skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Respectă-te pe tine însuți

 

Cu mulți ani în urmă, trăia în sudul Italiei, într-o peșteră de pe multele Etna, un mare înțelept, a cărui faimă depaășise cu mult hotarele țării. El se numea Ridano, iar poporul îi dăduse și numele de Intelis (mare înțelept).
Ridano trăia în mare simplitate și totuși, se considera cel mai fericit om din lume.
Lumea credea cu tărie că Ridano cunoaște marele secret – secretul căii care duce la fericire, aici pe Pământ, în această viață.
Mulți regi invidioși i-au oferit putere și bani și au încercat chiar să-l amenințe cu moartea, pentru a-i smulge secretul căii spre fericire. Cu cât insistau mai mult, cu atât erau mai nefericiți, căci Ridano Intelis tăcea și fericirea lui era din zi in zi mai mare.
Într-o zi a venit la el un copil și i-a spus cu simplitate:
– Domnule, la fel ca dumneavoastră, aș vrea și eu să fiu fericit. Vă rog spuneți-mi și mie care este calea spre fericire.
Ridano, văzând puritatea copilului, i-a zis:
– Ție îți voi arăta calea ce duce la fericire. Vino cu mine și fii foarte atent.
Calea aceasta nu este ușoară. De cele mai multe ori, orice cale fără greutăți nu duce nicăieri!
Calea fericirii e o cale îngustă și abruptă și de aceea trebuie, de la început, să mergi pe ea pas cu pas, încet și cu mare atenție.
Ea este aratată de Dumnezeu, numai celor aleși. Copile, marele secret al căii spre fericire nu este altceva decât o serie de pași pe care trebuie să-i faci, cu mare concentrare și convingere, de-a lungul întregii tale vieți.

Primul pas:
Este să știi că Dumnezeu există în toate lucrurile din viața ta și, pentru aceasta, trebuie să-L iubești și să-I fii recunoscător pentru tot ce ai și pentru toate evenimentele care ți se întâmplă; să fii mulțumit cu ceea ce ai și cu ceea ce nu ai: acest pas se numește DEVOȚIUNE.

Al doilea pas:
Este să te iubești pe tine însuți, în fiecare zi. Când te trezești și înainte de a adormi, spune: „Sunt important, am valoare, sunt capabil, sunt inteligent, sunt iubitor, aștept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.” Acest pas se numește: RESPECT DE SINE.

Al treilea pas:
Este să pui în practică tot ceea ce spui că ești și, dacă tu gândești că ești în stare, fă ceea ce îți propui; dacă tu gândești că ești inteligent, acționează inteligent; dacă tu gândești că ești capabil de iubire și devotament, iubește fără teamă, tot ceea ce a creat Dumnezeu în jurul tău; dacă tu gândești că nu există obstacol pe care să nu-l poți depăși, atunci propune-ți obiective în viață și luptă pentru realizarea lor, până când le vei obține. Acest pas se numește MOTIVARE.

Al patrulea pas:
Este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obține partea lor, tu o vei obține pe a ta. Să nu păstrezi în inima ta ranchiuna împotriva nimănui, căci acest sentiment nefast nu te va lăsa să fii fericit. Trebuie să-L lași pe Dumnezeu să facă dreptate și tu iarta și uită. Acest pas se numește ONESTITATE.

Al cincilea pas:
Este sa nu iei absolut nimic, de la nimeni, din ce nu îți aparține; amintește-ți că, potrivit legilor implacabile ale naturii, dacă o faci, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare pentru tine. Acest pas se numeste CINSTE.

Al șaselea pas:
Este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere fizic, mental sau spiritual; toate ființele Pământului au dreptul să fie respectate și iubite. Acest pas se numeste NON – VIOLENȚĂ.

