skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Misterul de la Marcahuasi

 

Profetul

Marcahuasi – un platou cu nume ciudat. Marcahuasi -un mister de dezlegat. Marcahuasi – natura sau strămoșii. Marcahuasi – natura sau alte ființe?

Marcahuasi – un platou cu stânci uriașe. Oare toate aceste stânci s-au format natural sau sunt o creatie artificială? Acum, dacă le considerăm o realizare artificială atunci ne putem pune întrebarea: cine le-a făcut?

Dacă sunt formațiuni geologie neobișnuite atunci prea multe lucruri nu ar fi de spus. Se poate considera că vântul și ploaia au săpat mileniu după mileniu în rocă și au scos la iveală minuni pe care astăzi le admirăm uluiți. Totuși, de ce există alte teorii, oare de ce oamenii consideră aceste roci niște realizări remarcabile ale unor epoci apuse?

Răspunsul ce vine din partea celor care le-au vizitat este dat tot prin întrebări. Logica simplă se lovește de obstacole. E adevărat că formațiunea X seamănă cu o cămilă, dar lângă ea este alta care seamănă cu un om, și lână ea este una de seamănă cu o regină și lângă…. și lângă și lista continuă. Cum se face că toate acestea sunt grupate atât de aproape una de alta. E o coincidență? Și dacă este o coincidență de ce avem zeci de coincidențe pe acest platou. Din principiu prea multele coincidențe nu sunt naturale.

Multe întrebări se rotesc în jurul unui singur nume al unui platou micuț din Peru. Cu o lungime mai mică de 3km și o lățime de 6-700 de metri Marcahuasi se dezvăluie în toată măreția sa vizitatorului Anzilor. Pentru a ajunge acolo trebuie să străbați cei 80 km ce-l desparte de Lima ținând direcția NE. Când vei păși pe acest platou ve fi la o înălțime de peste 4000 m și probabil că vei avea respirația tăiată din două motive: megaliții și altitudinea.

Amfiteatrul - partea stanga

Amfiteatrul - partea stanga

Dacă presupunem că aceste stânci sunt realizări artistice ale unor strămoși ancestrali. Prima problemă de care ne lovim în această presupunere este cea a datării acestor sculpturi. Istoria cunoscută și acceptată astăzi de istorici nu se potrivește nici pe departe cu o civilizație avansată care ar fi trăit cu câteva… zeci de mii de ani în urmă în această regiune. Dar să trecem peste această mică neconcordanță. Acum începem să ne lovim de alte obstacole. Cum se face că aceste sculpturi înfățișează atât oameni cât și animale ce nu au trăit niciodată în această regiune. Cele două răspunsuri posibile sunt: au trăit dar nu știm noi si/sau sculptorii au călătorit pe toate continentele. În acest mod simplu, ajungem la ipoteza unei civilizații pre-columbiene, sau ca să fim mai exacți, mult înainte de toate civilizațiile cunoscute. O civilizație ce avea legături puternice trans-oceanice cu toate culturile vremii. Despre această civilizație globală se discută de mai multe secole dar dovezile nu sunt acceptate de istorici. Până nu se vor găsi dovezi irefutabile controverse vor exista mereu.

Acest loc Marcahuasi s-a dovedit a fi ceva mai mult decât o curiozitate a naturii sau un site arheologic (depinde din ce punct de vedere privești) el este și un loc mistic cu o încărcătură energetică deosebită. Locuitorii menționează dese întâlniri cu OZN-uri (ovni sau ovnis în dialectul local), din acest platou se spune că există multe tuneluri ce străbat Anzii. Localnicii n-ar intra sub nicio formă în aceste tuneluri fiind absolut terifiați doar la gândul unei asemenea îndrăzneli. Pe de ală parte, nenumărați localnici dar și vizitatori au avut parte de experiențe telepatice, vise premonitorii, clarvedere, claraudiție în preajma acestui loc.

Ce ar putea însemna acest lucru?

Monumentul umanității

Monumentul umanității

Din punct de vedere al științei clasice… absolut nimic sau poate doar isterie în masă datorată altitudinii mari. Pe de altă parte, pentru cei care nu merg pe cărările tradiționale ale științei, toate aceste lucruri se leagă într-un tot unitar cu o semnificație mai înaltă. Pentru ei, aici sunt, în mod evident, mai mult decât pietre, mai mult decât sculpturi, mai mult decât o civilizație veche oarecare. Oare extratereștrii din vechime ce călătoreau cu carele de foc prin aer, cei care sunt descriși în toate cărțile sfinte ale omenirii ca îngeri sau ca zei au vreo legătură cu acest platou?

