skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Adevaratul EU

 

– Maestre, de ce parem cu totii la fel? De ce suntem imbracati la fel? De ce suntem cu totii rasi? De ce nu avem voie sa avem ceva diferit unul fata de altul? intreba discipolul pe Maestrul sau.

– Pentru ca noi aici dorim sa ne cunoastem intre noi de la suflet la suflet. Pentru ca adevaratul EU al fiecaruia este sufletul, atat si nimic altceva. Fiind cu totii la fel, perceptia noastra depsre ceilalti nu este distorsionata de nici o forma exterioara. Si asa avem sansa ca atunci cand vorbim cuiva, sa ne adresam cu adevart acelui suflet cu care dorim sa vorbim

– Pai cum are putea sa distorsioneze ceea ce eu cred despre un alt discipol daca ar fi imbracat altfel?

– Uite, am sa iti dau un exemplu care sper sa te faca sa intelegi mai bine ceea ce vreau sa iti spun.

Mai intai de toate trebuie sa confectionezi cateva perechi de ochelari cu lentilele colorate, fiecare lentila in alta culoare. Sa nu stergi lentilele, sa nu le cureti. Sa le lasi asa cum ies din mana ta.

Timp de 2 zile discipolul confectiona cu migala 5 perechi de ochelari. Fiecare lentila era colorata in alta culoare si avusese grija sa nu le stearga, asa cum ii spuse Maestrul.

– Maestre, am adus ochelarii.

– Bun. Uite-te acum la aceasta orhidee, ii spuse Maestrul aratandu-i o frumoasa orhidee alba.

– Uite-te atent la ea. Este alba si frumoasa, asa este?

– Da Maestre!

– Este cu adevarat o orhidee. Acum pune-ti o pereche de ochelari.

Discipolul il asculta, lua prima pereche de ochelari, i-a pus la ochi si dintr-o data, orhideea cea frumoasa deveni mai urata. Cu o lentila rosie si una verde si cu petele de maini pe lentile, imaginea era departe de ceea ce vazuse fara ochelari.

– Ei, tocmai ti-ai pus ochelarii care reprezinta imbracamintea diferita a fiecarui discipol. Asta daca fiecare ar purta alt fel de haine. Mai pune o pereche de ochelari!

Discipolul asculta si mai puse unii. De data aceasta orhideea era stramba si parca mai mica. Iar culorile erau de-a dreptul ciudate. Urata chiar!

– Acum ti-ai pus ochelarii care reprezinta corpul celuilalt discipol, gras sau slab. Mai pune o pereche de ochelari!

– Acum ti-ai pus ochelarii corespunzatori meseriei. Daca e medic sau avocat, invatator sau pantofar, ai pune alti ochelari cu alte culori, dar tot ar trebui sa pui.

Au continuat asa pana ce a avut toti cei 5 ochelari pusi pe nas.

Imaginea orhideei era acum atata de diferita fata de ce vedea fara toti acesti ochelari incat daca nu ar fi stiut ca se uita la o orhidee nu ar fi putut nici macar sa ghiceasca ce ar putea fi.

– Iti multumesc Maestre! Am inteles. Daca doresc sa cunosc pe cineva cu adevarat trebuie sa imi dau jos toti acesti ochelari! Sa nu ma mai gandesc la celalalt ca este gras sau slab, ca este doctor sau pantofar, ca este de la oras sau de la sat , tanar sau batran, cu facultate sau fara…. Numai asa pot cunoaste celalat EU cu care stau de vorba!

 

Autor: necunoscut

Comentarii (5)
 1. Ieri am fost la o taraba din centru si am cumparat ceva de mancare.Chiar cand dadeam sa plec, o femeie a strazii mi-a cerut sa impart cu ea ceea ce vroiam sa mananc. I-am oferit o parte ,mi-a zambit si mi-a spus ca Mos Nicolae a fost darnic cu ea. Ca a primit multa mancare si acum este bine.Si a continuat sa vorbeasca intr-un monolog adresat ei despre cata mancare a primit si s-a indepartat. In ochii ei am vazut recunostinta si tristete, o mare de necunoastere si limita.Oare cat timp ne-ar trebui sa aratam unui astfel de suflet imensitatea luminii? Cu cat doresti mai mult, cu atat primesti mai mult, dar ce se intampla cand dorinta ta de mai mult se limiteaza la mancare… Cand ochii tai nu vad, indrumarea este data de educatie. Cu cat cunosti mai mult cu atat esti mai mult .N-ai sa-ti poti da jos niciodata ochelarii fara ca cineva sa te invete cum s-o faci.Am intors-o pe toate partile si nu se poate altfel.Si probabil asa cum moartea nu este intamplatoare, cred ca nici nasterea intr-un anumit loc sau familie nu este intamplatoare.

   
 2. Cunoaste-te pe tine insuti – ati ! Reusind sa ne autocunoastem , sa ne autocontrolam,autoperfectionandu-ne continuu,putem sa facem distinctia dintre adevar si minciuna,dintre aparent si real,dintre posibil si imposibil.
  ………………..
  – Cel care se cunoaşte pe sine îi cunoaşte pe alţii, iar cel care se ignoră pe sine nu ar putea scrie o cuvântare foarte profundă despre minţile celorlalţi.- Charles Caleb Colton
  -A te cunoaşte, nu înseamnă a-ţi cunoaşte caracterul cu calităţile şi defectele sale sau a cunoaşte limitele condiţiei umane. Dacă nu ar fi decât aceasta, chiar şi copiii ar fi capabili de a se cunoaşte. În „Cunoaşte-te pe tine însuţi” ce este acest „însuţi”? Braţele? Picioarele? Creierul? Nu. Sentimentele? Gândurile? Nu. Acest însuţi e o parte de Dumnezeu, o scânteie, un spirit nemuritor, ceva ce nu se poate defini, foarte îndepărtat, foarte sus…- Omraam Mikhael Aivanhov
  ………………………………
  Fiecare zi , este o binecuvantare ! Va multumesc mult ! :)
  Namaste !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top