skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Sculpturi incredibile

 

Sculpturile suprarealiste ale lui Marc Sijan reprezintă o pagină de prezentare a omenirii, a formelor și expresiilor ființei umane. Observăm că idealul milenar al artiștilor de a oglindi cât mai fidel natura sau corpul uman se regăsește astăzi în opera acestui artist, ce a devenit celebru.
Exactitatea cu care este redat fiecare personaj în parte este uluitoare. Sunt redate mușchii, venele, până și porii pielii pot fi observați cu ușurință, și asta pentru fiecare dintre personajele din cele peste 50 de personaje din sculpturile sale.
Realismul cu care sunt prezentate pesoanele nu reprezintă singura calitate a acestor opere. Artistul consideră că mult mai importantă este surprinderea unui fragment de viață, astfel, expresivitatea pe care o afișează modelul devine una dintre cele mai căutate aspecte.
Practic, atunci când treci printre modelele sale, ai impresia că acei oameni trăiesc, respiră și fiecare dintre ei este în mijlocul unei acțiuni, fiecare face ceva. Un personaj este gânditor, altul se relaxează sau chiar fotografiază.
Inspirația artistului a venit de la sculpturile lui Michelangelo. Sijan a fost mereu intrigat de instinctul și sensibilitatea felului cum artistul a tratat formele și incredibila atenție dată fiecărui detaliu anatomic. Sijan și-a inclus în studiile sale și anatomia pentru a putea reda cât mai exact fiecare personaj în parte.
Astăzi, peste 30 de muzee din lumea întreagă prezintă operele lui Marc Sijan.

“Trepte spre Cer”

 de Răzvan Șerbu

Comentarii (12)
 1. Multumesc, Razvan, pentru minunatul prilej de a-mi incanta privirea cu aceste uimitoare creatii artistice !

   
 2. Foarte impresionant.Iti multumesc mult Razvan pentru ca am posibilitatea, prin anumite postari de pe File de lumina,sa realizez ca exista oameni in aceste vremuri cu admirabile calitati artistice.Chiar nu auzisem de acest sculptor foarte original.
  O seara buna tuturor,Sefora

   
 3. Sculpturie atrag prin realism, surprind prin atitudine, ajung simplu la privitor, fiecare se regaseste intr-o mai mica sau mai mare masura in imaginea lor. Prind suflet sub ochii privitorului tocmai pentru ca sunt un fragment al fiecaruia si al oricaruia dintre noi. Razvan, iti multumesc si pentru Silk Road- Kitaro, buna alegere!

   
 4. Pentru mine ar fi fost mai usor sa fi fost extrase din filmulet imaginile, si date ca imagini. Nu pot vizualiza aceste clipuri. Este o …sugestie pentru viitor.

   
  1. Nu inteleg de ce nu puteti vedea videoclipurile. Ele pot fi vazute de pe orice dispozitiv. Incercati si cu Chrome sau Internet Explorer.
   Sau poate va lipseste ceva pe computer. Ce va afiseaza in locul in care ar trebui sa fie videoclipul?
   Nu putem pune multe poze intr-un articol deoarece ne incarca foarte mult costurile. Ar insemna sa schimbam serverele etc.
   Si asa, costurile acestui site sunt ridicate si veniturile sunt inexistente, prin urmare, nu avem posibilitatea sa mai crestem aceste costuri fata de nivelul la care sunt acum.
   O zi buna sa aveti!

    
 5. Spun si eu ca ceilalti comentatori, superbe sculpturi, multumim ca am putut si noi sa ne bucuram de a le vedea

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top