skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Fii sigur pe tine!

 

Henry Ward Beecher a învățat la școală o lecție importantă despre încrederea în sine, o lecție pe care nu a uitat-o niciodată.

Odată a fost chemat să recite în fața clasei. Nici bine nu a început să recite că profesorul l-a întrerupt cu un categoric “Nu!”. El a reînceput paragraful și din nou a auzit profesorul strigând:

“Nu!”. Umilit, Henry s-a așezat în bancă.

Băiatul de lângă el s-a ridicat să recite și imediat după ce a început să recite, vocea profesorul a tunat “Nu!”. Cu toate acestea, elevul nu s-a oprit ci a continuat până a terminat de recitat totul. După ce a luat loc, profesorul i-a spus:

– Foarte bine!

Henry era supărat.

– Și eu am recitat așa cum a făcut și colegul, s-a plans el profesorului.

Atunci profesorul i-a spus:

– Nu este destul doar să cunoști lecția, trebuie să fii sigur de ceea ce știi. Atunci când mi-ai dat voie să te opresc a însemnat că nu erai sigur. Dacă lumea îți spune “Nu!” este de datoria ta să îi spui “Da” și să demonstezi aceasta.

Lumea îți va spune “Nu” în mii de feluri:

Nu, nu poți să faci aceasta.

Nu, te înșeli.

Nu, ești prea tânăr.

Nu, ești prea slab.

Nu, nu o să meargă niciodată.

Nu, nu ai foarte multe cunoștințe.

Nu, nu ai susținere.

Nu, nu ai bani.

Nu, nu este posibil.

Și fiecare “Nu!” pe care îl auzi are potențialul să-ți scadă încrederea în tine puțin câte puțin până ce nu mai rămâne nimic.

Deși astăzi lumea îți spune “Nu!”, ar trebui să fii determinat să îi răspunzi “Da!” și să demonstrezi aceasta.

Autor: Steve Goodier

Comentarii (6)
  1. :) multumesc ! chiar mi-a prins bine (… de adevaratelea – bine) lectia de AZI.
    O zi frumoasa cu incredere (mai multa) in ceea ce simtiti / ganditi / actionati (daca-i de bine). Dar oricum, e de bine…aici n-are cum sa fie altfel.
    Cu drag,

     
  2. Cred ca nimeresti in fiecare zi ce sa ne trimiti prin File de Lumina. Multumim. Ca si Adisoru, spun ca mesajul a venit exact in momentul potrivit. Eu am spus NU , iar sotul nu m-a ascultat. M-a cam suparat, dar acuma am inteles si am rar de mine insumi.

     
  3. Excelent! Dureros de sanatos… Razvan, fara a avea nicio intentie, iti spun, Dumnezeu sa te binecuvinteze mesager ce esti! :) Cand ma exprim nu incerc sa demonstrez nimic, sunt eu si nimic mai mult sau mai putin :) . Nu intelegeam intreruperile fara argumente, doar de dragul intreruperii. Si a fi sigur pe tine deranjeaza la fel de mult! Nu conteaza mesajul, conteaza ca-l spun eu si sunt prea tanara, prea slabuta, prea fara griji lumesti, dar mai ales n-am palarie. Oricum ai fi deranjezi in aceeasi masura in care atingi inimile. Mai ales cand ai ales sa fii Tu insuti/insati vei avea parte de toata paleta de reactii. Insa, ele nu conteaza. Conteaza devotamentul fata de duhul/spiritul meu si a spune adevarul inimii mele, asa cum il vad eu pe drumul evolutiei personale, indiferent de conditionarile mediului inconjurator. Ma gandesc unde eram noi acum daca Einstein s-ar fi conformat spiritului de turma. Chiar el spunea ca ,,Cel ce mărşăluieşte vesel în rând cu trupa, deja şi-a câştigat dispreţul meu. I s-a dat ditamai creierul din greşeală, din moment ce măduva spinării i-ar fi ajuns”. Din comunicarea adevarata, a inimii, Tu ma ajuti sa pot vedea mai bine, ceva ce mie mi-a scapat, altfel devenim carute goale :)
    In sfarsit, nu e umilitor sa fii oprit sau orice altceva, umilitor este sa te tradezi pe tine insuti… insa, si asta e bine ca-ti aminteste sa te intorci Acasa…

     
  4. Nu uita: mereu porţi în tine măreţia ta!

    Cum alegi să o exprimi azi, prin ceea ce faci?

    Tu fă-ţi cât de bine partea ta, şi lasă viaţa să te surprindă.

    Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.

    În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : “Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.

    Beethoven a fost considerat de către profesorii săi “fără nicio şansă ca şi compozitor”. Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale, fiind complet surd.

    Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină matematică?

    Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: “Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”

    Un expert spunea despre Vince Lombardi că: “Posedă cunoştinţe minime despre fotbal şi o totală lipsă de motivaţie.”

    În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, “Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ “. Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum cine are habar cine e Emmeline Snively?

    Winston Churchill a rămas repetent când era pe clasă a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: ” Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”

    Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.

    Charles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: “Nu-ţi pasă de nimic în afară de prins câini şi şobolani.” În biografia lui, Darwin a scris: “Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă.” Cu siguranţă, a evoluat.

    Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că “e prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: ” Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”

    Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască DisneyLand-ul. De altfel, propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.

    La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis: “În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu”. După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul activităţii.

    Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.

    Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.

    Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat “Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi? ” Domnul Casals i-a răspuns: ” Pentru că încă cred că fac progrese.”

    Aşadar, nu te da niciodată bătut! Nu lăsa ceea ce azi te limitează să îţi dicteze viitorul. Îndrăzneşte! Încearcă! Îmbunătăţeşte! sursa :http://2blackjack1.wordpress.com/………Valabil ,pentru noi toti …Va imbratisez….

     
  5. Sunt timida, si mie frica sa vb vorbesc
    Ce pot face?Sunt disperata ca nu pot fi eu.Nu pot face ceea ce simt. Ma puteti ajuta multumesc.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top