skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Puterea jertfei

 

Într-o seară, la un han, doi călători vorbeau despre drumul lung pe care îl mai aveau de străbătut, cinstindu-se cu un pahar de vin. Deodată, lumea afară începe să ţipe. Alarmaţi, cei doi stranii ies în uliţă. Zaresc o casă cuprinsă de flăcări, iar alături o femeie ţipând:
– Copilul meu, copilul meu este în casă!
Fără să stea pe gânduri, unul din cei doi călători intră printre flăcări şi, după ceva timp, iese cu pruncul în braţe. Femeia îi mulţumeşte cu lacrimi în ochi, în timp ce lumea îl priveşte cu admiraţie, pentru fapta sa. În tot acest timp, prietenul său nici nu se mişcase, ci aştepta liniştit în faţa hanului, întorşi amândoi la masă, acesta îi spune:
– Eşti nechibzuit. Puteai să mori. Ce te-a făcut să-ţi rişti viaţa?
– Am sărit în flăcări pentru a salva copilul. N-am făcut nimic deosebit. Dacă te uiţi cu atenţie în jurul tău, vezi că toate se jertfesc unele pentru altele: până şi grăuntele din pământ putrezeşte pentru ca din el să răsară o plantă nouă, o mlădiţă care să ducă viaţa mai departe, mama îşi sacrifică tinereţea pentru a-şi creşte copiii şi a-i educa, soldatul moare apărându-şi ţara şi aşa mai departe; toate trăiesc unele pentru celelalte.
– Bine, dar dacă ai fi murit şi tu, ce realizai?
– Atunci, poate că aş fi fost şi eu asemenea grăuntelui…

Autor: necunoscut

Comentarii (2)
 1. Jertfa, în substanţa ei spirituală, este iubire. Jertfa e şi conştiinţa; este cunoaşterea precisă a unui ţel superior căruia mă devotez. Nu este oarbă, ci totdeauna este luminată de adevăr. Jertfa e, de asemenea, libertate. Jertfa, ca deschidere a noastră către Dumnezeu şi către lume, ca autodăruire, este, în esenţă, expresia cea mai deplină a iubirii care ne defineşte fiinţa.
  Constantin Galeriu
  Constantin Galeriu (* 21 noiembrie 1918, Răcătău, Bacău – † 10 august 2003, București) a fost unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei române, preot și profesor de teologie.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Gândul zilei de marţi 22 decembrie 2015
  „Sămânța plantată în pământ conține întreg arborele ca putere. Într-o sămânță, nimeni nu poate distinge unde se află rădăcinile, tulpina, și cu atât mai puțin frunzele, florile, fructele, dar în același timp le văd curând cum își fac apariția.
  Sămânța se află sub influența arhanghelului ce guvernează iarna, Gabriel, care condensează și solidifică elementele. Ea este însămânțată în clipa cea mai întunecoasă, cea mai friguroasă a anului, iar Gabriel îi transmite memoria eredității, genele ce îi mențin caracteristicile de la o generație la alta. Arhanghelul introduce toate caracteristicile și virtuțile plantei în sămânță și le condensează în acest corp minuscul ce conține un întreg în devenire. El acționează la fel cu semințele animalelor și ale oamenilor. Fiecare generație păstrează în cromozomii săi toate caracteristicile sale specifice: memoria nu se pierde.”
  Omraam Mikhaël Aïvanhov
  …………………………
  O zi de marti excelenta ! :)

   
 2. Crăciunul este despre reîntregirea familiei și reîntâlnirea cu prieteni dragi. Este momentul ideal să apreciem dragostea din viața noastră, despre care credem, de multe ori, că ni se cuvine. Fie ca aceste sărbători de iarnă să va umple inima de dragoste și binecuvântare.”

  Multumesc Razvan pentru toate postarile facute pe acest sitte ‘
  Multumesc pentru cartile tale ,care mi-au implut sufletul de nadejde ,bucurie si multa introspectie interioara ;
  Multumesc celor care au comentat ,pentru diversitatea de idei ,
  Multumesc ,,Multumesc ,,Multumesc ,,

  Craciun Binecuvantat ;
  Maria

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top