sa se respecte dispareau si problemele …asa incat se cinsteau cu o cafea, o apa rece, un pahar de vin si o farfurioara de dulceata. Nu conteaza credinta de care te bati cu o caramida in piept ci omenia, modul cum traiesti zilnic intre oameni si iti asumi responsabilitatea gandurilor si faptelor tale in relatia cu ceilalti. Daca cineva gresea fata de cineva … nu era iertat pana cand nu acoperea prejudiciul si cel lezat nu il ierta. Nu exista nici judecata si nici iertare, era doar constiinta fata de sine si propriile fapte… dar era invatat sa si le asume si sa le platesca… ca sa nu atraga alte consecinte. Practic la noi acasa se intrunea sfatul „batranilor” nu neaparat ca varsta, ci ca respect fata de conduita lor familila si sociala. Se intruneau familiile barbati si femei, deoarece familia este baza in fiecare cuplu si are propriile legi si ordini. Ei au dus mai departe o traditie pe care au mostenit-o din famiile lor. Acest bun obicei care a tinut famiile unite si a pastrat identitatea traditionala, culturala si nationala a cam disparut cu desavarsire … dar nu inseamna ca fost uitat peste tot. Inca sunt famiili care predau stafeta copiilor si nepotilor. De asemenea cunosc si sunt fericita in casa unor amici musulmani de la care am invat multe, altii sunt budisti, alti au trecut la diverse, sau altii sunt atei…conteaza cum ne intelegem si ceea ce facem impreuna reciproc avantajos si punem suflet si calitate umana si profesionala.Traim contemporani in aceeasi realitate pe acest pamant, Mama Pamant care ne iubeste pe toti ca pe proprii fii si fiice oferindu-ne toata frumusetea si plenitudinea darurilor ei zilnice, impreuna cu lumina Tatalui Cer – Universul infint. Dar noi suntem toti pe aceasta Planeta albastra si viata noastra a tuturor este complet dependenta de acest Pamant. In rest sunt povesti pe care le-am inventat ca sa fim mai presus unii de altii, intre noi oamenii …dar de fapt …suntem cu totii pamanteni si muritori ca fizic si nemuritori in fapte. Si traim doar in prezent si in realitate sanatosi din toate punctele de vedere , armoniosi si echilibrati, barbati, femei, copii, tineri si batrani , doua, trei generatii deopotriva. Cand familiile se rup sau interfereaza nepotrivit unii in viata altora, apar necazurile si bolile..dar cand orgoliile si credintele sunt mai mari ca realitatea si utilitatea … viata ne invata dreapta masura potolindu-ne in egala masura… pana ne invatam lectia. E doar ceea ce am invatat eu … din copilarie si … am constatat pe propria piele ca sunt adevaruri multicultural valabile.

   
 15. Oricand…..daca are amabilitatea Razvan, ne poate trimite la amandoua mail-urile de contact. Cu drag.

   
 16. Draga Rosa urmaresc cu mare drag si bucurie a sufletului emisiunea Next Star. Cand ii vad si ii ascult pe acesti copii uit toate necazurile si imi renasc toate sperantele. Suntem un popor cu urmasi foate talentati – de noi depinde unde vor traii si se vor manifesta ei. Le suntem datori.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top