skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Viitorul – Peștera minunilor

 

Aştepţi cu înfrigurare la intrare. Peştera se întinde către adîncuri întunecate înghiţind umbrele create de lumina de afară. Atmosfera este încărcată. Simţi că este un tărîm al posibilităţilor şi auzi sunete ciudate. Ştii că aici poţi găsi atît pericole cît şi comori, dar nu ştii nici care şi nici unde sunt.

Unele obiecte sunt vizibile de la intrare şi mulţi sunt mulţumiţi cu ceea ce pot lua din acel loc. Dar pentru a găsi adevăratele comori trebuie să ai încredere în tine însuţi şi să păşeşti mai departe în peşteră. Aici nu există lumină artificială. Numai ideile tale îţi pot lumina calea pentru a vedea mai departe. Aici tu eşti liderul. Poate că la intrarea în peşteră sunt alţii care s-au adunat şi aşteaptă să vadă ceea ce tu vei găsi ori vei crea.

Ideile tale se aprind şi ard ca nişte torţe pentru cîteva momente luminînd comorile din jur, dar şi obstacolele pe care urmează să le treci. Apoi puterea flăcării scade şi îţi pui mîinile la ochi. Dar imaginea persistă în mintea ta. Ştii ce vrei şi cunoşti direcţia în care trebuie să mergi.

Flacăra iniţială şi-a redus foarte mult intensitatea şi se transformă într-o torţă care arde mocnit. Totuşi, lumina este suficientă ca să îţi conduci paşii în siguranţă. Cîţiva oameni care aşteptau la intrare ţi se alătură şi împreună vă croiţi drum în adîncul peşterii. Ei îşi aprind propriile făclii de la torţa ta pe măsură ce înaintaţi. Acum aveţi mai multă lumină şi puteţi vedea şi mai departe. Nu e de mirare că din ce în ce mai mulţi oameni vi se alătură. Acum aveţi multă lumină şi ştiţi încotro vă îndreptaţi. Începeţi să faceţi hărţi ale peşterii pentru a nu vă rătăci. Peştera devine din ce în ce mai familiară.

Tu păstrezi mereu în minte acea imagine iniţială a comorilor. Cînd călătoria devine periculoasă ori obositoare sau întîlneşti obstacole neprevăzute, imaginea aceea îţi dă puterea să continui.

Pe măsură ce înaintezi peisajul din peşteră se schimbă. Descoperi scurtături, înveţi să te fereşti de capcane pe măsură ce cîştigi experienţă. Uneori trebuie să aprinzi noi flăcări pentru că ai nevoie de lumină puternică. Peisajele fantastice din peşteră te ademenesc. Poţi ajunge în fundături sau în locuri care deşi sunt atractive nu duc la nici o comoară. Poţi chiar descoperi locuri în care ai vrea să rămîi, dar orice s-ar întîmpla, eşti hotărît să îţi continui călătoria. Să mergi tot înainte, nu să dai înapoi. Pentru că imaginea comorilor a rămas în mintea ta.

Sursa: Alina B

Comentarii (2)
 1. Intri din lumina in acest intuneric si uiti totul.
  Toata lumina din care ai venit.
  Ramai tu, o scanteie, pe care inca nu o stii.
  Aici inca nu vezi, dar simti, conturezi,creezi, inveti.
  Aici in intuneric, lumina ta incepe sa vibreze.
  Cu cat te afunzi mai tare in intuneric cu atat straluceste mai tare.
  Cu cat intunericul este mai adanc , cu atat mai mult se vede lumina.
  Nu ramaneti la intrare, unde totul este uniform, nelamurit , dar comod.Unde nu aveti cum sa distingeti ceea ce duceti cu voi!
  Indrazniti sa explorati intunericul, pana in cele mai adanci prapastii.
  Veti descoperi ca este cea mai profunda lumina.

   
 2. Mereu … ne dorim mai mult.
  Mereu … suntem flămânzi după bogat, frumos şi veşnic.
  Contează ca bogat să ne fie sufletul, ca frumos să fie gândul omului de alături şi veşnică dragostea reciproca.
  Prea mulți oameni se tem să fie ei înșiși, renunțând la visele lor, la felul lor de a fi, pentru a imita mulțimea, din dorința de a fi acceptați.
  Suntem unici, deci să fim noi înșine!
  Să ne urmăm visurile și să ne bucurăm, în același timp, pentru că viata este făcută să fie o sărbătoare, nu un chin!
  Într-o zi, când te aştepţi mai puţin, pur şi simplu, se intampla ceea ce iti aduce bucurie, iubire, pace. Doar să ai încredere si răbdare.
  Nu îi cere lui Dumnezeu să te scape de obstacolele vietii ci roagă-te să-ti dea putere să le depăşeşti.
  Mulţumesc, Răzvan, am primit cele 2 „bijuterii” de la tine, mulţumiri şi de la amicele mele care nu-şi mai dau rândul la citit !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top