skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Un viitor mai bun pentru Siria

 

Dragi prieteni,

Peste un milion de copii sirieni sunt refugiați și nu mai pot merge la școală, dar îi putem salva de la a deveni o ”generație pierdută”. Vom face echipă cu tânăra activistă Malala Yousafzai și emisarul ONU pentru educație, Gordon Brown, pentru a strânge 1 milion de dolari în următoarele zile. Vom lansa apoi o provocare țărilor donatoare: să doneze de 10 ori mai mult decât noi, strângând astfel suficienți bani pentru a începe să trimitem toți copii refugiați la școală! Garantează acum lei4 pentru a transforma acest vis în realitate!

Copiii Siriei sunt astăzi aproape lipsiți de speranță. Dar săptămâna aceasta, avem incredibila șansă de a le oferi un viitor mai bun.

Urmările războiului sunt cutremurătoare: 6 milioane de sirieni au fugit din calea măcelului, mulți dintre ei fiind copii. De multe ori în istorie, ”copiii războiului” au devenit o ”generație pierdută”’ , care știe mai multe despre arme decât despre cărți și care nu a primit niciodată șansa de a-și construi o viață mai bună. Dar acum, avem un plan ingenios pentru a schimba mersul lucrurilor.

Comunitatea noastră își va uni forțele cu Malala Yousafzai, curajoasa activistă pentru educație în vârstă de 16 ani, și emisarul ONU pentru educație, Gordon Brown, pentru a lansa guvernelor noastre o provocare: dacă vom strânge 1 milion de dolari, vom cere fiecărei țări donatoare să ofere câte 10 dolari pentru fiecare dolar donat de cetățenii lumii. În acest fel putem strânge cele peste 100 de milioane de dolari de care avem nevoie pentru a începe să trimitem toți copii refugiați la școală! În câteva zile, Malala și Brown s-ar putea adresa țărilor prezente la summit-ul pentru oferirea de ajutor umanitar din New York, prezentându-le donația noastră ca pe o provocare. Avem șansa unică de a transforma această întâlnire care riscă să se termine ca multe altele, într-o scânteie care va declanșa măsuri concrete pentru copii sirieni.

Dă click mai jos pentru a garanta lei4. Fiecare sumă, oricât de mică, va fi de mare ajutor. Donațiile nu vor fi încasate decât dacă vom atinge suma pe care ne-am propus-o: un milion de dolari. Dacă provocarea noastră nu va fi acceptată și guvernele nu vor oferi de 10 ori mai mult decât am oferit toți la un loc, banii donați vor fi returnați integral. Nu putem pune capăt tragediilor din Siria astăzi, dar putem investi în copii ei și într-un viitor mai bun pentru ei:

https://secure.avaaz.org/ro/lc_syria_education_fr_nd/?brJABab&v=29231

Copii duc povara războaielor, devenind de multe ori cele mai neglijate și neputincioase victime ale conflictelor create de adulți. Forțați să trăiască în tabere de refugiați sordide și lipsiți de șansa de a merge la școală, ei devin copleșiți de ceea ce văd în jurul lor: mânie, neliniște și disperare. Prețul nepăsării e prea mare: violența naște violență și asta vor învăța acești copii dacă nu ne implicăm și nu îi ajutăm să își creeze un viitor mai bun, bazat pe educație..

Planul nostru pentru a evita această tragedie e simplu: să strângem destui bani pentru a începe să trimitem fiecare copil refugiat la școală. Vom începe în Liban, unde peste 400.000 de copii sirieni trăiesc acum fără acces la educație. Școlile ar putea fi deschise zi și noapte, având două sau chiar trei schimburi, iar refugiatele și refugiații care sunt profesori de meserie ar putea fi angajați să predea. Școlile ar putea astâmpăra pe lângă setea de învățătură și foamea cât se poate de reală a copiilor, oferindu-le mese gratuite.

O săptămână de școlarizare pentru un copil sirian costă doar 5 dolari. Imaginați-vă acum ce am putea realiza dacă fiecare dintre noi ar face o donație, iar țările donatoare ar oferi apoi de 10 ori mai mult! În câteva săptămâni, am putea trimite sute de mii de copii sirieni la școală. Sute de mii de copii ar putea, în ciuda tragediei prezentului, să viseze din nou… la un viitor mai bun! Hadeți să dovedim că suntem comunitatea ale cărei acțiuni servesc drept exemplu întregii lumi și să convingem țările donatoare să ni se alăture.

