skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
Orasul Subteran Din Carpati

Orasul subteran din Carpati

 

Astazi va oferim spre analiza unul dintre misterele cele mai vehiculate in mediul online din Romania. Este vorba de un adevarat oras ascuns sub picioarele celor care calatoresc pe urmele vechilor asezari dacice. Din lipsa unor informatii adiacente nu ne putem pronunta asupra veridicitatii informatiilor continute in acest documentar. Stim doar ca exista extrem de multi oameni atat care neaga cat si care aj putea jura ca totul este adevarat.

Totusi, daca macar o parte din ceea ce este expus aici este adevarat, atunci este foarte grava situatia si poate fi considerata aproape de necrezut.

Va dorim vizionare placuta!

 

Comentarii (10)
  1. Secretizarea, ascunderea adevăratei istorii a României, consider că se constitue ca fapte deosebit de grave, poate chiar de trădare națională. E necesar să se rescrie, odată pentru totdeauna, Istoria reală a acestor pământuri, a poporului român.

     
    1. Asa zic si eu, dar cine s-o scrie?
      Meritam ce votam, uite cine ne conduce maica, imi vine sa plang doar cand ii vad. Isi bat joc de oameni, le promit fantasme apoi o dau cu oistea in gard, ba cu pensiile, ba cu firmele, ba cu salarii nemaivazute, ba cu fuga de tribunale. Macar daca erau doua tabere mai echilibrate se mai tineau in frau unii pe altii, astazi am ajuns sub cizma unora care n-au nicio grija, ii doare undeva de opozitie si isi pot face mendrele in voie cu acest popor.
      Daca votam sa ne scrie unii istoria si o sa-i alegem tot asa, o sa ne apuce plansul pe toti.
      O seara vesela sa ai!

       
  2. Stimată ”Abramburica”! Ascunderea adevăratei noastre istorii are și nu are legătură cu cine ne conduce azi . Această situație este mult mai veche, încă de pe vremea comuniștilor și chiar aparține istoricilor români din sec. XIX si din perioada capitalistă din anii 1900-1945. Când din diferite motive s-a vrut o legătură directă cu Imperiul Roman, cu latinitatea, uitând, sau nevrând să relateze adevărata origine a românilor și poate chiar a latinității din Europa. Sunt multe de spus, iar de ceva vreme chiar istoricii Vaticanului vin și ne apun adevărul, ….dar NOI și acum tăcem!
    Oare de ce ???

     
    1. Se pare ca nu m-am facut inteleasa, stimate compatriot. Eu ma refeream la boala de a ne alege in mod gresit pe cei care ne conduc si elitele in general. Inca de pe vremea Scolii Ardelene am simtit nevoie unor reconfirmari istorice si de aducere a unor stramosi ilustri in prim plan. Ce au facut ai nostri? Simplu, au aruncat la gunoi tot ceea ce era de natura dacica gandindu-se ca era un popor barbar care nu ne facea cinste si au mers pe linia romanitatii poporului roman. Au extras tot ce se putea din acest filon si l-au pus cu litere mari la intrare.
      Acum, lumea s-a intors cu 180 de grade si zice ca romanii au fost niste cotropitori rapace, dar noi nu avem treaba cu ei suntem toti daci urmasii Atlantidei si noi suntem cel mai vechi popor de pe pamant. De, romanii nu erau destul de buni ca sa-i alegem drept stramosi.
      Evident, adevarul este undeva pe la mijloc si depinde pe cine intrebi. Pana si Ceausescu era urmasul direct al lui Burebista… :D
      Ce spuneam eu e ca istoricii cu totii au stat si s-au conformat directiei din care bate vantul si chiar si asa e mai bine decat sa-i alegem si pe istorici prin vot pentru ca atunci ne trezim cu un Becali sau un Dragnea care ne arata noua ce au mai descoperit ei.
      Te tuca baba!
      Sa ai o zi frumoasa!