Cu toate că formațiunile-sculpturi sunt mult mai numeroase, să le trecem în revistă pe cele mai remarcabile.

 • The Monument to Humanity – Monumentul umanității
 • The Prophet – Profetul
 • The Sphinx – Sfixul
 • The Dove (La Paloma) – Porumbelul
 • The Alchemist .- Profile of a man hiding. – Alchimistul (profilul omului care se ascunde)
 • Valley of the Seals – Valea sigiliilor
 • The Amphitheater – Amfiteatru
 • The Fortress – Fortăreața
 • The Frog (El Sapo) – Broasca
 • The Tortoise – Broasca țestoasă
 • The Goddess Thueris – Zeița egipteană Ta-urt (zeița noilor născuți și a maternității) în forma sa cunoscută de femelă hipopotam
 • The Helmet of God – Acoperitoarea Domnului
 • The Sanctuary – Sanctuarul

Născut în Lima, Daniel Ruzo (1900-1993) a fost cel mai mare suținător al civilizațiilor din timpurile imemoriale pe care le numea civilizații protoistorice. Conform acestei teorii a existat o străveche civilizație ce ar fi acoperit întreaga suprafață a Pământului, dar care ar fi dipărut în urma unor cataclisme severe precum Potopul descris în Biblie. Populația de astăzi ar fi urmașa celor câțiva supraviețuitori ai acestei civilizații străvechi. În urma căutărilor sale Ruzo a descoperit mai mulți megaliți în Peru, pe țărmul oceanului. Din păcate, aceștia nu erau suficient de asemănători cu o sculptură clasică și au fost degrabă catalogați drept eroziuni întâmplătoare ale rocilor din regiune. Ruzo a continuat cercetările pentru descoperirea rămășițelor civilizației Masma.

Fortareata

Fortareata

Acest nume a fost vehiculat înainte de Ruzo de peruvianul Pedro Astete, un ocultist celebru la vremea sa. În 1905 a avut viziunea unui spațiu imens subteran care conținea toate cunoștiințele străbunilor. Atunci Astete a auzit un glas care-i repeta „Masma”. Astete a studiat toate miturile și legendele împreună cu simbolismul esoteric și a fost convins că în regiunea Huanca din Peru sunt îngropate tezaure incomensurabile. Totodată, el a descoperit existențe unei legături între numele de Masma și Biblie. Astfel, Masma este unul dintre fii lui Ishmael. El își conducea propriul trib. Este posibil ca acest trib să fi călătorit până în Peru? Se poate ce tărâmul de legendă Ophir unde a călătorit Solomon pentru aur să fie localizat în Peru? Oricum, Peru întotdeauna a fost considerat ca un teritoriu plin cu aur. Conchistadorii au venit aici în căutarea aurului.

Ruzo a aflat că la Marcahuasi ar exista o stână numită de localnici „Cap de incaș”. Ruzo a organizat rapid o expediție și când a ajuns la Marcahuasi și-a început cercetările. A constatat că acel cap de incaș era de fapt format din două capete a două persoane de rase diferite. În plus, în această piatră se mai pot zări zeci de capete mai mici. Numele care i l-a dat atunci Ruzo și care s-a păstrat și astăzi este „Monumentul Umanității”. Din 1953 până în 1960 el a studiat intensiv fiecare bucată de piatră de pe acest platou. De fapt și-a construit o cabană aici și a locuit perioade lungi de timp. Ruzo a scris cărți și a ținut numeroase conferințe în care și-a detaliat toate descoperirile. În căutarea dovezilor pentru dovedirea existenței civilizației Masma și mai ales pentru dovedirea ariei de răspândire a acestei civilizații vechi Ruzo a călătorit în Bolivia, Franța, Anglia, Egipt și chiar în România. În 1968 Ruzo mărturisește că a ajuns în România și a fost însoțit de o echipă desemnată de conducerea țării în vederea realizării unui documentar. Cu mare supărare Ruzo a constatat că documentarul ce a fost filmat la indicațiile sale a fost prezentat în Franța și în Germania ca o mare realizare a specialiștilor români și el a fost silit să cumpere o copie, altfel nu ar fi avut nicio urmă a cercetărilor sale în țara noastră.