Odată ce vom strânge un milion de dolari, Gordon Brown și Malala vor prezenta planul nostru în cadrul conferinței țărilor donatoare de luna aceasta, cerând guvernelor să ofere de 10 ori mai mult decât noi. În acest timp, vom continua să facem lobby în culise și vom atrage atenția mass-media asupra acestui plan, pentru ca guvernele să înceapă să simtă presiunea opiniei publice. Dă click mai jos pentru a garanta lei4. Împreună, putem salva copii sirieni de la a deveni încă o generație pierdută:

https://secure.avaaz.org/ro/lc_syria_education_fr_nd/?brJABab&v=29231

Comunitatea noastră a fost alături de poporul sirian încă de la începutul conflictului. 60.000 dintre noi au donat pentru a trimite protestatarilor non-violenți ajutoare și echipament de comunicații în valoare de peste un milion de dolari, am lucrat împreună cu cetățeni-jurnaliști pentru a rupe tăcerea impusă de cenzura practicată de regimul Assad, iar milioane dintre noi au luat parte la nu mai puțin de 12 campanii, cerând implicarea comunității internaționale. Drumul către pace în Siria ar putea fi mai lung decât speram. În mijlocul acestei realități dureroase pentru poporului sirian, e mai important ca oricând să investim în visele copiilor săi.

Cu speranță,

Echipa Avaaz

NOTA REDACȚIEI: Acesta este o acțiune inițiată de comunitatea Avaaz și se desfășoară simultan în întreaga lume.

 

MAI MULTE INFORMAȚII:

Școala lui Gordon Brown pentru refugiații sirieni (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/business-24034422

Criza din Siria: Numărul copiilor refugiați atinge ”un milion” (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23803308

Siria: Specialistul ONU avertizează lumea în legătură cu apariția unei ”generații pierdute” (The Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2013/jul/24/syria-crisis-refugee-children-un

Într-o tabără de refugiați, nimic nu are sens (CNN)
http://edition.cnn.com/2013/09/08/health/gupta-child-refugees-syria-lebanon/

Comentarii (27)
 1. Exista o propunere si pentru copiii din Romania ? Le pasa romanilor de proprii lor copii investind in educatia lor sau participam la colecte internationale ca este mai trendy ? Categoric copii lumii sunt victimele sigure ale prostiei tuturor adultilor, parintilor lor care investesc in orice numai in educatie nu. Ce facem cu scolile din Romania !!!!!! Iertati-ma dar daca aici in tara noastra nu ne ajutam cand ne doare, asteptam actiuni umanitare din partea altor tari pentru noi ? Sau mai dam bani la biserici sa mai construim o Catedrala ca poate ne-o Lumina in Direct Dumnezeu fara scoala ! Urati-ma dar treziti-va !

   
  1. Luiza Bratu …Multumesc ! pentru ceea ce ai scris ,sunt de aceeasi parere cu tine si probabil si altii.. ,, Dacă flacăra vieţii tale nu arde, cum ai putea să aprinzi focul în lămpile stinse ale celorlalţi? Poţi să împarţi cu ceilalţi doar ce ai! Orice îţi doreşti ca lumea să fie, în primul rând tu trebuie să fii modelul.-OSHO ,, Am ceva sa-ti transmit ,in particular , nu mi-am permis sa postez pe FILA … Pace ,Armonie si Iubire ! :)

    
  2. Stimata doamna, daca nu-i ajutam pe unii, pentru ca exista altii ce ar merita mai mult este o idee care e valabila aproape la orice situatie.
   De ce as ajuta scolile din Romania in loc sa ajut spitalele de copii, apoi de ce as ajuta spitalele in loc sa ajut centrele pentru copii sau mai bine, centrele pentru copii cu anumite boli… lista poate continua la nesfarsit. Asa n-o sa facem niciodata nimic.

    
 2. Buna ziua.
  Cunoaste careva dintre dvs.ca aceasta sus numita echipa AAvaz este sponsorizata de catre George Soros?
  Stiti cu exactitate ca acesti bani care se aduna vor urma calea pe care o ganditi sau care este indicata prin ceia ce se spune mai sus?
  Putem s-o facem pe binevoitorii si chiar pe spiritualii cat vom trai pe acest pamant,dar daca nu ne trezim [ pentru ca tot vorbim cam des de trezire] pentru a nu mai sari in papuci la orice indemn de manipulare nimic,absolut nimic nu se va schimba in vietile noastre si copiii lumi ,inclusiv cei din Romania,nu vor avea o viata imbunatatita.Schimbati gandirea oameni buni !Nu prin astfel de indemnuri se va schimba viata pe aceasta planeta.Acest indemn face parte din vechiul sablon care continua si continua…Si aici pe File de Lumina si prin mesajele de la Editura for you se vorbeste mult de noile schimbari.Care noi schimbari?Daca mereu continuati a da viata vechilor sabloane de manipulare a omului?
  Sa aveti ganduri frumoase,Sefora

