skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Acum, aici este tot ceea ce avem

 

Dragii mei,

Am bucuria să vă prezint o nouă carte scrisă de un autor român, Daniel Mitel: Acum, aici este tot ceea ce avem: 21 de meditaţii străvechi pentru a te trezi la identitatea ta adevărată.

Scrisă într-un stil clar şi accesibil, cartea de faţă este rodul perioadei de ucenicie a lui Daniel în Tibet, în mijlocul unei comunităţi de călugări budişti. După mii de ani în care învăţăturile budismului tibetan au fost transmise pe cale orală, unui număr mic de iniţiaţi, odată cu schimbarea energiei şi cu transformările semnificative prin care trece Pământul, răspândirea acestor învăţături a căpătat amploare, iar cartea lui Daniel se înscrie şi ea în acest proces, venind în întimpinarea nevoii de cunoaştere, a fiecăruia dintre noi.

Structurată în cinci părţi, având o bogată componentă teoretică (învăţături despre deschiderea celui de-al treilea ochi, liniştirea minţii, trăirea în aici-şi-acum, curăţarea trecutului, imageria inimii, precum şi multe altele) şi una practică (21 de meditaţii, cu rolul de a ne ajuta să atingem iluminarea), cartea lui Daniel Mitel (Tenzin Rinchen) este o lectură, pe care v-o recomand din inimă.

 

Fragmente din carte:

 

„Problema este că oamenii nu sunt niciodată siguri de nimic, deoarece siguranţa vine din a fi centrat, nu-i aşa? Când nu ştii cine eşti, când nu eşti sigur în privinţa ta, cum te aştepţi să fii sigur în privinţa altora? E numai o negură, un nor. Dacă nu ştii cine eşti cu adevărat, nu poţi fi sigur cu privire la nimic: nici cu privire la iubirea ta, nici cu privire la prieteniile tale – la nimic. Toate religiile şi sistemele de meditaţii din lume au ca preocupare fundamentală să te ajute să-ţi descoperi centrul: cum să te înveţe să fii sigur în privinţa ta.

Şi aminteşte-ţi, Rinchen: centrul este acolo. Întotdeauna a fost acolo. Nu există niciun cerc fără centru, nu-i aşa? Dar centrul este uitat complet.

Voi începe să-ţi explic ceva ce ştii deja, din Tai Chi-ul chinezesc şi din artele marţiale japoneze: centrul corpului omenesc este în spatele ombilicului.

Dacă îţi poţi imagina o linie dreaptă, care urcă de la baza corpului (perineu), până în creştetul capului (fontanelă) şi o alta care pleacă de la ombilic, perpendicular pe linia dreaptă, atunci intersecţia acestor două puncte este centrul corpului omenesc. Ombilicul este centrul original. Unii oameni cred că inima sau capul constituie centrul corpului omenesc, dar nu e adevărat. Ombilicul, legătura dintre copil şi mamă, în pântece, este centrul original. Fără el, viaţa este imposibilă, dragă Rinchen. Toţi ne-am născut cu acest centru. Putem trăi fără să ştim de el – dar nu putem trăi fără el. Punctul din spatele ombilicului – centrul omului – este rădăcina. Avem nevoie să-l simţim – altfel ne simţim goi, neîmpământaţi, fără niciun sens în Univers, fără nicio menire pe acest Pământ.

Celelalte două centre – inima şi capul – se dezvoltă mai târziu. Dar ne naştem cu centrul din ombilic, centrul dat, centrul original.

Din nefericire, majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi de centrul din spatele ombilicului şi de centrul din inimă. Ei îşi folosesc numai centrul din cap. Oamenii devin logici, raţionali. Dacă logica şi raţiunea sunt dezvoltate cu preţul inimii, atunci e o mare problemă: nu există legătură între centrul cu care ne-am născut (ombilicul) şi centrul din cap. Dacă vrei să mergi de la centrul din cap la centrul-ombilic, trebuie să treci pe puntea dintre ele: centrul din inimă.

