skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Liniştea din interior

 

Pentru astazi am preluat un articol ce poate atinge multe suflete.

Speram ca-l veti aprecia la fel de mult ca noi. Acesta pune pe ganduri si ridica probleme ale caror solutii exista. Trebuie doar sa cititi si sa savurati urmatoarele randuri.

„Ieri dimineaţă am scris un articol despre liniştea din interior, cea în căutarea căreia se află toţi oamenii, tot timpul!
Sunt convins că ţi-am stârnit curiozitatea deja, aşa că nu vreau să mă mai lungesc cu introducerea. Şi voi începe cu mine, omul care în urmă cu trei ani a găsit liniştea de care a avut nevoie. Astăzi, liniştea e aici cu mine, este mereu lângă mine fiindcă eu sunt liniştea de care am avut nevoie. Şi tu eşti liniştea de care ai nevoie dar nu cunoşti acest lucru despre tine încă. De aceea ar fi bine să începi să te descoperi! Prin urmare, tu nu trebuie să capeţi puterea de a face minuni în viaţă, ca să schimbi ceva în viaţa ta, în felul acesta să trăieşti bine, ci eşti nevoit să devii conştient că le-ai făcut deja şi astfel le vei face!

Liniştea, la fel ca toate celelalte stări, nu trebuie căutată ori cu greu dobândită, ci reamintită! Cum? Foarte simplu! Atunci când erai copil erai liniştit, bucuros ori plin de energie, iar entuziasmul pe care îl împrăştiai prin jur umplea camera în care intrai. Atunci nu aveai nevoie de un motiv ca să te bucuri sau să fii liniştit, ci pur şi simplu o făceai! Atunci nu aveai nevoie să ţi se întâmple ceva special şi nu aşteptai nimic de la viaţă pentru că tu erai viaţa! Atunci erai liniştit chiar şi când alergai printre sutele de copii, pe holurile şcolii, şi când traversai o intersecţie aglomerată infernală. Zburdai ca un nebun peste tot, în prezenţa oricui, ţipai şi transpirai cât puteai, însă erai liniştit!
Astăzi, în schimb, abia de te mai ridici de pe canapea (cu greu) din faţa laptopului sau a televizorului, de mai puţin de zece ori pe zi, în unele zile, însă, eşti din ce în ce mai departe de linişte! Ai tras jaluzelele, ai bătut geamurile în cuie sau ţi-ai pus geamuri de termopan, în zadar! Ai uitat cum poţi să simţi liniştea şi sufletul ţi se sufocă din ce în ce. Ai obţinut confortul după care mintea îmbolnăvită ţi-a şoptit că tânjeşti, dar, ai fost un prost, ţi-ai lăsat sufletul fără aer. Şi sufletul tău moare, iar sufletul tău eşti adevăratul tu! Tu nu eşti corpul despre care ai auzit, vag, că s-ar putea să aibe un suflet, tu eşti sufletul al cărui corp acum moare! Eşti un suflet care a crezut întreaga viaţă că este doar un corp neputincios. Iar corpul tău începe să se stingă şi nu a mai rămas nimic acum, aici, pentru tine!

Te aud vorbind de unul singur, judecându-te, strigând că ţi-a plăcut băutura, dar acum nu mai poţi nici să mănânci ba te hrăneşti cu o substanţă din nu ştiu ce rahat de perfuzie. Tragi semnale de alarmă pentru aceia care umblă să ajungă unde te afli tu acum, dar nu le aude nimeni. Nu te ia în serios nimeni şi nimeni nu va da crezare unui beţiv!

Şi totuşi, nu găsesc nimic rău în faptul că ai băut o viaţă atâta vreme cât nu ai rănit pe cineva prin alegerea ta. Bea în continuare dacă mai poţi, dar nu mai poţi. Ciroza nu e o poveste dintr-un nou articol citit pe internet!
Ţi-ai bătut joc de corpul tău şi spui că ceva te-a neliniştit toată viaţa, de aceea ai făcut-o. Ai înţeles, era liniştea ce te chema acasă, unde ai refuzat de fiecare dată să te întorci.
Cheamă-ţi prietenii alături şi fă o masă mare, fiindcă mai ai doar câteva zile. Dar nu mai ai pe cine să chemi. Copiii te-au lăsat fiindcă ţi-a plăcut băutura. Te-au urât întreaga viaţă pentru asta. Şi acum te mai judecă cu fiecare gând chiar dacă astăzi au ajuns la fel ca tine iar copiii lor vor ajunge şi mai rău.
Ţi-ai amintit de nevasta ta, frumoasa, de vremea când era îndrăgostită de tine, cât te-a mai înjurat ori drăcuit, apoi te-a lăsat fără nimic, însă te-a iubit! Asta ai făcut din dragostea ce ţi-a purtat-o încă de când era numai o copilă. Ai realizat din vremea tinereţii că iubirea te poate urca pe cea mai înaltă culme, dar, totodată te poate dezechilibra şi te poate azvârli într-o prăpastie fără fund, de pe cea mai înaltă stâncă. Toate acestea, într-o secundă!
Ce faci tu cu banii de pe casă, când mai ai câteva zile şi nu vei mai avea nicio zi? Opreşte-te dacă mai poţi! Însă nu mai poţi, e prea târziu! Eu m-am oprit!