   
  1. Stimata doamna Sefora,
   Noi primim la redactie zeci de cereri pentru actiuni umanitare si le publicam doar pe cele in care noi avem deplina incredere.
   Avaaz este o comunitate ce se implica in actiuni umanitare in intreaga lume si are multe milioane de membri. Daca este sponsorizata si de George Soros cu atat mai bine, ar trebui sa fie sponsorizata de oricine are posibilitatea materiala sa o faca. Cea mai recenta actiune a acestei fundatii pentru Romania este implicarea sa la Rosia Montana.
   Daca doriti un raport al actiunilor si rezultatelor obtinute il pot cere de la ei si vi-l pot prezenta. Totul este extrem de transparent si de multe ori, in Brazilia, in Chile, in Afghanistan sau in Pachistan (ca sa va dau doar cateva exemple) au reusit sa obtina rezultate remarcabile.

    
 3. Draga Razvan cu riscul ca nu o sa iti plac ce spun eu propun. Monica Visan este un brand care insemna seriozitate, calitate, umanitate si nimeni nu poate contesta actiunile umanitare organizate de dumneaei cat si promovarea valorilor autentice romanesti. Si acest site la care sunteti coautori are acest rol de a face cunoscuta caliatea voastra umana si de a atrage persoane care gandesc la fel dar nu au puterea si increderea de a actiona. Doamna Monica are multe prietene mai mult sau mai putin declarate care ar putea fiind atat de apropiate sa o desemneze sa conduca astfel de veminte cum sunt atragerea de voluntari sau finante penru sprijinirea unor proiecte punctuale educationale. Sa zicem din ceea ce stiu eu ca o persoana deosebita cu rezultate certe cunoscute de toata lumea ar fi Dascalita – minunata educatoare care nu are un loc de munca si care are reale aptitudini umane si profesionale. E tanara, culta, pregatita, adaptabila, puternica si mai ales corecta. A dovedit. Si uite asa trecem de la vorba la fapta si ne dovedim prin faptele noastre spiritualitatea de care facem atat caz in vorbe si nimic in fapte. E o propunere nu impusca mesagerul.

   
  1. Imi cer scuze, dar aceste zile sunt extrem de aglomerate pentru mine. Va voi raspunde imediat cum ma eliberez un pic.
   Multumesc pentru tot.
   O seara minunata!

    
 4. Asi vrea sa stiu sub ce stindard se declanseaza aceasta operatiune (va rog nu imi raspundeti ca este apolitical, neutral, etc). Pentru ca daca are vre-o legatura cu rebelii islamisti mi se pare de un cinism incredibil. Refugiatii Syrieni, inclusive cca 600,000 crestini fug de rebeli nu de Guvern.
  Iar girul ONU nu e sufficient. Daca nu ma insel, Programul pentru Educatie a fost sub atac acum cca 2 saptamani dupe ce pe YouTube a circulat un film in care in scolile finantate in Teritoriile Musulmane li se facea copiilor de 6-8 ani indoctrinare Musulmana-extremista, aproape paramilitara si erau coditionati anti-Israel. Deci, va rog, cine este partenerul Programului in Liban si printer refugiati ?

   
 5. Buna seara.
  Draga Razvan,initial am gandit ca nu raspund nimic pentru ca nu-mi place sa ma intind …ca o „apa de ploaie”.Dar mi-am mai aruncat odata privirea pe cele ce mi-ai scris si mi-a sarit in ochi cuvintele care spun despre implicarea echipei Avaaz la Rosia Montana.
  Cum apare in viziunea dumitale implicarea acestei echipe la Rosia Montana,daca printre cei ce o sponsorizeaza este si George Soros,care,dupa cate vad si inteleg eu,este destul de implicat si el in Rosia Montana si nu chiar intr-un sens pozitiv.Oare chiar crezi ca actiunile acestei echipe vor fi binevoitoare in anumite aspecte in care domnul Soros este implcat negativ?
  Anii m-au determinat sa inteleg multe despre viata pe care o traim si am fost foarte dezamagita cand am inteles ca toate actiunile caritabile si de binefacere ascund lucruri chiar mai murdare decat actiunea pentru care se dau in vant unii sa le promoveze.Si am fost de acord cu David Icke,la care am citit prima oara acest concept,apoi l-am mai intalnit si la Osho,ca toate actiunile caritabile si de binefacere ar trebui sa dispara.
  Iti multumesc ,oricum,pentru ca te-ai deranjat sa-mi raspunzi.Nu ma intereseaza sa cunosc rezultatele actiunilor cu care se lauda echipa Avaaz.
  O seara buna si sa auzim numai de bine,Sefora

