skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Deghizarea

 

Într-o zi calduroasa de vara, la marginea savanei, in praful drumului tropaia un cal singuratic. Stăpanul se pierduse cu ceva timp in urma, iar calul pribeag umbla ferindu-se de miile de pericole pe care le stia. Pana acum, stapanul il aparase cu pusca de lei, de tigri, chiar si de hipopotami.
Se alipise de o turma mare de zebre ce te ameteau cu ale lor corpuri vărgate. Calul gasi la marginea drumului prăfuit o piele de leu. Pesemne o uitaseră acolo niste vânători, sau poate le cazuse din masina. Calul s-a imbracat degraba in aceasta haina si plin de incantare sperie toate zebrele. Cu figura lui cea noua, cu masca sa de leu ii sperie pe toti. Din asta facu un obicei si incepu sa-i sperie pe toți. Nimeni nu mai crezu ca e vorba doar de un cal intr-o piele de leu ci era convinsa ca e chiar leul.
Plin de mandrie si de incantare el se plimba peste tot. In scurt timp teroarea ii cuprinse pe toti, dar calul nu afă că dispareau animale ca satul fusese atacat de cativa lei ce indraznisera sa fure chiar si un pui de om. El nu mai discuta cu nimeni. Era prea important, umbla zi si noapte imbracat cu noua lui haina bagand spaima in toti. Nici prieteni nu mai avea printre celelalte animale intrucat toata lumea fugea cand il vedea.
In aceasta zi călduroasa, dupa ce sperie mai multe turme de bivoli si chiar si de gazele, fara frica, cu pieptul mare, imbracat cu blana de leu, se plimba plin de incantare prin mijlocul savanei. Un foc de arma se auzi dintr-un tufis si calul cazu lovit de glontul nemilos. Oamenii, exasperati de indrazneala leilor pornisera la vanatoare iar calul nostru, imbracat in acea blana fusese doborat de vanatori. Mare fu mirarea acestora cand s-au apropiat si au vazut ciudata lor prada.

Nu te da niciodata ceea ce nu esti. Nu intra in pielea altuia, crezand ca viata lui e mai buna ca a ta.

Comentarii (2)
  1. ,,Nu te da niciodata ceea ce nu esti. Nu intra in pielea altuia, crezand ca viata lui e mai buna ca a ta.,,
    Minunata pilda de azi ! :)
    ………………………………………
    Pot spune ca ma cunosc atat de bine incat , am mare incredere in mine … Imi place sa-mi traiesc viata dupa propriile legi ..indiferent de parerile celor din jur … Nu sunt naiva desi poate uneori las aceasta impresie … Ma simt atat de bine in pielea mea incat ..Am curajul de a face ceea ce , cand ,si cum simt de cuviinta la momentul respectiv … Fericirea mea vine din lucruri marunte .. Imi place modestia … Imi place sa visez cu ochii deschisi ! Am fost , sunt si voi ramane o mare visatoare ! …Visele mele m-au dus si ma vor duce :
    ,,Acolo unde mintea nu e încolţită de frică şi poţi să-ţi ţii capul sus,
    Acolo unde cunoaşterea e liberă pentru toţi,
    Acolo unde lumea n-a fost fragmentată de pereţii înguşti ai caselor,
    Acolo unde cuvintele vin din profunzimea adevărului,
    Acolo unde străduinţa neobosită îşi întinde braţele spre perfecţiune,
    Acolo unde izvorul clar al raţiunii nu şi-a pierdut calea în nisipul mohorât al deşertului obişnuinţelor moarte,
    Acolo unde mintea e condusă înainte de ea însăşi în tot mai larga gândire şi acţiune,
    Acolo în Raiul libertăţii ,,….Rabindranath Tagore

    ………………………….
    :) Abia astept ,, postarile zilnice ,, … Va multumesc din suflet! :)
    Nu este usor …. ,,A fi tu însuţi într-o lume care caută în mod constant să te facă altcineva, este cea mai mare realizare.,, Ralph Waldo Emerson
    ………………………………..
    Ai curaj sa fii tu insuti – ati ! :)
    Va doresc un inceput de saptamana plin de energie Chi ! :)

     
  2. Ocaziile vin si pleaca.Nimic nu este intamplator.
    Daca s-ar ivi ocazia de a imbraca o alta haina, pe care sa o considerati superioara la acel moment dat ati refuza?
    Cu siguranta ar fi multi , majoritatea , care ar lasa sa treaca ocazia pe langa ei din teama, din comoditate, chiar daca in adancul sufletului lor ar vrea fiecare sa imbrace haina de superioritate.
    Apoi exista acei putini, foarte putini , care ar profita de ocazie.Pentru asta iti trebuie curaj sau inconstieta, depinde din ce categorie faci parte. .
    Daca folosim ocazia ca sa descoperim mai mult din noi insine, ca sa vedem daca ne simtim bine, daca ni se potriveste alta haina . Daca ne implineste . Daca reusim sa ramanem tot noi . Daca o folosim ca pe o invatatura, putem sa o numim lectie, iar noi devenim mai intelepti.Si mergem mai departe mai impliniti.
    Daca folosim ocazia ca sa demonstram celorlalti cat de puternici si de mandri suntem- si acest tip de oameni intotdeauna vor conferi o putere exagerata acelei haine in comparatie cu proprietarul ei – atunci ocazia se transforma in pedeapsa.Si nimeni si nimic nu te poate scapa de propria prostie.
    In viata totul este alegere.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top