skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Genghis Han – Personalitati care au schimbat istoria omenirii

 

Genghis Han reprezintă una dintre cele mai controversate figuri din istorie. Se spune că a omorât multe milioane de oameni și că nu cruța pe nimeni. Totuși, el va rămâne în istoria lumii ca cel mai mare cuceritor al tuturor timpurilor, datorită lui, au avut loc primele contacte între civilizațiile răsăritene și cele apusene. Spre deosebire de alți cuceritori, el a reușit să clădească un imperiu, care a dăinuit mult timp după moartea lui. Ne place sau nu, moștenirea lui este astăzi în lume și trebuie s-o acceptăm. O viață plină de zbucium și chin, o viață de luptă, o viață interesantă, aceasta este viața lui Genghis Han. Să învățăm din calitățile lui și să ne ferim de defectele sale.
Urmăriți documentarul de mai jos. Merită.

Comentarii (4)
 1. „Totuși, el va rămâne în istoria lumii ca cel mai mare cuceritor al tuturor timpurilor, datorită lui, au avut loc primele contacte între civilizațiile răsăritene și cele apusene.” Să fim serioşi! Unde este Alexandru Macedon în clasamentul de mai sus? Cât despre „primele contacte…”, fraţilor mai puneţi mâna pe cartea de istorie (nu aberaţia din şcoli) şi citiţi că sunt documente care arată că generali chinezi vizitau Dacia, şi întreţineau relaţii politice şi comerciale cu strămoşii noştri, cu o mie de ani înainte ca acest criminal să apară pe scena politică. „File de lumină” este genericul sub care sunt postate astfel de informaţii eronate şi elogii jafului şi criminalităţii; unde este „Lumina”? Chiar nu mai sunt subiecte cu adevărat LUMINOASE?
  Cel puţin jenant!

   
  1. Stimate domnule Anghel,
   Alexandru Macedon, a facut legatura dintre civilizatia greaca si cele orientale, si el nu a fost cel mai mare cuceritor al tuturor timpurilor. Dupa cum bine stim, imperiul creat de el a fost unul efemer si relatiile comerciale stabile nu au avut cum sa se stabileasca. Da, a existat si „Drumul matasii” dar asta este deja altceva. Eu nu am citit documente referitoare la generalii chinezi care vizitau Dacia. Daca aveti cunostinta de asa ceva puteti sa ne indicati sursele. Vom aprecia sincer.
   Ceea ce unii il numesc criminal, pentru mongoli este un erou national. El este un produs al acelor vremuri tulburi. Oricum, daca tenacitatea lui reprezinta cea mai mare calitate, putem sa o admiram. Eu sunt de parere ca putem sa invatam de la oricine si doar pentru ca nu ne place personajul nu inseamna ca el nu si-a lasat amprenta asupra intregii civilizatii umane. V-ati gandit oare cum o mana de mongoli au reusit sa cucereasca un teritoriu atat de intins? Sunt multe lucruri interesante din acea perioada. Poate nu toata lumea este familiarizata cu ceea ce s-a intamplat atunci. Cu cat stii mai multe cu atat esti mai liber. Cine nu cunoaste istoria, este condamnat sa o repete. Evident ca exista si subiecte mai luminoase insa cateodata e bine sa ne aducem aminte de istoria ce ne-a adus aici unde suntem, cu bune si cu rele.
   Va doresc o zi minunata!

    
 2. istoria oficiala care ne-a adus aici, e departe de istoria adevarata care ne-a adus aici si despre care aflam din traducerea tablitelor sumeriene si alte artefracte descoperite in lume

   
 3. nu pot spune ca acest documentar este 100%, lam vazut mai demult, unele lucruri sunt inventate…. istoria reala nu o sa fie difuzata intrun documentar tv niciodata.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top