   
  1. Nu ati inteles. Aceasta fundatie nu are nicio legatura cu domnul Soros. Se poate ca el sa fi donat bani asociatiei Avaaz, dar sunt milioane de oameni care au donat. El este doar unul dintre ei si nu le poate influenta activitatea.
   Referitor la Rosia Montana este foarte simplu. Daca ati citit articolul nostru de acum 10 zile vedeti si singura.
   http://filedelumina.ro/2013/09/10/semneaza-pentru-rosia-montana/
   O seara minunata!

    
  2. In acest moment, Avaaz are 25 de milioane de membri. Chiar credeti ca toti sunt nebuni sau manipulati?

    
   1. Cu exceptia ciobanilor, nu gasiti oameni nemanipulati, intr-o turma. Ba, cateodata nici ciobanii, nu-s de capul lor. Sofismele, sunt de la cele mai grosolane, pana la cele deosebit de subtile. Cu cat miza este mai grosolana, sofismul este pe masura. In cazul banilor de exemplu. Cu cat miza este mai subtila, sofismele sunt pe masura. In cazul religiilor si pseudo-cailor spirituale de exemplu. Sofismul, este un rationament corect in aparenta dar fals in realitate. Indivizii greu de manipulat sau imposibil, nu sunt parte din nici o grupare. Iar acestia sunt extrem de putini. Foarte putini sunt cei ce deosebesc realitatea de fals. Pe planeta Pamant, nu sunt 25 de milioane de astfel de oameni. Asa ca….

     
    1. Ella… fiecare cuvant al omului are impact asupra celorlalti. Nimeni nu poate fi impartial si complet obiectiv, deci, prin definitie, fiecare om in mod constient sau nu ii manipuleaza mai mult sau mai putin pe ceilalti.Totusi, oamenii pot fi manipulati pentru a face bine sau pentru a face rau, pot fi manipulati pentru a ajuta alti semeni sau pentru interese meschine, clientelare.
     Prin urmare, despre ce vorbim? Despre partea filozofica? Despre acuzatii fondate doar pe imaginea pe care singuri ne-am creat-o despre lume. de genul: „stiu eu cum sta treaba cu organizatiile de tipul asta” etc.
     Prin urmare, daca vrei sa ajuti ajuti singur sau impreuna cu altii, realizand ceva de la zero sau sprijinindu-i pe altii sa construiasca. Daca nu vrei sa ajuti, nu ajuti. Oricum, nimeni nu te obliga sa faci nici una, nici cealalta.
     Evident, in acest comentariu discut despre principii si nu ma refer la dvs. intrucat nu stiu nimic despre dvs., si despre modul cum va implicati in actiuni caritabile.
     O seara minunata!

