skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Adevarata clarvedere

 

Să nu căutați clarvederea prin mijloacele și metodele ocultismului. Fiindcă adevărata clarvedere, adevărații ochi se află în inimă: iubirea este cea care deschide ochii. Femeia care iubește un bărbat vede în el niște lucruri pe care alte persoane nu le observă. Iar dacă ea îl crede asemănător unei divinități, să nu îi spuneți că se înșeală. Desigur, în mod obiectiv, ea se înșeală. Chiar dacă pare să exagereze virtuțile și frumusețile celui pe care îl iubește, este pentru că ea îl vede așa cum Dumnezeu l-a creat la origine, sau așa cum va fi când el se ve reîntoarce în sânul Divinității.
Nu s-a înțeles încă puterea iubirii care deschide ochii sufletului. Cel care vrea să devină clarvăzător trebuie să învețe să iubească. Trebuie ca inima sa să strige în ajutor, ca orbii din Evanghelie care îl implorau pe Iisus: „Ai milă de noi, Doamne, Fiul lui David!” Lansați o chemare, și într-o zi lumina cosmică va veni și vă va întreba: „Ce vrei să fac pentru tine? – Să mi se deschidă ochii!” Iar dorința vi se va împlini: ochii vi se vor deschide.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Comentarii (9)
 1. Cred ca singurul lucru pe care nu trebuie sa-l invatam este sa iubim.Nu stiu daca toti stim sa uram, dar cu siguranta toti iubim.Cu iubirea ne nastem.O purtam in suflet toata viata, chiar si atunci cand nu mai vrem sa stim de ea.Chiar si atunci cand te-au facut sa nu mai vrei sa iubesti – tu tot iubesti.Pentru ca este peste puterile tale sa faci altfel.
  Tot ce experimentam este un tribut adus iubirii. Iubind cunostem suferinta, iubind cunoastem caderea, iubind cunoastem ridicarea.Iubind ne lasam calcati in picioare si tot iubind ne ridicam pe culmi. Pe drum , iubind, descoperim profunzimea ei, frumusetea ei, puterea ei.Tot ce facem ,facem din iubire si pentru iubire.
  In aceasta viata nu invatam cum sa iubim ci invatam masura iubirii.

   
 2. Din nefericire omul NU se naste cu iubirea, aceasta fiind doar perpetua noastra sarmana … iluzie.
  :Tears:
  Omul se naste pe lume doar cu…

  …CAPACITATEA de a iubi!
  :I-m-in-love:

  Iar acestea e si incredintarea ferma a unuia dintre cei numiti de noi indeobste … Sfintii Parinti.
  Si e vorba de Sf. Vasile cel Mare, poate cel mai ‘sfint’ prelat din istoria crestinismului tocmai datorita…

  …pragmatismul moral al propriei lui vieti!
  :I-Wish:

  Depinde doar de om, pe parcursul intregii lui vieti, cum va ‘valorifica’ aceasta capacitate unica care vine, ‘la pachet, impreuna cu constiinta de sine si liberul arbitru.
  :Heartbeat:
  Iar valorizarea iubirii, ca factor modelator covirsitor al personalitatii umane, nu depinde doar de pattern-ul genetic ci, mai ales, de modul in care a fost crescut omul, de modul in care acesta a fost educat si s-a auto-educat, de modul cum a avut acces – daca a avut – la cunoasterea emotionala si la desavirsirea acesteia, de modul cum isi intelege menirea de fiinta ascensionala cu ‘ascendenta’ divina…
  :Pleasure:

  Restul sint simple si omenesti … duioase povesti!
  :Woodstock:

   
   1. Desigur…
    Numai ca accentul e pe ‘pot fi’ si, mai ales, pe ‘unele doar’.
    :Tears:
    Si oricum mult, mult prea putine ca sa formeze … regula ‘jocului’!
    :Weary:
    De aia si sint doar … povesti.
    :Woodstock:

     
  1. Da, avem minti stralucite, care pot dezvolta o gramada de capacitati.Dar sufletul nostru este doar iubire .Sufletul nu are nici o alta capacitate.
   “ Restul sint simple si omenesti … duioase povesti!” de iubire.

    
 3. Acesta este unul din foarte putinele puncte in care nu-s 100% de acord cu Aivanhov, deoarece pentru mine „iubirea” este un instrument doar care sa ne conduca la „luciditate”, ca sa fim in stare sa intelegem lectiile prin care trecem. Fara luciditate si doar plutind asa fara busola intr-o stare de iubire auto-indusa, riscam sa repetam la nesfarsit o lectie de viata … Sigur, deoarece la inceput mai ales sufletele tinere nu stiu nici macar ce este iubirea, si aceasta trebuie invatata si experimentata timp de multe vieti, si abia dupa aceea la nivelul superior aceasta poate fi utilizata pentru a atinge „luciditatea” si deci a vedea lucrurile din Creatie asa cum sunt cu adevarat … Oareum si Aivanhov da de inteles asta cand spune ca nu mai conteaza care este adevarul despre barbat, daca femeia din exemplu a invatat sa iubeasca respectivul barbat, caci a invatat iubirea, macar asta de nivel mai jos uman de 3D

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top