skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Horoscopul Japonez al simbolurilor și al personalității

 

Nu toată lumea crede că astrele și poziționarea lor la naștere îți influențează caracterul și destinul.
Nu toată lumea este convinsă că astrologia este o știință exactă.
Dar… toată lumea este de acord că fără „cititul stelelor” pentru deslușirea viitorului, astăzi nu am fi avut astonomia. Am fi fost mult mai săraci și mai limitați.
În plus, horoscopul nu este dăunător și poate fi amuzant și relaxant.
Astăzi vă vom face să vă destindeți cu un horoscop inedit – Horoscopul Japonez.
Spre deosebire de horoscopul european, în Horoscopul Japonez există 11 zodii.
Iată care sunt cele 11 zodii japoneze și care sunt trăsăturile de caracter asociate lor:

Horoscopul japonez a luat naștere în secolul 1 Î.H. la curțile imperiale japoneze, însă a devenit popular în Țara Soarelui Răsare începând cu anii 1500. Conform viziunii nipone, în funcție de intervalul de timp în care te-ai născut, personalității tale îi sunt imprimate anumite trăsături și particularități. Chiar dacă de-a lungul timpului, aceste trăsături sunt supuse influenței unor factori externi, decizionali sau anumitor circumstanțe, ele fac parte din natura intrinsecă a ființei umane. Spre deosebire de horoscopul european, în Horoscopul Japonez există 11 zodii. Iată care sunt cele 11 zodii japoneze și care sunt trăsăturile de caracter asociate lor:

FLOARE DE CIREȘ – dacă te-ai născut în perioda 15 februarie – 20 martie

Pentru japonezi, floarea de cireș are un simbol aparte, fiind asociată cu frumusețea, cu iubirea, cu afecțiunea, cu gingășia și efemeritatea, dar și cu însuflețirea sufletească, căldura, energia și naturalețea. Persoanele care aparțin acestei zodii sunt persoane afectuoase, cu talente deosebite, având darul de a-i binedispune pe cei din jur și de a le transmite gânduri pozitive. Oamenii Floare de Cireș pot fi extrem de sensibili și vulnerabili. Atunci când suferă, suferința lor este atât de intensă, încât poate avea efecte autodistrugătoare.

SOARE – dacă te-ai născut în perioda 21 martie – 29 aprilie

Soarele reprezintă pentru japonezi un simbol al perfecțiunii, al puterii, al misterului, dar și al dorinței de a trezi lucrurile la viață, aducându-le pe drumul înțelept, drumul cel bun. Persoanele aparținând zodiei Soare sunt persoane entuziaste, norocoase, pozitive, sigure pe ele, înzestrate cu simț practic și logic. Sunt ordonate, iubesc regulile și lucrurile prestabilite. În sentimentele și relațiile de iubire pot fi extrem de pasionale. Oamenii Soare iubesc inflăcărat, până la ardere, și de multe ori, din lipsă de precauție, involuntar poate, au tendința de a-i răni pe ceilalți.

BAMBUS – dacă te-ai născut în perioada 30 aprilie – 4 iunie

În cultura japoneză, bambusul semnifică bunăstarea, fericirea, armonia, prietenia, dar și longevitatea și permanența. La fel cum bambusul este dependent de lumină, oamenii Bambus au tendința de a deveni dependenți de iubirea și afecțiunea celor din jurul lor. Sunt persoane care înfloresc în condiții prielnice firii lor. Devin luminoase și radiază fericire atunci când se simt iubite. Se dăruiesc poate prea mult celorlalti… Oamenii Bambus sunt însă mai puternici decât par. Chiar dacă nu îndrăgesc schimbările, se adaptează lor la fel de natural și nonșalant ca orice alte zodii din horoscop. Sunt de neclintit în opiniile și convingerile lor și știu să lupte pentru ceea ce își doresc.

BOU – dacă te-ai născut în perioada 5 iunie – 6 iulie

Boul este un simbol al fertilității, al familiei, al liniștii. Persoanele aparținând acestei zodii sunt persoane care pun familia și liniștea familială mai presus de orice. Sunt extrem de atașate de ideea de cămin, de stabilitate, de prietenia sinceră și dezinteresată care poate exista între oameni. Sunt pragmatice și realiste, tradiționaliste. În același timp, sunt dispuse să se conformeze regulilor, să accepte lumea așa cum este ea, chiar dacă nu este întotdeauna cum și-ar dori. Acești nativi își doresc liniște și pace în viață. Echilibrul lor interior este dat de armonia din sânul familiei. Conflictele intense cu persoana iubită îi destabilizează și îi determină să dea înapoi.