Al șaptelea pas:
Este sa observi cu atenție ce este în jurul tău; să descoperi mereu în fiecare lucru, eveniment, ființă, partea lui bună și nu lipsurile. Ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândești că nu vei primi nimic în schimb. Iubește adevărul, chiar dacă el te dezavantajează. Acest pas se numește DISCERNĂMÂNT

Autor: necunoscut

Comentarii (19)
 1. Excelent articol ! Trebuie doar, sa constientizam si sa aplicam Pas cu Pas, tot ce este scris aici, in fiecare moment al vietii noastre. Nimic altceva ! Doar Atat !
  Pace, Acceptare, Recunostinta si IUBIRE Infinita la Toata Lumea ! Namaste !

   
 2. MULTUMESC ….MARE INTELEPT !….Tocmai ….am aflat …CA INDEPLINESC …CONDITIILE DE A FI FERICITA ….. :) Dar…..mai am CEVA de adaugat………. Timpul terestru NU VA MAI EXISTA. Trăim MAI PUȚIN decât ne imaginămm
  Autor: Roxana Roseti
  Cercetătorii dau dreptate persoanelor care în ultimii ani susţin că nu mai simt când trece timpul. Ei subliniază că timpul…chiar trece fără a fi simţit, deoarece durata unei zile s-a redus aproape la jumatate, astfel că trăim în doar 16 ore ceea ce ar trebui să trăim în 24.
  Cauza ar fi frecvenţa de vibraţie numită oscilaţia Schumann a Terrei.Valoarea acestei frecvenţe, 8 Hz, coincide pe anumite segmente cu ritmul alfa al creierului uman, cel asociat stării de relaxare, de armonie cu noi însine. Conform estimarii specialistilor, până în anul 1978, acest “puls al planetei” s-a menţinut constant, aşa cum a fost şi în ultimii 10.000 de ani.
  Însă, în jurul acestei date s-a întâmplat ceva şi oscilaţia a crescut spre 13 Hz… Iar despre cei născuţi după ’78 se spune că au creierul “acordat” pe noua oscilaţie. Tot această cauză ar putea fi explicaţia creşterii numărului de persoane supradotate, cu IQ peste medie sau cu capacităţi psihice remarcabile.
  Se va mai accelera
  La nivel planetar, se spune că avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o dată la 13.000 de ani, deci de două ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. Conform celor care au analizat, de-a lungul timpului, diverse documente în acest sens, Terra se comportă ca un imens circuit electric.
  Între suprafaţa şi ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanţă de suprafaţă, există un fel de cavitate electromagnetică. Proprietăţile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann, între 1952-1957, şi permit măsurarea frecvenţei vibratorii medii a planetei Terra. Curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe măsură ce ne apropiem de “Punctul Zero”, momentul în care planul Sistemului Solar, se va suprapune pe planul Galaxiei, conform calendarului mayaş.
  Zero ore
  Deci dacă 24 de ore ale zilei reprezintă acum 16 ore efective, diferenţa dintre acestea se va mări exponenţial, astfel încât la trecerea prin “Punctul Zero”, 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la zero ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista! Majoritatea celor care cred în “decodificarea” calendarului mayaş cu privire la sfârşitul lumii, spun că “de fapt, consecinţele acestui fenomen sfidează orice putere de imaginaţie: întreaga planetă şi toţi locuitorii ei vor trece într-o altă dimensiune!”…………..In concluzie :….. FITI PREGATITI PENTRU MAREA SCHIMBARE…..FERICIREA NOASTRA ….A TOT si TOATE …este mai aproape ….decat …MINTEA NOASTRA ar putea concepe….TRAITI-O… in… BUCURIE …PACE…si ….ARMONIE !….FLOAREA VIETII …isi va …indeplini MISIUNEA ….NOI …nu trebuie …decat …SA ACCEPTAM….IMBRATISAREA…..EI ….PANA ATUNCI….SA NU UITAM IUBIREA ADEVARATA ….pentru …TOT si TOATE…..IUBIRE …IUBIRE…IUBIRE….

