skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Iubire tămăduitoare

 

Iubire tamaduitoare
Un program medical inovator pentru trup‑minte, prin care sa va vindecati pe voi insiva si pe ceilalti,
de dr. Leonard Laskow

In cartea Iubire tamaduitoare este prezentat, pas cu pas, un program medical practic, care ne arata cum sa ne activam puterea intregii fiinte – maini, inima si constiinta superioara – pentru a ne vindeca pe noi insine si pe ceilalti. Aici gasiti tehnicile extraordinare si usor de invatat care au transformat vieti din intreaga lume. Iata cateva cuvinte de apreciere pentru carte.

„Iubirea este adevar, ceva dincolo de sentiment. Este vindecatorul suprem. Cartea Iubire tamaduitoare ofera o viziune practica a modului in care ne putem vindeca in intregime. V‑o recomand cu caldura.” Deepak Chopra, M.D., autorul best‑seller‑urilor Cartea secretelor, Viata dupa moarte si Putere, libertate si gratie

„In cartea sa bine documentata, Iubire tamaduitoare, dr. Laskow ofera tehnici non‑invazive, ce invoca, in mod constient, puterile vindecatoare ale iubirii. Este o carte pe care le‑o recomand cu caldura, celor din domeniul medical si nu numai.” Dolores Krieger, Ph.D., autoarea cartii Atingere terapeutica

„Toata lumea vorbeste despre iubire, ca despre o forta vindecatoare. Cartea dr.‑ului Laskow este prima care ofera o varietate larga de exercitii excelente, prin care poate fi traita, la nivel personal, puterea iubirii ca forta de vindecare.” C. Norman Shealey, M.D., Ph.D., fondatorul si directorul Institutului Shealey si presedinte fondator al Asociatiei de medicina holistica din America

Iubire tamaduitoare este un amestec extraordinar de concepte si tehnici ezoterice stravechi si contemporane, care vor avea un impact coplesitor asupra oricaruia paseste pe calea vindecatorului, fie ca o face pentru auto‑vindecare, fie pentru a‑i vindeca pe ceilalti.” W. Brugh Joy, M.D., autorul cartilor Avalansa: Reflectii eretice asupra luminii si intunericului si Calea lui Joy: O harta pentru procesul transformational

„O noua medicina este pe cale de a fi creata – o forma de vindecare ce pune accentul pe puterea constiintei umane. Intrucat in spatele acestei dezvoltari sta o stiinta legitima, ea nu va disparea – dar necesita, totusi, intreaga noastra atentie. Dr. Leonard Laskow este un ‚doctor adevarat’ – unul dintre arhitectii acelui gen de medicina, care se bazeaza pe puterea mintii. In cartea sa, el descrie puterea de vindecare a iubirii, a unitatii si intregimii. Daca sunteti de parere ca aceste concepte sunt doar o ‚stiinta usoara’ sau ‚abureli new age’, lectura acestei carti va poate schimba punctul de vedere. Este o contributie importanta!”

 

IATA UN FRAGMENT DIN CARTE

Iubirea tamaduitoare contine informatii si instructiuni pentru un program pe care eu il numesc vindecare holoenergetica. Este o carte destinata tuturor cititorilor interesati de auto‑vindecare, dar si pentru specialisti. Desi sunt medic, am scris instructiunile si textul astfel incat cei care nu au cunostinte de medicina sa gaseasca materialul si interesant, dar si usor de inteles. M‑am inspirat si din propria experienta ca profesor pentru alti medici si terapeuti, oferindu‑le informatiile de care au nevoie pentru a ingloba acest program in practica lor. In pregatirea acestui material, intentia mea a fost sa obtin un echilibru care sa le serveasca tuturor cititorilor si nu doar celor care urmeaza o cariera medicala.