      
 6. Draga Sefora ai dreptate 90 %. Restul de 10 % este ideea baza. Adica toate religiile cer bani de la enoriasi pentru binele lor. Fraza asta este importanta daca specifica binele cui lor ? Binele lor suna pentru toata lumea dar binele lor se manifesta real pentru conducatorii bisericii, cultului,ONG-ului. Toti au activitati de bine si pentru a ajuta oamenii …. da toti suntem oameni dar beneficiile reale le are….. cine stie, cine ii sustine si poate cine ii verifica ….. dar atat. Bineinteles pe ici pe colo se fac si poze prin care se demonstreaza ca banii au fost dati catre scopul promis … dar cat s-a strans si cat s-a impartit si cand. Intre timp si banii aceia aparent putini dar adunati au devenit multi si plasati inteligent au produs si mai multi – deci ajungem la acel cuvant universal de spiritual BANII. Si apoi oamenii care manipuleaza lumea fac acte de binefacere de cand e lumea si pamantul. De ce multimiliardarii lumii au cateva fundatii pentru Drepturile Omului pe care ei oricum le incalca – vezi Warren Buffet, Billy Gates, George Soros. Sub egida fundatiilor se face cel mai mare trafic de INFORMATII confidentiale, arme, influente si compromisuri politice, se spala si se albesc bani negrii rau de tot sau chiar manjiti cu sange. Campaniile media oricum le auresc imaginea si folosesc simboluri care mai de care mai impresionante. Vezi campaniile de vaccinare contra cancerului de col uterin cu vaccinuri neautorizate in tara de provenienta si netestate ,necunoscandu-se efectele adverse pe termen mediu si lung, facute tinerelor fetite – un efect sigur va fi sterilitatea , restul sunt la oferta extrabonus.Dar reclama, dar scopul din fata descris si vai si amar de realitate si consecinte si majoritatea se testeaza in tarile in care nivelul invatamantului este submediocru si popoarele sunt foarte religioase – adica usor de manipulat. Tara trebuie sa prezinte interes prin bogatiile solului dar mai ales ale subsolului in rezerve rare dar foarte profitabile si cu conducatori corupti usor de manipulat. Noi corespundem la toate deci suntem cobai cu acordul si sprijinul binevoitor al strainilor care ii framanta grija de sanatarea noastra si politicienii nostrii cu buzunare pline de spagi ne imbie zambind sa acceptam sau daca nu dau o lege care sa devina obligatoriu. Deci iti iau orice sansa sa scapi. Dar si ei trebuie sa ofere exemplu si sa fie primii vaccinati , asa ca strainii nu sunt prosti – ei iubesc tradarea dar il starpesc pe tradator atunci cand nu le mai este de folos. Varful de lance de cele mai multe ori este religia care tine oamenii obedienti si buni executanti. Avem exemple de sinucidere in masa a prozelitilor dupa ce si-au donat averile lui guru – care traieste bine chiar si in puscarie temporar. Cine are bani multi are zile putine in inchisoare si legile sunt permisibile. In fond a fost o neintelegere spirituala sau ei au plecat in Saltul Cuantic primii sa niveleze drumul celor ce vor venii. Nici un animal nu il pacalesti atat de usor ca pe oameni dar asta este foarte interesant. Cand intr-o tara se distruge invatamantul si sanatateasi se sprijina religiile este clar ca lumina zilei ce se intampla – inrobirea de buna voie si lichidarea sistematica prin medicamentatie si declansarea afectiunilor degenerative. Avem copii care se nasc cu cancer….. asa ceva nu exista… acum populatia Romaniei este imbolnavita si drogata sa aiba in permanenta o stare de nemultumire dar a nu aiba puterea de a se opune. Sa isi maresca egoul si sa ii separe pentru ai