skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
Misterele Bibliei – Documentar

Misterele Bibliei – Documentar

 

Oare Vechiul Testament din Biblie, conține doar legende și mituri ale poporului evreu? Oare istoricii pot face o legătură între textul biblic și dovezile arheologice? Care este adevărul și unde începe ficțiunea?
La aceste întrebări încearcă să răspundă documentarul realizat de National Geographic. Evident, după atâta timp, este destul de greu de găsit documente sau dovezi, însă istoricii se străduiesc să pună cap la cap ceea ce s-a descoperit până acum.
Vizionare plăcută!

Comentarii (4)
 1. Dupa Aristotel, la mai bine de 2200 ani, Nietzsche a fost al doilea si ultimul pamintean care a indraznit sa se aseze de-a curmezisul cu toata forta ratiunii sale intre om, ca specie, si nevoia iluzorie a acestuia de a-si justifica existenta prin adevaruri ultime sau primordiale…
  :Angel:
  Spre deosebire insa de scolasticul, logicul si umanul Aristotel, Nietzsche a fost cel care a inteles ca devenirea omului ca fiinta superioara nu e posibila decit asmutind monstrul indoielii din noi in incercarea disperata ca aceasta ne va zgudui pina la urma in mod teribil constiintele si vom accede la toate adevarurile posibile nu pe calea misticului sau a stiintei ci pe calea intuitiei pure…
  :Devil: :Thinking: :Devilish:
  „Ce este atunci adevarul?
  O armata mobila de metafore, metonimii și antropomorfisme – pe scurt, o suma de relatii umane, care au fost imbuntatite, transpuse si impodobite poetic si retoric si care dupa o utilizare indelungata par a fi ferme, canonice si obligatorii pentru un popor:
  …Adevarurile sunt iluzii despre care am uitat ca acestea sint ceea ce sint; metafore care sint uzate si fara putere senzuala; monede care si-au pierdut efigia si acum conteaza numai ca metal, caci nu mai sint monede.
  Inca nu stim de unde provine nevoia noastra de adevar; pentru ca pina acum am auzit doar de obligatia impusa de societate ca ar trebui sa existe macar unul, pe care ipocrit si cu emfaza il numim Adevar Suprem:
  …A fi adevarat inseamna in esenta a folosi metaforele obisnuite – in termeni morali, obligatia de a minti in conformitate cu conventia fixa, de a minti aidoma turmei intr-un mod care este obligatoriu pentru toate…”
  :Woodstock:

   
  1. Foarte interesant punct de vedere. Ma gandeam in acest context ca pana si stiinta cauta Adevarul Suprem. De mai bine de un secol fizicienii cauta Teoria Unificata a Campurilor, ceea ce s-ar traduce prin definirea unei singure relatii matematice care explica tot. Este ca si cum l-ai gasi pe Dumnezeu. Inca nu s-a reusit si nimeni nu stie daca se va reusi vreodata.
   Intr-adevar, daca este Adevarul Suprem, el trebuie sa fie singular, conventiile sunt fixe precum ar trebui sa fie Adevarul Suprem, dar sunt ele oare adevarate?

    
 2. Directia Documentarului e clara.Certifica inca o data ,pentru ,,oitele ‘’cu mintea ratacita ,existent poporului ,,ales’’ – Israel si aventurile lui extraordinare .
  Ce fel de popor ,,ales’’ sau de cine o fi fost ales , ramane de vazut pana la urma ,din moment ce acest popor inca din primele zile ale ,,gasirii pamantului promis’’si pana azi a stat cu arma in mana si cu masini blindate la coltul strazilor….
  Povestea cu Isus eu nu o cred reala – cum de altfel nu o crede nici un Israelian.Bine ceva… ceva a fost ,el fiind un tip istet , scolit si destul de indoctrinat sa creada in ,,prorociri din vechime’’…,,Prorocul cutarica a zis asa’’…si ei credeau.Ideea Monoteista a Zeului singular nu i-a apartinut iar restul invataturilor ,care de fapt fac parte din ideea de baza a Crestinizmului el le-a asimilat din celelalte religii cu care a venit in contact …asta e alta poveste.
  Misterele ascunse ale Bibliei ar putea fi mistere daca ar fi inclus Toate scrierile epocii ,descoperite sau adunate fortat inaintea Concilului de la Nicea.Adunare a capilor bisericesti – acceptate la vremea acea de Imparatul Imperiului – Imparat care si el la randul lui din interese absolut meschine a acceptat Religia Crestina si trecerea la unicul zeu – Dumnezeu. Eu nu spun absolut nimic nou e ca o poveste pe care o mai repeta din cand in cand cate unul….
  Documentarul nu elucideaza absolut nimic atat timp cat documentul e bazat pe falsuri si minciuni prin omisie.Pare ca lumea incepe sa se trezeasca dar e doar o impresie falsa si asta….mai apare cate unul care pune intrebari stanjenitoare uneori….cativa il aplauda ….apoi cade cortina si toti o iau de la capat.
  O zi buna.

   
  1. Principial sunt de acord cu punctul tau de vedere,repet principial. Te rog,pentru o eventuala reevaluare,sa urmaresti si urmatoarele 2 materiale.
   -BIBLIA – UN COD CARE ASCUNDE EVENIMENTE DIN … – YouTube
   http://www.youtube.com/watch?v=VE0BJ_b3-_0
   -CEL MAI MARE SECRET AL BIBLIEI (Teorii Incredibile) – YouTube
   http://www.youtube.com/watch?v=tq-QgUGhZF0
   Referitor la Noul Testament,problema este cu totul alta. Actuala lui constituire este rezultatul celor care au reusit sa se impuna ,nu numai prin Concilul de la Niceea ,dar si in urmatoarele cateva secole(am in vederea impunerea numai a Evangheliilor care conveneau).
   Eu consider ca cel care a impus ,deci a determinat izbanda crestinismului si in mod deosebit a ortodoxismului,a fost Constantin Cel Mare prin Edictul de la Milano ,din ianuarie 313 si celelalte masuri luate inainte si dupa Niceea.

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top