skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Adevar profund

 

Adevar profund

Trezirea amintirilor despre originea, trecutul, destinul si menirea noastra

de Gregg Braden

Cartea poate fi gasita aici: http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=detalii&carte=217

Scurta prezentare facuta de Elena Cocis

Cea mai mare bucurie pe care cineva mi-o poate face este sa-mi ofere oportunitatea de vorbi despre o carte care mi-e draga, din care am invatat – sau mi-am reamintit – ceva ce mi-a fost de folos pentru evolutia mea spirituala. In acel moment se schimba totul in viziunea mea. Radiez o energie care aduce la suprafata informatii scrise in acea carte, ce spune mult mai mult decat cuvintele mele ar fi putut-o face. Este ca si cum autorul cartii ar privi prin ochii mei si ar incerca sa nasca un dialog cu viitorul cititor. De multe ori ma gandesc ca poate asa si este, ca tot ceea ce eu fac e sa realizez un contact direct intre autor si cititor, iar eu parca dispar dintre ei. Este pentru prima oara cand spun asta, desi am gandit-o de multe ori.
Acum sunt intr-o alta situatie. Nu ma pot ajuta de ochi si de limbajul trupului. Acum trebuie sa scriu, dar parca totul zboara, se misca in jurul meu: idei, concepte, adevaruri…, fraze intregi din cartile lui Braden, tot ceea ce am invatat de la el imi strabate, intr-un fel, fiinta. Privesc ecranul calculatorului, pagina alba din fata mea, insufletita de intentia de a scrie cateva randuri despre Braden si noua lui carte, dar cuvintele nu vor de loc sa se aseze in propozitii coerente. Cred ca mi se pare prea mult. Ce cuvinte ar putea alcatui un indemn spre a citi aceasta carte – Adevar profund? Ce mai poti spune, dupa ce ai ajuns la ultima fila a unei carti scrise de Braden, oricare ar fi ea? Experienta pe care o traiesti este unica, ceea ce descoperi, adanc ascuns in tine, este inestimabil si personal, ai senzatia ca Braden a scris-o pentru tine si nu poti spune decat atat: citeste-o si tu!

Pretul cartii 28 lei

Gregg Braden schimba vieti, declanseaza in cititor sisteme de auto vindecare, ne invata cum sa mutam din loc tonele de reziduuri spirituale pe care le-am adunat, viata dupa viata, transmuta credintele limitative, ne elibereaza de constrangerile ignorantei, de tipare adanc inradacinate in constiinta noastra, care ne manipuleaza, ne reduc capacitatea de decide si de a ne urma calea sufletului. El este un autor autentic, profund, harazit sa atinga Esenta. Prin tot ceea ce scrie si sustine – folosind cuvantul scris sau rostit, in conferintele cu care inconjoara lumea – Braden conduce sufletele oamenilor spre libertate, in mod firesc, natural, folosind stiinta si argumentatia stiintifica, pentru a demonstra ca totul este in noi, ca putem atinge, daca vrem, nivelul constiintei Christice. El aduce miracolul in viata noastra pe o cale simpla, desi extrem de elaborata si complexa. Frazele lui sunt clare, limpezi, construite pentru a ajunge exact acolo unde trebuie, fara sa raneasca pe nimeni sau sa nasca in cititor complexe de inferioritate. Ne reaminteste drumul spre noi insine, atinge acea coarda interioara care canta apoi, neincetat, simfonia Vietii, deschide poarta spre lumile interioare. El ne ajuta sa transformam necunoscutul, in cunoscut.
La fiecare workshop pe care il sustin sunt insotita de cartile lui Braden. De fiecare data sper sa nu gasesc pe nimeni care sa nu le fi citit – dar nu este asa. De fiecare sunt nevoita sa spun: „Nu-i nimic, accepta doar ca a venit momentul intalnirii cu un mare OM, cu un mare spirit, ca a venit timpul sa te eliberezi din lanturile sclaviei. Braden te poate ajuta!”
Pentru cei care l-au citit pe Gregg Braden si ii urmaresc mesajele, aceasta carte reprezinta un mare EVENIMENT EDITORIAL, o clipa de sarbatoare a sufletului, ceva ce parca asteptam sa vina, o clipa pe care si-o doreau. Ce pot sa spun, ca sa prezint aceasta carte? Spun simplu: a aparut o noua carte a lui Braden. Iar eu am onoarea sa fiu vestitorul. Multumesc, Monica, pentru ca mi-ai ingaduit asta! Sunt realmente onorata, f e r i c i t a!

Este momentul sa va ofer un citat din carte. Poate ca e unul mai putin semnificativ – dar este, totusi, un citat, care, cu siguranta, va aduce in acest mesaj, energia lui Braden. Asta conteaza. Sunt sigura ca veti alege sa cititi cartea si apoi va veti indreptati atentia spre cele pe care inca nu ati reusit sa le parcurgeti. Oferiti-i sufletului vostru acest minunat cadou: cartile lui Gregg Braden.