Centrul-ombilic, centrul uman original, este în fiinţare. Tu eşti. Acum.

Centrul din inimă este în simţire.

Centrul din cap este în cunoaştere. Raţionare.

Centrul fiinţei, centrul simţirii şi centrul cunoaşterii. Încearcă să treci de la intelect, la fiinţă, fără să simţi. E imposibil.

Acolo de unde vii tu, dragă Tenzin Rinchen, cultura occidentală pune accentul doar pe raţionare. Aici, în Tibet, noi punem accentul doar pe simţire. În Japonia, ei pun accentul mai mult pe hara – centrul fiinţei.

Meditaţia are legătură cu fiinţa, poezia cu inima, iar ştiinţa cu capul. Dar aminteşte-ţi că atât poezia, cât şi ştiinţa sunt centre periferice.

Adevăratul centru este ombilicul.”

***

„– Este important să înţelegi că toate metodele pe care le înveţi aici sunt extrem de practice după ce se va schimba energia Pământului. Ele sunt foarte bune şi acum, dar după 2012, ele vor fi foarte eficiente, deoarece energia Mamei Pământ va fi complet diferită, în acel moment.

– Vrei să îmi spui că peste aproape douăzeci de ani, aceste metode vor avea eficienţă maximă?, am întrebat eu, foarte mirat.

– Corect, a confirmat Tenzin. Aceste metode sunt vechi şi foarte practice. Totuşi, datorită evenimentelor astrologice specifice, care urmează să se întâmple la sfârşitul lui 2012, cea mai bună înţelegere a lor se va întâmpla mai târziu, după anul 2014. Energia urmează să se schimbe, de la masculin la feminin – prin urmare, oamenii vor fi mai deschişi, iar meditaţiile îi vor ajuta pe calea lor spre iluminare. Până atunci, trebuie să le practici şi să le stăpâneşti. Ai primit iniţierea de la noi, aşa că îţi va fi uşor să le faci, a continuat Tenzin.

– Este atât de important să primeşti iniţierea? Şi cum rămâne cu oamenii care nu pot să găsească un Maestru?, am întrebat eu.

– Asta e o întrebare bună, Rinchen, a răspuns Karma Dorje.

– Este important să faci ceva. Dacă citeşti o meditaţie, o metodă care te ajută să fii pe o cale spirituală, dacă metoda îţi este explicată, poţi să o foloseşti singur. Dar nimeni nu ştie cât vei primi din meditaţie, cum va funcţiona în cazul tău, ce fel de energie ai tu şi aşa mai departe. E mai bine decât nimic. Totuşi, când lucrezi cu un maestru, este o poveste diferită. Maestrul selectează meditaţia – este o abordare individuală. Meditaţia nu e foarte importantă pentru maestru: tu eşti important. Maestrul se uită la tine în totalitate: aspectul tău emoţional, aspectul tău mental, nivelul tău de conştiinţă, viaţa ta actuală şi vieţile tale trecute etc. După aceasta, maestrul va alege o anumită meditaţie pentru tine – o meditaţie care urmează să te schimbe, o meditaţie care ţi se potriveşte. În aceste situaţii, ucenicul nu trebuie să vorbească cu nimeni despre metodă, deoarece este o meditaţie personală.

Dragă Rinchen, aminteşte-ţi că fiecare individ este unic şi trebuie să i se ofere o metodă diferită. Aceste meditaţii pe care le facem aici sunt instrumente excelente pentru iluminare – noi le folosim pentru călugării noştri tibetani şi ei au toate genurile de personalităţi care pot fi găsite în lumea asta. Unii dintre ei au trăit, în vieţile lor trecute, în ţări diferite, făcând munci diferite, lucruri diferite – aşadar ştim că aceste meditaţii sunt foarte practice. Aceste meditaţii sunt făcute special ca să se potrivească oricărei personalităţi, oricărui individ din această lume. Desigur că trebuie să o practici o vreme, ca să vezi dacă ţi se potriveşte. Trebuie să găseşti momentul potrivit, când energia ta şi corpul tău sunt pregătite să lucreze una sau o combinaţie de meditaţii, dintre cele pe care ţi le dăm.

