skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
Împreună

Împreună

 

Maxim Fadeev și Nargiz Zakirova ne prezintă astăzi un cântec deosebit, unul care te impresionează și te uimește chiar dacă nu înțelegi cuvintele.
Maxim Fadeev este unul dintre cei mai importanți cântăreți și compozitori din Rusia, unul care exercită o puternică influență asupra cuturii muzicale moderne în această țară. În 2005, Maxim și-a pierdut parțial auzul, iar pentru compozitor – aceasta este o tragedie. După ce a pierdut tot, el s-a retras o perioadă, a găsit pacea interioară și lumina în Tibet. Reîntors în viața tumultoasă a Moscovei, el cunoaște abia acum adevăratul succes, odată cu apariția unor melodii care pot mișca până și pietrele.
Cântecul „Împreună” este realizat împreuna cu o alta mare cântăreață din Rusia, Nargiz Zakirova fiind filmat într-una dintre cele mai mari biblioteci din Europa, iar atmosfera locului combinată cu imaginile dansatorilor, dintre care unul cu un handicap major, te fac să vibrezi la fiecare acord.
„Când ascult această piesă, am un nod în gât. Abia mă abțin să nu izbucnesc în lacrimi. Am atins eternul. Atmosfera pe platoul de filmare ne-a aruncat în istoria de seculară, pentru că fiecare carte păstrează adevărul, revelația, moștenirea și faptele incredibile, care reflecta puterea voinței și curajul. Pentru mine acesta este un moment istoric, sentimentul a fost incredibil. Cântecul este foarte frumos. Mi-a fost foarte frică, nu am dormit noaptea înainte de filmări. Toată lumea avea frisoane … Le-am luat cu o singură suflare … „- comentează Nargiz.
„Cântecul pe care l-am scris nu a fost scris de mine, pentru mine este foarte neobișnuit să cânt muzica altora. S-a întâmplat să merg la studioul lui Nargiz în timp ce înregistra. A încercat să cânte cel de-al doilea vers, și această piesă a venit în inima mea „- spune Maxim Fadeev.
Eroul principal al videoclipului a fost participantul la proiectul „Dancing on TNT” Zhenya Smirnov. Înainte de acest proiect a fost un celebru dansator de break-dance din Rusia. A câștigat multe premii și a avut multe victorii în carieră dar acum 4 ani a avut într-un accident de mașină. Medicii au luat decizia finală de a-i amputa piciorul. Acest lucru nu l-a oprit și nu l-a făcut să renunțe la ocupația lui preferată. În runda de calificare, coborând cârje, împreună cu partenera sa a arătat tot ce era capabil. A avut de executat figuri complexe și o mulțime de pași grei. Judecătorii au strigat și au aplaudat.
„Împreună” este o piesă despre istoria adevărată, nesfârșită și veșnică despre dificultăți, despre puterea voinței, despre curajul improbabil. Acesta este un lucru care poate fi exprimat numai prin muzică și în tandem cu dansul – o capodoperă.
Vizionare plăcută!

Comentarii (13)
  1. Din pacate, nu avem disponibila traducerea, insa daca exista printre cititori vreun cunoscator al limbii ruse, s-ar putea sa ne dea o mana de ajutor.
   O zi minunata sa aveti!

    
 1. 1. Puterea vointei de autodepasire…
  2. Legea compensarii…
  3. Credinta ca se poate…
  Toate acestea si alte programari de solutionare exista permanent in fiinta umana, doar trebuie constientizate si folosite, pentru ca oricare om sa se poata adapta in urma unor pierderi ori vicisitudini, sa se straduie sa supravietuiasca, sa-si depaseasca fortuite conditionari impunandu-si sa triumfe asupra lor, fara a se lasa prada lamentarilor atunci cand apar limitari. Nu e doar o frumoasa teorie ci o necesitate pentru a putea vietui ! Remarcabilele exemple de posibila realizare prin invingerea unui handicap pot motiva pe oricine sa nu se abandoneze niciodata unor diferite piedici pe care le poate, eventual, trai.

   
 2. E superba!!!
  Pentru prima data regret ca nu cunosc limba rusa, desi cred ca ar suna minunat intr-o limba mai melodioasa.
  Multumim si pentru povestea din jurul acestei melodii!!!

   
  1. In pofida unei perceptiei generale contrare, limba rusa este melodioasa. Rusii folosesc un numar relativ mare de vocale, comparativ cu limbile in care domina consoanele si in care cuvintele sunt dificil de pronuntat sau de cântat.

    
   1. Cea mai corecta si la obiect precizare a ta pe 2017, Razvane!
    :Approve:
    Ba chiar limba rusa este ‘campioana’ la folosirea vocalelor in vorbirea curenta!
    :Wink:
    Evident insa caracterul nu are nici o legatura cu limba.
    :Tired:
    Tot la fel cum nu are nici o legatura nici cu adevarata cultura, civilizatie sau cu ethosul autentic al unui popor…
    :Heart:

     
    1. He, he…
     Bine ai revenit, Tata Mare, chiar imi era dor, de comentariile tale acide si pline de adevar.

      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top