   
 3. ……Oare „Intamplator ” i s-a adresat Inteleptul , copilului si nu celorlalti ? Oare nu cumva i s-a adresat unei Minti inca” nepoluate ” de : „invataturi ” ,dogme , impuneri ,compromisuri , competitie , diplome , dorinte , neacceptari , atasamente , ura ,razbunari si alte „chestiuni ” provocate de Orgoliu ? ……. „Copilul din Noi ” poate Asculta Oricand aceste Invataturi ale Divinitatii …..determanandu-l pe” Adultul din Noi ” sa Le urmeze ……doar daca …..” Adultul din Noi” Ii Permite sa faca asta …..”.Copilul din mine ” va imbratiseaza.

   
  1. Consideratie Batrane !!!!!O minte „imbatranita ” in rele,scoate foarte greu din sufletul sau ramificatiile intunericului care il domina.Dar , cu cat lupta e mai apriga,victoria este mai profunda.Caci ce e viata daca nu o lupta pentru a dobandi locul harazit.Ai grija ! Ai inceput sa foloseste des ……Luptatorul din mine iti spune „namaste „.

    
  2. Maestrul Omraam Mikhael Aivanhov explica in cartea sa „A doua nastere” ce insemna si cum poti sa fi copil. Si mai ales ca este vital sa fi copil. Pana nu ne vom naste din nou, nu vom mosteni imparatia cerurilor. Pana nu ne vom naste din nou ne va fi greu de gasit calea si echilibrul.
   Imi place ce scrieti, va citesc frecvent comentariile.

    
  3. Foarte bine si frumos spus, Batrane Dan. Imi permit sa continui ideea, exprimandu-mi dorinta sa fie cat mai multi „Adulti din noi” care sa-i lase pe „Copiii din noi” sa iasa afara si sa se „joace” cu aceste principii, pana cand jocul devine realitate atat pentru „Copiii din noi” cat si pentru „Adultii din noi” . Cu siguranta lumea ar fi din ce in ce mai frumoasa!

    
  4. Batrane Dan tot respectul! Iti propun si un alt punct de vedere apropo de a ne regasi sufletul de copil decat cele clasice din biblie si alti autori. Vezi tu, atunci cand un copil este foarte mic, corpul si sufletul acestuia sunt practic unite, si corpul (inclusiv mintea desigur) exprima practic 100% sufletul asa cum este acesta original, deoarece corpul si mintea nu au avut timp sa se lase modificat de limitarile acestei lumi. Poti spune ca trupul este un conductor perfect pentry ceea ce este sufletul respectiv cu adevarat in manifestari…
   Treaba se schimba fundamental insa incepand de pe la 7-8 ani cand mintea si corpul copilului au apucat sa fie „educate” corespunzator acestei lumi 3D si sufletul nu se mai poate exprima asa cum este el cu adevarat printr-o interfata (trupul) complet modificata … pe masura ce inaintam spre varsta adulta deduci banuiesc ca lucrurile se agraveaza, pana ce sufletul si trupul ajung aproape disociate, iar rezultatele sunt cele cunoscute la nivel de umanitate :)
   De aici si recomandarea cheie a prietenului Christos cu „… sa va regasiti sufletul de copil”. A pus-o si el codificat oarecum ca pentru nivelul scazut de constiinta al oamenilor de pe vremea lui.
   Important este ca se poate, chiar si la 70 ani te poti reintoarce la sufletul de copil.