Când te vei întoarce în lume, într-o zi îţi vei aminti toate aceste meditaţii şi le vei da oamenilor de lângă tine, ca să le practice. În paralel, îi vei conduce pe oameni să facă unele meditaţii şi îi vei învăţa să-şi deschidă inima, să-şi abandoneze  mintea şi ego-ul. Când se va întâmpla asta, ei vor veni în contact direct cu tine. S-ar putea să le ia luni, ca să fie pregătiţi. Ar trebui să le explici cum să mănânce corect, cum să doarmă corect, cum să trăiască corect. O să fie o relaţie vie între tine şi ei – o relaţie profundă.”

 

DESPRE AUTOR

Maeştrii au spus că visăm, că nu suntem treji. Nu mi-a venit să cred. În cele din urmă, mi-am dat seama că aveau dreptate. Trăim ca nişte maşini, trecând prin viaţa fără vreun scop sau vreo bucurie. Chiar dacă nu aveţi timpul să citiţi toată cartea, petreceţi câteva minute ca să parcurgeţi lista de meditaţii şi exerciţii. S-ar putea să vă schimbe viaţa sau viaţa altcuiva. S-ar putea să treazească ceva în voi – ceva ce a fost uitat foarte mult timp. Nu vă fie frică. Este un risc ce merită asumat.

Daniel Mitel

Călător prin lume, Daniel Mitel este unul dintre cei mai cunoscuţi Maeştri în arta meditaţiei. A lucrat cu un grup de maeştri foarte cunoscuţi din diferite şcoli de meditaţie, care îşi învaţă discipolii să fie în Inimă: Osho, Dalai Lama, Paramahansa Prajnananda, Ana, Di Yu Ming, Sadhguru, Drunvalo Melchizedek, Jasmuheen.

Daniel a început să predea Meditaţia Zen în 1981, iar din 1996, el susţine în întreaga lume Atelierul Meditation Day (Ziua Meditaţiei). Ca o încununare a unei activităţi de peste douăzeci de ani de profesor de meditaţie, în 2009 Daniel a creat Şcoala de Meditaţie, la Toronto.

În calitate de Maestru de Arte Marţiale (centură neagră 5 DAN), membru al WJKA şi Maestru de Tai Chi, Daniel s-a consacrat misiunii de a inspira lumea să treacă de la violenţă, la pace şi de la mânie, la iubire. De asemenea, este binecuvântat să lucreze cu copiii, învăţându-i Tai Chi şi arta meditaţiei.

Drunvalo Melchizedek l-a desemnat pe Daniel membru în primul Consiliu al Şcolii Amintirii: Trezirea Inimii Iluminate, Daniel predând în întreaga lume cursul Trezirea Inimii Iluminate.

www.danielmitel.com

Comentarii (13)
 1. Minunate si interesante ,pasaje ..din carte..!!! Multe dintre idei..le-am gandit si eu.!!! Multumim..!!!

