skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Dragobete

 

Dragobete era fiul Babei Dochia (căreia i se zicea aşa, nu fiindcă era în vârstă, ci fiindcă era ştiută din bătrâni, ca fiica regelui Decebal, de care s-a îndrăgostit cuceritorul Daciei, împăratul roman Traian).

Chipeşul Dragobete, un neastâmpărat şi un năvalnic, era un peţitor şi un naş al animalelor – iar Românii l-au considerat protectorul iubirii celor care se întâlnesc de ziua lui – când omul participă la bucuria naturii, pregătindu-se de venirea primăverii, la început de an agricol / odată cu ieşirea ursului din bârlog.

Cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului şi mai ales de febră, iar Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat.

Îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute flori de primăvară – mai ales ghiocei – prin păduri şi lunci. Sărbătoarea de Dragobete era un prilej pentru comunitate de a afla şi ce cununii se pregăteau peste an.

Nici oamenii mai în vârstă nu stăteau degeaba, de Dragobete fiind ziua în care trebuiau să aibă grijă de toate orătăniile din ogradă, dar şi de păsările cerului – ce se puteau logodi atunci. În această zi nu se sacrificau animale, pentru că astfel s-ar fi stricat rostul împerecherilor. Toţi socoteau sărbătoarea ca de bun augur.

Se spunea că tinerii care nu au petrecut de Dragobete sau cei care n-au văzut măcar o persoană de sex opus, nu-şi vor mai găsi pereche tot restul anului. Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase tot anul.

Fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de nea, numită “zăpada zânelor”, iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului, pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste.

Astăzi – de Dragobete – pentru români este sărbătoarea iubirii.

Mențiune:

Ii mulțmim cititorului nostru, Condor, care ne-a mai onorat cu încă două clipuri referitoare la iubire.
Pentru cei care nu au răbdare să le urmărească, am oferit transcriptul, pentru a fi citit cu ușurință.
Primul clip este destinat doamnelor și domnișoarelor și sunt convins că vor cunoaște bucuria, urmărind acest text și această prezentare.
Al doilea text este destinat bărbaților, ce în această zi minunată își deschid inimile cu bucurie către femeile din viața lor.
Să aveți o zi minunată, plină de iubire. O zi în care persoana iubită să vă răspundă cu drag la dovezile de dragoste pe care i le trimiteți.

 

 

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat!

„Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, dar iubeste-l cu adevarat! Alege unul al carui suflet il cheama pe al tau, care te vede. Accepta-i mana si ghideaza-l usor catre sangele ce iti inunda inima, acolo unde iti poate simti caldura care il invaluie, acolo unde se poate odihni, acolo unde focul tau ii va mistui povara grea. Priveste in ochii lui, priveste in profunzime si vezi ce salasluieste acolo, adormit, treaz sau timid… Priveste in ochii lui si vezi acolo parintii si bunicii lui si toate razboaiele si nebunia in care au luptat spiritele lor, intr-un tinut indepartat, intr-un timp indepartat. Priveste catre durerile lor si luptele si framantarile si vina; fara sa judeci. Si da-i drumul, las-o sa plece. Simte aceasta ancestrala povara si fii constienta de refugiul, de siguranta pe care o cauta in tine. Lasa-l sa se topeasca in privirea ta si fii constienta ca nu trebuie sa oglindesti acea furie, pentru ca tu ai un pantec, o dulce, adanca poarta catre taramul care spala si vindeca vechile rani.
Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, dar iubeste-l cu adevarat! Aseaza-te inaintea lui, in plenitudinea feminitatii tale, in suflarea vulnerabilitatii tale, in joaca inocenta a copilului, in adancimea mortii… O invitatie infloritoare, ce rasare usor, permitandu-i sa fie puternic ca barbat, sa inainteze catre tine…  sa innoate in pantecul Pamantului, intr-o cunoastere tacuta, impreuna. Si atunci cand se va retrage…, pentru ca o va face…, va fugi inspaimantat in grota lui…, aduna-ti bunicile langa tine si inconjoara-te cu intelepciunea lor. Asculta-le soaptele usoare si calmeaza-ti feciorelnica inima speriata, indemnandu-te sa ramai calma, sa astepti rabdatoare intoarcerea lui… Aseaza-te si canta la usa lui, un cantec al aducerii aminte, care il va mangaia, inca o data.
Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, iubeste-l cu adevarat! Nu ademeni sa iasa afara baietelul dinauntrul lui, cu seductie si pacaleli, doar ca sa il atragi in capcana… intr-o panza a distrugerii, intr-un loc plin de haos si ura, mai ingrozitor decat orice razboi purtat de fratii lui. Aceasta nu este feminitate, este razbunare. Aceasta este otrava nenumaratelor abuzuri ce au avut loc dealungul anilor, violul lumii noastre. Si asta nu-i aduce nici o putere femeii, o reduce… pe masura ce ea il castreaza! Si ne ucide pe toti! Si chiar daca mama lui l-a purtat in brate sau nu a facut-o, arata-i acum adevarata mama – imbratiseaza-l si ghideaza-l in gratia ta, in profunzimea fiintei tale, in caldura mocnita a miezului Pamantului. Nu-l pedepsi pentru ranile lui, despre care crezi ca nu se potrivesc nevoilor si criteriilor tale. Plangi pentru el, rauri dulci. Lasa ranile sa sangereze, cand te intorci acasa.
Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, iubeste-l cu adevarat! Iubeste-l indeajuns incat sa i te arati goala si libera. Iubeste-l indeajuns, incat sa iti deschizi corpul si sufletul catre ciclul nasterii si al mortii si multumeste-i pentru oportunitate. In timp ce dansati impreuna, printre vanturi turbate si paduri tacute, fii destul de curajoasa incat sa fii fragila si permite-i sa soarba din moile si imbatatoarele petale ale fiintei tale. Permite-i sa stie ca te poate imbratisa, apara si proteja. Arunca-te in bratele lui si ai incredere ca te va prinde, chiar daca ai fost scapata de o mie de ori, inainte! Invata-l cum sa renunte la el, renuntand tu la tine si uniti-va intr-un dulce nimic, al inimii acestei lumi.
Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, iubeste-l cu adevarat! Incurajeaza-l, hraneste-l, permite-i sa fie, asculta-l, imbratiseaza-l, vindeca-l. Si tu, in schimb, vei fi hranita, sustinuta si protejata de brate puternice si ganduri limpezi si de sageti precise. Pentru ca el poate, daca tu ii permiti, sa fie tot ce ai visat!
Daca vrei sa iubesti un barbat, iubeste-te pe tine insati, iubeste-ti tatal, iubeste-ti fratele si fiul, iubeste-ti fostii parteneri, de la primul baiat pe care l-ai sarutat, pana la ultimul pentru care ai plans. Multumeste pentru daruri; pentru revelatia din aceasta intalnire, aceluia care sta in fata ta si regaseste-l in samanta a tot ce este nou sub soare; samanta pe care o poti hrani si ajuta sa creasca ca planta, pentru a creste o lume noua, impreuna.”

Sursa: aimee.ro

 

Dacă vrei să transformi lumea… iubește o femeie!

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie – iubeşte-o cu adevărat!
Găseşte-o pe cea care îţi cheamă sufletul, nu opţiunea raţională.
Aruncă-ţi lista de preferinţe, doar aşează-ţi urechea pe inima ei şi ascultă.
Ascultă numele, rugăciunile, cântecele tuturor creaturilor – înaripate, cu blană sau fără, de sub pământ sau din apă, înverzite sau înflorite, nenăscute încă sau pe moarte…
Ascultă cântecul lor nostalgic, urcând înapoi spre Cel care le-a dat viaţă.
Dacă încă nu ai auzit şi numele tău, înseamnă că nu ai ascultat suficient.
Dacă ochii tăi nu s-au umplut de lacrimi, dacă nu te-ai închinat la picioarele ei, înseamnă că nu te-ai întristat niciodată, fiind aproape de a o pierde…

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie – o singură femeie, dincolo de tine însuţi, dincolo de dorinţă şi raţiune, dincolo de preferinţele tale masculine pentru tinereţe, frumuseţe şi varietate şi dincolo de conceptele tale superficiale despre libertate.
Ne-au fost date atâtea opţiuni, încât am uitat că adevărata eliberare vine din verticalitatea în chiar centrul ardent al sufletului şi din topirea rezistenţei noastre în faţa iubirii.