putea tine sub control, restul fac religiile si curentele spirituale care au ca principale sustineri – viata de apoi ca si cum asta nu conteza cand asta e tot ce ai. Dar cu creierii setati in manifestari hipnotice si spirit de turma … realitea este cea virtuala nu cea reala …. deci …..anularea personalitatii, demnitatii, stimei de sine, increderea in propriile calitati si liberul arbitru. Pana la exterminare ….sau autoexterminare .. e o chestiune de timp. Analizati singuri comparativ – aveti toate aceste informatii la indemana pe google.

   
  1. Stimata doamna Luiza. Sincer imi pare rau ca vedeti atat de negru tot ceea ce ne inconjoara. Cea mai mare greseala pe care o faceti este cea a generalizarii. Este o panta extrem de periculoasa ce duce la sovinism, la ura de rasa si la tot ce este mai rau pe aceasta lume. Sunt convins ca exista cazuri particulare in care sa aveti dreptate 100% dar a generaliza este profund gresit. Daca un roman fura atunci toti romanii sunt hoti, daca un arab face un act de terorism atunci toti arabii sunt teroristi, daca un evreu face afaceri si inseala atunci toti evreii sunt speculanti, la fel cu ungurii, tiganii, rusii, negrii si cine mai vreti dvs.
   Ati auzit de GreenPeace? Avaaz este o organizatie asemanatoare.
   Apoi, dvs. ati mentionat trei nume: Warren Buffet, Billy Gates si George Soros. Dintre acestia trei l-am cunoscut personal doar pe Bill Gates pe vremea cand era CEO la Microsoft. Va pot spune extrem de multe despre el, i-am cunoscut pe multi dintre oamenii care i-au fost alaturi de-a lungul vremii si va contrazic total. Sa va spun ca avea un birou la fel de mare ca al oricarui angajat, ca venea la servici cu o masina Lexus, pe cand unii dintre angajatii lui veneau cu Ferari sau Lamborghini? Sunt multe de povestit despre acest om, lucruri pe care le-am vazut personal, si nu povestite de altii.
   Apoi, va rog sa va inchipuiti ca intr-o zi vi se evalueaza averea personala undeva in jurul valorii de 125 de miliarde de dolari. Ce faceti?
   Eu va spun ce a facut Bill Gates. A facut o fundatie umanitara care se implica in intreaga lume. I-a donat acestei fundatii aproape 40 de miliarde de dolari. Fundatia este condusa de sotia sa Melinda Gates si se implica in multe domenii. Cu ce-l incalzeste pe Bill Gates ca in Africa unul dintre dictatori ia masura x ce eventual i-ar aduce un milion de dolari in buzunar?
   Stiti care a fost raspunsul pe care l-am primit de la apropiatii sai cand i-am intrebat de ce si-a donat o jumatate de avere? (intre timp averea de 125 de miliarde a fost diminuata de fluctuatia pretutului actiunilor)
   M-au privit si mi-au spus: „Asa a fost crescut. Asa a fost invatat de parintii lui. Daca ai castigat multi bani de la societate, o buna parte din ei trebuie sa o dai inapoi, trebuie sa ajuti acolo unde legea sau stiinta nu are putere”.
   Despre Warren Buffet si George Soros stiu doar ca s-au implicat si ei in actiuni umanitare, dar, stiu doar ce a scris presa si nu vreau sa vorbesc despre persoane pe care nu le cunosc. Nu stiu motivele lor, asa ca ma limitez doar la ce stiu.
   Acum, dvs. stiti prea bine cum este in afaceri. Daca increderea partenerilor, colaboratorilorsau a clientilor s-a dus, firma nu mai face nici cat o ceapa degerata. Din acest motiv, o organizatie extrem de mare si de importanta, ce se bazeaza 99,99% pe voluntari nu poate face ceva gresit, intrucat a doua zi, daca se afla, toti voluntarii se retrag si au pus cruce la tot. Increderea se pierde cel mai usor.
   O seara minunata!