   
 2. Parerea mea …Citeste ..Citeste si iara citeste .. Cat iti permite timpul ..Cand te simti singur citeste ..Cand iubesti si nu te iubeste ..Citeste ..
  Cred ca va veni si timpul …Sa ..Citesti cand iti va fi foame ! :) O gluma ..
  Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a strecurat anii prin buzunare si mi-am facut timp de citit ..ore ..ore ..ore ..ani si ani …
  Asta nu-i o gluma ! :) Mintea mea nu retine etichete .. Cred ca nu a fost intamplator ,, proiectata ,, asa .. :)
  ………………………………………
  Orice citeste ..Orice ..pana reusesti sa afli Cine sunt eu cu adevarat ?
  Si ..Cand vei afla acest lucru …vei citi in continuare pentru ca ajungi la un nivel ca nu mai esti multumit de frecventa vibratiei traite …
  Atunci ..Se deschid Cerurile si …Comunici cu Dumnezeu …exact ca si cum ai discuta cu un prieten din copilarie !
  ……………………………………………………
  Nu-i asa ca fata de Dumnezeu suntem noi insine ?
  Va imbratisez ..Va multumesc ..Va …doresc tot ce va doriti ! :)
  …….

   
  1. Rosa draga, mi-ai mangaiat sufletul cu gandurile tale!
   Vreau să iti mulţumesc pentru tot! Recunoştinţă profundă pentru existenţa ta !

    
  2. Multumim Rosa pentru ca existi si pentru ca ne transmiti atat de multa iubire.
   O doamna la etatea ta, dupa ce a vazut atatea in viata a terminat cu jocurile si a ramas ori plina de Lumina, ori aspra si neiertatoare.
   Nu e cazul sa spun din ce categorie faci parte.
   Esti o incantare pentru oricine se intalneste cu ale tale cuvinte.
   Craciun Fericit!

    
 3. Draga Razvan,
  Nu comentez articolele trimise de tine.Asta nu inseamna ca nu le apreciez,la fel si pentru fanii tai.
  Acum insa,doresc sa ma alatur celor care,tacit sau nu ,iti multumesc ca existi.
  Acum ,in prag de sfanta sarbatoare ,te rog sa primesti gandurile mele bune si urarile de sanatate si dorinte implinite.

  Craciun Fericit,Razvan !

   
  1. Multumesc Petra,
   Ma bucur ca esti langa noi si apreciez ca rezonezi la ceea ce noi ne straduim sa facem aici. Fie ca suntem sau nu in sarbatoare, din partea mea si al celorlati oameni cu inima mare ce ne intalnim pe aceste meleaguri ale Internetului vei avea mereu un gand bun si multa dragoste.
   Fii binecuvântata!
   Craciun fericit!

    
 4. Dintre toate credintele de care trebuie sa ne detasam…aceasta este probabil cea mai importanta: sa renuntam la atasamentul fata de ideea ca TREBUIE sa fim perfecti, sa atingem un anumit ideal ca sa fim fericiti. Eu am ales sa cred in Dumnezeu, in mine ca pot sa fac tot ce vreau, (daca-mi propun), sa ma iubesc asa, -cu calitati si defecte- si sa ma bucur de fiecare zambet, culoare, miros placut…
  Sa traiesc in prezent, impacata cu deciziile din trecut, multumita de iubirea ce o traiesc si implinita cu realizarile mele. Fericirea e simpla
  Luna decembrie și-a pus amprenta pe noi oamenii,pe cîmpuri, pe copaci și este o lună minunată…
  Sărbătorile de iarnă încep să ne încălzească inima, din dorința de a dărui și de a fi mai buni…
  Îți doresc, drag prieten, cel ce citesti aceste randuri, să ai caldură în inima, mulțumire în suflet și să fii înconjurat de oamenii care înseamnă totul pentru tine.
  Treptele vieții se adună în eternitatea care ne lasă amintiri plăcute, dar cea mai frumoasă amintire e prietenia, care alungă singurătatea, înfrumusețează sufletul și ne face mai tineri atunci cînd stim sa comunicam… Dăruiește, iubește și bucură-te de orice clipă care îti aduce o mulțumire sufletească… Sa fi mai iubit/ă, mai vesel/ă, mai curajos/curajoasă și mai încrezător/încrezătoare în tot ce te înconjoară! Nu număra câte trepte ai lăsat în urmă! Nu te gândi câte mai ai de urcat! Bucură-te de faptul că ești cu o treaptă mai sus, lasă-te înconjurat/ă de toate lucrurile bune pe care le găsești acolo și începe ziua cu mult optimism si incredere in tine ..
  Este luna cadourilor și se apropie cu pași repezi,m-am grăbit să vin și eu cu un cadou…
  Am pus în el toată dulceața unei prietenii,Imbratisari și multă căldură sufletească…
  Nici un cadou nu este prea modest pentru a fi dăruit, sau primit dacă este împachetat în gînduri bune și legat cu dragoste.
  Toate gîndurile bune din partea mea, iar dragostea și fericirea să fie prezentă în fiecare clipă a vieții tale.
  O îmbrățișare caldă. …….cu drag de voi,cu drag de bucurie,de tot ceea ce inseamana bun si frumos !!!
  Aceasta inseamna sa dai viata anilor tai!

