skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Ajutorul din inchisoare

 

O poveste ce nu a capatat inca patina timpului vorbeste de o legatura minunata intre un tata si fiul sau. Oricat s-ar fi departat acesta de la calea cea dreapta de la cinste si bunatate, de la dreptate si adevar, tatal tot il iubea. Iar fiul, ii intorcea aceasta iubire inzecit. Ajunsese contrabandist si un om cu o moralitate dubioasa, tot ce era rau se lipise de el, insa nu patrunsese nicicand in camaruta din inima sa unde isi pastra cea mai scumpa avere, dragostea pentru tatal sau.
Nu a fost nicio mirare ca s-a trezit intr-o zi cu politia la poarta si cu un mandat pe numele sau. A ras, pentru ca toti mai-marii din localitate si chiar mai sus din capitala fusesera deja condamnati. Stia ca nici el nu o sa scape, dar radea cand se gandea ca va avea parte se o companie selecta in inchisoare. La tatal sau nu se gandea atunci.
Batranul a fost distrus si multe zile si-a plans fiul sperand totusi ca acesta sa se indrepte. El nu-l invatase aceasta cale si mereu se invinuia ca nu l-a crescut cum trebuie ca sa devina om cinstit asemenea tatalui si bunicului lui. Acum, dupa cateva luni dupa ce fiul sau a ajuns in spatele gratiilor se impacase cu ideea, si s-a uitat in jur. Chiar daca batranetea ii rodea oasele si muschii, viata continua. El voia sa-si pregateasca gradina pentru plantarea cartofilor, dar sapatul acesteia cu harletul ar fi fost o munca prea grea pentru el. Singurul lui fiu si cel care l-ar fi putut ajuta era in inchisoare. Batranul i-a scris atunci prima scrisoare fiului sau si i-a povestit despre situatia in care se afla.

Draga fiule,
Imi pare tare rau, dar anul acesta nu voi reusi sa plantez cartofi in gradina mea si stii ce mult iubea si mama ta aceasta perioada. Sunt prea batran sa mai pot sapa o gradina intreaga. Daca ai fi fost aici, necazurile mele ar fi luat sfarsit. Stiu ca daca n-ai fi fost in inchisoare, tu ai fi fost cel care ar fi pregatit gradina pentru insamantare.
Cu dragoste,
Tata

La putin timp de la expedierea scrisorii, tatal primi o telegrama:

Pentru Dumnezeu, tata, nu sapa gradina!
Acolo am ingropat armele si doua cadavre!

La ora 4 a diminetii urmatoare, o duzina de politisti si-au facut aparitia si au scormonit toata gradina fara sa gaseasca nicio arma sau cadavru.
Confuz, tatal i-a scris din nou fiului despre cele intamplate intrebandu-l cum sa procedeze in continuare.

Raspunsul fiului a fost:
Du-te si planteaza-ti cartofii, tata. E tot ce am putut face de aici pentru tine.

Daca ai dragoste in tine si vrei sa o scoti la suprafata, atunci nimic nu te poate impiedica, nici distanta, nici lumea inconjuratoare, nici macar inchisoarea.

 

Un comentariu până acum
  1. Iubirea ?
    ,, Daca ai dragoste in tine si vrei sa o scoti la suprafata, atunci nimic nu te poate impiedica, nici distanta, nici lumea inconjuratoare, nici macar inchisoarea ,, Chiar asa ! Cand iubesti , orice este posibil ! :)
    O zi minunata , va doresc ! :)

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top