skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Misterul călătorului dintr-o altă dimensiune apărut brusc în aeroportul din Tokyo

 

În 1954, un bărbat misterios s-a prezentat la ghişeul de control din aeroportul din Tokyo ţinând în mână un paşaport emis de o ţară europeană numită Taured. Şocaţi, vameşii l-au reţinut şi l-au condus spre sala de interogatoriu, unde spre surprinderea tuturor bărbatul le-a relatat o poveste desprinsă parcă dintr-o altă dimensiune.
Într-o banală zi a lunii iulie din anul 1954, un bărbat caucazian, înalt şi îmbrăcat într-un costum convenţional, s-a prezentat la punctul de control al aeroportului din Tokio. Le-a prezentat vameşilor un paşaport ciudat, care era emis de o ţară din Europa numită Taured.
Pentru că această ţară nu a existat niciodată în istoria omenirii, vameşii l-au condus pe bărbatul misterios spre biroul de interogare. Aici i-au cerut să prezinte mai multe informaţii despre originea şi identitatea sa. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că nu se află pentru prima dată în Japonia şi a călătorit de nenumărate ori în diferite ţări din lume în interes de afaceri. Drept dovadă le-a prezentat vizele din paşaportul său, care păreau autentice. Mai mult de atât, bărbatul deţinea asupra sa şi un permis de conducere emis de autorităţile din inexistenta ţară Taured, cât şi numeroase acte bancare sau chiar documente care atestau vizita sa în Japonia.
Interogatoriul a durat puţin mai mult de opt ore şi nimeni nu înţelegea cum a ajuns bărbatul venit dintr-o ţară inexistentă pe aeroportul din Tokio. De asemenea, starea generală de confuzie s-a adâncit de ambele părţi în clipa în care bărbatul a fost invitat să le arate pe o hartă unde este situată ţara din care provine. Acesta le-a indicat vameşilor o zonă între Franța şi Spania, cunoscută sub numele de Andorra. Bărbatul a avut un şoc când a realizat că pe harta lumii nu există ţara Taured şi a realizat că ceva inexplicabil se petrece cu el.
Oficialii aeroportului au încercat să sune la compania la care declarase bărbatul că munceşte, cât şi la hotelul din Tokio la care avea rezervare. Cele două entităţi economice nu existau şi astfel orice încercare de a descifra misterul eşua încă din fază incipientă.
Reprezentanţii securităţii japoneze au fost chemaţi pentru a prelua continua anchetarea unui caz incredibil chiar de a doua zi. În seara zilei respective, călătorul misterios, fiind extenuat în urma interogatoriului, a fost condus spre o cameră de hotel unde urma să se odihnească. Camera hotelului se afla la un nivel superior şi era păzită de către doi poliţişti pentru ca suspectul să nu aibă posibilitatea de evadare. În zorii zilei următoare, atunci când oficiali ai securităţii din Japonia au ajuns în camera în care bărbatul fusese cazat, au constat cu stupoare că acesta pur şi simplu se evaporase. Raportul ulterior a arătat că nu exista posibilitatea de evadare, mai mult de atât nicio urmă ca un om ar fi dormit în acea cameră nu s-a înregistrat.

Conform: efemeride.ro

Comentarii (4)
 1. Se pare ca avem un exemplu de “calatorie in timp”, acel dorit , sperat, sau crezut mod de deplasare intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat. Am citit recent niste previziuni ale anilor 2020, printre care era previzionata si aceasta “calatorie in timp” dar si “teleportarea” ….
  Probabil ca cei mai tineri dintre noi, vor ajunge sa vada daca aceste prorociri se vor realiza! In cazul prezentat , evident , daca este reala istorisirea, ca acel personaj a declansat uimire si se pare chiar si celui in cauza, mai ales in anul 1953, cand inca se traia adolescenta omenirii. Doar literatura s.f. prezenta astfel de actiuni. Dar asa cum marele Jules Verne , cu mult timp inainte, arata intamplari uimitoare pentru anii sai, asa si aceste noi povesti s.f. , se vor dovedii credibile. Sa vedem ( cei care vor apuca…) cand si cum vor fi prezente in viata omenirii!!!
  ‘:Sad:’ ‘:Amazed:’

   
 2. Sa aveti o zi buna,
  Aceasta povestioara intra in domeniul povestilor pe care vrei sau nu vrei sa le crezi.Intri in domeniul credintei in experienta proprie.Dar in lumina celor relatate in ultimul timp poate fi vorba de o alta linie temporala.In intelesul meu , in jurul nostru ,la un nivel invizibil,pot exista alte linii temporale care sunt formate tot de gandurile noastre si care au gasit conditii de manifestare altfel decat cele pe care le traim noi.Citind despre astfel de experienta traite de alte fiinte umane,dar care pentru mine pot aparea ca fiind SF-uri,am ajuns sa-mi formez conceptul ca : daca mie nu mi s-a intamplat nu inseamna ca o astfel de experienta nu ar putea sa i se intample altuia.La momentul prezent,cu asa multe informatii de tot felul,mai mult sau mai putin credibile,eu consider ca trebuie sa fiu deschisa la minte si sa nu calific drept minciuna ceva ce mi se pare fantastic sau inexplicabil,dar nici sa ma las prostita de orice idee ce o poate debita careva numai de a se distra pe seama altora.Pentru mine este o convingere ca viata este un mister aducandu-ne la nivelul nostru constient ceea ce avem nevoie sa cunoastem si daca ceva nu am experimentat sau cunoscut,probabil nu am nevoie sa cunosc altfel decat ca simpla informatie,eu ramanand sa-mi ordonez crezurile dupa cum simt,fara a cadea in fanatisme sau a ma panica fara sens.Toate la timpul lor.
  O zi buna in continuare tuturor.

   
 3. destul de misterioasa „bucla temporarala ” , a avut ocazia sa calatoreasca in alt univers paralel !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top