    
   1. Claudiu… l-am studiat ceva ani pe nepotul meu si pot spune ca el mi-a dat sansa extraordinara sa constientizez ce inseamna ,,copil”. Pot fi copil pana la 210 ani prin constientizarea a catorva lucruri pe care le-am incorporat deja in celule :) Copii nu au memorie personala, nu te tin minte si nu se razbuna dupa zile intregi. Ei se cearta la momentul oportun, dupa care isi reiau joaca. Atunci cand fac ceva sunt total absorbiti in activitate, insa paradoxal sunt la curent cu tot ce e in jurul lor… prin Andrei, nepotu’, am inteles ce inseamna sa existi cu toata fiinta, expandat, afara din calimara mintii mele de matur care stie multe :) Daca ii intrerupi joaca cu ,,hai la masa” el raspunde ,,nu mi-e foame”… ,,hai la culcare!”, el raspunde nu mi-e somn… insa noi raspundem automat, chiar daca nu ne este foame, la noi a venit ora mesei… ei nu sunt conditionati, nu au reactii, ci au actiuni. Printre altele, starea de mirare continua si exploratorie este cea care ii caracterizeaza pe copii ca fiind ,,plini de viata”. Dupa ce le spui ca floarea minunata se numeste ,,trandafir”, a doua oara stiind despre ce e vorba, nu-l mai fascineaza trandafirul. De la Andrei am invatat ca nu stiu nimic despre nimic, si ca e fascinanta fiecare clipa cu tot ce aduce ea. Cred ca majoritatea copiilor pot fi marii nostri maestri. Ar mai fi… dar ma opresc aici. Doamne ajuta!

     
 4. Imi place povestea, imi place comentariul lui Batranul Dan . E bine sa ne reaminteasca cineva, acuma am scris cu litere mari sa nu uit sa-mi spun ca SUNT CAPABILA , uff… modestia asta de peste 70 de ani inregistrata bine in minte, iese cam greu. Mainile mai fac cate ceva, dar mintea zice ca „asta nu se poate”… Multumesc pt.imbold!

