skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Credinciosul și maestrul pe vas

 

Un credincios, mândru de vasul său, și-a invitat maestrul într-o excursie pe Marea Caspica.Maestrul, odihnindu-se sub bolta, l-a intrebat pe discipol:
– Ce fel de vreme vom avea astăzi?
Credinciosul, fiind crescut pe mare a verificat direcția vântului, a privit catre soare, a ridicat din sprânceană și a răspuns:
– Dacă mă întrebi pe mine, vom avea furtună.
Îngrozit de replica sa, maestrul a făcut o grimasă și a spus critic:
– Nu ai învățat gramatica? Nu se spune „vom avea”, ci „va fi”.
Credinciosul a răspuns la mustrarea sa doar cu o ridicare din umeri.
– Ce-mi pasă mie de gramatică? a spus el. Maestrul i-a raspuns cu duh:
– Nu stii gramatica. Aceasta inseamna ca jumatate din viata ta s-a dus pe apa sâmbetei.
Exact cum a prezis credinciosul, nori negri au aparut la orizont, un vânt puternic biciuia valurile, iar vasul a inceput sa se invârta ca o coaja de nuca. Un munte de apa s-a revarsat asupra vasului. Atunci credinciosul l-a
intrebat pe maestru:
– Ai invatat vreodata sa innoti ?
Maestrul a raspuns:
– Nu. De ce ar trebui sa invat sa innot?
Rânjind cu gura până la urechi, credinciosul a replicat:
– Ei bine, in acest caz intreaga ta viata sa dus pe apa sâmbetei, deoarece vasul nostru se poate scufunda in
orice minut, incepând de acum.

Comentarii (4)
  1. Intr-un copac nu sunt doua frunze identice…dar sunt asemanatoare. In aceeasi casa nu locuiesc doi oameni identici, nici macar daca sunt gemeni univitelini …pentru ca fiecare are ceva unic care il face sa fie deosebit de celalalt…dar cu toate astea, toti suntem fiinte complete care avem un univers de cunoastere personal care ne defineste ceea ce suntem si cum reactionam la aceeasi stimuli din prezent. Pentru unii important este…pentru alti….. De fapt importanta sau nu a unui fenomen este data de necesitatea sau utilitatea lui in viata noastra. Daca nu stiu…sau nu am abilitati sau afinitati…chiar nu ma intereseaza sa insist ………dar cu siguranta stiu altceva care vine de la sine…si care mi-e util. Si intr-un caz si in altul …ca fiecare om si eu cred ca am dreptate,…ca nu corespunde cu a altuia.. nu inseamna ca e mai putin dreptate.. inseamna ca fiecare avem experinte, credinte si cunostinte care ne sustin punctul de vedere si „dreptatea” personala. .Sub acesta forma ne completam cu ceilalti…producand ceea ce se numeste prezent, asa cum este el. Asa incat categoric…o viata nu avem cum sa ne plictisim si nici sa credem ca ceva e fix, doar ….trecerea timpului fizic si biologic…Daca ceva e permanent, cu siguranta e ….schimbarea, evolutia si involutia.. Si cel mai bun profesor, expert si specialist …este eminenta sa ….Dr. Nevoie, brusc …ne invata ca trebuie sa invatam rapid si practic – supravietuirea .

     
  2. buna Luiza, tare imi plac comentariile tale. se poate constata din acestea ca ai ceva experienta de viata. de cele mai multe ori comentariile imi plac mai mult decat povestea. minunate povesti pline de talc ne pune razvan, dar mult mai minunate sunt comentariile la aceste povesti

     
  3. Domnule Costi intr-un fel suntem o echipa de oameni care daruiesc cate ceva din ceea ce stiu, cu ceilalti. Daca un singur om e mai fericit si isi gaseste singur solutii sau are ceva de scris benefic si pentru ceilalti, macar din punctul sau de vedere,….e minunat. Nu ne cunoastem….dar impreuna…chiar avand pareri diferite….ne completam…fiecare invatand ceva de la ceilalti. Ne si „ciocnim”, ne si tachinam…asta ca dovada ca suntem foarte reali si diferiti. Asteptam si comentariile tale. Personal iti multumesc pentru aprecierea comentariilor mele..sa iti fie de folos cunostintele dobandite.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top