Nu există decât unica Zeiţă.
Priveşte în ochii ei şi vezi – vezi cu adevărat, dacă ea este cea care te străfulgeră din cap pînă-n picioare.
Dacă nu, pleacă! Chiar acum. Nu pierde timpul “încercând”!
Să ştii că decizia ta nu e din cauza felului în care este ea, deoarece în esenţă nu e vorba despre “cu cine”, ci “când” alegem să ne abandonăm.
Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie!
Iubeşte-o pe viaţă – dincolo de frica ta de moarte, dincolo de frica de a fi manipulat de Mama din capul tău.
Nu-i spune că eşti gata să mori pentru ea, spune-i că eşti gata să TRĂIEŞTI cu ea, să plantezi copaci împreună cu ea şi să-i priviţi crescând.
Fii eroul ei spunându-i cât de frumoasă este în maiestuoasa ei vulnerabilitate, ajutând-o să-şi amintească în fiecare zi că ea ESTE Zeiţă, prin adoraţia şi devoţiunea ta.
Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie în toate faţetele ei, prin toate anotimpurile ei, iar ea îţi va vindeca schizofrenia – dualitatea minţii şi jumătatea de inimă care menţin separarea dintre Spiritul şi trupul tău – care te menţin un singuratic mereu, căutând în afara ta Însuţi, ceva care să dea sens vieţii tale.
Mereu va fi o altă femeie.
Curând, cea nouă și strălucitoare va deveni cea veche şi plictisitoare şi vei fi din nou neliniştit, schimbând femeile ca pe maşini, dând Zeiţa la schimb, pentru ultimul obiect al dorinţei tale.
Bărbatul nu mai are nevoie de opţiuni.
Ceea ce bărbatul are cu adevărat nevoie este Femeia, Calea Femininului, a Răbdării şi Compasiunii, a non-căutării, a non-acţiunii, a respiraţiei într-un singur loc şi a cufundării în adânc, a rădăcinilor suficient de puternice pentru a ţine laolaltă Pământul, atunci când planeta albastră îşi scutură cimentul şi oţelul de pe suprafaţa sa.
Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie, o singură femeie!
Iubeşte-o şi protejeaz-o, ca şi cum ea ar fi ultimul potir sacru.
Iubeşte-o prin frica ei de abandon, pe care ea o întreţine pentru întreaga omenire.
Nu, rana nu este doar a ei să o vindece.
Nu, ea nu este slabă în codependenţa ei.
Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie până la capăt, până când ea va crede în tine, până când instinctele ei, viziunile ei, vocea ei, arta ei, pasiunea ei, sălbăticia ei se reîntorc la ea – până când ea devine o adevărată forţă a iubirii, mai puternică decât toţi demonii mediei politice care urmăresc să o devalorizeze şi să o distrugă.
Dacă vrei să transformi lumea, renunţă la cauzele tale aparent măreţe, la armele şi semnele tale de protest.
Renunţă la războiul lăuntric, la mânia ta îndreptăţită şi iubeşte o femeie, dincolo de străduinţa ta pentru măreţie, dincolo de căutarea tenace a iluminării.
Sfântul Graal se află chiar în faţa ta, dacă doar ai lua-o în braţe şi ai renunţa la căutarea a altceva în afara acestei profunzimi a intimităţii…

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie până în profunzimile umbrei tale, până la cele mai înalte tarâmuri ale Fiinţei tale, înapoi la Grădina unde ai întâlnit-o prima oară, la poarta tărâmului de curcubeu, unde aţi pătruns împreună ca Lumină, ca Unul, până la punctul fără de întoarcere, până la sfârşiturile şi începutul unui nou Pământ.