FLOAREA DE LOTUS – dacă te-ai născut în perioada 7 iulie – 1 august

Floarea de Lotus este un simbol al frumuseții, al purității sufletești, al sincerității, al iertării, al abundenței, dar și al capacității de a se regenera. Precum Floarea de Lotus, o floare splendidă care se ridică la suprafața apei în care trăiește, oamenii Lotus au capacitatea de a se ridica asupra celorlalți. Sunt de o noblețe și delicatețe sufletească ieșită din comun. Sunt demni, sinceri, înțelegători, maiestuoși, simpli, capabili să traverseze situațiile mai puțin delicate cu fruntea sus. Onoarea și datoria sunt extrem de importante pentru ei. Au un simț al sinelui foarte bine dezvoltat și își găsesc cu greu un partener.

PODUL JAPONEZ – dacă te-ai născut în perioda 2 august – 27 august

Podul este un simbol al medierii, al conexiunii, dar și un simbol al încercărilor pe care le ai de depășit pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Nativii aparținând acestei zodii sunt persoane ambițioase, tenace, care reușeșc în viață nu datorită norocului, ci perseverenței cu care își urmșresc țelurile. Oamenii – Pod sunt maeștri ai exprimării, iar comunicarea, fie ea de orice natură – artistică, intelectuală sau prin intermediul cuvântului, face parte din darurile cu care au fost înzestrați. În același timp, sunt firi calme, echilibrate, reușind întotdeauna să calmeze spiritele și să aplaneze conflictele în jurul lor. Iubirea pentru ei Înseamnă exteriorizare, împărtășirea gândurilor, dar și legături emoționale puternice pe care le pot intensifica prin intermediul comunicării.

PIATRA DE GRADINĂ – dacă te-ai născut în perioada 28 august – 10 octombrie

Alături de apă, vegetație și pământ, piatra este un element omniprezent în cultura și grădinile japoneze. Ea exprimă trăinicie, stabilitate, forță, consecvență. Oamenii – Piatra par reci, severi, duri, implacabili, lipsiți de afecțiune. Aparent, sunt. Doar cei apropiati și cei care îi iubesc sunt însă capabili să vadă dincolo de suprafață. Dacă reușești să ajungi la sufletul lor, te vei trezi copleșit de afecțiunea lor. Oamenii – Piatră sunt persoane pe care te poți baza. Te poți încrede în ei, te poți baza pe ajutorul lor indiferent de situație. Oamenii – Piatră sunt consecvenți în sentimentele lor și cred în fidelitate.

ÎMPĂRATUL – dacă te-ai născut în perioada 11 octombrie – 18 noiembrie

Împăratul este un simbol al forței și al autorității, al stăpânirii de sine, dar și al superiorității. Persoanele aparținând zodiei Împărat au o personalitate puternică, încercand, chiar și fără să conștientizeze, să-și impună voința asupra celorlalți. Totodată, Oameni – Împărat au o putere de influență foarte mare, o voință de fier și o capacitate de muncă incredibilă. Greutățile nu-i doboară și nici nu îi pot îndepărta de la obiectivele pe care și le-au propus. Sunt energici, au încredere în ei înșiși și în ceea ce pot realiza. Oamenii – Împărat s-au născut să strălucească, să conducă, să fie în centrul atenției. În iubire, pot fi la fel de temperamentali ca și în celelalte domenii. Au uneori tendința de a domina și a trece cu vederea dorințele celuilalt.

ÎMPĂRĂTEASA – dacă te-ai născut în perioada 19 noiembrie – 26 decembrie

Împărăteasa se impune prin înțelepciune, prin inteligență, printr-un spirit superior, iar nu neaparat prin forță. Nativii acestei zodii au anumite trăsături în comun cu ale Oamenilor – Împărat. Au poate o personalitate la fel de puternică. Spre deosebire de aceștia, sunt însă mai temperați, mai răbdători, mai puțin impulsivi, mai pasivi și mai cumpătați în deciziile lor. Pun mai mult preț pe spiritualitate și pe spirit, pe evoluția interioară. Sunt modești, creativi și hotărâți să schimbe lumea doar prin metode juste și chibzuite. Au prestanță. În iubire, acești nativi pun mare preț pe fidelitate, pe înțelegere și pe respect.

