skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Înainte să le fie arsă și ultima casă

 

În Kenya, polițiști înarmați până în dinți au incendiat recent 1.000 de locuințe, pentru a forța familiile de indigeni să părăsească pădurea în care trăiesc de secole. Acești oameni disperați au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și salva casele și pădurea, înainte ca ele să fie distruse pentru totdeauna.

Banca Mondială a dat poliției forestiere kenyene milioane de dolari din bani publici, iar acum aceasta distruge o comunitate ancestrală. Datorită noului plan de finanțare care urmează a fi negociat anul acesta, banca are o mare putere de influență asupra Guvernului. Până acum, oficialii băncii au păstrat tăcerea asupra acestui subiect, dar dacă ne vom uni forțele și vom amplifica strigătul de ajutor al celor evacuați, îi putem convinge să intervină, cerând Guvernului să pună capăt acestui coșmar.

Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, spune că vrea să reformeze instituția pe care o conduce. Haideți să îi cerem să se țină de cuvânt, somându-l să ceară Guvernului kenyan oprirea acaparării abuzive a pământurilor și impunerea de noi standarde de respectare a drepturilor omului pentru toate proiectele care vor fi finanțate în viitor. Când vom strânge un milion de semnături, îi vom atrage atenția lui Jim Yong Kim asupra situației din Kenya, arătându-i case în flăcări chiar în fața sediului principal al Băncii din Washington. Semnați acum petiția urgentă și trimiteți-i lui Jim Yong Kim un mesaj personal:

http://www.avaaz.org/ro/stop_the_forced_evictions_loc/?brJABab&v=35600

Membrii tribului Sengwer trăiesc de secole în pădurea Embobut, iar drepturile lor de a își păstra pământurile strămoșești sunt protejate de Constituția Kenyei și de legile internaționale. Ei au câștigat chiar și un proces pentru oprirea evacuărilor, dar Guvernul a ignorat până acum ordinul judecătoresc, susținând că trebuie să evacueze pădurea pentru a proteja sursele de apă ale orașelor aflate în apropiere. Membrii tribului se tem că următorul pas va fi decimarea pădurii și transformarea ei într-o sursă de profit.

Banca Mondială a susținut multe inițiative remarcabile, dar de foarte multe ori a aruncat vina asupra guvernelor și companiilor pe care le-a împrumutat atunci când oamenii au fost alungați de pe pământul lor din cauza unor proiecte distructive. Însă lucrurile au început să se schimbe. După o serie de proteste, banca s-a retras din proiectele care ar fi alungat 30.000 de cambodgieni din locuințele lor și a recunoscut că și-a încălcat principiile atunci când a finanțat un producător de ulei de palmier din Honduras, acuzat de evacuări violente și asasinate. Banca investighează acum scandalul Sengwer, dar ancheta se derulează prea încet pentru a putea salva acest popor ancestral.

Congresul american tocmai a cerut Băncii Mondiale să oprească evacuările. Dacă nu va urma acest îndemn, instituția riscă să piardă sprijinul financiar al Statelor Unite.Este momentul ideal pentru a pune capăt acaparării brutale a pământurilor din Kenya și a impune respectarea drepturilor omului. Semnați acum petiția urgentă! Când vom strânge un milion de semnături, vom transmite mesajul nostru președintelui Băncii Mondiale, Jim Yong Kim:

http://www.avaaz.org/ro/stop_the_forced_evictions_loc/?brJABab&v=35600

Când Guvernul tanzanian a anunțat că va evacua mii de familii ale tribului Masai pentru a transforma zona într-o rezervație de vânătoare, aproape două milioane de membri Avaaz a fost alături de Masai. Am luptat cu autoritățile timp de peste un an, până când prim-ministrul Tanzaniei le-a permis să rămână pe pământurile lor, punând capăt unei bătălii pentru pământ care a durat 20 de ani. Poporul Masai spune că nu ar fi reușit să câștige fără ajutorul nostru. Tribul Sengwer are acum nevoie de noi. Haideți să fim alături de ei!