Alegerea ne apartine
Am inceput aceasta carte, punand o singura intrebare – intrebarea fara raspuns, care sta la baza fiecarei alegeri pe care o vom face vreodata, cea care se regaseste in fiecare incercare ce ne va sta vreodata in fata si care se afla la originea oricarei decizii cu care ne vom confrunta vreodata: Cine suntem?
In lumina a ceea ce am descoperit pe parcursul acestei carti, vedem acum de ce este mai mult decat important ca aceasta intrebare sa‑si gaseasca raspunsul: este necesar, este vital. De maniera in care vom da acest raspuns depinde felul in care ne gandim la noi insine si cum traim in lume. Aceasta maniera este prezenta in tot: de la cum avem grija de noi si de copiii nostri, la cum ii tratam pe parintii nostri. Ea reprezinta fundamentul principiilor care reglementeaza modul in care impartim resursele de hrana, apa, medicamentele si necesitatile vietii, ea ne arata cand si de ce mergem la razboi, ea ne spune ce sta la baza economiei noastre si ce credem despre destinul si soarta noastra; ea ne indruma cand sa salvam o viata umana si cand alegem sa punem capat unei vieti. Pe scurt, raspunsul nostru la aceasta intrebare sta in centrul civilizatiei insesi.
Deci, cine suntem? Desi, la nivel intuitiv, am perceput, probabil, raspunsul pe tot parcursul vietii, acum stiinta pe care ne bazam si in care avem incredere ne‑a confirmat cunoasterea cea mai profunda.

Cine suntem?
 Suntem fiinte misterioase cu origini misterioase.
Am aparut pe Pamant, aratand asa cum aratam si astazi, in urma cu aproximativ 200.000 de ani – respectiv, 30 de cicluri ale epocilor lumii si doua epoci glaciare. Corpurile noastre poarta semnele evidente ale unui proiect inteligent. Venim pe aceasta lume „vorbind“ limba tacuta a inimii, care comunica cu campurile ce dau nastere tuturor lucrurilor si fac legatura dintre ele. Am fost arhitectii unor civilizatii avansate, care au existat cel putin la sfarsitul ultimei ere glaciare si, probabil, si inainte de ea. Suntem fiinte pasnice, care devenim violente cand ne temem pentru viata noastra, pentru familie sau pentru modul de viata.
Obiceiul de a purta razboaie pe scara larga l‑am dezvoltat doar in ultimii 5.125 ani ai epocii actuale a lumii. Conditiile nesustenabile din lumea in care traim ne‑au condus la punctele de criza, in care trebuie fie sa recunoastem adevarul originilor si istoriei noastre si sa ne alegem cel mai inalt destin, fie sa negam aceste adevaruri si sa cedam celor mai intunecate strafunduri ale sortii noastre.
Acum, ca am raspuns la intrebarea cine suntem, urmatoarea mare intrebare se refera la viitorul nostru. Care este mostenirea pe care eu sau tu o vom lasa celor care ne vor numi stramosi? Oare cartile de istorie ale copiilor nostri vor spune despre noi ca am pretuit mai mult cooperarea decat competitia si ca am invatat sa iubim in loc sa ne fie teama?
Sau se vor uita la noi si vor spune ca am ratat cea mai mare ocazie aparuta in 5.000 de ani de istorie umana: sansa de a inlocui convingerile false ale trecutului nostru cu adevarul care ne ofera puterea de a ne implini destinul? Am raspuns deja la aceste intrebari cu cuvintele noastre. Acum trebuie sa traim ceea ce am vorbit. Oare vom face din adevarurile profunde ale existentei noastre temelia lumii noi?
Nu vom astepta mult pana vom afla.”

Si nu uitati:
Pentru prima data in istoria omenirii, viitorul speciei noastre depinde de alegerile unei singure generatii.
Suntem la „ora zero” a posibilitatii noastre de a rezolva amenintarile clare si actuale, la adresa lumii si vietilor noastre.
Solutiile noastre la crizele iminente – inclusiv schimbarea climei, criza mondiala, scaderea cantitatii de hrana si apa potabila, cresterea nivelului de saracie si boala si amenintarea unui razboi global, care se contureaza la orizont – se bazeaza pe ceea ce credem despre noi si lume.

Spre reamintire, va ofer lista cartilor lui Gregg Braden, publicate de Editura For You:
Efectul Isaia
Codul lui Dumnezeu
Trezirea la punctul zero
Pasind intre lumi
Matricea Divina
Vindecarea spontana a credintei
Timpul fractal
Adevar profund

Lectura placuta si plina de bucurii.

