skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Omul bun și omul rău

 

Într-o buna zi, împaratul trimise dupa unul dintre vasalii sai.

În tinutul sau, acesta era cunoscut pentru cruzimea si zgârcenia lui, supusii sai traind stapâniti de frica.

Împaratul îi spuse:

– Vreau sa pornesti la drum si sa-mi gasesti un om cu adevarat bun.

Acesta îi raspunse:

– Prea bine, stapâne, si supus, îsi începu cautarea.

Întâlni multi oameni, vorbi cu ei, si dupa multa vreme se întoarse la împarat si-i spuse:

– Stapâne, am facut precum mi-ai poruncit, cautând prin toata lumea un om cu adevarat bun. Dar nu-i de gasit. Toti sunt egoisti si rai. Nicaieri nu se gaseste omul pe care-l cauti.

Împaratul îl lasa sa plece si trimise dupa un alt vasal, cunoscut pentru generozitatea si bunatatea sa si foarte iubit de catre supusi.

Împaratul îi spuse:

– Prietene, as vrea sa pornesti la drum si sa-mi cauti un om rau cu adevarat.

Si acesta asculta si în calatoriile sale întâlni si vorbi cu multa lume. Dupa o buna bucata de vreme, se întoarse la împarat si-i spuse:

– Stapâne, n-am izbutit. Sunt oameni necugetati, corupti, carora nu le pasa de nimeni si de nimic, dar nicaieri n-am putut gasi un om rau cu adevarat. În ciuda scaderii lor, toti au un suflet bun.

 de  Bruno Ferrero

Comentarii (5)
 1. Bunatatea izvoraste din inima noastra . Ea, sta cel mai aproape de Esenta noastra.
  Daca esti cu adevarat bun, se intampla un lucru uimitor.Privind oamenii , oricat ar fi de rai, poti vedea in ei si bunatatea .
  Pentru ca poti vedea dincolo de aparante si STII ca in fiecare exista si bun si rau.Doar ca unii oameni rai nu stiu inca, ca pot fi si buni.
  Dar tu STII. Si asta este sufficient pentru a lumina fie si pentru o secunda acel suflet.Si daca ramai in preajma lui destul cat sa-ti poata arunca o privire, prin simtirea ta, va simti si el acel campei de bunatate.Pentru ca in tesatura existentei vibram doar pe frecventele comune .Si binele este universal, nu are cum sa NU existe.

   
 2. -,, BINELE ,, te face sa iubesti, sa visezi cu ochii deschisi, sa iti creezi idealuri, sa adori viata si sa iti intelegi planurile complicate. Binele te face sa fii indragostit-a, sa apreciezi ceea ce ai si sa iti doresti mai mult, sa crezi in tine si sa iti acorzi atentia pe care o meriti ,,
  -,, RAUL ,, elementul care doare. Suferinta este atasata de rau. Daca vrei sa suferi, atunci ce te retine? Suferinta nu include doar regretul sufletului, ci aceasta inseamna mult mai mult: disconfort, durere, insatisfactie, esec, stare conflictuala. Ce faci cand aceste elemente iti intra in viata? Cum faci fata tuturor schimbarilor? Le refuzi si te minti ca nu exista sau le urezi bun venit si incerci sa te adaptezi cu ele?,,
  -,, Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs ,,
  – ,,Omul frumos tinde spre desăvârşire. Dacă nu poate vorbi împotriva urâtului, tace, dar în tăcerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce înseamnă urât.,, – Dan Puric
  ………………………………
  :) Gândul zilei de joi 17 decembrie 2015

  Tinerețea – o capacitate de a rămâne deschis vieții
  „Chiar ajunși la sfârșitul existenței voastre, puteți rămâne încă tineri, fiindcă ați înțeles ce reprezintă cu adevărat viața: o neînteruptă transformare, o adaptare. Pentru Știința Spirituală, nu există tineri, nu există bătrâni, ci numai niște fințe care au ca sarcină să lucreze asupra lor înșine pentru a întreține și a intensifica viața în ele.
  Nimeni nu trebuie să spună: „Anii s-au scurs, eu sunt bătrân, eu nu mai pot face nici un efort.” Cel care își închipuie că își poate justifica inerția prin vârsta sa, își micșorează numărul zilelor ce îi mai rămân încă să se bucure, confecționând în sine imaginea bătrâneții, iar această imagine acționează foartă rău asupra stării sale psihice și deopotrivă a stării sale fizice. Dimpotrivă, el trebuie să se concentreze asupra tinereții, străduindu-se să învețe mereu ceva nou pentru a rămâne deschis vieții. Fiindcă aceasta este tinerețea, adevărata tinerețe. Desigur, cu trecerea anilor, corpul fizic își pierde vigoarea, rezistența; și chiar în clipa morții, o privire, un surâs pot arăta încă expresia tinereții.”
  ………………………….
  Iubire , Recunostinta si Lumina ! :)

   
   1. .. ,,de unde Ti-a venit acest GAND exact in 17 Decembrie!? ,,
    Raspuns : Nu stiu ! :)
    Nicu , iti multumesc mult pentru ,, darul aparte ,, … Cuvintele sunt de prisos pentru a putea descrie aceste frumuseti !
    Un sfarsit de saptamana binecuvantata ! :)

     
 3. Autoarea Isabel Allende are 71 de ani. Da, are câteva riduri, dar are şi o incredibilă perspectivă de viață. În această prezentare sinceră, adresată auditoriului de toate vârstele, vorbeşte despre temerile ei apărute pe măsură ce îmbătrâneşte şi împărtăşeşte modul în care intenţionează să continue să trăiască pasional.
  https://www.ted.com/talks/isabelle_allende_how_to_live_passionately_no_matter_your_age?language=ro#t-277594

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top