 

MAI MULTE INFORMAȚII (în engleză)

Kenya: KFS Guards Burn Down Homes in Embobut Forest (The Star)
http://allafrica.com/stories/201401200456.html

Kenyan families flee Embobut forest to avoid forced evictions by police (The Guardian)
http://www.theguardian.com/global-development/2014/jan/07/kenya-embobut-forest-forced-evictions-police

Kenya defies its own courts (Forest Peoples Programme)
http://www.forestpeoples.org/topics/legal-human-rights/news/2014/01/kenya-defies-its-own-courts-torc…

U.S. pushes for outside oversight of World Bank (Washington Post)
http://www.washingtonpost.com/business/economy/us-pushes-for-outside-oversight-of-world-bank-opposes-push-toward-big-hydro/2014/01/24/fb41bb7c-8516-11e3-8099-9181471f7aaf_story.html

Kenya / Embobut Forest: UN rights expert calls for the protection of indigenous people facing eviction (UN)
http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=14163&LangID=E

Indigenous Kenyans evicted in the name of ‘conservation’ (New Internationalist) http://newint.org/features/web-exclusive/2014/01/23/sengwer-forest-evictions/

Comentarii (31)
 1. Cutremurator de trist..!!! Puterea banului..isi spune cuvantul.!!! Laudabila initiatva..si plina de..umanism.!!! Dar ..pentru padurile noastre..nu exista solutii..??? Multumim.!!! Doamne ajuta.! Amin.!!!

   
  1. Pentru fiecare problema exista solutie. Asta e vestea buna.
   Doar de noi depinde ce facem. De fiecare dintre noi. Aceasta este cealalta veste (buna/rea).
   De exemplu, in acest caz va invit sa semnati petitia, daca nu ati facut-o deja.
   O zi minunata!

    
   1. …… Va saut cu respect dle Razvan …. si multumesc pentru
    toate temele minunate … Doar voiam sa va anunt ca la articolul
    de azi – O primire meritata – nu functioneaza sistemul de apreciere ( votare ) pentru
    comentarii si tema … O zi frumoasa ….

     
     1. …… Va multumesc … Eu doar am observat aceasta mica
      defectiune si v am anuntat …. Dar se pare ca altcineva a vazut
      mica mea nota si a tras alte concluzii …. Inca odata tot respectul meu
      pentru tot ceea ce faceti ! …. Dan

       
 2. Buna ziua.
  Se spun niste adevaruri in aceasta petitie de ajutor.Aceste adevaruri sunt crunte si infioratoare si cand cunosti ca se petrec multe astfel de situatii in lume si nu se face nimic…..
  Dar pe langa adevaruri se mai spun niste chestii despre care majoritatea oamenilor habar nu au daca sunt adevarate sau falsuri.Eu , pentru ca imi iau multe din informatii de pe site-uri cu stiri alternative mi se intampla sa mai cunosc cate ceva.Si nu afirm ca ar fi certitudini,ci doar ca se mai cunosc si se mai dezvaluie cate un adevar ce ajunge greu la cunostinta publicului.
  Si iata :
  Congresul american nu cere deloc Bancii Mondiale sa opreasca evacuarile si nu ameninta Banca Mondiala ca nu va mai primi sprijin financiar din partea Statelor Unite,pe motiv ca principalul sprijin,sustinator financiar al Bancii Mondiale , in prezent , nu mai este Statele Unite ci China.Aceasta informatie este cunoscuta in randul financiariloer lumii dar putin cunoscuta de marea majotitate a lumii.Asa ca ,pe aici,pe undeva se mai strecoara si niste informatii care sunt publicitare poate,dar nu de folos popoarelor africane.Despre ce se intampla in Africa,cititi un pic mai mult pe internet si nu stiri oficiale,ca acestea nu spun adevarul.Eu de mult nu mai dau crezare stirilor oficiale.
  O zi buna sa aveti si multe ganduri de iubire care poate va ajuta sa se schimbe fata lucrurilor ….si pentru noi,dar si pentru africani,Sefora

   
  1. La ceea ce faceti dvs. referire este un amanunt minor.
   Organizatia Avaaz este la ora actuala, alaturi de GreenPeace printre cele mai importante miscari de constientizare ale publicului. Are peste 33 milioane de membri din lumea intreaga. Ofera rapoarte in care anunta rezultatele obtinute cu fiecare actiune pe care o intreprind. Pentru mai multe amanunte puteti consulta site-ul lor si cum functioneaza aceasta organizatie aici: http://www.avaaz.org/ro/
   Dupa cum vedeti se implica inclusiv in oprirea abuzurilor din tara noastra.
   Prin urmare, daca sunteti de acord cu initiativa lor puteti semna, daca nu, nu.
   O zi minunata!