Zeița egipteană Thoueris

Zeița egipteană Thoueris

George Hunt Williamson a popularizat prima dată descoperirile lui Ruzo în cartea sa „Road in the Sky” publicată în 1959. Williamson consideră că acest platou este o dovadă a faptului că strămoșii noștri au avut contacte cu ființe extraterestre în din cele mai timpurii perioade ale istoriei. Marcahuasi reprezintă un platou plin de energie și acest lucru este dovedit de numărul mare de mărturii ale vizitatorilor săi în legătură cu OZN-urile. Se pare că acest punct reprezintă cu adevărat un centru fierbinte al înâlnirilor cu ființe extraterestre. Până și cei mai mari sceptici recunosc că au avut parte de anumite experiențe pe care nu și le pot explica atunci când au ajuns pe platoul de la Marcahuasi.

 

Articol de Razvan

Comentarii (17)
 1. „Oare extratereștrii din vechime ce călătoreau cu carele de foc prin aer, cei care sunt descriși în toate cărțile sfinte ale omenirii ca îngeri sau ca zei au vreo legătură cu acest platou?”
  Mai mult ca sigur ca da..sunt dovezi din ce in ce mai clare a existentei lor ,..prezenta lor pe pamant este regasita in multe parti ..multe lucruri din punct de vedere stiintific
  ,logic nu ar fi posibile doar admitand ca au fost facute de aceste civilizatii mult mai avansate din toate punctele de vedere,cel mai important cel spiritual..
  O saptamana minunata ptr toata lumea!

   
  1. Dovezi exista, insa nu avem acel lucru care sa fie acceptat ca adevar absolut de toata lumea, inclusiv de comunitatea stiintifica. Multe intrebari sunt inca fara raspuns, de prea multe ori avem mistere pe care nimeni nu se oboseste (din comunitatea stiintifica) sa le descifreze.

    
 2. Daniel Ruzo,dupa calatoria din Romania 1968,afirma ca „…aici,in Carpati am gasit Poarta Comorii”,nu facea referire la o comoara materiala ci la una pur spirituala.
  Lobsang Rampa a lansat ideea unui depozit initiatic subteran in muntii Tibetului, von Danniken situa un altul in muntii Equadorului, iar Daniel Ruzo a simtit ca triada sacra se inchide in Bucegi, daca nu cumva aici incepe, dat fiind cuvantul OM, de o importanta spirituala deosebita, regasit in multe toponime doar la noi in tara.
  Tot in acea perioada cabinetul Ceausescu infiintase asa zisul” cabinet negru”,care avea ca drept scop,cautarea comorilor ingropate in Romania.
  Totul era foarte bine monitorizat,articole sau publicatii care faceau referire la grote,pasaje subterane sau comori,nimic nu scapa Cabinetului 2,sub conducerea Elenei Ceausescu,o unitate compusa din cercetatori ,profesori si paranormali.
  Era indreptatit sa fie suparat Daniel Ruzo in ceea ce priveste realizarea documentarului,avem chiar foarte multe realizari pe „munca”altora,filmul fiind facut pentru Studioul Alexandru Sahia,dar in niciun caz „o mare realizare a specialistilor romani”…mai degraba realizare a serviciilor securitatii din acea perioada.
  O zi buna!

   
  1. Este adevarat, am omis sa scriu specialistii intre ghilimele. Ei erau dirijati de „organele” vremii. Este de notorietate faptul ca nu sosea niciun strain in tara fara sa fie verificat, iar Ruzo chiar a apelat la autoritati pentru a obtine ajutor in vederea realizarii documentarului. Oricum, aceasta situatie nu are prea mare importanta pentru subiect. Cautarea adevarului intotdeauna este mai puternica si rezultatele studiilor apar mai devreme sau mai tarziu la iveala indiferent cine incearca sa le limiteze, monitorizeze sau sa si le insuseasca. Totodata, tara noastra este un izvor de energii, si acest lucru devine din ce in ce mai cunoscut in intreaga lume.

    
 3. Atunci cand exista niste”nenea” care au ca drept scop decat punerea betelor in roate in ceea ce priveste aflarea sau confirmarea unui adevar,mai greu sa reusesti sa razbesti.

   
  1. Ai dreptate, cand cineva te impiedica in mod voit este mai greu sa ajungi la rezultat. Dar nu se intampla des acest lucru in viata, in toate domeniile?

