skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Kitaro – o muzica celesta

 

Astazi va prezentam unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni din Japonia, Kitaro. Numele sau adevarat este Masanori Takahashi si este un muzician, compozitor si instrumentist, pionier al muzicii New Age.

Initial, parintii s-au opus dorinței fiului lor de a avea o carieră muzicală. Într-o încercare de a influența copilul spre voia lor au făcut aranjamente pentru a fi angajat la o companie locală. În schimb, el a plecat de acasă fără să le spună. S-a întreținut prin luarea unor slujbe cu jumătate de normă cum ar fi bucătar sau slujbe în serviciul civil iar noaptea compunea melodii.

S-a alăturat grupului muzical japonez Far East Family Band care s-a format în 1965 și a realizat turnee cu ei în jurul lumii. Când se afla în Europa l-a cunoscut pe interpretul german de muzică electronică și fost membru al Tangerine Dream, Klaus Schulze. Schulze a produs două albume pentru trupă și i-a oferit lui Kitaro câteva sfaturi pentru sintetizatoare. În 1976 Kitaro a părăsit Far East Family Band și a călătorit prin Asia (China, Laos, Tailanda și India).
La întoarcerea în Japonia Kitaro și-a început cariera solo în 1977. Primele două albume, Ten Kai și Full Moon Story au devenit favorite ale fanilor mișcării New Age incipiente. A interpretat în primul său concert simfonic la Kosei Nenkin Kaikan din Shinjuku, Tokyo.

Silk Road Silk Road: The Rise And Fall Of Civilizations (Drumul mătăsii: Ascensiunea și decăderea civilizațiilor) este o serie de documentare de pe NHK difuzat pentru prima dată pe 7 aprilie 1980, transmis pe o perioadă de zece ani. A fost 17 ani în producție și este considerat un reper în istoria televiziunii japoneze. Intenția documentarelor a fost să dezvăluie modul în care Japonia antică a fost influențată de comerțul cu mătase. Naratorul documentarelor era Koji Ishizaka, iar muzica era compusă de Kitaro. La insistențele lui Kitaro documentarele au fost transmise cu sunet stereo. Muzica a fost compusă în principal utilizând un Minimoog. Coloanele sonore care au fost create pentru documentare i-au adus lui Kitaro atenția internațională și s-au vândut în milioane de exemplare.

Ulterior Kitaro a devenit faimos dupa un turneu in SUA, trei nominalizări la premiile Grammy, iar muzica sa pentru filmul „Heaven & Earth” i-a adus un Glob de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră.

Vizionare placuta!

 

Comentarii (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top