    
   1. Buna ziua Razvan.
    Ai dreptate Razvan sa spui ca la ce fac eu referire este un amanunt minor.Dar sunt asa de multe amanunte minore in vietile noastre ca nu mai conteaza ca acesta la care fac eu referire este minor sau de vreo oarecare importanta.In ce priveste activitatea organizatiei Avaaz , si chiar Green Peace,nu intentionez sa le analizez eu activitatile.Pot doar spune ca,despre Green Peace,spre exemplu,cat am locuit in State,am avut ocazia sa citesc niste dezvaluiri care nu le fac cinste,mai ales pentru renumele de care se bucura.Cand am citit acele dezvaluiri pentru mine a fost clar ce se ascunde si in spatele acestor organizatii nonprofit.Sta la indemana oricui sa se documenteze despre aceste organizatii nonprofit,si nu ceea ce se afiseaza clar prin mijloacele de publicitate.
    Din partea mea domnule Razvan crezi ce vrei si intareste-ti convingerile,nu sunt eu in masura sa conving pe cineva de contrariu.
    Sa ne fie de bine tot ce gandim si facem,Sefora

     
    1. Stimata doamna Sefora,
     Haideti sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu ne mai invartim in jurul frazelor mestesugite.
     Eu recunosc ca nu am inteles exact care este punctul dvs. de vedere.
     Adica acest demers este pentru o cauza falsa? Sau ca este in beneficiul unor forte oculte? Ce sustineti dvs. de fapt, ca nu reiese clar?
     Eu am spus ca aceasta este o actiune reala pentru a salva ce este de salvat. Apoi am spus ca personal am incredere in aceasta organizatie. Totodata, am mai mentionat ca este un amanunt minor faptul ca USA nu este cel mai mare contributor al Bancii Mondiale daca comparam cu restul informatiilor din articol, cum ar fi arderea padurii sau stramutarea unor civilizatii ancestrale.
     Acum ceva timp a mai existat o initiativa umanitara pe care am popularizat-o la noi pe site. Nu mai tin minte care dintre comentatori a avut o interventie ceva de genul „Lasa ca stim noi ce e cu aceste initiative umanitare. Totul este o minciuna pentru a ne stoarce noua banii si a se imbogati ei.”
     Atunci, ca si acum sustin ca eu am verificat tot ceea ce putea verificat si concluzia la care am ajuns este ca articolul este de incredere. Dar, eu stiu ca este normal atunci cand acuzi pe cineva sau ceva sa ai si probe. Daca nu exista probe sunt doar cuvinte goale.
     Deci, ca o concluzie, pot spune ca n-am inteles exact ce sustineti in comentariile dvs. referitor la subiectul zilei de astazi si ca eu personal consider ca ceea ce se spune in articol este 100% adevarat.
     Nu oblig pe nimeni sa creada ce cred eu, dar ii pot pune oricui are rabdarea si puterea necesara sursele mele de informatii care m-au condus la aceste concluzii.
     Sa aveti o seara minunata!

      
     1. Buna seara.
      Domnule Razvan,te-a deranjat ceva in mod deosebit din vorbele mele?
      Sincera sa fiu nu prea stiu cum sa iau acest raspuns al dumitale la un comentariu care nu aduce nici un afront nici administratorului acestui blog [sau ce-o fi…],nici organizatiei,nici altcuiva.Pur si simplu mi-a atras atentia acea afirmatie la care eu am avut ceva de comentat.Atat.Din celalat raspuns al meu ,nu- mi pare sa-ti fi adus vreo acuzatie dumitale,dar ,ce stiu eu,poate te deranjeaza faptul ca ,prin cele ce spun,eu imi dezvalui neincrederea in actiunile acestor organizatii.Daca asa este,imi pare rau,dar asta este opinia mea si daca deranjeaza sa mi-o spun,incerc sa n-o mai spun.
      Si eu stiu si sunt convinsa ca cele ce dezvaluie acest articol sunt adevarate si chiar mult mai grave.C e poate nu am fost eu prea clara in exprimare ,este ca eu nu am incredere in aceste actiuni initiate de anumite organizatii nonprofit.Si aceasta neincredere o am datorita faptului ca am citit mult despre acoperirea adevaratelor actiuni in Africa.Poate o mai fi ceva de spus,dar acum nu-mi mai imi vine nimic in minte
      Asa ca inchei,si…..toate cele bune,Sefora