    
 4. In legatura cu acest material, as spune ca la noi in tara exista enigme si mai interesante decat acestea care ar merita nu numai intelese si dezlegate dar si mediatizate cum ar fi „Gradina zmeilor” din Judetul Salaj.Ar fi minunat daca le-ati analiza si chiar sa le puneti pe blog.Mult succes in continuare!

   
  1. Nimeni nu spune ca nu exista in țara noastră enigme, unele dintre ele tulburătoare. O să ajungem și la ele. Mulțumim că ne-ați subliniat ceea ce vă doriți să citiți. Vom investiga și vom face un material pe această temă.

    
 5. Se spune ca in actualul ciclu de umanitate, triunghiul esoteric, cunoscut sub numele de triunghiul de aur , ar fi din Arcul Carpatic la Piramide si zona Indo-Tibetana.

   
  1. Ma bucur pentru sugestia dumneavoastra. Din pacate, nu stim limba rusa. chiar daca am sti, filmul este deja vorbit si subtitrat in rusa asa ca devine si mai dificil de lucrat pentru a iesi un material cat de cat inteligibil. Daca gasiti o alta versiune atunci o sa o studiem.
   Va multumim. Sa aveti o zi minunata.

    
 6. Ce simt eu cand ma concentrez pe zona Marcahuasi este ca acolo sunt mai multe ES (Entitati Superioare) foarte vechi, de cateva milioane de ani, apartinand primei civilizatii a Terrei care se situau cam in dimensiunea 7. Aceste ES sunt evident invizibile pentru noi din dimensiunea a 3-a, oricum de la dimensiunea a 5-a in sus orice entitate este invizibila pentru noi cei din D3. Entitatile imi apar ca se afla acolo si deoarece acolo sunt cateva vortexuri naturale ale Terrei pe care ele sunt capabile sa le utilizeze.

  Stancile cu forme sugestive sunt opera acestor ES si care, avand o energie foarte inalta, pot modela stanca in perioade mari de timp, figurile umane din stanci fiind, cu aproximatie, cum arata ele pentru cei capabili sa „vada” ES de nivel 7.

  Ruzo a avut un discipol numit Carlos, cautati pe internet, care a studiat indelung si el locul si a continuat munca lui Ruzo. Carlos povesteste ca la un moment dat un urma unui accident a paralizat complet. A incercat pe la toti marii doctorii sa se vindece si toti i-au spus ca va ramane paralizat toata viata. Intr-o noapte a avut o revelatie in care un glas i-a spus sa vina pe platoul Marcahuasi. A rugat prietenii sa-l care acolo si sa-l lase singur o saptamana. A stat el acolo singur ce a stat lungit rugandu-se, dar fara mare rezultat desi simtea vortexurile de energie ca de obicei. Ce sa vezi, in ultima zi de stat acolo a aparut ca din senin un strain :), care a venit direct la el si l-a sfatuit sa aplice o serie de proceduri dupa care a disparut. Carlos a facut procedurile si dupa ce l-au trecut toate energiile posibile in jumatate de ora s-a ridicat in picioare (!) dupa ce fusese complet paralizat un an, si a coborat muntele pe picioarele lui pana la prietenii din vale ce-l asteptau.

  Deh, ES sau zeii asa cum sunt numiti de oamenii obisnuiti, te ajuta daca si tu ii ajuti pe ei asa cum a facut Carlos cu studiile lui …

  In zona Marcahuasi eu „simt” ca sunt tuneluri, asa cum spun localnicii, dar ele exista in vibratia de D5 asa ca nu sunt accesibile unor oameni obisnuiti de D3 si D4.

  Extraterestrii vin in vizita pe acolo, normal deoarece ei au capacitatea de a vedea de sus hartile energetice ale unei zone si cele din Marcahuasi sunt cu totul deosebite. Vin in cercetare stiintifica, asa cum am face si noi daca am explora o alta planeta si am cauta locurile interesante. ET acestia care vin sunt insa de vibratie de D3 si D4, de aceea si au nevoie de nave de transport ca si noi, asa ca nici ei nu vad ES cum nici noi nu-i vedem, dar au tehnologia necesara si percep mai bine campurile enrgetice si asa au detectat Marcahuasi.

  Toate acestea, sau altele, le puteti afla si voi daca va conectati la ES respectivi, va asigur ca va vor raspunde daca aveti un nivel spiritual de minim D4, iar cei mai multi de pe acest site au acest nivel altfel n-ati fi pe aici. Ar fi interesant sa confruntam mai multi ceea ce am discutat cu ei.
  Pace, dragoste si armonie tuturor!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top