skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Oferă flori !

 

… Banca din parc era liberă aşa că tânara femeie s-a aşezat să citească. Deasupra ei atârnau ramurile lungi ale unei sălcii bătrâne. Femeia era încruntată, ba chiar dezamagită de viaţa pe care o avea şi considera că avea motive întemeiate să gândească aşa.
De parcă asta nu ar fi fost suficient pentru a avea o zi neplăcuta, a observat că un băieţel se apropie de ea, obosit de atâta alergat.
Băieţelul s-a aşezat în faţa ei ţinând capul înclinat în jos: “Uite ce am găsit!“. În mână lui era o floare.
“Ce imagine demnă de milă…“, îşi spuse femeia. Floarea avea petalele ofilite – probabil prea puţină lumină sau insuficientă apă de ploaie.
Dorind ca băieţelul să-şi ia floarea ofilită şi să plece la joacă, femeia a schiţat un zâmbet fals, după care s-a prefăcut că citeşte din carte.
În loc să se retragă, băieţelul s-a aşezat pe bancă lângă ea şi a declarat cu entuziasm: “Cu siguranţă miroase minunat şi este şi frumoasă! De aceea am şi cules-o. Uite, este pentru tine!“.
“Buruiana” din faţa ei, aşa cum o vedea femeia, părea să fie la capătul existenţei ei şi n-avea culori aprinse, roşu, galben sau portocaliu… Ştia totuşi că trebuie să o ia, asta fiind singura şansă ca băieţelul să plece.
Aşa că a întins mâna şi a spus: “Mulţumesc, este exact ceea ce aveam nevoie!“. Însă în loc ca băieţelul să-i întindă floarea, el continua să o ţină în aer. Atunci a observat pentru prima oară că băieţelul “culegător de buruieni” nu putea să vadă. Era orb.
Femeia şi-a auzit vocea tremurând, iar lacrimi străluceau în soare în timp ce îi mulţumea că a ales cea mai frumoasă floare pentru ea.
“Cu plăcere!“ a zâmbit băieţelul şi a plecat din nou la joacă, fără să înţeleagă impactul pe care l-a avut asupra femeii.
Ea a rămas ţintuită locului, întrebându-se cum a reuşit copilul să vadă o femeie ce-şi plângea singură de milă sub o salcie cu crengile plecate.
Oare ştia de starea pe care ea însăşi şi-o provocase? Poate că în inima lui, el fusese binecuvântat cu o vedere clară… Astea erau gândurile femeii acum.
Prin ochii copilului fără vedere, femeia a putut să vadă în sfârşit că problema nu era lumea din jurul ei, ci felul în care ea vedea lumea.
Şi-a promis atunci că pentru toate momentele în care a fost oarbă, să vadă de-acum înainte frumuseţea vieţii şi să aprecieze fiecare secundă care-i aparţine. A dus apoi floarea ofilită la nas şi a inspirat parfumul unui minunat trandafir.
Zâmbetul i-a apărut pe buze când l-a văzut pe băieţel ţinând o altă floare ofilită în mână. Micuţul se îndrepta acum să schimbe viaţa unui bătrânel de pe o altă bancă, bătrânel ce nici măcar nu suspecta ce-l aşteaptă.
Primeşte florile pe care viaţa ţi le oferă în această zi specială indiferent de aspectul lor. Întinde mâna şi spune: “Mulţumesc, este exact ceea ce aveam nevoie!”.

Autor: necunoscut

Comentarii (6)
 1. …Exemplul de astazi este …. exact ceea ce aveam nevoie!!!,…..prin urmare…..”Multumesc!!”,.

   
 2. Care este resortul care misca simtirea?
  Cum se face ca o simpla asociere de fapte si cuvinte darama toate barierele reusind sa declanseze o asemenea furtuna de sentimente care ne coplesesc si nu putem sa ne impotrivim nicicum?
  Acum, pare ca intelegem mai mult si mai adanc viata noastra.
  De ce acestea sunt momentele in care vedem si intelegem frumusetea vietii indiferent daca vrem sau nu ?
  Pentru ca acestea, sunt momente in care Fiinta noastra se ridica in toata maretia, frumusetea si splendoarea ei.Si straluceste atat de tare , incat reuseste sa ne lumineze viata si sa ne aduca aminte un crampei de adevar.
  Sunt acele soapte care taie invelisul nostru de ganduri, probleme si dorinte cu puterea putitatii lor.Si atunci, putem vedea, lumina din noi.
  De ce uitam asta?
  Sufletul meu inca tremura de atata simtire.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top