Eu simt ceea ce tu nu ai simţit niciodată şi adulmec cu întreaga fiinţă, fiecare clipă! Ridică-ţi fundul de pe canapea şi începe să trăieşti şi să crezi în tine! Orice vis ai fi avut sau ce dorinţe ţi-ai dorit, pot fi împlinite pur şi simplu! Pe majoritatea le-ai trăit deja, dacă îmi permiţi să îţi analizez situaţia. Doar că, atunci când le-ai trăit, mintea ta era în altă parte. Iar când te duceai în partea în care te îndemna mintea, mintea ta se ascundea în cealaltă şi tot aşa, erai însetat de liniştea din interior. Spune-mi povestea ta dacă simţi şi poţi, pe Facebook!

Abia m-am întors de la o plimbare în jurul lacului, cu bicicleta, împreună cu a mea mamă şi vreau să îţi spun că am avut o dimineaţă minunată, unică, aşa cum mi-am imaginat! Şti când i-am promis mamei că o voi scoate la o astfel de plimbare? În ziua când am împlinit cinci ani. Şi ce crezi? Abia am început!

Sper că ai reuşit să extragi câteva învăţături bune din mesajul meu. Am certitudinea că nu te vei lăsa descurajat de situaţia ta, chiar dacă am scos-o la iveală. Un număr extrem de mare, de oameni, trăiesc experienţe asemănătoare! Închiriază o bicicletă gratuit şi plimbă-te prin oraş! Nu ai nevoie de garanţia că te vei simţi bine dacă te vei plimba. Garanţia ucide bucuria şi nu te vei simţi bine câtă vreme îţi vei dori să te simţi astfel, fiindcă atunci când îţi doreşti să te simţi într-un fel anume, nu faci altceva decât să accentuezi credinţa care-ţi dictează că nu te simţi aşa cum îţi doreşti! Iar cu cât îţi vei dori mai tare, te vei întrista şi mai tare. Citeşte peste tot!

Nu poţi accepta să te târăşti, când simţi chemarea înălţimii!“.. (Helen Keller)

autor: Alberto Bacoi

sursa: http://vorbindcudumnezeu.com/2015/08/04/linistea-din-interior/

Comentarii (2)
  1. Niciodata nu este prea tarziu sa realizezi ca traiesti cat inca respiri. Si daca vrei ….poti face orice….chiar sa invingi timpul si boala sau neputintele… doar sa vrei cu adevarat, asumandu-ti. Eu sunt eu, tu esti tu….eu nu pot fi fericit/a pentru tine si nici tu pentru mine…dar impreuna putem traii fericirea de a fi impreuna un timp din viata noastra…ce depinde de noi, fiecare in parte. In fond suntem suflete tinere si libere mereu. Eu sunt fericita si singura pentru ca …cat timp exist inseamna ca mai am ceva de invatat si de primit si daruit frumos mie si lumii…si sunt milioane de oameni asemeni mie…deci de fapt, nu sunt singura niciodata. Stramosa mea m-a invatat ca nu am voie sa imi stric frumusetea si lumina sufletului meu pentru doar un singur om ce …nu stie altfel a se comporta…e doar un om…..iar eu apartin vietii….acel om este doar un om….sau nu condamna lumea pentru un animal ce isi apara dreptul sau la viata…daca i-ai incalcat teritoriul. De obicei le inveti dupa ce le incasezi cand analizezi sincer „la rece”. Si cu toti gresim pentru ca …comunicarea inseamna ceea ce real spunem si celalalt real aude si mai ales intelegem amandoi aceeasi limba si sens ca o parare sincera….chiar daca diferita…deoarece si noi suntem diferiti…deci adunate va fi bine…separate….vom fi si noi….si totul pleca de la simpla comunicare si dorinta de acord comun. Deci ….viata este magica in fiecare zi daca asa o simtim si o dorim…ea oricum este asa si cand ceva ne doare. E semn ca existam si simtim realitatea. E doar o parere.