Va recomand sa cititi intreaga carte, inainte sa incercati sa aplicati programul. Va va fi mult mai usor sa practicati vindecarea holoenergetica, daca aveti mai intai o imagine clara a aspectelor stiintifice si intuitive ale procesului. Instructiunile, prezentate pas cu pas, sunt menite atat ca ghid de auto‑vindecare, cat si ca model pe care specialistii il pot integra in activitatea lor.

Materialul acestei carti este bazat pe dovezi stiintifice si pe propria experienta clinica, dar veti descoperi si ca vindecarea holoenergetica se inspira in mare masura si din ceea ce putem percepe prin simturile intuitive. Am descoperit ca una dintre cele mai mari calitati pentru lucrarea intuitiva este ghidul launtric sau asistentul imaginar. Asemenea unui prieten de incredere care va prezinta tara sa de origine atunci cand il vizitati pentru prima oara, ghidul launtric va poate raspunde la intrebarile pe care le aveti, in timp ce explorati noul teritoriu. (Instructiuni pentru modul in care va puteti contacta ghidul launtric apar in sectiunea Resurse. Daca ati stabilit deja legatura cu ghidul vostru launtric, acesta va va fi indispensabil, pe masura ce explorati procesul de vindecare holoenergetica.)

Pe masura ce noi insine suntem vindecati, devenim un exemplu pentru ceilalti. Si pe masura ce vrem sa‑i ajutam si sa‑i vindecam pe ceilalti, noi insine suntem vindecati. Rezultatul este ca relatiile devin un templu de vindecare, unde tamaduirea este recunoscuta ca o aventura in comun, ce duce la recunoasterea unitatii ce sta la baza fiintei noastre.

‑ FRANCES VAUGHAN si ROGER WALSH

 

Vindecarea se petrece in mod natural, iar iubirea vindeca.

Ne putem folosi de gandurile, mainile, inimile si constienta noastra superioara pentru a inlesni tamaduirea. In urmatoarele capitole, vom explora modul in care energiile noastre pot fi valorificate si amplificate, pentru a aduce transformarea de care avem nevoie ca sa cream sanatate si intregire in vietile noastre si ale celorlalti.

In cei douazeci si cinci de ani de cariera medicala, mi‑am dezvoltat un simt al modului in care boala poate fi tratata, in mod eficient, pe cale medicala. Cu toate acestea, am inteles limpede ca medicul nu face decat sa trateze – adevarata vindecare o face Natura.

Prin acest lucru ma refer la faptul ca impulsul natural al vietii este de a se auto‑vindeca, de a redeveni un intreg. De fiecare data cand operam un pacient, ma bazam pe faptul ca propriul proces de vindecare al acestuia il va purta catre o recuperare completa. Fara acest impuls natural de vindecare, nici cel mai priceput medic nu ar reusi sa joace un rol important in insanatosirea pacientului.

A inceput sa ma preocupe ce anume faceau vindecatorii pentru a‑i ajuta pe oameni sa se faca mai bine, in vremurile in care nu existau chirurgie si antibiotice. Ce unelte aveau la indemana si cum abordau ei boala si vindecarea? Raspunsurile variau de la o cultura la alta, dar in toate cazurile exista o constata: prezenta unei persoane care sa inlesneasca procesele naturale de vindecare, care sa‑si concentreze atentia asupra pacientului si sa‑l incurajeze sa se insanatoseasca. Cu alte cuvinte, ingredientul activ nu era chirurgia, antibioticele sau alte metode medicale, ci iubirea: impulsul catre unitate, nonseparare si intregire. In societatile primitive, aceasta iubire a venit sub forma dansurilor, rugaciunilor sau a cantarilor oferite din partea familiei, a prietenilor sau a comunitatii din care provenea pacientul. Pe vremea bunicilor nostri, a venit sub forma gandurilor bune trimise de familia si prietenii celui suferind si sprijinul acordat la capataiul patului, de catre amabilul medic care facea vizite la domiciliu.