Sursa: beauty-love-winstom

(tradus de Anca ♥ dupa Lisa Citore)
Comentarii (25)
 1. RECUNOSTINTA si APRECIERE pentru Razvan si Condor. Ce-ar fi daca SARBATOAREA IUBIRII ar fi ….ZILNIC ? . Ar fi BINE …ar fi MAI PUTIN BINE ? …Consider ca doar INIMA FIECARUIA DINTRE NOI , NE POATE DA RASPUNSUL …….Osho „ne spune ” in Cartea Calea Perfecta : ” IUBIREA este RELATIA dintre doua persoane.Cand RELATIA aceasta are loc intre un individ si INTREG , eu o numesc ” DUMNEZEU ” . DESAVARSIREA IUBIRII este DUMNEZEU. Imi vine in minte CE SPUNEA CHRISTOS : ” DUMNEZEU ESTE IUBIRE ” .Cand DISPARE ” EU „- L , ceea ce ramane este IUBIREA . Cand zidurile din jurul EGO-ului se surpa ,CEEA CE RAMANE ESTE IUBIREA . Iar EA este si ” DUMNEZEU ” .De aceea nu-L poti cunoaste pe DUMNEZEU , insa poti deveni DUMNEZEU „……………… NAMASTE !!!!!!!!!!!!!!

   
  1. Daca noi, ne-am trai fiecare clipa din viata noastra cu Apreciere, Acceptare, Recunostinta si IUBIRE, atunci tot ceea ce facem ar fi din si cu Iubire, de fiecare data cand ne intersectam vietile, interactionam cu lucruri, fiinte, am da mai departe Iubirea, care la randul lor ar da mai departe la altii si, tot asa….Atunci, eu asa consider ca, nu ar mai fi nevoie sa fie „Sarbatoarea Iubirii”, care sa ne aminteasca sa Iubim. Sau poate ca este doar parerea mea….Pace, Armonie si Iubire!

    
  2. Buna seara BATRANE DAN. CE voi spune nu are legatura cu subiectul, n-am stiut cum sa fac sa va contactez.Vreau sa va spun ca Fetita mea m-a parasit.Imi pare rau daca va necajesc cu aceasta veste, dar am simtit ca numai dvs imi pureti intelege durerea. Trailrile mele sunt multiple, dar nu pot sa ma manifest atat de public. Inca odata iertare pentru cuvintele adresate. O seara buna cu pace si lumina in suflet.

    
   1. Oare CE sau CINE va poate impiedica sa va manifesti SIMTIRILE ? V-ati pus aceasta intrebare si ati cautat raspunsuri la ACEASTA ? Vrem …nu vrem……VENIM si …PLECAM SINGURI …Intre aceste doua ” EVENIMENTE” …….ne amagim ca in afara de CLIPA……. mai avem si ALTCEVA ……..
    Parintii ,in cele mai multe cazuri , nu vor sa ACCEPTE faptul ca FIINTA pe care au zamislit-o nu este in POSESIUNEA LOR ci este O FIINTA CU SPIRIT LIBER ….. care este BINE sa RAMANA LIBER ……Parerea mea este ca DOAR DUMNEAVOASTRA PUTETI DESLUSI TAINA INTAMPLARII……..Recomandare : „DIMINUATI IMPORTANTA PROBLEMEI ” cum bine zice Vadim Zeland in „SPATIUL VARIANTELOR ” pe care v-o recomand sa o cititi……pentru ca MAHNIREA si SUPARAREA CONTINUA ca si URA ,ca si ….declanseaza boli …uneori incurabile . NAMASTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     
 2. MII DE MULTUMIRI ,RECUNOSTIINTA SI APRECIERE SINCERA ,PENTRU RAZVAN SI PENTRU SENSIBILUL CONDOR. MI-ATI FACUT CEL MAI MINUNAT CADOU DE DRAGOBETE. E MINUNAT SA VEZI CA IUBIREA NU S-A PIERDUT SI CA MAI EXISTA IN MULTI OAMENI. VA MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE FACETI PARTE DIN „FILE DE LUMINA”.PACE, ARMONIE SI LUMINA TUTUROR.