   
  1. Mununat Andra,
   Imi permit sa multumesc din partea tuturor, cititori sau truditori ai acestui site. Gandurile tale sunt pline de Lumina si iti multumim ca le impartasesti cu noi.
   Craciun Fericit!

    
 5. Multumesc inca o data pt tot ce-mi trimiteti si astept in continuare.Cred ca este o carte excelenta si mi-as dori-o.Cat costa si cum o pot primi?Multumesc

   
  1. Si noi va multumim pentru ca sunteti langa noi.
   Voi raspunde la intrebarea dvs. Toate cartile prezentate de noi, cu exceptia celor trei scrise de mine (Trepte spre Cer, File de Lumina si Vise de Inger) apartin Editurii For You. Pentru a fi achizitionate va trebui sa va duceti pe site-ul lor si veti gasi un magazin online ce va sta la dispozitie oricand.
   De pe site-ul File de Lumina pot fi achizitionate direct doar cele trei carti mai sus mentionate.
   Va multumesc pentru tot si va doresc
   Craciun Fericit!

    
 6. Deci si Daniel Mitel a cautat izvoarele, stiinta veche a intelepciunii de unde au pornit toate – esenta. Si pentru asta a cautat sa lucreze langa cei ce au fost si sunt Pastratori ai Stiintelor Inceputului si avatari ce revin. El insusi prin cunoastere si ucenicie devine avatar. Pentru a deveni si a ramane ceea ce isi doreste ca Pastrator trebuie sa ramana la esenta – nu la manipularea comerciala a esentei si nici la pervertirea modernizarii ei. Si mai ales sa nu functioneze la comanda ci la timp, numai si numai pentru viata. Nu are nici o zi usoara in acceptiunea clasica – dar are zile magice cum putini pamanteni au. Ii doresc intelepciune atat lui cat si celor ce vor avea sansa de a isi descoperii propria cale a cunoasterii. Sarbatori magice pline de bucurii impreuna cu cei dragi .

   
 7. M-am uitat la poza lui Daniel Mitel si ca suflet este de vibratie 4,7 (pe scala chakrelor) iar pe trup are vibratie medie de 3.8. Deci poate fi un bun profesor pentru majoritatea sufletele de pe aceasta planeta care sunt de vibratie 3,5 in medie pe suflet si tot atat pe trup. O tehnica de meditatie, oricat de inalta sa zicem, nu reprezinta insa decat un instrument si nu solutia pentru progres spiritual, asa cum isi inchipuie multi din pacate. Meditatia este unul din instrumentele necesare pentru a te cunoaste pe tine insuti si a identifica, constientiza si „elibera” lectiile/experientele de viata. Din ce vad in sufletul sau si in campurile energetice ale trupului sau Daniel a reusit sa elibereze cateceva din lectiile lui de viata de pana acum, dar mai are cale lunga de tot. Cum mai spuneam insa, un elev de clasa a 5-a are ce sa invete alti elevi de clasa a 3-a … dar nu unii mai avansati.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top