skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Atingerea unei tinte nevazute

 

Yoghinul Raman era un maestru recunoscut al artei de a slobozi sageti cu arcul.Intr-o dimineata , el si-a invitat discipolul favorit la o demonstratie a indemanarii sale.Cu toate ca invatacelul avusese ocazia sa ii aprecieze maiestria de sute de ori inainte de aceasta zi , el s-a supus fara cracnire invatatorului .Au mers amandoi in padurea de langa manastire si, atunci cand au ajuns langa un stejar secular, de dimensiuni impresionante , Raman a asezat un trandafir pe care il adusese cu el in una dintre ramurile copacului.
Apoi, yoghinul si-a deschis tolba si a scos din ea trei obiecte: un arc splendid lucrat dintr-un lemn nobil, o sageata si o batista brodata cu flori de liliac.
Raman s-a indepartat la o suta de pasi de locul unde amplasase floarea. Cu fata indreptata catre tinta lui, el i-a cerut discipolului sau sa il lege la ochi cu batista cea brodata.
Invatacelul a facut intocmai asa cum i-a cerut invatatorul.
Cu ochii acoperiti de batista, yoghinul Raman si-a asezat picioarele ferm pe pamant, a tras inapoi de coarda arcului cu intreaga sa forta – incercand sa se orienteze catre trandafirul asezat pe una din crengile stejarului – si apoi a slobozit sageata.
Sageata a zbarnait prin aer, dar nu atins nici macar copacul, ratand tinta la o distanta jenant de mare.
– Am nimerit floarea ? a intrebat Raman, in vreme ce isi scotea batista de la ochi.
– Nu, ai ratat-o cu totul i-a raspuns discipolul.Credeam ca o sa imi demonstrezi puterea gandului si abilitatea de face o magie.
– Tocmai te-am invatat cea mai importanta lectie despre puterea gandului, i-a replicat Raman. Atunci cand vrei un lucru, concentreaza-te numai asupra lui: nimeni nu va nimeri vreodata o tinta fara sa o vada.

O poveste dupa Paulo Coelho

Comentarii (2)
  1. Poţi avea tot ceea ce-ţi doreşti, dacă ţi-o doreşti suficient de mult. Trebuie să-ţi doreşti acel lucru cu o exuberanţă interioară care erupe prin piele şi se combină cu energia care a creat lumea.- Sheilah Graham Westbrook
    O seara binecuvantata ! :)

     
  2. Dupa prima citire a acestei File m-am intrebat : Sa fi dat de aceasta data cu ” oistea-n gard” Paolo Coello ? . Dupa a doua citire , am exclamat : Jos cu palaria Maestre ! .Va imbratisez.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top