LUNA – dacă te-ai născut în perioada 27 decembrie – 18 ianuarie

Luna nu este doar un astru al misterului și al intuiției, ci și un simbol al clarviziunii. Oamenii – Lună sunt enigmatici, fascinanți, spirituali, cuceritori, cu un simț intuitiv foarte bine dezvoltat. Sunt nonconformiști, atrași de tot ceea ce înseamnă nou și progres. Este o plăcere să-i ai ca interlocutori în zilele lor bune. Sunt sclipitori de inteligenți, iar ideile lor reușesc să stârnească interesul. Au însă tendința de a avea schimbări bruște de dispoziție și adeseori se lasă pradă sentimentelor. Nervozitatea reprezintă unul din punctele lor slabe. În iubire sunt impulsivi și cu toane, însă odată ce s-au calmat știu cum să-ți intre din nou în grații. Nu poți rezista farmecului pe care îl emană.

ȚESTOASA SACRĂ – dacă te-ai născut în perioada 19 ianuarie – 14 februarie

Țestoasa este un simbol sacru al înțelepciunii și al autodeterminării. Nativii acestui semn sunt blajini, prietenoși, plăcuți, capabili să se sacrifice și să facă compromisuri de dragul persoanei iubite. Totodată, sunt pașnici, buni la suflet, incapabili să facă cuiva un rău în mod voit. Circumspecția face parte din modul de a fi și de a simți al acestor nativi. Oamenii – Țestoasă pot realiza lucruri mărețe în viață prin autocontrol și autoimpunere. Exercițiile lor de voință sunt extraordinare. Se hotărăsc și iau decizii cu greu. Deciziile lor sunt însă irevocabile. Oamenii – Țestoasă nu se uită înapoi.

 

“Trepte spre Cer”
 de Răzvan Șerbu

 

Comentarii (19)
  1. Hmmm… m-as incadra la floarea de lotus, iar ca surori am o floare de cires si o imparateasa. Ce m-a fascinat la floarea de lotus a fost sa aflu ca radacinile ei sunt adanc infipte in cel mai odios namol :) . Nu stiam pe atunci de Legea corespondentelor… De ajutor tie insuti si acelorlalti poti fii atunci cand iti vezi contra-virtutile. Mareste gradul de modestie si de intelegere fata de toti si de toate. Daca cineva reuseste sa creasca pe verticala, dupa ce a coborat in abisurile fiintei, atunci, cu siguranta intr-o buna zi, va straluci de frumusete ca si floarea de lotus in lumina stralucitoare a Soarelui. Asa gandesc… nu ,,trebuie” sa fie ca mine :)

     
  2. Buna, as dori si eu sursa articolului, sau alt material corelat, in care se pot verifica informatiile. Multumesc

     
      1. Mesajul trebuie aprobat . De catre cine ? Chinezi sau Rusi , Credeam ca in Romania bate un vant de libertatate , insa mam inselat . Vai Vai vai Romanie rau ai ajuns!!! . Daca nu publici mesajul meu , poti sa te lasi de jurnalism , pierdere de timp !!!

         
  3. „HOROSCOPUL PREDISPUNE …… OMUL DISPUNE , eu pot sa ofer oricui un pachet de variante , dar eu nu am voie sa IMPUN nimanui nici o SOLUTIE ” spunea , cu INTELEPCIUNE Astrologul Gabriel Mihailovici ,de al carui ZAMBET si TONUS BENEFIC ii este tare dor Batranului Dan. Pace , acceptare si bucurie

     
  4. Astrologia este o stiinta complexa si exacta…parerea,celor care o studiaza …inca din antichitate …si care ,a reusit sa ma convinga si pe mine…o ,persoana …f greu de convins…Trebuie sa trec ,totul …prin sita mintii…si daca …ma convinge ….e ok…daca nu ….caut alte surse…Astazi ,am aflat …ca sunt ,floare de cires ..nu aflasem inca de horoscopul japonez….Pentru a veni ,primavara mai repede …v-o daruiesc din tot sufletul….:) Cred ca m-am molipsit …de virusul…File de Lumina .. :)….Multumesc !