    
 7. Draga Razvan eu nu sunt sovina si nu vad in negru ce se intampla. Dupa cum ai observat argumentez parerile mele. Pe de alta parte nu ma bazez cand deschid gura pe o informatie luata de pe yahoo scrisa de vre-un ziarist care plezneste un titlu si uita informatia. Am analizat conform probabil modului cum mi-am ordonat gandirea vis-a-vis de un fenomen pe principiul cauze-efecte. Sunt o pasionata de documentare care spun acelasi fenomen dar din puncte de vedere diferite. Am privit de-a lungul timpului cum s-a actionat in diferite tari, cum au fost pacaliti inainte de a fi cuceriti. Am analizat situatiile economice si nivelul de trai al populatiei majoritare. Am analizat efectele religiei si lipsa igienei si educatiei. Am analizat tehnicile de manipulare si dezinformare facute de mass media. Am inteles cum oamenii bogati devin si mai bogati nu prin fapte bune ci folosind faptele bune pentru a penetra un sistem si castiga increderea si deschiderea. Am vazut cum se inmultesc si se ruleaza bani „cand in fata e vopsit gardul si in spate leopardul”. Oamenii bogati cumpara oameni influenti si informatii – cine are informatia reala in timp util si ajunge primul si „scoate castanele din foc cu mana altuia”. Nimic nu este nou , se repeta in istorie. Acum fiind atati de multi bani si tehnologie e cu atat mai sofisticat aparent dar culmea mai vizibil daca cunosti fenomenul. Acum teoretic este mai greu de dovedit punctual pentru ca au sisteme complexe juridic de acoperire si mai mult decat atat – ei stapanesc si pot bloca oricand orice informatie – exact datorita tehnologiei care au creat-o. Lumea in majoritatea ei este foarte saraca si nestiutoare de carte. Putini sunt cei care au acces sau interes sa studieze amanuntit si de accea este usor sa sa fie eliminati – sunt singuri – neinregimentati. Singura varianta prin care totusi lumea a mai respirat inteligenta a fost prin romane prin beletristica si SF. Fiecare personaliate a fost stinghera si poate ca viata fiecaruia numai roz nu a fost, dar opera a ramas si asa informatiile s-au imprastiat si cine a avut inteligenta si a citit dincolo de cuvinte si actiunea baza – a inteles fenomenul social. De ce se insista atat pe religia de orice tip in state ? Unde religia este dominanta populatia nu misca in front si executa intocmai directivele trasate – de frica ca indiferent cat de rau traieste in viata asta – spera in viata de apoi, sau pot face orice, Dumnezeu ii iarta si pot continua. Criza aceasta economica prelungita a avut niste efecte spectaculoase – cei foarte bogati au prosperat cum nu au facut-o niciodata in vremuri considerate bune si stabile economic. S-au dat pur si simplu tunuri deoarece statele sau persoanele care nu puteau sustine o zona au fost obligate sa isi cedeze resursele sub diferite amenintari. Care este situatia reala in Afganistan – ce avantaje a adus campania cu Terorismul in reglarea balantei de plati a SUA si reimpartirea sferelor de influenta. Cativa au castigat enorm, marea majoritate au ajuns la stadiul de analfabetizati si automat nu mai pot opune rezistenta. Priviti lumea in ansamblu. Politica este sa iti ti in frau populatia dandu-i paine si circ dar luandu-i drepturile fundamentale. Si trebuie sa o faci inteligent prin oamenii lor sau prin ceva ce ei cred si si-o fac singuri – prin spiritualitate excesiva si prin „programe de sanatate” – numite vaccinari al caror continut si efecte nu se cunosc dar se fac pentru scopuri nobile. Imunizarile se fac natural si in conditii de viata in care populatia este corect educata , igienizata si hranita orice potential virus care apare este anihilat organismul sanatos avand capacitatea se se apere singur. Dar populatia trebuie convinsa sa ia medicamente care sunt o ultraprofitabila industrie care aduce cele mai mari venituri si daca analizati ca se vinde 90% porumb modificat genetic – casetat si 0.02% substanta activa restul metale grele care produc efectele adverse dar care se vand cu o frumoasa reclama si frumos ambalate la preturi exorbitante creend dependenta si atacand structural gena umana sau functiile creierului. Deci repetam , religie maxima, vaccinari maxima, medicamente de sinteza maxima, campanii de media targhetate promovand non valori si creind curente ale modei si produselor de consum de orice fel, monopolizarea oricaror forme de informare prin directionarea unilaterala catre sistemul informatic – care este controlat 100%, controlul asupra oricarui tip de comunicare, mediu radiant electromagnetic excesiv, atragerea tinerilor catre activitati virtuale excitante care le stimuleaza violenta si sexualitatea in defavoarea activitatilor umane normale si firesti specifice varstei si pregatirii lor educationale, deprecierea si devalorizarea valorilor umane si de familie, politicieni incompetenti si corupti, denigrarea educatiei si invatamantului prin lipsa de interes si motivarea a personalului educativ, blocarea sau daramarea oricarei initiative private prin fiscalitate excesiva, permiterea si sustinerea activitatilor bancare care in primul rand indatoreaza inrobitor omul obismuit care ramane fara posibilitati decente de trai si chiar de pierderea a bunurilor ceea ce duce la frica pierderii locului de munca dar si randamentul muncii, hrana de proasta calitate ultrachimizata si modificata genetic ale carei consecinte raman in organismul uman. Cercul s-a inchis.Obiceiurile odata create se schimba greu. Timpul actioneaza – ce sanse reale sunt de insanatosire reala si functionare in parametrii umani – poate pentru cei ce locuiesc in varful muntilor si si-au salvat cartile traind cu anotimpurile. Nu vad totul in negru deoarece planeta este albastra si totul in continua miscare dar nu ma imbat cu apa rece. Toti vrem sa traim si ne cautam utilitatea. linistea, fericirea si cu siguranta avem toti loc daca suntem lasati. Am studiat comportamentele animalelor ca sa inteleg evolutia si de ce ? incotro? Ce-i real si ce-i fals ? Toata fauna si flora acestei planete este normala si functionala de zeci de mii se ani – singura aberatie – este omul care avand totul la dispozitie – distruge si se autodistruge. Sper sa se schimbe ceva, sa se autoeducam la realitatea noastra obiectiva, sa avem o economie functionala ca sa ne putem manifesta toti talentele si utilitatea pentru noi si viitorul copiilor nostri sanatosi. Sa murim de batranete impacati ca lasam o civilizatie umana mai inteleapta in armonie cu toata viata de pe planeta de care suntem co-dependenti. Si sa sti ca am incredere in propunerea mea cu Dascaliata de a face intradevar bine autentic si ca sunt oameni minunati care vor sa vada si sa simta ca nu sunt singurii care gandesc frumos si se pot implica in activitati sociale educationale. Iti multumesc ca imi permiti sa imi scriu parerile si scuze ca iti rapesc atat de mult timp. O zi magica !

