skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Optimistul George

 

George este tipul de om pe care ţi-ar fi greu să-l urăşti: e întotdeauna bine dispus şi are mereu ceva pozitiv de spus.
Dacă cineva îl întreabă cum ii merge, el răspunde:
„Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!”
E un optimist! Dacă un coleg are o zi rea, George reuşeşte întotdeauna să-l facă să vadă partea pozitivă a situaţiei.
Am devenit curios şi, într-o z,i l-am intrebat:
„Nu înţeleg, nu e cu putinţă să fii optimist în fiecare zi; tu cum reuşeşti?”
George îmi răspunse:
„În fiecare zi când mă trezesc, ştiu că am două posibilităţi: Pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu prost dispus. Şi aleg să fiu bine dispus. Când mi se întamplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăţ din ce mi s-a întâmplat. Şi eu aleg să învăţ. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vieţii. Şi eu aleg întotdeauna partea bună a vieţii.”
„Dar asta nu este întotdeauna aşa de usor”, i-am spus.
„Ba da, zise George, întreaga viaţă este o chestiune de opţiuni. Când îndepărtezi din viaţă, tot ceea ce nu contează cu adevărat, totul devine o chestiune de opţiuni. Depinde de tine să alegi cum să reacţionezi la diverse situaţii, tu trebuie să decizi cum să-i laşi pe alţii să-ţi influenţeze atitudinea faţă de viaţă. Tu alegi să fii bine sau prost dispus. Până la sfârşit, tu eşti acela care decizi cum să-ţi trăieşti viaţa”.
Dupa această discuţie, am pierdut legătura cu George, fiindcă mi-am schimbat locul de muncă, dar adesea, când mă regăseam gândindu-mă la cuvintele lui, optam pentru ceva în viaţă, în loc să reacţionez la evenimente.
Apoi am aflat că George a avut un accident groaznic la locul de muncă, a căzut de la 18 metri înălţime şi, după o operaţie de 8 ore, şi după o îndelungată spitalizare, a ieşit având o placă de oţel în spate.
M-am dus să-l văd şi l-am întrebat dacă se simte tot atât de bine.
„Vrei să-mi vezi cicatricile?”
„Dar cum faci să rămâi pozitiv, dupa ce ţi s-a întâmplat?
„În timp ce cădeam, primul lucru care mi-a venit în minte a fost fetiţa mea. Apoi, în timp ce zăceam pe pământ, mi-am zis că pot să aleg între a muri şi a trăi. Şi am ales să trăiesc.”
„Dar nu ţi-a fost frică?”
„Atunci când m-au dus la spital şi am văzut expresiile feţelor surorilor şi doctorilor, mi-a fost frică, fiindcă era de parcă se uitau la un om mort. Apoi, un infirmier m-a întrebat dacă am alergie şi am răspuns: DA! Toţi m-au privit şi atunci am urlat: sunt alergic la gravitaţie! Toţi au izbucnit în râs şi eu le-am spus: acum operaţi-mă ca pe un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!”
George m-a învăţat că în fiecare zi avem posibilitatea de a alege să trăim o viaţă deplină. Şi este inutil să fim mereu îngrijoraţi pentru mâine, fiindcă fiecare zi vine cu problemele ei, cu care trebuie să trăim şi mâine ne vom gandi la problemele de mâine.
La urma urmei, azi este ziua de mâine, pentru care îţi făceai probleme ieri.

Autor text: necunoscut
Multumim cititorului care ne-a trimis acest text la Redactie

Comentarii (14)
 1. OPTIMISM + ACCEPTARE + ASCULTAREA SOAPTELOR INIMII + ASUMAREA RESPONSABILITATII TUTUROR GANDURILOR si FAPTELOR NOASTRE + PACE INTERIOARA + BUCURIA TRAIRII FIECAREI CLIPE + CREDINTA IN DIVINITATEA DIN NOI si din jurul nostru + IUBIRE DE SINE si DE TOT si TOATE +DETASARE = UN „COCTAIL ” care daca e „BAUT ” ZILNIC , ne ajuta „SA TRAIM O VIATA DEPLINA ” .Batranului Dan ii place ” GUSTUL ” acestui „COCTAIL ” si chiar cate „O BETIE ” cu EL ….Nu produce mahmureala sau dureri de cap …. Acum, ce sa spun ….FIECARE cu GUSTURILE si PLACERILE LUI . Nota : Batranul Dan a trecut prin STARI de ale lui George cand i s-a spus de catre medici :”Ai scapat ca prin urechile acului „………….Namaste

   
 2. da, multumesc Razvan ;sunt situatii in viata fiecaruia dintre noi cand suntem debusolati , cand nu mai putem deosebi binele de rau , cand nu mai vedem clar , calea pe care sa o urmam ! acest articol, este foart bun de citit in perioade dificile . inca o data iti multumesc !

