skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Visul rabinului

 

Rabinul Isaac traia in Polonia, in orasul Cracovia. Intr-o noapte, i s-a spus in vis ca trebuie sa calatoareasca la Praga, unde era ascunsa o comoara sub podul maret care ducea la palatul regelui. La inceput, rabinul Isaac nu a luat in seama acest vis, dar dupa ce i-a aparut in somn inca sase nopti la rand, s-a hotarat sa porneasca la drum pentru a gasi comoara promisa.

Dupa o lunga calatorie, rabinul Isaac a ajuns in Praga si s-a indreptat indata spre palatul regal. S-a dovedit insa ca podul din vis era pazit zi si noapte de catre soldati. Desi a ramas la o distanta destul de mare fata de pod, prezenta lui acolo zi de zi a atras pana la urma atentia .Capitanul garzii regelui a venit la rabin si l-a intrebat ce facea acolo. Rabinul Isaac si-a dat seama ca acest capitan era un om cumsecade, asa ca i-a marturisit despre visul lui.

Capitanul a izbucnit in hohote de ras nestavilite.”Bunul meu rabin, pari sa fii un om intelept si, cu toate astea, iei in serios niste visuri ? Daca as fi fost la fel de naiv ca si tine, nu as mai fi fost acum aici, ci in Polonia , in orasul Cracovia. Am visat si eu in mai multe randuri ca trebuie sa merg la Cracovia, in casa unui oarecare Isaac, si sa sap intr-unul din colturile bucatariei pana voi gasi o comoara ascunsa. Ce spui rabinule? Sa ma duc intr-acolo si sa incep sa intreb despre un om numit Isaac? Jumatate din oamenii din Cracovia poarta numele de Isaac!”

Rabinul Isaac a ramas cu totul naucit de aceasta istorisire. I-a multumit capitanului si s-a intors la Cracovia cat de repede a putut. A alergat la casa lui si a inceput sa sape in toate colturile bucatariei. In cele din urma, a gasit o comoara atat de mare incat nu a mai avut nici o grija pana la sfarsitul vietii.

Trebuie sa crezi mereu, cu tarie, in visurile sau aspiratiile tale . Daca reusesti sa ai aceasta credinta, vei reusi sa gasesti o comoara, o implinire care iti va apartine tie si numai tie. Vei sfarsi prin a descoperi ca aceasta comoara nu este tainuita la mare departare de tine, ci chiar in casa ta, in sinele tau, in sufletul tau.

Autor: necunoscut

Comentarii (3)
  1. TU ESTI COMOARA.Cauta ACASA,in templul care esti.Oamenii ,sfatuiti intentionat manipulativ,au luat de buna ca cea mai mare comoara (Mantuire) ar putea veni de la un lacas de cult:templu,biserica,geamie etc.Nici crestinii n-au bagat de seama ca Cel Venerat de ei a spus:”daramati acest templu si Eu il voi ridica in trei zile”Nu vorbea nicidecum de vreun templu zidit de mana omului,ci de propriul lui corp,care aidoma tuturor corpurilor omenesti nu este „construit” de mainile oamenilor,ci de Inteligenta Divina.Iisus a dovedit ceea ce a spus,inviind dupa trei zile,putand sa se manifeste in corp la alegere si dupa crucificare.Corpul omenesc este TEMPLUL.Dumnezeu calatoreste pe Pamant imbracat in corp omenesc si n-ar fi avut cum lasa in grija omului aceasta „cladire” miscatoare.Cineva spunea razand ca daca Dumnezeu ar fi lasat respiratia in grija omului,el,omul (omenirea) n-ar fi avuviata lunga pe Pamant.Deci,TU ESTI COMOARA!In tine este Dumnezeu si in tine-ti realizezi Mantuire :”Veti face toti ce fac Eu,ba mai mult decat atat!”,”Eu sunt in inima voastra”,”Imparatia cerurilor este in voi”.Ce alta comoara sa cautam ?

     
  2. „Alchimistul” lui Paulo Coelho abordeaza aceeasi tema centrala: „comoara” e la tine „acasa”, nu trebuie cautata in „departari”!
    Nu inseamna insa ca el a descoperit acest adevar divin, el apare in multe invataturi spirituale din vechime.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top