   
 5. „Cei sapte pasi” fac parte din sistemul de valori universale care determina un comportament etic in societatea umana. Ele se pot aplica indiferent de epoca istorica, de religie, de nivelul de avere personala spirituala sau financiara. Dar paradoxal desi marea majoritate le cunoastem fie din povestile copilariei fie din diverse scrieri, acum traim in haos. Mai mult, fiecare isi simte unicitatea cu cat incalaca aceste norme liber acceptate ca fiind valabile in ideea ca o va duce mai bine . Pe principiul „de ce sa respect ordinea , cand eu o pot lua pe scurtatura” – consecintele pe termen lung sunt dezastruase – pe termen scurt insa par foarte tentante. Unii au definit-o si altfel „cu iuteala de mana si nebagare de seama”. Metoda se aplica cu mare succes de politicienii care voteaza legi impotriva voitei generale a locuitorilor unei tari sau chiar impotriva concetatenilor. Vezi politica SUA – evenimentul 11 septembrie – si altele similare. De-a lungul timpului razboaiele pentru acapararea resurselor naturale s-au facut sub forma razboaielor religioase. Motivatia a fost una , realitatea alta si se continua pe aceeasi reteta. Se cauta abaterea atentiei publice de la problemele majore.De-a lungul timpului cei care sub o forma sau alta au demascat adevaratele fete sau adevaratele interese, au fost distrusi prin toate metodele. Acum se poarta acest curent care spune sfarsitul lumii – este anuntat prin religii, curente spirituale de toate formele. Efectele sunt dezastruase in plan real. Suntem in plina criza economica si nu pentru ca nu am putea sa ne redresam, ci pentru ca nu suntem lasati sa facem acest lucru. S-a dorit si se realizeaza cu succes distrugerea unitatii statale prin politicieni corupti si incompetenti. Intelectualitatea si oamenii cu adevarat creativi au de ales fie pleacarea din tara in speranta ca vor gasi ceva pe masura capacitatlor lor fie sa se reprofileze pentru a supravietui.”Goliciunea inconjoara – foamea da de-a dreptu”. Intreaga structura in Romania este anchilozata de legi – am devenit un stat politienesc sau abramburit intr-o legislatie incoerenta si nefunctionala. Pentru a desfasura o activitate economica in Romania, indiferent de nivelul de pregatire esti obligat sa o desfasori intr-un cadru legal. Daca respecti cadrul legal actual numai ideea de activitate economica este destinata a fi activitate infractionala sau te expui de a fi distrus economic din start prin sistemul de multi-taxare.Ceea ce spune Rosa mai sus si Drumvalo suna excelent de neamaipomenit. Nu mai faceti nimic pentru ca oricum nu conteaza. Daca mori mai devreme sa fi impacat ca ai facut marele salt cuantic. Adica ori mori de buna voie cu credinta ca esti spiritual acceptand faptul ca nu ai nevoie de nimic, nu mai mananci, nu mai bei, nu te mai imbraci, nu mai generezi consumuri si te duci pe campiile patriei asteptand intalnirea cu Dumnezeu, care te ia ca mare evoluat mort in camp la datorie. Conform teoriei lui Drumvalo – poti sa iti iei si corpul cu tine pentru a traii beatitudinea fericirii complete in sensul ca te recunosti si poti trai nemuritor alaturi de fiintele dragi, fara atasamente, asteptari, activitati care sa semene a munca sau vre-un efort fizic si intelectual. Devi un trup fara nevoi, fara dorinte, impacat cu sine, care isi mentalizeaza nevoile si i se satisfac androgin, traind prin campul pulsatoriu si iluminat al inimii fara ratiune. Timpul nu mai exista, bunurile materiale nu mai exista, functiile nu mai exista, de ce mai am nevoie de corp ? Daca toti devenim energie libera in univers cui ii mai folosim si de ce am mai fii ? Ne contopim cu Sursa. Cea profetita de mayasi. Nu-i bai – daca specia umana dispare in totalitatea ei cat si tot ceea ce a creeat omul – planeta se reface in integralitatea ei in 50 de ani omenesti – insignifiant ca timp. Capacitatea planetei ca entitate vie este fantastica. Omul poate distruge, dar nu poate creea ceea ce a distrus. Planeta da, poate creea in continuare si o arata in fiecare zi, ca se adapteaza. Pentru planeta schimbarile de poli magnetici fac parte din evolutia ei fireasca. Poate este felul ei de se debarasa de speciile care o afecteaza mai mult decat este dispusa sa tolereze. Omul a depasit de mult aceasta limita distrugand ireversibil specii, zone geografice, a poluat medii, a extras si forat din zacamintele naturale fara a tine seama de consecinte in plan zonal si fara masuri compensatorii. Legile naturii, vietii si universului nu au nimic de-a face cu spiritualitatea umana. Universul este dinaintea ratiunii sau aberatiunii