Cercetarile medicale recente au aratat ca exista legaturi clare intre lucrurile nevizibile, pe care le numim mangaiere la capataiul patului, iubire si ingrijire cele vizibile, pe care le putem masura, cum ar fi reducerea infectiilor, cicatrizarea mai rapida a tesuturilor vatamate si nivelul de vitalitate al pacientului. Oamenii ce au parte de sprijinul si de incurajarea familiei si prietenilor apropiati se recupereaza mai bine dupa boli, decat cei care sunt singuri pe lume. Acest lucru sugereaza ca sistemele imunitare ale pacientilor care au langa ei persoane apropiate functioneaza mai eficient decat cele ale pacientilor singuri.

Fiind captivat de ideea ca ne putem directiona capacitatile de vindecare pentru a provoca rezultate previzibile si pozitive, care sa poata fi repetate, mi‑am inceput cercetarile in domeniul vindecarii. Desi, la inceput, am fost intrucatva nesigur si sceptic, foarte curand am devenit martorul unor rezultate ce din punct de vedere medical erau de neinteles si, totusi, extraordinar de eficiente.

********************

Iata ce vreau sa va impartasesc: experientele, principiile, metodele si procesele care pentru mine au dat rezultate. Nu va prezint acest material in calitate de om de stiinta, ci in calitate de clinician pentru care rezultatele si eficienta reprezinta unitatile de masura pentru adevar.

Ceea ce am descoperit si explic in aceasta carte este un nou model, pe care il numesc vindecare holoenergeticaholo insemnand „intreg”. Prin urmare, este vorba despre o vindecare prin energia „intregului”, prin sinergia intregului, care este mai mare decat suma partilor sale. Acest model se bazeaza pe constienta extinsa, iubirea si forta pe care le primim in momentul in care facem alegerea constienta de a ne schimba. Principiile calauzitoare ale acestui proces sunt: (1) cunoasterea – care localizeaza si ne arata ceea ce vrem; (2) iubirea – care ne uneste cu ceea ce vrem; (3) vointa – cand actionam in conformitate cu ceea ce vrem si (4) spiritul – care ne ghideaza cunoasterea, iubirea si vointa.

Vindecarea holoenergetica foloseste energia, intentia, reprezentarile si intuitia, pentru a aborda dimensiunea fizica, emotionala, mentala si cea spirituala a vietii omenesti. Acest sistem noninvaziv functioneaza eficient si armonios, producand o schimbare maxima, printr‑o investitie minima de energie. Modelul de vindecare poate fi folosit pentru auto‑vindecare sau poate fi integrat in orice alt sistem de asistenta – fie vorba de medicina alopata, homeopatie, acupunctura, chiropractica, psihoterapie, stomatologie sau orice alt tip de terapie alternativa ori conventionala. Toti cei care urmeaza o cariera medicala pot avea acces la tehnicile si metodele holoenergetice, care pot fi predate in scolile si institutiile unde lucreaza. Unii oameni se pricep mai bine la vindecarea holoenergetica – exact asa cum altii sunt mai potriviti pentru psihiatrie, chirurgie etc. Dar toti specialistii din sanatate pot sa invete acest material.

Multi dintre cei care si‑au ales sa fie medici si terapeuti‑au ales aceste meserii, din dorinta de a‑i ajuta pe oameni. Insa e posibil ca lunga si riguroasa formare, cu puternica sa orientare stiintifica, sa le fi suprimat motivatia initiala de a fi, mai inainte de toate, niste vindecatori. A invata cum sa vindeci la nivel psihoenergetic poate aduce din nou motivatia initiala, re‑umanizand practica medicala si alte profesii terapeutice. Cel putin, aceasta a fost experienta mea sper ca si pentru cei care citesc aceasta carte sa fie la fel.