       
     2. Stimata doamna Sefora.
      Una dintre datoriile noastre este aceea de a pune la dispozitia cititorilor nostri, informatii corecte si de calitate.
      Cand cineva isi exprima neincrederea in aceste articole, inseamna ca ori noi nu ne-am facut datoria, ori ca punctul nostru de vedere este gresit.
      Va rog sa ma credeti ca fac tot posibilul ca sa prezint doar ceea ce este adevarat.
      Primim multe anunturi umanitare pentru publicare. Facem o verificare amanuntita, atat cat ne permit timpul si posibilitatile.
      Publicam extrem de putine.
      Ma intrebati daca m-a deranjat ceva. Aici este vorba de o problema serioasa, pe care vreau sa o inteleg. Acesta este motivul pentru care v-am solicitat mai multe informatii. Daca considerati ca Avaaz a facut ceva imoral, ilegal, sau de o natura care sa ne dea de gandit, ca nu face ceea ce spune, sau daca aveti ceva de reprosat cuiva, in legatura cu aceasta initiativa, va rog sa o spuneti fara sfiala.
      O seara minunata!

       
     3. Multumesc domnule Razvan pentru explicatiile suplimentare si inteleg.
      Deasemenea inteleg ca nu trebuie sa fac anumite afirmatii ,depinzand de subiect,daca nu am cu ce dovedi.
      Ma bucur pentru schimbul de opinii si intelegeri.
      O seara minunata si zile bune sa ai,Sefora

       
 3. Draga doamna Marinela Parvan deocamdata padurile noastre inca mai sunt, dar nu este nici o garantie serioasa ca vor mai fi. Uniunea Europeana a initiat un proiect de salvarea padurilor si au constitut doua fonduri de protectie prin care proprietarii de padure sa primesca anual bani pentru ca isi protejeaza padurea. Astfel s-au constituit doua fonduri tinand cont de ceea ce realizeaza activitatea normala a padurii adica : fondul pentru absorbtia de carbon si fondul pentru emisii de oxigen. Aceste fonduri nu sunt aprobate inca de catre Ministerul Mediului deoarece aceste legi in favoarea padurilor si a cetatenilor nu au fost promulgate. Sunt protejati prin acesta lege copacii seculari, fauna si flora spontana. De asemenea sunt protejate pasunile. Dar categoric nu exista timp pentru aceste legi si nici interes deoarece aceste fonduri vin direct de la uniune si se acorda pe semnatura proprietarilor. Nu sunt acceptati intermediari si nu exista para-indarat sau mismasuri in a pacali proprietarii si le fi conditionata plata. Deci toti politrucii ar vedea ca oamenii isi i-au drepturile si ei nu fura sau nu conditioneaza nimic. Categoric aceste legi pe care statul roman trebuia sa le aiba in vigoare si de care au fost periodic intrebati, din motive X se inainteaza cu pasi mici si conform obiceiurilor ca se pierd documente, se pierde dosarul, persoanele care sunt desemnate au prime de merit dar nu ii gasesti pe la servici si toate procedurile evazive ca si pentru Legea 10 si aplicarea ei.
  Mai mult ele reprezinta capital politic si moneda de schimb pentru spagile politice care se iau de la diversi puternici investitori – vezi ce se intampla pentru gazele de sist si excavatiile fara voia proprietarilor pentru descoperirea de resurse naturale.
  Mare parte din pamanturile nelucrate pe care le vedeti apartin statului roman cca. 3.000.000 ha dar ele se vor da cui va da o spaga mai mare. Ma intreb de ce a fost atat de incantat premierul chinez ? Ce i s-a promis ? De ce firme aparent din europa cumpara pentru investitori chinezi ferme si pasuni si de ce numai prin anumite case de avocatura ?
  De ce firmelor de consultanta din Romania care au realizat proiecte economice pentru dezvoltarea unei economii sustenabile sunt sicanate si chiar distruse prin neplata si sanctiuni scoase din mintea unor x-si. Intre timp la televizor ne intrebam daca divorteaza sau nu Bianca si asta ne ia tot timpul. Sau apar niste economisti experti in indubitabil care vorbesc ceea ce ei inteleg si demonstreaza de ce nu se poate face nimic, impreuna cu experti juristi si sau jurnalisti pregatiti in orice barfa in asa fel incat sa inchizi repede acel post care s-ar fi dorit de informare. Asta este, daca nu este circ politic de suprafata lumea ar vedea realitatea dura si ar lua masuri, asa dormim cu totii si ne trezim cu ele gata facute. Ati mai aflat ca vre-o lege sau proiect este supus referendumului – oricum sunt doar pe hartie sau de campanie sau ca se solicita experti neutrii – categoric nu – interesele sunt personale nu au nici o legatura cu tara, cetatenii economia reala .
  Uitati-va la decalajele de venituri si modul cum sunt tratati batranii si persoanele peste 65 de ani. Daca nu ii termina propria familie ca le doreste casa ii termina sistemul sanitar sau cresterea preturilor pentru orice.
  Sanatate, succes si prosperitate cum o vrea extraterestii ca terestrii ………..

