skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Ramana Maharshi – Citate

 

Scripturile ne spun că a merge pe urmele unui înțelept de talia lui Ramana Maharshi, este tot atât de dificil, precum încercarea de a trasa o linie, însemnând direcția pe care o capată o pasăre în aer în timp ce zboară. Majoritatea oamenilor se vor mulțumi cu o călătorie înceată și greoaie către țintă. Dar unii se nasc adepții unui zbor neîntrerupt către căminul comun tuturor ființelor – Supremul Sine. Majoritatea omenirii capătă curaj atunci când apare un asemenea sfânt cum este Ramana Maharshi. Un om obișnuit, ce nu-și poate păstra pacea permanent, simte o înnobilare sufletească în prezența unui înțelept și obține o mostră de fericire, cu care facând comparație, plăcerile acestei lumi devin egale cu zero. Nenumarații oameni ce au mers către Tiruvannamalai în timpul vieții lui Sri Ramana Maharshi au avut această experiență. Ei au văzut în Ramana Maharshi un înțelept neatins de cupiditate, un sfânt de o puritate unică și un mărturisitor al eternului adevăr. Nu se întâmplă prea des ca un Geniu al Spiritului de însemnătatea lui Bhagavan Ramana Maharshi, să viziteze acest pamânt. Dar când un astfel de eveniment are loc, întreaga umanitate beneficiază și o nouă era a speranței se deschide înaintea ei.
Pentru a-l înțelege pe Sri Ramana Maharshi sunt improprii dogmatismul, fanatismul, tirania convertirii și, în egală măsură, erudiția. Ideală ramâne doar receptivitatea conștiinței!  (sursa: http://www.ramana-maharshi.ro)

Comentarii (11)
 1. In comparatie cu intelepciunea lui Sri Ramana Maharshi, dogmatismul si erudiția ( călătoria înceată și greoaie către țintă.), sunt doar un cerc vicios. Viata dupa viata.
  Notiunile de trecut si viitor, istorie si devenire, uneltele prin care Maya isi tese imensul ei joc, sunt excluse din mesajul inteleptului.
  Supremul Sine, nu cunoaste trecutul, viitorul si individuaitatea, decat in somnul Lui.
  De aceea se numeste, trezire. Trezirea la Prezent, Acum, Aici. Totuna cu Constiinta de Cristos, Buddha, Shiva , Mohamed. etc.
  Un adept al lui Sri Ramana Maharshi, arunca toate cartile. Cartile nu pot face mai mult, decat sa te aduca pana aici. Si-au facut treaba pe care a o aveau de facut.
  Indiferent care carte.

   
 2. :) “Decat sa castigi mii de batalii,
  Mai bine sa te cuceresti pe tine insuti.
  Atunci victoria este a ta.
  Si nimeni nu ti-o poate lua,
  Nici ingerii, nici demonii,
  Nici raiul sau iadul.” – Buddha

   
 3. Nu poti fi un adept al lui Ramana. Ca adept ai pierdut tot. Si e pacat sa arunci cartile inainte.

   
  1. Punctul dvs. de vedere, se refera la o anumita etapa. Corect.
   Punctul meu de vedere, se refera la o anumita etapa. Corect.
   Punctul oricui de vedere, se refera la o anumita etapa. Corect.
   Totul este ok.

    
 4. Em am mai spicuit pe internet cateceva din ce a mai spus Maharshi, m-am uitat si la vibratia sufletului sau pe care eu o evaluez la 5.3 pe chakre, adica medie spre inalta, pe aici erau si apostolii lui Iisus. Se si vede de altfel din faptul ca vorbeste in clip din dogmele yogine si hinduse obisnuite, nimic altceva. Oricum, un bun invatator in ale spiritualitatii pentru sufletele incepatoare de 3D …
  Citind insa ce a spus in inclusiv in acest filmulet, ce deosebire senzationala este fata de un J. Krishnamurti care este un super-spirit ametitor de inalt!
  Ma rog, parerea mea, fiecare cum simte ….

   
 5. Consider ca orice INVATATURA este binevenita ….pana cand vreo Generatie va avea in Progama scolara in afara de Matematica , fizica , sa …..si ” CUM SA-TI TRAIESTI VIATA CU INTELEPCIUNE „. Va imbratisez.