   
 3. Ganduri inaripate nascute din CUNOASTERE !
  Poemele sunt superbe iar fiecarei clipe sa-i oferim sansa de a fi o sarbatoare a IUBIRII !

   
 4. Minunat ! Dureros de frumos ! Toate aprecierile , la superlativ .
  Multumiri celor care , din preaplinul iubirii lor ne-au impartasit si noua !
  Sa avem parte ! Namaste !

   
 5. Daca vrei sa transformi lumea,IUBESTE-TE PE TINE INSUTI;daca vrei sa schimbi lumea, IUBESTE-TE PE TINE INSUTI.Doar IUBINDU-TE devii IUBIRE,ACCEPTARE si asta daruiesti lumii;atunci „molipsesti” pe toti pe care-i atingi .
  VA IUBESC/ACCEPT PE TOTI SI-MI SUNTETI TARE,TARE DRAGI ASA CUM SUNTETI !!!

   
  1. Draga Lucica , dimineata cand am inceput sa-mi „depan ” simtirile pentru aceasta FILA de LUMINA , initial am vrut sa „fac trimitere ” la comentariul tau de la FILA de LUMINA – „Filtrul triplu al lui Socrate ” . Insa CINEVA , parca , ” mi-A SPUS ” : „Ai pitintica rabdare ” ….si am avut ……Asa ca , recomand ACUM tuturor PRIETENILOR FILELOR DE LUMINA sa-l citeascaca ….macar ……. NAMASTE TUTUROR PRIETENILOR FILELOR DE LUMINA si ……… NU NUMAI LOR …… !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    
   1. Asa cum spuneam,o privire echilibrata si lucida asupra vietii pare de multe ori dura.Sunt constienta ca oamenilor nu le place sa nu suferi de grija altora,dar in acelasi timp mai stiu ca a lua decizii in serviciul Vietii este mult mai important.Pentru cei ce s-au oripilat chiar citind mesajele mele despre neputinta batranetii,le amintesc faptul ca ,la un moment dat e absolut necesar sa ocrotesti avantul spre Viata ,indepartand eventualele piedici.V-as aminti aici invatatura ce reiese din lectura „Puiul” de Bratescu-Voinesti ,pe care toata lumea o stie din manualele scolare cel putin.Ciocarlia,in prag de iarna,desi sfasiata de durere,alege sa abandoneze puiul ranit,inapt pentru o calatorie lunga si sa salveze de la inghet pe ceilalti,avantandu-se cu ei in zbor spre tarile calde.Poti spune despre ea ca e dura,ca e neiubitoare,ca e haina la sufle?Avand compasiune pentru puiul abandonat,intelegi ca el si-a creat aceasta realitate si,pentru cine are urechi de auzit si ochi de vazut,este o pilda din care se trag invataminte pe mai multe paliere.Tot la fel ,cu o noua constiinta lumea isi va lua Viata in propriile maini stiind ca sta in puterea ei s-o schimbe scapand de suferinta (boli,lupte,nemultumire,concurenta,control,aroganta,indaratnicie,impunere,manie,ura,nemultumire etc….) si,USOR si FIRESC, ii va indeparta din calea ei pe cei ce se incapataneaza sa staruie in vechile structuri ,intelegand despre ei,ca inca nu e momentul lor si ca investirea energiilor in a baga cu forta invataturi eliberatoare nu duce la nici un rezultat,ci doar la incetinirea procesului pentru cei ce au ales din proprie initiativa sa-si urmeze CHEMAREA.Ceilalti,ocupati fiind cu…luptele,INCA nu si-au auzit-o.
    Va imbratisez pe voi si-i imbratisez deopotriva si pe …luptatori !