umane. Suntem doar o specie care ne distrugem planeta prin prostie, orgoliu,intoleranta si dorinta de inavutire a unor alti muritori imbecili. Sincer, data fiind politica aceasta a ultimilor 20 de ani la nivel mondial de distrugere fara precent in istoria lumii in toate planurile economice si sociale dar de dezvoltare foarte puternica a unor curente spirituale ce profetesc sfarsitul lumii sub toate formele si aspectele – mi-a venit o ciudata idee. Exista o dezvoltare fara precedent a tehologiilor bazate pe manipularea sistemului nervos uman prin fel de fel de metode vizuale, auditive, manipulare neurolingvistica. Acestea nu se puteau face daca nu am fi fost ajutati probabil de alte civilizatii care detin aceste tehnologii. Intrebarea mea ar fi, ce se da la schimb. Nimeni nu iti da ceva, daca nu obtine ceva. Filmele realizate de producatori independenti din statele unite ridica fel de fel de ipoteze. Personal consider ca un grup mic de persoane care au in mana lor din punct de vedere economic toata economia lumii au facut un pact. Din cele mai vechi timpuri oamenii isi doresc nemurirea mai ales atunci cand dispun de mari averi care le permit orice. Eu cred ca acesta elita duce aceasta politica nihilista la adresa omenirii imbracata intr-o forma spirituala de amortire a ratiunii pentru a distruge cat mai rapid omenirea si de a face cadou planeta cu toate resursele ei – unei alte civilizatii colonizatoare. Probabil si-au negociat pozitii in cadrul unei noi lumi si posibilitatea de a traii fizic mai mult si sanatos, eventual tineri. Ok, dar……. iubesc tradarea dar il nimicesc pe tradator este o lege veche si toti o cunosc si toti o folosesc. Asa se fac cuceririle. Ca fiinta umana sper sa nu fim atat de prostiti. Desi se distruge invatamantul in toate tarile si se manipuleaza inteligenta prin stimularea egocentrismului. Se distruge sanatatea prin hrana modificata genetic fara a se spune consecintele pentru om si mediu inconjurator, se fac vaccinuri care inoculeaza fel de fel de virusi si boli la oamenii sanatosi pentru a le distruge sistemul imunitar natural, suntem bombardati energetic prin emisii electromagnetice prin telefonia mobila, calculatoare,televizuni, radiouri, panouri publicitare. Suntem vulnerabilizati cu instabilitatea politica, economica si sociala prin lipsa recunoasterii valorilor reale pe termen lung si intoxicarea cu false valori si nevoi. Vezi frumusetea umana dusa la extrem prin operatii de infrumusetare care de fapt sunt distructive sanatatii umane.Instabiliatea zilnica pe toate planurile. Distrugerea conceptului de familie, casa, traditii, cariera profesionala in cadrul unei unitati economice. Antamarea la bancii a unor datorii pe termen lung fara a avea siguranta ca ai capacitatea de rambursare, ceea ce insemna pur si simplu inrobirea si distrugerea respectului de sine prin neputinta de ati onora obligatiile. Acestea sunt atat la nivel personal cat si la nivel de tara. Datoria externa acumulata trebuie achitata sau gasite solutii compensatorii pe care le vor plati cetatenii de rand nu politicienii. Ne-avand surse economice de productie insemna ca trebuie sa vanda resurse naturale – acestea se vand cu teritoriu cu tot. Deci, daca un teritoriu apartine din punct de vedere economic unui stat el poate fi revendicat politic. Populatia bastinasa fie se supune de buna voie si este asimilata, fie paraseste teritoriu. Daca ii mai si stergi creierii cu vre-un balsam spiritual e cu atat mai bine. Oricum iubire maxima, fara constiinta, fara ratiune, fara atasamente, cu oricine, oricand, oriunde, profilactic, spiritual, fizic, pe bani sau gratis. Lumea exista cat timp oamenii desfasoara activitati umane necesare supravietuirii pe termen lung impreuna cu toate elementele naturale de care dispune. Avem timp pentru de toate dar sa fim atenti sa nu ne autodistrugem – este ireversibil. Suntem creatia cea mai perfecta ca mecanism de supravietuire, adaptare, dar si cea mai fragila ca distrugere.Iar acum la nivel mondial se practica cu succes autodistrugerea si acceptarea ei ca fiind profund spirituala. Minte si intelepciune, restul vin de la sine atunci cand e novoie si daca e nevoie. Personal ca un site spiritual insemna un mesaj de trezire a constiintei si de echilibru intre material si spiritual. Un om spiritual nu insemana un om cu capul in nori sau in teorie, ci un om care stie sa se foloseasca de toate capacitatile sale fizice, mentale, materiale pentru a-si fi util siesi, familiei lui, societatii in care traieste si planetei cunoscand-o si respectand-o. Cu drag si cu respect.