   
  1. Buna ziua,
   Iata de aceea imi plac mie comentariile dumitale,pentru ca vorbesc si expun realitaea in fapt,indiferent sub ce forma le prezinti.
   Tendinta unor comentatori,pe motiv ca-si dezvaluie latura spirituala a sufletului lor,de a minimaliza importanta realitatii adevarate in care traim si se desfasoara viata in general pe planeta,nu face altceva decat sa aduge un alt strat pe legatura de pe ochi si… minte, pusa de canalele mass media care ar trebui sa ne informeze de ce se petrece in lume.Sunt foarte multi oameni care traiesc in inconstienta si se amagesc cu cuvinte mari ca fac ceva pentru ei insisi sau pentru umanitate,spunandu-si ca se alatura gandirii pozitive care va schimba fata lumii.Sunt de acord ca gandirea pozitiva ajuta,dar la contextul general al umanitatii si la starea de lucruri ale situatiei poporului nostru,gandirea pozitiva a unuia sau altuia este ca o piscatura de purice trecuta neobservat.Gandirea pozitiva si excesul de entuziasm nefiresc ajuta pentru starea mintal-sufleteasca personala,dar la starea generala a poporului nostru si a umanitatii,trebuie sa fim constienti ca pentru a se cunoaste ceva,a se simti ceva ar trebui ca intreaga umanitate sa se alature acestei gandiri pozitive.Asta ar insemna cu adevarat ca in constiinta colectivase accentuiaza procesul evolutiv in ascensiune..Ori ceea ce prezinta aceasta petitie si cele ce dezvalui dumneata Luiza,ne arata adevarul evolutiei constiintei.Multe s-ar schimba daca am inceta sa ne amagim.Putem raspandi iubire,putem fi iubire,dar daca inchidem ochii si nu recunoastem ce se intampla cu adevarat,acea iubire se risipeste cu foarte mici efecte pozitive in schimbare.
   Faptul de a exprima ceea ce vezi in realitate,mie personal,imi pare rau ca se gasesc destui sa te atace verbal pentru a-ti acoperi vocea si a acoperi vocea adevarului.Nu asta ajuta la evolutia spirituala a omului.Dar fiecare intelege ce vrea.
   Pace si liniste pentru toti,cu dragoste Sefora.