     
  5. Simbolistica japoneza ,a florii de cires …,,Sakura era o parte a numelui unei printese japoneze care traia in ceruri si care a coborat pe pamant in cautarea perfectiunii.
    A ales sa traiasca intr-un pom inflorit, cel de cires.
    A lasat nemurirea ei vesnica pentru a cauta fericirea efemera a dragostei unui barbat, stiind ca apoi va muri, frumusetea ei trecandu-se rapid precum florile de cires. Si a dorit sa moara in plina glorie, stralucind, indragostita de viata si de placerile ei. ,,….Cata splendoare !….Daca ,am invata cu totii…sa ne bucuram…de lucruri …marunte …am reusi sa traim o viata de basm intr-o Lume …neprimitoare …

     
  6. Nu exista nici un material virtual sau pe hartie, ca sa sustina afirmatiile din acest articol. De asemenea, este un articol cu copy paste, prima data a aparut in martie 2012, pe garbo.ro, apoi pe ele.ro, apoi a fost preluat si de alte site-uri, in acelasi mod, copy paste. Autorul nu este cunoscut, iar la un search pe google, veti vedea ca japonezii au doua stiluri de horoscop, unul asemanator cu cel chinezesc, si altul bazat pe grupele sanguine. Cu alte cuvinte, daca nu exista nici un fel de sursa care sa confirme acest „zodiac” cu 11 semne, inseamna ca este pur si simplu inventat de cineva.

     
    1. Draga Ruxandra, daca Dumnezeu nu ar fi existat, unii oamenii l-ar fi inventat! Nu am spus-o eu, dar sunt extrem de ,,de acord”. M-as bucura sa gasesc si site-ul tau pe care l-as vizita cu placere, chiar daca nu te-ai incadra la nominalizarile pentru premiul Pulitzer. Conteaza si litera, insa mai mult spiritul lor. Cu consideratie, Daniela

       
    2. Perfect de acord, Ruxandra. Unii oameni se imbata cu apa rece. Oamenilor le place sa li se gadile orgoliul si exact asta face si inventia de mai sus (ma rog, horoscop). Majoritatea caracteristicilor sunt pozitive si asta atrage oamenii dornici sa fie si ei vorbiti de bine si chiar laudati. De aceea, de cate ori critici un horoscop, asteapta-te sa te lovesti de incrancenarea celor care ii iau apararea.
      Bine, pentru mine toate horoscoapele sunt facaturi, praf in ochi. Daca tot vrei sa crezi in ceva de ce sa nu crezi in Dumnezeu? Macar el exista!
      Si intorcandu-ma la sintagma de la inceput… Nu intrerupe pe nimeni care vrea sa se imbete cu apa.
      – De ce bei atata apa?
      – Cum sa fie domne, apa? Nu vezi ca-i alcool? Incerc sa ma imbat!
      – Aha (iti dai ochii peste cap, dar hotarasti sa-l lasi in pace, ca n-ai cu cine sa te intelegi si mai ales, n-ai de ce) Ok, baga mare! Dar vezi ca acolo curge un rau de vodca. Aseaza-te in 4 labe si deschide gura sa intre singur alcoolul.
      Si apoi observi cu uimire ca omul, in dorinta lui disperata de a se imbata o rupe la fuga spre locul pe care i l-ai aratat.
      Asa e si cu horoscoapele…

       
      1. Clement, nici macar nu am atacat ideea de a crede in horoscop, pentru ca dupa parerea mea, fiecare crede in ce vrea. Am ramas doar socata de cum oamenii pot crede orice baliverne si nu trec prin filtrul gandirii absolut nimic. Dar vorba ta, daca oamenii vor sa se imbete cu apa rece, de ce sa nu-i lasi. Si mai trist este ca acesti oameni au dreptul de vot si daca halesc cuvinte inventate de o „jurnalista” plictisita de la garbo.ro, care s-a gandit sa inventeze un horoscop cica japonez de care nu a auzit nimeni… atunci cu siguranta vor crede orice, venind din partea oricui. Din partea unui politician… sau din partea unui om mai destept care are o agenda. La naiba, daca spun acum ca sunt un martzian mic si verde, care a venit pe pamant sa le arate oamenilor un nou tip de dans tribal-martzian… mai mult ca sigur ma vor crede. Nu conteaza ca poate ar trebui sa fiu pe pastile, eventual internata, ei vor crede orice… Trist…