     
  2. Am primit ieri pe mail din partea Editurii For You si cateva cuvinte despre viata lui Keanu Reeves care este dislexic. Un site corect si bine structurat ca informatie este http://ro.qatrain2.eu/disabilities/dyslexia. El traiste firesc in felul sau…asa cum simte…. in linistea sufletului sau in care isi gaseste echilibru.Constient de faptul ca este diferit, si-a asumat a trai asta ….intr-un om ce simte si traieste un univers intreg…de linisti sau trairi emotionale intense…cum nu orice om modern azi, poate traii. El desi nu l-a invatat nimeni in copilarie are un univers de valori structurat in ceea ce reprezinta pentru el idealuri mai mult sau mai putin tangibile. Da castiga bine pentru ca…e devotat, serios, si isi gaseste stilul a magnetiza pur si simplu spectatorii indiferent de gen. Se spunea intr-o vreme ca este gay…poate da…..poate nu…Nu cauta sa se explice sau sa fie inteles…este asa cum simte si vrea si pretuieste lucrurile deorece …sunt lucruri…valori sunt momentele de viata fericite pe care le poate oferi oamenilor fara a astepta nimic…constient fiind ca fiecare vede valorile diferit…iar el nu considera ca face vre-un efort special de face ce vrea, bun….Aduce oamenilor o bucurie la care viseaza…intelege bucuria..dar o traieste altfel decat alti oameni. O partenera ….ce nivel de inteligenta emotionala trebuie sa aiba…sa ii faca fata permitandu-i sa fie el insusi si sa ii accepte toate starile de la pasiune la indepartare….nevoia de a imbratisa si momentele de izolare si singuratate autoimpuse…ca forma de a se echilibra singur – dar iubind-o pe ea. E o relatie teoretic fizica dar mai mult mentala si emotionala ambiental. S-ar simti fiecare stare la orice distanta…ceea ce…oamenii obisnuiti, obisnuind sa minta si sa se minta din diverse motive…nu ar merge. Cum sa traiesti langa cineva care iti citeste gandurile fara sa te privesca si care te intreaba exact. Si mai ales teama lui ca cei dragi si apropiati la care tine enorm pot muri subit. In america new-age unde maturitatea este vazuta ca o forma de adolescenta continua cu comportamente iresponsabile…doar banii si imaginea conteaza…el este …in afara timpului permitandu-si sa fie el insusi. Daca vre-o religie a pus mana pe el…si l-a spalat pe cap si el e convins.. si trec anii….e …bine ca nu se vede si se crede vre-un mistic in viata, ca nu de adepti cu mintea goala ar duce lipsa. Copy-paste in america ..daca ies bani usor…masinaria exista si functioneaza. Pare uneori ca un robot si asa si este, mereu in autocontrol, neputand sa ii anticipezi dorintele sau adevaratele emotii sau sa „il citesti”. Nu e superficial….si e metodic, ordonat…..intelegand in ansamblu si creativ. Matrix – nu a fost doar un flim care l-a lansat…ci i-a permis toata libertatea de a crea din mers personajul – cum simte. E un om de echipa si stie sa isi puna in valoare toti partenerii …..dar …ai senzatia ca si el este intre doua lumi… aceea ce vedem toti si aceea ce el stie mai mult decat noi…poate fi cineva ce cunoaste si raiul si iadul lejer ca o vizita la magazinul din colt. Fiecare avem moduri proprii de a simti si trai fericirea si implinirea in fiecare zi. Uneori si in durere te regasesti pe tine mai mult decat in fericire ..invatand sa te pretuiesti si sa pretuiesti realitatea. Cand ajungi varf de munte….vezi tot si stii tot sau nimic, deoarece constati ca mai e ceva dupa….dar e imensa singuratatea intre oameni. Linistea …e normalitatea zgomotelor vietii sub toate formele de manifestare. Linistea deplina se numeste…..pa si stingerea. E o parere personala nu il cunosc personal…si chiar daca….suntem departe..mult prea departe….. in care doar pareri pe ici pe colo din vazute si scrise. Ca romanul respectabil, la o barfa mica.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top