skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

O picătură de timp cu Lao Tze

 

Picătura de înțelepciune vine azi din Asia. Curgerea timpului nu este aceeași pentru noi, în diferitele momente ale vieții. Câteodată anii trec într-o clipă, iar o secundă poate fi suficientă, pentru a-ți vedea întreaga viață. Totuși, cum este mai bine să privim timpul?

Lao Tze spune că, pe parcursul vieții noastre, trebuie să renuntăm la ideea de zile și ore, ca să dăm atenție din ce în ce mai mare, minutelor. Dacă procedăm astfel, reușim să evităm cea mai mare parte a problemelor ce ne apar în cale.

Asta nu înseamnă o tensiune constantă: daca reflectezi asupra lucrurilor mici, nu înseamnă că gândești mic. O preocupare neîncetată, sfârșește prin a elimina bucuria și entuziasmul.

Lao Tze evidențiază importanța Detaliului, drept cea mai bună și cea mai sigură cale de a înțelege Totul.

Când facem așa, ne dăm seama că trăim o poveste pe care alții ne-au povestit-o, pe care alții ne-o cer s-o trăim – și nu povestea pe care noi am ales-o pentru noi înșine.

Text pus la dispozitia dumneavoastra de Editura For You

Comentarii (5)
 1. Consider ca „a da atentie din ce in ce mai mare minutelor” echivaleaza cu recomandarea Profetului Prezentului de „A TRAI IN PREZENT”. In acest fel „nu mai ramanem „ancorati ” in trecut , cu gandul la implinirea dorintelor in viitor ,reusind in acest fel sa SAVURAM PREZENTUL. Pace si bucurie

   
 2. Iti multumes si te imbratisez,BATRANE.Razvane,iti simt bucuria cu care ne imbratisezi punandu-ne la dispozitie …picaturi de intelepciune si-ti multumesc pentru bucuria pe care ne-o provoci.

   
 3. Ce de multumiri…imi place sa scriu MULTUMESC. Parca apar tot mai multe ocazii sa multumesc. Si apreciez la fiecare comentator pt. ca stiu ce simt in interior, cand scriu acest cuvant de admiratie….

   
 4. Ultima fraza este totusi confuza.(„cand facem asa…” nu se poate referi la importanta Detaliului,care niciodata nu duce catre ceea ce vor altii in legatura cu noi,desi cam asa reiese din text.).Si formularea „o preocupare neancetata sfarseste prin a elimina bucuria si entuziasmul” nu se refera la observarea lucrurilor mici,ci la…preocuparea,ingrijorarea in ceea ce priveste trecutul si viitorul.
  Lao Tze este clar si profund,niciodata lapidar si confuz. In rezumat,cum a remarcat tanarul Batranul Dan,consider ca e o invitatie de a trai in Prezent,in Acum.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top