   
  1. Luiza, te iubesc! Fraza asta cu „… Adica ori mori de buna voie cu credinta ca esti spiritual acceptand faptul ca nu ai nevoie de nimic, nu mai mananci, nu mai bei, nu te mai imbraci, nu mai generezi consumuri si te duci pe campiile patriei asteptand intalnirea cu Dumnezeu, care te ia ca mare evoluat mort in camp la datorie” o bag in folclorul meu personal spiritual :)

    
  2. Luiza, uite cum vad eu cele descrise de tine: traim in era puterii cu toate atributele ei, mai ales manipularea si impunerea cu forta plecand de la idei si credinte, pana la alte metode mult rafinate. Daca-mi arunc un ochi in lumea aratata mai sus, ma gandesc la perfidia cu care isi construiesc unii oameni planurile. Lumina e dispersata, nu are planuri de dominare, ci de daruire, pe cand intunericul stie bine ce face. Ce vreau sa spun? Cred ca manuta de oameni puternici sunt bine documentati in legatura cu tendintele majoritatii adormite sau sub hipnoza… stiu despre tendintele spre consum nejustificat de nevoile reale, stiu despre tendintele de a te compara cu altii si de lupta pentru intaietate si de a aduna comori pentru imaginea de puternic, s.a.m.d. Ei se bazeaza pe carentele noastre, indiferent din ce plan… Concluzia: le merge cu cine le merge si nu sunt ei atat de vinovati! Sunt inteligenti pentru ca si-au gasit scopul vietii, asa gaunos cum este el. Viata are o functie… de a-ti gasi propriul scop. Din toate expozeurile stiintifice impletite cu factorul ,,necunoscut” mi-a placut urmatoarea idee spre care se vor indrepta unii: era eticii, in care voi face altuia ceea ce imi fac mie, sau nu fac altuia nimic din ceea ce nu-mi fac mie insami. Poate gresesc, insa fac o comparatie cu un furuncul care este foarte dureros pana acumuleaza… durerea este mare, insa necesara in drumul spre vindecare… intr-o zi se va sparge bubita… pana atunci… fac referire la o pastila pentru suflet… ceva cam asa: mai bine optimist si sa n-ai dreptate, decat pesimist si sa ai dreptate :)…mai adaug una… nu-s trista ca nu m-ai remarcat, ci trista ca nu fac nimic remarcabil :) O zi frumoasa!

    
   1. Daniela, Te Imbratisez ! Imi plac Pastilele tale pentru suflet. Multumesc ! Te Pup, cu mult drag ! O zi Superba sa ai !

     
    1. Lola, te imbratisez si eu! Pastilele nu-mi apartin… le-am inghitit si eu de dimineata din oferta lui Razvan… cred ca-i pun o eticheta nevinovata si temporara :) de medic curant al meu. Te si pupacesc!

      
     1. Uite, acum le-am inghitit si eu. Mi-au placut tare mult, chiar sunt folositoare, si sper sa-si faca efectul cat de repede. Dupa ce ti-am scris tie, mi-am deschis e-mailurile si am vazut articolul de azi, de la Razvan. Dar, oare mai conteaza, cine le-a scris sau cui ii apartin ? Cred ca nu, doar sa ne fie de Folos ! Inca odata, te strang la pieptul meu cu dragoste ! Te pup !

       
 6. Vis-a-vis de această povestioară, o idee asemănătoare se găsește la Andrei Pleșu în cartea „despre frumusețea uitată a vieții” (pe care v-o recomand cu drag), unde un mic articol este consacrat sensului vieții, fericirii. Spune că nu poate exista un sens al vieții care să fie acceptat de toți oamenii, care să se plieze pe toti tocmai din pricina faptului că fiecare om este diferit în felul său, unic în modul de manifestare, și ca atare, fiecare om are propriul său sens și și-l construiește singur. Foarte sugestiv, mai spunea: dacă, prin absurd, ar veni un mare înțelept și ar spune tuturor deschis „ăsta e sensul vieții și calea fericirii”, ar fi cea mai mare nenorocire. Concluzia nu există un rețetar precis al vieții, și dacă există acesta e făurit de fiecare.

   
 7. Greu m-am dezmeticit, dar mai bine mai tirziu decit niciodata! Excelent articol! Multam ca existati!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top