    
   1. ……..Sarutmainile doamna Sefora …. Am observat comentariul domniei voastre si chiar nu am
    putut sa ma abtin …. Credeti ma chiar nu am putut….. Ceea ce o sa spun eu nu este o contrazicere
    ….. ci …. mai degraba o alta perspectiva … Ceea ce spun este poate doar un punct de vedere …
    Nu am pretentia ca sunt vreun mare profesor de viata sau vreun mare intelept … Deci daca ceea ce va
    voi spune ajuta la ceva pastrati doar acel ceva si faceti abstractie de restul…. Realitatea adevarata …
    …. Ce e realitatea adevarata ? …. Realitatea este ceea ce vrea fiecare sa vada … ceea ce alege sa vada…
    …. Viata e o suma de alegeri , viata e un buchet de emotii …. Noi suntem cei care alegem ceea ce vrem
    sa vedem …. Putem vedea lucruri din perspective diferite … Alegerile noastre ne influenteaza viata ….
    ….. Acum, ce este un realist ? … Un realist , de fapt , nu e decat un pesimist sofisticat …. Toate lucrurile
    marete pe lumea asta au fost create de visatori , de optimisti , de oameni cu gandire pozitiva …. Pentru ca
    daca esti fericit in inima ta , daca inima ta e incarcata de emotii bune , potrivite, sanatoase precum Bucuria,
    , Fericirea , Entuziasmul …. ei bine …. asta se va reflecta aspra mintii … O minte plina de ganduri bune ,
    pozitive va gasi solutii la provocarile vietii … Le va gasi mult mai usor …. Si atunci poti face multe , multe
    lucruri minunate …. Te poti ajuta pe tne si poti ajuta in jurul tau … Prin forta Entuziasmului poti atrage in
    jurul tau oamenii potriviti , oamenii de care ai navoie , oamenii pe care i ai asteptat toata viata ta ….Caci
    Entuziasmul e molipsitor , Bucuria e molipsitoare …. Bucuria ridica , Entuziasmul cladeste …. Ce e mai minunat
    decat sa ridici oamenii din starea in care sunt ?… Ce e mai minunat decat sa i ajuti sa gaseasca solutii
    aducandu le in inima Bucuria de care au nevoie , Speranta de care au nevoie …. Cand inimile lor au in ele ceea
    ce e necesar atunci si mintile lor vor gasi solutiile necesare …. Totul pleaca din Inima … Caci in inima , de fapt,
    se intampla totul …. Fiecare cuvant pe care il scoatem din gura este cadoul nostru pentru cei din jur ….
    …. Vorbele noastre pot sa incurajeze , sa ridice , sa aduca starea de Bucurie , de Entuziasm …. Oamenii au
    o nevoie acuta de asta …. Oamenii au nevoie de Apreciere , de Speranta … Si mai apoi acestea conduc
    la o stare a mintii potrivita in care oamenii gasesc solutii pentru viata lor , o stare in care oamenii infaptuesc
    lucruri mari si minunate …. Oamenii sunt sensibili , cu totii suntem sensibili … Ne ranim atat de usor doar
    prin cateva cuvinte …. Rani care pot ramane o viata nevindecate … Sa avem grija la cuvintele care atat de
    usor pot rani …. Sa daruim mai multa Iubire si jurul nostru …. Sa avem mai multa intelegere …. Pentru ca
    toate acestea sunt chestiuni vitale… Pe de alta parte bunastarea noastra nu va vani niciodata de la altcineva
    decat de la noi … Numai de la noi … Nu guvernul , nu statul , nu partidele , nu altcineva ,,,, Doar noi suntem
    responsabili de tot ceea ce ni se intampla …. Si noi trebuie sa ne schimbam pe noi … Putem sa ne plangem,
    putem sa condamnam , putem sa criticam … Nimic din toate astea nu va ajuta … Toate aceste actiuni sunt
    total neproductive …..Exista o mare diferenta intre Nepasare si Detasare … Poti alege cu ce vrei sa ti umpli
    mintea sau inima …. Iar alegerile tale iti vor influenta viata …. Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici..
    …… Va doresc mult bine iar din comentariul meu luati doar ceea ce considerati dvs. …. O zi frumoasa !

     
    1. Felicitari.
     Cand omul, isi rateaza viata, nu mai are altceva de facut, decat sa arate cu degetul spre lume.
     Moralistul, este cel ce vrea ca lucrurile bune sa fie facute de altii , decat de el.
     Lipsa de implicare serioasa in viata personala si esecul,….transforma omul intr-un moralist.
     Vorba multa, saracia omului, spunea bunicu.
     Este usor sa fie aplaudat.
     Lumea , in mare parte este formata deocamdata, din oameni cu o viata scapata de sub control.
     Controlul lor.
     Un om echilibrat, nu acuza lumea, de nimic.
     Intelege cum stau lucrurile si prin echilibrul vietii lui, isi da zeciulaia catre lume.
     Si noi vorbim, ca sa ne-aflam in treaba.

      
     1. Draga Ella,buna ziua.
      Multumesc pentru atentie si te felicit si eu ca doar ce ai facut-o pe moralistull.A vorbi despre caracterul cuiva doar folosind cuvinte mari aruncate la modul general, nu caracterizeaza pe acea persoana prea frumos si chiar arata ca vorbaria lunga saracia omului,ca sa te citez.Vorbesti in van despre cineva ce si-a ratat viata,despre a arata cu degetul spre lume asteptand ca altcineva sa le rezolve problemele si despre oamenii echilibrati,pentru ca din cele ce citesti aici,doar la modul general poti sa afirmi ceva,dar la felul cum incerci sa ataci verbal pe cineva imi arata mie ca, de fapt vorbesti ca sa te afli in treaba.
      Nu te obosi sa imi raspunzi pentru ca nu ma intereseaza modul prin care o faci.
      Sa auzim de bine,Sefora

