skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Doctori cazuti la podea

 

O fotografie cu doi doctori intinși pe jos în sala de operație s-a răspândit viral pe Internet. Oamenii au apreciat la unison efortul pe care-l fac chirurgii pentru salvarea vieților umane.
Întâmplarea s-a petrecut în China în provincia Fujian unce trei chirurgi au pornit sâmbătă dimineața în maratonul vieții lor. Aceștia se așteptau să aibă în față un caz complicat deoarece trebuiau înlaturate un numar necunoscut de tumori din corpul unui pacient. Din spusele unui doctor, care a asistat în timpul intervenției chirurgicale: „Pacientul a fost diagnosticat cu anevrism și angioblastom al trunchiului cerebral. Noi trebuia să le înlăturăm în timpul aceleași operații. Era o operație dificilă, riscantă și care necesita foarte mult timp. Dacă am fi înlăturat una și am fi lezat-o pe a doua, rezultatul putea fi fatal.”
Cei trei medici au început operația care s-a dovedit extrem de complicată, astfel încât au fost nevoiți să-și ofere și timp de odihna de doar două ore. Acest maraton început sâmbătă dimineața a continuat pe întreg parcursul zile, a cuprins toată noaptea, iar duminica i-a prins pe cei trei în operația care părea fără sfârșit. Abia duminic[ seara, după 36 de ore de concentrare și muncă au reușit să elimine toate tumorile.
Operația a fost un succes iar la finalul ei doctorii s-au prăbușit la podea extenuați. Poza făcută cu această ocazie fiind cea care s-a răspândit cu viteză pe Internet, culegând nenumărate aprecieri din partea oamenilor. Cel de-al treilea doctor participant la operatie, nu a fost prins in aceasta fotografie intrucat el deja plecase sa opereze un alt pacient.
Pacientul era o femeie de 63 de ani care a venit la spital cu o durere de cap ingrozitoare si isi pierduse cunostinta de doua ore. La analize s-au descoperit multiplele tumori ce trebuiau operate de urgenta.
Însoțitorul pacientului, o rudă pe nume Han Bakin, a recunoscut că îi era teamă că chirurgii nu vor rezista și vor adormi.
Astfel de operații îndelungate sunt, de multe ori ceva obișnuit pentru chirurgii de pe tot mapamondul. Chiar dacă cele 36 de ore au fost un record, asta nu înseamnă că ceilalți chirurgi sunt mai prejos decât ei sau nu operează până la epuizare în folosul celor bolnavi.
Acest record ne-a prezentat de fapt cativa oameni care muncesc pana la epuizare in folosul altora. Daca ne gandim mai bine, realizam ca si alti oameni fac asta fara sa fie nici macar chirurgi. Pot lucra la organizatii de ajutorarea sinistratilor, pot fi soldati care salveaza oamenii din zonele calamitate, pot fi constructori, arhitecti sau pot avea orice meserie in care sa lucreze in folosul celorlalti.
Oamenii sunt minunati!

Un comentariu până acum
  1. – „Sensul vietii este sa-ti gasesti darul. Scopul vietii este sa il daruiesti”-Pablo Picasso
    -Fă-ţi curaj să alegi ceea ce vrei să faci şi să o faci bine ,,- Susan Polis Schutz
    O zi de vineri splendida , va doresc ! :)

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top