     
 6. Foarte frumoase imagini, peisaje deosebite, alese cu grija si cu multa dragoste si daruire. Se vede si se simte acest lucru. Multumesc Condor! Multumesc Razvan! Va sunt recunoscatoare si apreciez munca voastra. Si de aceasta data a iesit ceva minunat din imbinarile: imagine+text+muzica. Frumos! Au ajuns acolo unde trebuia. Au atins coarda sensibila din sufletele noastre. Numai din IUBIRE se putea creea asa ceva. Ma bucur ca IUBIREA Divina, exista din ce in ce mai multe inimi.
  Bucurie, Pace si Iubire in sufletele tuturor!

   
 7. Mulțumesc sincer tuturor celor care mi-ați adresat aprecieri.
  Sunteți o colectivitate cu totul specială pentru mine, așa cum vă asigur că nu am mai descoperit să fie în jurul altui site sau blog.
  Lumina și Energia sufletească pe care o transmiteți este de fapt coautoare la aceste clipuri video. Prin urmare, tot ceea ce ați
  primit din partea mea, vă aparține de drept, pentru că suntem toți Unul!
  Pentru cei care doresc să prelungească magia acestei zile de Dragobete, pot urmări și
  Poveste de Dragobete la http://www.youtube.com/watch?v=BC_e58Ff10M
  pe versurile poetului național Leonid Iacob, contemporan cu noi.
  Vă mulțumesc încă o dată pentru că avem împreună o autentică trăire românească.

  Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine, îmbrățișați în ”File de Lumină”, Înălțarea noastră.
  Namaste!

   
  1. Este deosebit de frumos si acest videoclip, Condor. Multumesc! Recomand tuturor sa il vizionati. O seara cat mai placuta va doresc, cu Pace si Iubire. Namaste!

    
  2. Eu ieri nu am fost pe acest site. Acum imi pare rau, intrucat petreceam o zi in mai multa iubire. Imi dau seama ca traim f putin in inima, si foarte mult in gand( a se intelege creier) Bucuria vine din inima pentru inima. Cred ca in aceste trairi vibratia este puternica. Poate invatam sa ne ascultam inima mai des, poate invatam sa fim mai atenti si sa simtim frumusetea inconjuratoare, poate invatam sa-l simtim pe Dzeu. Condor , multumesc din suflet, esti in om binecuvantat. Deasemeni si tu Razvan, care simti si transmiti spre noi atata bucurie.

    
 8. Tot ce ati trimis este minunat nu am cuvinte de multumire si apreciere.Este atit de multa sensibilitate in fiecare fraza sa nu mai vorbesc de frumusetea ce insoteste aceste fraze.Multumesc pentru aceasta zi frumoasa.

   
 9. Multumesc pentru cuvintele minunate din cele 2 videoclipuri, au fost spuse din inima unor fiinte care iubesc neconditionat si divin. Si eu cred ca nu necesita o zi anume sa sarbatorim Iubirea, daca o putem sarbatori in fiecare zi, atunci vom putea avea Raiul mult asteptat pe Pamant, suflete pline de iubire va doresc tuturot, VA IUBESC!!! UBUNTU!!!

   
 10. Daca „dragoste nu e…Atunci nimic…nu e !!!!!!!! Fata de cele 3 clipuri , fata de cele doua texte si mai ales fata de comentariile voastre , chiar nu mai am nimic de adaugat! Mereu Iubire…NAMASTE!!!!!

   
 11. Frumoasele și sensibilele dumneavoastră aprecieri mi-au bucurat sufletul, dar le voi dedica celui care a dat viață textului, fotografilor și compozitorului.
  Doar am pus dragoste în asamblarea creațiilor acestora. Sufletul meu s-a înălțat de bucuria dumneavoastră.
  Vă mulțumesc!

   
  1. Mii de multumiri pentru clipele cu adevarat magice aduse prin intermediul acestor minunate creatii. Multumesc pentru sensibilitatea si frumusetea revarsate cu generozitate si talent intr-o zi speciala. Iti urez LUMINA, PACE, INSPIRATIE, SENSIBILITATE SI IUBIRE NEMASURATE!!!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top