   
 8. Buna dimineata.
  Draga Razvan,eu am inteles destul de bine,numai ca dumneata ai trecut sub tacere referirea mea la vechile paradigme care ne impiedica sa progresam.Da,poate acei 25 de milioane n-or fi nebuni sau manipulati,dar fondurile adunate categoric sunt manipulate.
  O zi buna ,Sefora

   
  1. Buna dimineata,
   Am trecut sub tacere referirea dvs. intrucat subiectul este prea vast pentru a fi cuprins intr-un comentariu.
   Aveti vreo dovada ca fondurile sunt manipulate, sau este doar o presupunere?
   Eu spuneam ca daca fondurile ar fi manipulate, daca s-ar duce intr-o directie gresita (alta decat cea mentionata expres, atunci s-ar afla imediat. Pana si o suspiciune cat de mica ar fi un dezastru pentru o asemenea organizatie bazata pe voluntariat. In 24 de ore din 25 de milioane de oameni care si-au pus increderea in ea, ar mai ramane 10-20. Nimeni nu-si permite sa se joace cu asa ceva. Aici nu vorbim de politicieni sau de anumiti factori de interes.
   Daca v-ar interesa subiectul si ati dori sa va informati mai amanuntit veti constata ca multe dintre actiunile Avaaz s-au desfasurat impotriva marilor corporatii si impotriva guvernelor, ele intotdeauna au venit in sprijinul cetatenilor.
   Prin urmare, imi permit sa va intreb din nou, ce dovezi aveti?
   O zi minunata!

    
 9. Imi permit sa revin cu cateva cuvinte.Abia acum am citit schimbul de mesaje dintre dumneata si doamna Luiza Bratu.
  Pun doar o intrebare: de ce oamenii care au capacitatea de a vedea corect realitatea in care traim,in loc sa fie corect intelesi ca realisti,li se spune ca sunt sovin,vad totul in negru,dezvolta ura,etc ?
  Cu stima pentru schimbul de opinii,Sefora

   
  1. Eu i-am spus doamnei Luiza care este sursa sovinismului. Defectul rationamentului dumneaei a fost acela de generalizare. Daca vad pe cineva ca face o anumita actiune reprobabila generalizez spunand ca toate persoanele de acea etnie, din acel grup sau din acea tara fac la fel. Astfel, milioane de oameni sunt blamati chiar daca sunt nevinovati.
   Adica, daca exista unele fundatii care deturneaza fonduri sau au interese meschine in spate (si intr-adevar exista) se generalizeaza imediat si se ajunge la „Stiu eu prea bine ce fac fundatiile cu aceste fonduri si cum le folosesc ei”. Pe cat de simplu este acest rationament, pe atat este de gresit.
   O zi buna!

    
 10. Domnule Razvan,nu ,nu am nici o dovada si nici nu ma intereseaza sa caut dovezi.Ce ma determina pe mine sa fac astfel de afirmatii este propria mea viata.Si faptul ca am citit foarte mult,citesc inca foarte mult tocmai pentru a-mi permite sa stiu ce sa cred si ce nu despre tot ceia ce se face prea multa vorbarie sa fie cunoscut.Poate ai dreptate in cazul acestei echipe Avaaz,fondurile nu vor putea fi returnate,dar eu raman cu rezerva mea din cauza ca prea multa inechitate exista in lume si ultimii 20 de ani a excelat in asa ceva.Sunt de acord a nu se generaliza,este doar un mod de exprimare care produce confuzie.Sunt incercari in lume pentru a se restabili o oarecare armonie in dezvoltarea societatilor umane,dar raul este prea extins.Si sunt de acord cu cei ce dezvaluie existenta unor conspiratii secrete.Am aderat la acest crez tot din cauza vietii mele si a modului cum s-a desfasurat drumul vietii mele.Citesc foarte mult tocmai pentru a-mi corecta opiniile,dar primul meu „invatator”,filozoful britanic Paul Brunton,m-a indemnat sa cred doar ceia ce simt in interiorul meu ca este adevarat si ca urmare a acestei simtiri,eu imi fac o anumita parere.Nu oblig pe nimeni sa creada ce cred eu.Sunt genul de om care vad relitatea prin straturile subtiri invizibile multora,deasemenea,am capacitatea de a face conectii intre evenimente si aceasta imi ajunge.
  O zi buna si ganduri frumoase,Sefora

   
 11. Buna ziua tuturor,avand in vederea capacitatile deosebite ,cum vedeti ,dumneavoastra ,doamna Sefora , in concret ,restabilirea armoniei la nivelul societatilor umane in conditiile actuale in care ,raul din pacate este atat de extins ?! Personal,dupa modesta mea capacitate nu vad reasezare decat prin interventia subtila a unor forte pe care fiinta umana la stadiul actual nu le poate pecepe… insa ceva este pe cale sa se intample ptr.a reechilibra planeta,simt asta si sper din tot sufletul sa fie spre binele suprem al tuturor. Cu mult respect ,Gina

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top