Elena Cocis

www.elenacocis.ro

Un comentariu până acum
  1. „Adevăr profund” de Gregg Braden

    Gregg Braden este un remarcabil om de ştiinţă ( geolog) şi un scriitor de notorietate.
    Chiar în primele pagini aflăm care-i concluzia lui după ani de cercetări şi întrebări:
    „Deşi, probabil, ştiinţa nu va putea niciodată să identifice exact ce sau cine este responsabil pentru proiectul care ne fundamentează existenţa, descoperirile contestă puternic gândirea convenţională a teoriei evoluţioniste şi demonstrează că şansa ca noi să apărem ca rezultat al unui proces biologic aleatoriu, este practic inexistentă.”
    Cum a apărut viaţa pe planeta noastră, limitele teoriei lui Darwin, evoluţia societăţii omeneşti, mecanismele acţiunilor beligerante din istoria lumii, încotro ne îndreptăm, schimbările climatice. Sunt câteva dintre problemele pe care le pune această carte.
    Darwin a scris lucrarea „Despre originea speciilor. Mai târziu, el însuşi a recunoscut că teoria sa are limite. Creaţie sau evoluţie? Variantă corectă de răspuns încă se mai caută. Toate încercările de până acum
    „…nu ţin cont de realităţile originii umane […] şi nici nu dovedesc că suntem rezultatul unui proces de evoluţie. […] Atunci când încercăm să aplicăm la om procesele observate la plante şi la unele animale, este clar că faptele nu susţin teoria.”
    Braden merge mai departe cu ideea şi spune:
    „Sentimentul meu este că, oricât de interesantă ar fi activitatea din Africa şi oricât de multe lucruri ne-ar spune ea despre forme de viaţa care au trăit cu foarte mult timp în urmă, probabil că nu istoria vieţii noastre este cea recuperată.”
    Descoperirile făcute în domeniul geneticii din ultimele decenii nu pot explica (încă?) mecanismele lumii vii:
    „Acest lucru îmi spune că genele nu pot explica tot ceea ce ne face să fim ceea ce suntem.” (Craig Venter- preşedinte al unei firme care stabileşte structura genelor)
    Încălzirea globală, o realitate a zilelor noastre de care am crezut că suntem cu toţii răspunzători. Gregg Braden ne asigură că
    „Exact ştiinţa care ne spune că se schimbă clima, ne arată că nu noi suntem cauza. Cei 420.000 de ani de istorie demonstrează limpede că poziţia planetei în spaţiu creează tipare de încălzire.”
    Autorul e convins ( şi chiar convingător, recunosc…) că
    „istoria civilizaţiilor, cea pe care o predăm în sălile de clasă şi o păstrăm în manuale, nu este istoria lumii. Ea este mai degrabă o parte dintr-o istorie mult mai largă: cea a unui Mare Ciclu, o epocă ce a început în urmă cu 5125 de ani.”
    „Adevăr profund” încearcă să răspundă la întrebări pe care unii dintre noi ( nu mulţi, e drept…) ni le punem: de unde vine viaţa umană? care ne sunt originile?
    Braden ne atenţionează:
    „Viaţa începe cu viaţă. Noi începem dintr-o esenţă vie. Spermatozoidul şi ovulul care se unesc şi formează „începutul” nostru sunt vii şi vor servi ca mijloace vii de transmitere a esenţei vii din care apărem.”
    Experimentele făcute in laborator pentru a genera viaţă au eşuat de fiecare dată.
    „Chiar şi atunci când condiţiile de temperatură, umiditate şi chimice par favorabile pentru geneza spontană a vieţii, se pare că există o forţă dincolo de proprietăţile chimice, de care este nevoie pentru a le insufla viaţă, elementelor creaţiei.”

    Nicio încercare de a reconstitui apariţia vieţii pe Pământ n-a avut succes…Descoperirea ADN-ului răspunde la unde întrebări, dar deschide larg porţile pentru altele…Pentru om, pentru o viată care abia se formează,
    „în stadiul de viaţă de opt celule, un proces misterios care nu este pe deplin înţeles, trezeşte codul vieţii. ADN-ul, cu trăsăturile care ne fac cine şi ce vom deveni, este activat. […]. Omenirea nu a creat încă materie vie din ceva ce nu este deja viu.”
    Concluzia autorului lucrării „Adevăr profund” e cât se poate de clară:
    „…dincolo de orice îndoială, omenirea reflectă mai degrabă un plan prestabilit, decât o formă de viaţă aleatoriu apărută printr-un proces evolutiv, desfăşurat de-a lungul unei perioade mari de timp”
    La sfârşitul interesantei sale cărţi, autorul american încheie expunerea printr-o întrebare adresată poate peste generaţii:
    „Oare cărţile de istorie ale copiilor noştri vor spune despre noi că am preţuit mai mult cooperarea decât competiţia, şi că am învăţat să iubim, în loc să ne fie teamă?”
    Ce mult mi-aş dori să ştiu dacă a avut dreptate!…

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top