       
    2. Buna ziua.
     Draga Dan eu iti admir entuziasmul si starea de bine pe care o etalezi prin comentariile dumitale.Este bine pentru sanatatea dumitale,sanatate mintala si psihica.Nu-ti raspund concret la liniile abordate de dumneata pentru ca eu mi-am trait cea mai mare parte din viata de acum si nu vreau sa obiectez cu ceva la ce ai scris.Felul cum mi-am trait eu viata este doar problema mea personala si pot afirma ca admir oamenii care sunt capabili,zicandu-si optimisti,sa treaca prin viata considerandu-si un aport la dezvoltarea omenirii prin entuziasmul lor.Ferice de ei si dumneata,in final..Exact cum este viata cuiva nu avem noi cum sti,iar cele scrise raman doar cuvinte.Multumesc pentru partea buna a cuvintelor dumitale si fie ca in continuare viata sa-ti fie incununata numai de bucurii si entuziasm,Sefora

      
   2. Nu-i nici o oboseala, in a va raspunde, O fac cu drag.
    Aveti dreptate, in tot ce spuneti.
    O seara linistita, va doresc.

     
   1. ….. Va salut domnule Razvan si va multumim pentru tot ceea ce ne
    daruiti …. Voiam doar sa va spun ca deasupra comentariului meu de
    astazi la Rugaciunea unui copil apare ” Comentariul dvs. asteapta sa
    fie aprobat ” …. Am recitit comentariul respectiv de 3 ori dar tot nu
    am realizat motivul…. Cu respect ….

     
    1. Necunoscute sunt caile Internetului si cu mare si cutremuratoare umilinta ne minunam zilnic de ele. :)
     Povestea incepe inca de cand spammerii ne-au localizat si incantat cu minunata lor prezenta. Am luat la cunostinta de nenumaratele versiuni de pastile ce ofera placeri nebanuite, ne-am largit orizontul cunoasterii referitoare la magii ale unor mame târâtoare (Omizi și altele asemenea ei).
     Pe scurt, bucuria noastră a fost atât de mare încât am pus de gardă la intrarea pe site un gardian digital. Oricum, el si-a facut datoria oprind multe sute de preafericiti dubiosi. Din pacate, acestia din urma si-au angajat batausi profesionisti sub forma de programe digitale pentru raspandirea propriilor interese in randurile noastre.
     Cu batausii nu te pui decat… daca stii un pic de aritmetica. Asta ii deruteaza intotdeauna. Deci, pe langa gardianul initial am angajat si un profesor de aritmetica ce intreaba pe fiecare: „Cat fac 1+1” sau ceva asemanator.
     Deci, comentariul dvs s-a ratacit. Nu-i problema, cand se intampla asa ceva si cei doi gardieni sunt debusolati, ei intreaba la autoritatea tutelara iar dvs. primiti mesajul mentionat. Eu il aprob si totul intra in normal.
     In concluzie, cu bob de zăbavă trecem de poartă.
     O zi minunata!

      
 4. Draga doamna Sefora si dumneata si domnul Vali si eu am mai calatorit prin lumea asta si am avut ocazia sa vedem si sa traim cat si sa facem diferenta intre poleiala si ciocolata in asa fel incat sa nu mancam ambalajul ca este auriu si spiritual, frumos colorat si am consumat ciocolata care este neagra dar adevarata cu efecte reale pozitive, universale si palpabile oricand de catre oricine vrea cu adevarat sa mance ciocolata. Dar ar insemna sa strice ambalajul care este atat de frumos si fara gust dar scrie pe el o marca straina si promite o ulcica cu lapte sau o vaca cu totul. Si au platit pentru ea un pret. E o chestiune de educatie si gust. Eu nu ma supar pentru ca am vazut de mult ca sunt persoane cu care nu am nimic in comun si de aceea ar fi timp pierdut din partea mea sa intru in comentarii inutile. Cu drag si cu respect.