         
        1. Stimata doamna Ruxandra ma vad nevoit sa intervin.
          Nu v-am raspuns initial intrucat nu am avut timp.
          Prin urmare se pare ca dvs. confundati acest site cu un ziar, sau cu un site de stiri si actualitati. Daca acolo lumea se duce sa vada accidente, omoruri sau cu cine s-a culcat starleta X la noi situatia difera.
          Cititorii nostrii primesc de la noi atat stiri minunate cat si povesti sau texte literare.
          Prin urmare, exista mici diferente de abordare.
          Spre exemplu, in articolul care se numeste exact ca acest site „File de lumina” este o poveste scrisa de mine. Eu zic sa luati un topor si sa-mi dati in cap pentru ca intamplarea descrisa acolo nu este reala. Dar nu uitati sa faceti acelasi lucru si cu toti scriitorii din aceasta lume.
          Cititorii nostri sunt suficient de inteligenti incat sa discearna adevarul, dar ei doresc sa aiba cateva minute in fiecare zi care sa se simta bine.
          Va rog sa nu va credeti superioara niciunuia dintre cititori pentru ca nu sunteti.
          Cu respect!
          O zi buna!

           
          1. Acest articol nu este o poveste ireala. Daca era asa, nu m-ar fi deranjat cu nimic. Apreciez povestile frumoase, eseurile literare supranaturale, romanele SF sau chiar textele religioase. Dumneavoastra insa ati luat cu copy paste un text scris de cineva (nu se stie cine) publicat in prealabil tocmai pe site-urile pe care le detestati (da, a aparut chiar si pe realitatea.ro), care face niste afirmatii despre lumea exterioara, care este cat se poate de reala. Nu exista nici un fel de horoscop japonez cu 11 semne, nici in realitatea asta, nici in alte universuri paralele. Ma deranjeaza ca prezentati acest text ca fiind un adevar, cand el nu este.
            Daca puneti in titlu „poveste imaginara”, nu mai am nici un fel de problema. Il tratez ca atare.
            In momentul in care, in text se face referire la „Horoscopul japonez a luat naștere în secolul 1 Î.H. la curțile imperiale japoneze, însă a devenit popular în Țara Soarelui Răsare începând cu anii 1500… Spre deosebire de horoscopul european, în Horoscopul Japonez există 11 zodii” … chipurile fapt istoric, documentat…. nu mai este deloc bine si insultati inteligenta multor persoane care pana acum va citeau cu placere.

             
          2. Stimata doamna, daca va deranjeaza ca acest horoscop a fost creat acum si nu acum cateva milenii… asta este.
            Daca va deranjeaza introducerea, conform careia sunt prezentate informatii pe care le considerati false, va pot spune urmatoarele:
            – Materialul a fost primit de noi la redactie, am verificat si am constatat ca exista postat in mai multe locuri pe Internet.
            – Da, nu am facut o ancheta aprofundata asupra provenientei acestui horoscop dintr-un motiv foarte simplu: informatiile continute, nu lezeaza pe nimeni. Informatiile din acest horoscop sunt doar o bucurie pentru cel care-l citeste.
            In cazul in care ni se cere ajutorul in promovarea unui eveniment de binefacere, spre exemplu, suntem extrem de scrupulosi si pana nu ne asiguram ca totul este absolut OK nu transmitem informatia mai departe. In aceste cazuri, oamenii se implica, doneaza bani etc. Deci, ii afecteaza personal si nu dorim sa promovam excrocheriile.
            Ca o concluzie, pot spune ca la articolele obisnuite, inofensive, ce aduc bucurie sufletului, verificarea este mai scurta, iar la articolele care pot afecta oamenii, verificarea este mult mai amanuntita. Se dau telefoane, se merge la fata locului, pentru a ne asigura personal…. etc.
            Intrucat resursele noastre sunt limitate, nu ne permitem sa facem acest lucru la fiecare articol in parte.
            Tin sa va spun ca exista cheltuieli destul de mari pentru a tine acest site in viata. Dumneavoastra nu ati platit, si noi nu v-am cerut vreodata sa platiti ceva pentru bunul mers al acestui site.
            Prin urmare, va rog sa ne intelegeti intreaga buna credinta si disponibilitate, cu care oferim articolele zilnice cititorilor nostri, dar suntem si noi limitati la ceea ce putem face.
            O zi minunata!