   
 6. Claudiu, te-as ruga sa oferi cateva detalii legate de „evaluarile” pe care le faci, uitandu-te la vibratia sufletului(sic!) si, in special, cele legate de discipolii lui Iisus; chestia asta chiar e inedita(am vrut sa scriu „ridicola”). Te-ai folosit de imaginile pictate prin biserici? Lumineaza-ne, te rog! Ai dreptate, totusi, in legatura cu „deosebirea senzationala” intre J. Krishnamurti si Ramana Maharshi; este o diferenta dar nu in sensul in care crezi tu dar, ca sa te citez: „Ma rog, parerea mea, fiecare cum simte…” Asta-i din ciclul ; „Cine-i mai tare, Batman sau Spiderman?” :) Mai multe detalii despre” super-spiritul ametitor de inalt” care „una graia si cu alta traia” gasesti la: http://www.strippingthegurus.com/stgsamplechapters/krishnamurti.html
  Un teoretician de mare clasa si… cam atat.
  Despre Sri Ramana poti obtine cateva informatii pertinente si avizate citind „India Secreta” de Paul Brunton. Invatatura lui Maharshi e dusa mai departe, in prezent, de Mooji(discipol al lui Papaji care, in tineretea lui, a fost unul dintre discipolii lui Sri Ramana). Mi-ar place sa-ti scrii parerea si despre acest Mooji(gasesti pe YouTube materiale video de la satsang-urile pe care le sustine in intreaga lume). Om Shanti!

   
  1. Draga Silviu, cum mai spuneam este parerea mea … Ar trebui sa n-am ce face ca sa ma duc sa evaluez toti „guru” care misuna cu zecile de mii pe planeta, fie Mooji sau altul. Ma uit numai la cei care imi apar in cale, iar daca l-am vazut pe Ramana ca este pe nivelul care este, este suficient pentru mine ca informatie. Daca te intereseaza indienii atunci ti-l recomand pe Yogananda care chiar este un spirit de vibratie 7.0D adica pe nivelul lui Christos si Buddha, iar maestrul lui si anume Sri Yukteswar era chiar pe 7.2D dupa mine. Siteul de care vorbesti si altele asemenea care comenteaza diferiti maestri spirituali incercand sa-i denigreze sunt pur si simplu tinute de indivizi cu suflete 3D chiar din zona inferioara a gamei, si care neintelegand absolut nimic din spiritualitate le sunt starnite egourile si incearca disperati sa-i traga in jos la nivelul lor pe cei priviti cu respect de multi oameni. Asta ca sa nu mai zic ca in spatele catorva asemenea siteuri mai sunt si organizatii guvernamentale de o anumita factura nu prea prietenoasa ….

   Daca insa tu simti ca Ramana este ce-ti trebuie tie atunci exact asta trebuie sa faci, cum mai spuneam pe nivelul sau este un bun invatator pentru sufletele aflate la inceput de drum. Cand esti in clasa a 3-a poti invata cateceva de la un elev mai mare de clasa a 5-a, si mult mai putin de la unul de clasa a 7-a caci intelegi prea putin de la el, este atat de simplu …
   Namaste

    
   1. Draga Claudiu,
    Un suflet, este Constiinta si energie.
    Un suflet de vibratie inalta, nu poate fi calibrat decat de un suflet de cel putin aceeasi vibratie.
    Daca cel ce calibreaza , este de vibratie mai joasa, este doar dat cu parerea, din punct de vedere al intelectului mental. Adica iluzie.
    Este ca si cum ai vrea sa masori o linie de inalta tensiune electrica, cu un instrument de verificat acumulatori de masina.
    Sau sa cantaresti o greutate de o tona, cu un cantar de piata.
    Prostioare. Feste ale intelectului.
    Este atat de simplu …
    Altfel, m-as bucura sa fiti de vibratia sufletelor pe care sustineti ca le calibrati.

     
    1. … draga nimeni :) , eu nu „calibrez” nimic, eu doar evaluez fara sa judec. Pentru mine un suflet de vibratie mai joasa, sa zicem 3D, nu-i cu nimic mai prejos in vreun fel de un alt suflet de vibratie maxima in acest univers adica de 12D. Vibratia unui suflet (care-i nivelul de constienta de fapt), ma ajuta sa cunosc nivelul real maxim de acces al unui suflet la adevarurile Creatiei, dincolo de orice dogma pe care a invatat-o eventual pe dinafara, pretentie, ego de guru, etc.

      
     1. Daca nu stiti ce inseamna calibrare, adica masurare, vi se pare ca evaluati.
      A masura, nu tine de judecata sau nejudecata. Un metru, are un metru. Ce-i de judecat?
      Orice informatie, stire, text, om, Maestru s.a.m.d.. contine un nivel de constienta sau de adevar, raportat la Adevarul Pur. Constiinta Pura. Supremul Sine.
      Cu alte cuvinte, cata falsitate si cat adevar contine fenomenul masurat.
      Conceptual si energetic, implicit.
      Sunt oameni care pot face aceste masuratori sau calibrari.
      Poate ca si dvs., si am inteles eu gresit.

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top