   
  1. Paradoxul, este ca persoanele de care vorbiti, acelea needucate, sunt chiar, fericite in viata lor personala. Si tin acest lucru sub un oarecare control.
   Nu-s pline de boli cu caracter spiritual. Si probleme interminabile, care au aceeasi cauza.
   Nu-i asteapta un viitor in exclusivitate imprevizibil. si negativ, caci ei vor culege, ce seamana. Legea de baza a vietii.
   Au inteles ce-nseamna spiritual, mai mult sau mai putin si-au pus mana pe cheia unei vieti tihnite.
   Puricii astia, sunt putini. Nu pot combate mentaltatea globala. Si pe toti mancatorii de ciocolata neagra.
   Sunt cei mai placuti si echilibrati oameni. Si pentru ca nu schimba ei lumea brusc, cand vor ciocolatii, sunt blamati pentru atitudinea lor pozitiva.
   A face parte din anturajul lor, este un adevarat privilegiu.
   Insa ei stiu ca, oamenii intelepti isi aleg anturajul….si nu anturajul pe ei.
   Fiecare s-a nascut pentru a-si trai viata…nu sa salveze planeta.
   Mai multe vieti echilibrate, sanatoase, fericite, inseamna o lume mai buna. De-aceea a se alatura acestei categorii de oameni necalatoriti prin lume, este unul din cele mai sanatoase lucruri pe care un om le poate face.
   Pozitivii astia, vorbesc frumos, gandesc frumos, evita stresul si sursele ce le-ar produce stari nervoase. Iubesc echilibrul si pacea.
   Au un discernamant mai bun. SANATATE MAI buna. Probleme mai putine. Nu se erijeaza in salvatorii lumii, pentru ca stiu ca trebuiesc mai multe flori, pentru a face sa apara primavara.
   Se-ncepe cu atitudinea pozitiva. Nu cu aratatul cu degetul, spre efectele unei atitudini gresite.
   Nu este de mirare deci…..ca acesti oameni nu prea consuma ciocolata neagra.
   Hormonii fericirii si-i produc prin atitudine. Natural. Nu-i iau din afara , prin intermediul ciocolatei aleia negre, de exemplu.
   Care de aceea este atat de laudata ca are efecte reale pozitive, universale si palpabile.
   Concluzia este ca, sunt prea putini purici.
   O invazie , ar fi o solutie.

    
 5. Daca solutia pentru aceasta problema depinde de semnarea petitiei …o semnez cu tot sufletul…
  O zi minunata ! :)

   
  1. Petitia reprezinta arma de presiune cu care membrii Avaaz pun presiune pe diferite organizatii sau guverne pentru a respecta drepturile elementare ale omului.
   De cele mai multe ori chiar are efect.
   O seara minunata!

    
 6. Citind Detasat dar Vigilent comentariile (asa cum recomanda Nesuferitul lui Clement – Osho ) am constatat ca Impreuna EVOLUAM ….ceea ce consider ca este MINUNAT . Va multumesc Tuturor . Fiti Voi Insiva !

   
 7. Trebuie sa va spun ca sunt membru de cativa ani al aestei asociatii si primesc pe e.mail, toate actiunile de protest initiate! Iar eu le trimit prietenilor mei de net. Sincer nu m-am gandit sa le prezint si pe acest site. E bine ca Razvan s-a gandit la asta. Este necesar sa ne aducem si noi aportul la astfel de actiuni! Nu inteleg comentarile faute mai sus de catre persoanele care nu au incredere in AVAAZ !!! In fond nu se cere decat o semnatura electronica , deci nu bani neaparat, si nici nu stiu ce numar de postari ca la telefonia pe cellular, care sa aduca nu stiu cati euro/apel. Dar se explica la romani……Avand atatea excrocherii in viata noastra , dar avand si in genele noastre „calitatea” de a fii carcotas, nu mai avem incredere in nimic , in nicio intiativa umanitara! NAMASTE!!!!!!!!!!!!!

   
  1. Buna ziua.
   De ce trebuie sa gandim imediat ca atunci cand iti exprimi neincrederea in ceva sau cineva,acel „carcotas” se gandeste neaparat la bani?
   Si daca eu imi permit sa-mi exprim neincrederea in ceva este pentru ca am citit suficient de mult despre actiuni neortodoxe ce se ascund in spatele organizatiilor nonprofit.La acele actiuni sa gandesti { daca ai habar de ele } ca ar fi vorba de bani sau,mai rau, de putere si subminare,nu la faptul ca eu imi exprim neincrederea.
   Sa ai o zi buna,Sefora

    
   1. Pai cam asta era si idea ! Ca se fac actiuni nu tocmai „ortodoxe, cu anumit scopuri! Si care ar putea fi ele ?…decat niste castiguri ilicite !?
    Evident ca fiecare este liber sa gandesca si sa spuna ce intelege si ce crede! DA! Am habar de multe din aceste organizatii nonprofit si toate cer sprijin financiar!! Dar se pare ca dumneavoastra stimata doamna,de AVAAZ nu ati aflat!! Nu-I BAI ! Acum ati aflat ! O zi buna si dumneavoastra.’:Roses-are-red:’

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top