             
  7. Ruxandra …te rog sa nu te superi …Pe DUMNEZEU L-ai vazut ?…Parerea mea …este ca …frumusetea clipei …o poti gasi …in orice lucru marunt…File de Lumina …asta incearca …sa ne infrumuseteze …,,un crampei din viata ,,…si dupa parerea mea …reusesc ,destul de bine …DE CE -urile ,ai putea sa le pui ,in alte etape din viata ta ….CINE ESTI ? DE CE TE-AI NASCUT AICI ?…nu la un horoscop…Culmea …eu am gasit …frumusetea …miracolul…care se ascunde …si chiar …am petrecut momente placute ….Cateodata …mai avem nevoie si sa visam…Daca vom despica ,firul in patru…la lucruri atat de marunte …atunci la marele probleme ale vietii…de unde vom mai avea energia necesara …sa le gasim ,,capatul, ?…..Care este simbolul tau in acest horoscop ? …Sunt sigura …ca vei gasi …lucruri frumoase …Te imbratisez.!..

     
  8. Imi place cand pe un astfel de site apar comentarii care dau nastere unor dialoguri, chiar daca nu sunt in deplinatatea acordului…. Trebuie sa va spun de la inceput ca si eu am multe rezerve in a citi si a fi de acord cu astfel de „Horoscoape”, mai ales cele care apar zilnic in diferite publicati ( asa zisul horoscop al zilei), care daca le citesti in mai multe astfel de ziare, nu se potrivesc mai deloc intre ele , pentru acelasi nativ… Dar vreau sa va spun ca am cautat si am citit cate ceva despre horoscoape… Trebuie sa stiti ca in multe cazuri, nu sunt chiar inventii de divertisment! Unele sunt create de , sa zicem, psihologi care studiind viata unor personalitati, reactiile lor in fata unor situatii mai deosebite, deci personalitati din istoria popoarelor, le asociaza pe perioade…., iar caracterele comune, apar apoi in astfel de horoscoape. Pe de alta parte , se stie si este demonstrat stiintific, ca astrele, in diferite pozitii astrale, au o putere si influenteaza psihicul omenesc. Si asa, din astfel de analize, se nasc horoscoape, care au o oarecare similitudine cu caracterul nativilor, repartizati pe zodii. Apoi trebuie sa fiti de acord ca si caracterele difera in functie de natie, de zona geografica s.a.m.d…..Nu poti asocia caracterul meridional ( de ex.) cu nativul comun din zona polara…Asta ar fi , dupa umila mea parere un cat de cat adevar despre horoscoape. Ele in general au caracter de divertisment, de amuzament, iar daca sunt uni naivi 100%, si cred in totalitate asfel de previziuni, e treaba lor si numai a lor. Cine nu crede nu trebuie sa arunce cu piatra, asa cum nici fata de credinciosii religiosi nu poti sa aplici lapidarea! Interesante sunt doua aspecte: 1) – in general sunt relevate mai mult caracterele pozitive si mai putin ( sau deloc…) cele negative – asta pentru a nu dezamagii cititorii in relatiile bilaterale!!; 2)- uimitor , dar cate odata se potrivesc si asa da caracterul de veridicitate al previziunii! Acum cateva zile am citit un „Horoscop Tiganesc” cu niste denumiri de zodii haioase foc, ca de ex.: pumnalul, toporul etc…Apoi daca doriti sa aprofundati studiul, veti remarca ca se cam repeta previziunile…In fine ! Oricare ar fi credinta dvs. nu arunca-ti cu piatra stimate doamne si domni. Iar, asa cum remarcam la o postare anterioara ( cand criticam o apreciere – groaznic- a unui cititor), cui nu-i plac astfel de mesaje, are la dispozitie comanda :DELETE” O zi buna si linistita , cu mai multa placere de a ne destinde sufletele…NAMASTE !!!

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top