       
      1. Ooops!, vreo operatie de … schimbare de sex in concediu???
        :Amazed:
        Sau … personalitate multipla … undercover?!?
        :Cool:
        Cit priveste adevarul care ar fi pe undeva la mijloc, adica intre romani si … Atlantida (wow!), asta banuiesc c-ar corespunde cu vreo 1000-1500 de ani pina chiar si inaintea … Egiptului Predinastic, nu?
        :Devilish:
        Iar asta, dpdv logico-formal cit si aritmetic, imi confirma si verifica angoasantele alea banuieli (sic!) cum ca vechile piramide egiptene n-au practic nici in clin, nici in mineca cu ‘civilizatia’ geto-daca!
        :Geek: :Disapproval: :Distort:
        Si constatarea asta ne duce direct la concluzia ca … ‘maestrul’ Roxin este – asa cum am banuit de multa vreme! – la … infinita distanta de ‘adevarul’ pseudo-tunelurilor alea de leaga siturile dacice si Sfinxul nostru carpatin de … piramidele egiptene si Sfinxul de linga! :Sick: :I-m-Bored: :Crazy2:
        Parol!…
        :Woodstock:

         
        1. Da, se poate numi si concediu desi se lucreaza intens la mutarea site-ului si la designul si functionalitatile noii platforme. Din pacate, cantitatea de munca este mare si posibilitatile sunt limitate.
          Am incercat sa-l mutam de doua ori, insa erorile au fost nenumarate si baza de date care contine toate informatiile de pe site este destul de mare si ne da multe batai de cap.
          Speram sa gasim cat mai repede solutiile corespunzatoare.
          Acum, ca sa revenim la articolul mentionat, am o intrebare: ce are de-a face Daniel Roxin cu acest film? :D
          O seara minunata sa aveti!

           
          1. Pai tocmai asta e!
            :Geek:
            Ca are fix acceeasi legatura cu subiectul ca si … Atlantida, Ceasca si a lui … ‘farfurioara’, ‘natura’ (haida de, chiar asa?!?) dacica sau ultimii aia doi homunculi carora nici nu merita sa le pronuntam numele!
            :Devilish:
            Ideea e ca se pompeaza ciudat de insistent prea multa fantezie vadit exagerata, multiple teorii conspirationiste cit si pseudo-istorie a sau contra-factuala in capetele astora din majoritatea djuvariana care oricum sint analfabeti functionali de la mama natura (unii chiar si cu diplome universitare!), nu stiu sa scrie o simpla cerere care sa aiba cap si coada si carora trebuie sa le faci mai mereu o … retroversiune din romana in romana ca sa priceapa lucrurile cele mai elementare!
            :Disapproval: :Sick: :I-m-Bored:
            Chiar sa nu mai conteze absolut deloc – de ‘dragul’ fanteziei peste poate si al unui protocronism (sic!) iluzoriu si daunator – ratiunea elementara, argumentele si dovezile stiintifice, logica formala si stramosescul … bun simt?!?
            :Amazed: :Tears: :Conceited:
            Oricum, spor la treaba!…
            :Woodstock:

             
          2. He he… Tata Mare… acid ca intotdeauna.
            Ce pot a spune?
            Fiecare cu parerea lui si fiecare isi construieste lumea interioara asa cum crede de cuviinta, ca sa nu mai spun ca acolo o populeaza cu acele cunostinte pe care le crede demne de a fi pastrate.
            O zi minunata !
            sau mai bine…
            Namaste!
            :Worry:

             
  3. Razvane,apreciind aluziile lui Tata Mare,nu pot sa nu fiu mai direct si sa spun ca manipularea care are drept obiect exploatarea aurului de la Rosia Montana,dar nu cu firma canadiana,face apel la prea multa fantezie,deci pune sub semnul intrbarii si ce este real. In afarade asta face si cateva greseli de principiu,cele mai flagrante fiind:
    -de ce ar fi trebuit sa avem numai cca.19% din ce s-a extras din cele 935 tone (???) ale lespedei respective? Canada inca nu avea niciun drept:
    -in anul 1976 cand se spune ca au descoperit scheletul gigant,rusii nu mai aveau de mult dreptul sa dispun la noi.

     
    1. Se apune ca fum fara foc nu iese… Eu v-am aratat fumul… Oare exista foc?
      Evident ca sunt multe neconcordante, evident ca sunt multe exagerari. Singura intrebare corecta este – Oare cat de mult adevar contine filmul?
      Nimic nu poate fi verificat de catre noi. Poate exista oameni care au acces la surse mai bune si care pot raspunde la aceste intrebari.
      O zi minunata!

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top