   
 3. Mie mi s-a spus si nu o singura data ca sunt ” inconstient de optimista ” , dar in acelasi timp ca sunt o persoana tonica, cu influente pozitive asupra celorlalti , …oare o fi vre-o legatura intre optimismul meu innascut si faptul ca ceilalti se simt bine langa mine ?
  Ceea ce stiu este ca acest optimism m-a ajutat enorm sa depasesc multe ( cam prea multe …) situatii grele in viata .
  Cand esti optimist si nu te lasi doborat de greutati, ai multa forta sa le infrunti si deasemenea, mintea e deschisa si gaseste mult mai usor solutii ale problemelor .
  Doar incercati si veti vedea diferenta intre o atitudine optimista si una pesimista !
  Cu drag,

  Dorina

   
 4. Batrane Dan…te rog sa ma scuzi …eu am alta parere …AM…acceptat…ascultat,..mi-am asumat…..trait fiecare clipa..crezut in Divinitate …m-am iubit…am iubit Tot si Toate …am baut ,,coctail -ul,,…si ,,m-am imbatat ,,…Cand m-am trezit…a sunat …cineva la usa ….mi-au venit …cartile …la care facusem …comanda …le-am deschis …le-am rasfoit…si mi-a trecut durerea de cap …Cum iti explici …toate acestea …? Parerea mea ..e ,ca mai e nevoie din cand in cand …sa le dai d..pe toate ….iarta-ma Doamne …si sa cumperi o carte ….Gresesc?:)….Asa am simtit …asa am scris …Ies singura pe usa ….

   
 5. ….Ca la orice BAUTURA , deci si la acest „COCTAIL” EFECTUL asupra bautorului , depinde de CHEFUL (STAREA SUFLETEASCA ) avut in momentul sorbirii (la bauturile obisnuite , conteaza si CANTITATEA bauta …..la acest COCTAIL cantitatea poate fi ….”fara numar” )…..Asa ca ….daca ” ti-a produs dureri de cap ” ……verifica (daca vrei ) ingredientele si …..daca nu cumva s-au strecurat niste „E-uri ” ( E de la EGO ). Sper ca stii de gluma …… Acum citesc „Cand pantofii ti se potrivesc’ – ce contine ‘vorbe ” de-ale lui Osho. Namaste

   
 6. As vrea ca aceasta poveste sa fie citita si de fiul meu…dar mie imi este teama sa-l indrum spre a citi si intelege acest mesaj.Va rog sa nu ma intelegeti gresit.
  Cu drag si deosebit respect.

   
 7. „Nu atragi ceea ce vrei, ci atragi ceea ce esti” ! Asta spune Wayne Dyer. Si este foarte Adevarat ! Eu spun ca, ar fi bine sa vedem mereu partea plina a paharului, sa multumim si sa ne bucuram de orice lucru marunt, sa vedem frumosul chiar si acolo unde el nu exista, sa alegem binele din rau, sa intampinam cu Iubire orice situatie. Ferice de optimistul George ! Cei ca el, fericiti vor fi de-a pururi ! O dupa masa Splendida la Toata Lumea, Iubire, Pace si Armonie !

   
 8. Eu am langa mine un astfel de optimist. Trebuia sa fie de doua ori mai tare ca sa poata lupta cu pesimismul meu. M-am speriat mai mult decat el cand i-au amputat piciorul. Dar el acuma e bine, conduce masina si concureaza la schi, a luat si o cupa la concursul veteranilor de pe Strja in 15 martie a.c.. Daca am mai scris, scuzati, era vorba de optimism si eu inca ma mir……

   
  1. Felicitari, Apreciere, Admiratie, pentru sotul dumneavoastra, dar si pentru dumneavoastra. Va imbratisez ! O dupa masa de duminica Frumoasa !

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top