************************

 

PRINCIPIILE DE BAZA ALE VINDECARII

Pentru a face primul pas in vindecarea holoenergetica, trebuie sa intelegem ca schimbarea este intotdeauna posibila si ca avem mereu posibilitatea de a alege. Pentru a ne „trans‑forma”, incepem prin a recunoaste sau a localiza ceea ce este deja „forma” si vrem sa schimbam. Apoi, rezonam cu acea forma si ne asumam responsabilitatea pentru ea – eliberand‑o, prin „de‑formarea” sa – dupa care „re‑formam” energia eliberata, in acord cu scopul pe care il avem.

Vindecarea holoenergetica se bazeaza pe ipoteza ca materia este energie in forma de vibratie si ca, asa cum ne spun fizicienii, materia si energia sunt interschimbabile. Trupul este alcatuit din nenumarati atomi, care reprezinta elementele constructive ale materiei. Atomii sunt formati din particule incarcate electric numite protoni (daca au o incarcatura pozitiva), electroni (daca e negativa) si neutroni (care sunt neutri din punct de vedere al sarcinii electrice). Aceste particule sunt campuri energetice rotitoare, pulsatorii, care interactioneaza cu alte campuri energetice. Acest lucru inseamna ca ceea ce percepem ca trup fizic sunt, de fapt, campuri energetice care au preluat o anumita forma.

Energia, intr‑un sens mai larg, inseamna capacitatea unui lucru de a influenta un alt lucru. Retineti ca abilitatea noastra de a detecta energia este determinata, in mod partial, de abilitatea de a o masura sau de a o percepe. Asadar, exact asa cum cu saizeci de ani in urma ne lipsea capacitatea de a masura prezenta particulelor subatomice astazi exista multe alte energii subtile pe care nu le putem detecta nici cu cele cinci simturi ale noastre, nici cu cele mai sofisticate instrumente stiintifice dezvoltate pana in prezent. Simtul nostru de intuitie este cel care ne permite sa detectam aceste energii subtile.

Energia poate fi perceputa in forma de unda, sau de particula, in functie de cum este masurata. La nivel subatomic, deosebirile dintre energie, forma si camp nu se mai aplica. Acesti termeni sunt folositi doar pentru a ne ajuta sa intelegem si sa vizualizam modurile in care energia ia forma. S‑a spus ca, in realitatea noastra tridimensionala, constiinta este cea care ofera o matrice prin care se desfasoara si se manifesta materia si energia, ca functie a perceptiei noastre.

In modelul vindecarii holoenergetice, intentia constientei observatoare (cea a vindecatorului) determina perceptia formatoare si initiaza transformarea energiei. Intentia observatorului – fie ea constienta sau inconstienta – este cea care converteste „materia” de particule, in forma sa de unda si forma de unda in „materie”.

Intentia este alegere planificata. Prin convertirea materiei de particule in forma sa de unda, intentia constienta sau inconstienta ne permite sa intram in rezonanta (sau sa ne unim) cu ceea ce vrem sa accesam sau sa influentam. In acest sens, constiinta este ca un camp fundamental – adica un ocean primordial ce da nastere unor valuri de vibratie, din care se formeaza vartejuri localizate de energie numita „materie”. Astfel, campul de energie creeaza forma, care apoi se structureaza, prin rezonanta, ca materie. Odata structurat, campul devine o forta ce se auto‑organizeaza, miscandu‑se dinspre infinit spre finit, putand sa influenteze si sa se auto‑mentina.

Comentarii (2)
  1. Aceste informatii, tarziu venite pentru multi, dar intotdeauna binevenite pentru noi toti, sunt mai mult decat o hrana. Sunt aer, viata, speranta, bucurie, CUNOASTERE, purificare, intelepciune si -de ce nu- posibilitatea de transformare.
    Va multumesc voua celor care realizati aceasta Lucrare si va transmit , din inima si din suflet, toate gandurile bune si imbold pentru a continua.
    LUMINA sa va fie calauza !

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top