skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

8 martie – e ziua ta!

 

Pentru toate doamnele și domnișoarele care astăzi ne bucura sufletele și privirile am ales o scurta nuvelă, ca un dar și o recunoaștere a ceea ce reprezintă pentru noi.

În această zi suntem cu toții mai zâmbitori, mai calzi și mai buni pentru că astăzi este o zi în care sărbătorim femeia în toate ipostazele ei. Femeia-mamă, femeia-soră, femeia-fiică, cumnată, verișoară, rudă, vecină, prietenă, iubită, soție sau chiar femeia-străină. Toate ne înconjoară, ne ajută, ne sfătuiesc, ne îngrijesc, ne salută sau ne zâmbesc. Datorită femeilor, suntem astăzi așa cum suntem și datorită lor vom fi cu fiecare clipă mai bogați.

Dumnezeu a creat odată cu femeia cea mai gingașă floare a sa, cea mai puternică, mai răbdătoare, mai drăgăstoasă, mai iubitoare și mai înțeleaptă. Ea a luat mii de chipuri și a fost cântată de toți poeții lumii. Dacă ești bărbat, nu încerca să o înțelegi, este peste puterile tale, încearcă doar să o protejezi și să-i oferi iubire, căldură și un zâmbet cald. Astăzi, de 8 martie oferă-i o floare și fă-o fericită!

Pentru toate femeile din lume, pentru cele pe care le iubim, pentru mame, bunici, surori, matuși, rude, prietene sau cunoștințe, pentru cele pe care le-am vazut, pentru cele pe care nu le-am văzut, File de Lumina trimite un gând bun de sănătate, de dragoste și prețuire, de pace. Toate acestea sunt însoțite de tradiționalul “LA MULȚI ANI!

– Bătrâne înțelept, te rog ai milă! aud eu un glas ușor, tremurător, de femeie.

Nu sunt bătrân, dar toată lumea îmi spune așa. Deja m-am obișnuit, mă face să zâmbesc.

Încet, fără grabă, mă întorc spre femeia care mi-a cerut mila. Știu că dorește ceva, știu că această formulare, de a solicita mila, este anume făcută pentru a nu primi un răspuns negativ. Știu că acea femeie s-a gândit mult cum să mi se adreseze, și cum să mă oblige s-o ajut. Practic, cu sau fără voia ei, încearcă să mă manipuleze. Dar cine nu vrea? Doar Cel de Sus ne lasă cu voia liberă, neîngrădită sub soare.

Eu știu toate aceste lucruri și… zâmbesc. Îmi dau seama că are o nevoie arzătoare care a adus-o la mine. Mă uit la ea și văd că este tânără, frumoasă. Necazurile n-au iertat-o. Îi privesc mâinile și văd că sunt muncite, mâini de mamă, de gospodină, mâini harnice și bune.

– Spune draga mea, cu ce-ți pot fi de folos? o întreb surâzător.

– Știți, am auzit ca sunteți la marginea umilului nostru oraș, și am îndrăznit să vin…

Eu tac, nu o întrerup, chiar dacă așteaptă de la mine un semn, o aprobare. Vreau să o las pe ea să-și verse oful inimii.

– … să vă întreb, …nu știu ce să fac… sunt o femeie bună, ajut mereu și totuși n-am noroc în viață. Totul mi se pune împotrivă. Am numai ghinioane și…

– Ghinion nu există! spun eu privind-o pătrunzător. Cum este ziua ta? Spune-mi dragă fată, cum este ziua pe care o trăiești?

– Plictisitoare, obositoare, mă scol dimineața, mai fac curat prin casă, alerg să-mi rezolv diverse probleme, merg la muncă, apoi vin acasa, mai am grijă de copil, spăl, calc, mă culc frântă și a doua zi la fel, și la fel. Aceeași rutină zilnică îmi mănâncă viața. În plus, apar mereu necazurile unul câte unul.

– Și ce dorești de la mine? o întreb cu blândețe.

– Să-mi spuneți ce să fac. Mă chinui prea mult, nu mai pot trăi așa.

– Te înțeleg perfect. Viața pe care ai descris-o nu merită trăită. Trebuie să-i pui capăt cât mai curând.

– Să mă omor?

– Tu nu trebuie să mori, ucide doar acea viață irosită din tine! Începe alta. Spune la revedere vechii tale vieți, închide ochii… acum deschide-i! Noua ta viață, începe chiar acum, dar va trebui să știi SĂ TRĂIEȘTI ZIUA.

Ascultă cu atenție și îți voi povesti cum arată ziua de ASTĂZI în noua ta viață, cea pe care ai început-o acum.

Dacă te gândești că este doar o zi oarecare din viața ta, atunci greșești.

De fapt, AZI este singura zi din viața ta de care ai parte.

Este prima și ultima zi.

Totul în această zi se întâmplă pentru prima și pentru ultima dată. Trebuie să o privești ca pe un dar ce ți s-a dat. Un dar de la Cel de Sus.

ASTĂZI este singurul dar pe care l-ai primit. Este un dar special, deosebit.

Tot ce trebuie să faci este să fii recunoscătoare pentru acest dar pe care l-ai primit.

Dacă te gândești mereu, cu inima deschisă că ASTĂZI reprezintă cadoul cel mare, de care te poți bucura clipă de clipă, atunci, vei putea să-ți petreci ziua într-un mod minunat.

Începe ziua cu deschiderea ochilor. Mereu este un miracol și trebuie să fii uimită că ai ochi pe care îi poți deschide.

Apoi, vei vedea culorile ce sunt un dar pentru privirea ta. Întoarceți privirea către copilul tău și observă-i zâmbetul și somnul liniștit.

Apoi privește o frunză, o floare sau norii. Gîndește-te că ceea ce vezi azi este unic și inimitabil. Mai târziu, frunza sau floarea vor arăta altfel. Norii se vor combina într-un nou mod diferit de ce a fost cu doar câteva clipe in urmă.

Apoi începe să simți totul și cu celelalte simțuri. Pipăie o haină aspră, apoi un obraz de copil, apoi udă-ți mâinile și fiecare senzație în parte este prima în această zi de AZI.

Pentru câteva clipe închide ochii și învață să asculți.

Ascultă cum crește floarea.

Ascultă marea sau șipotul pârâului.

Dacă ești departe de toate acestea, atunci ascultă inima orașului.

Ascultă oamenii, ascultă-le sufletele sau chiar mașinile. Când trece un autoturism pe stradă și tu îi auzi motorul, tu de fapt asculți inimile a mii de oameni care au pus suflet în realizarea lui.

Asculți bucuriile și necazurile lor, asculți copii care îi așteaptă acasă când se întorc de la muncă și femeile iubitoare care-i primesc cu masa pusă și o vorbă bună.

Sau, poate trece un tramvai. Poți auzi inima vatmanului ce se trezește cu mult înaintea ta, cu singurul scop de a duce oamenii la treburile lor.

Ai atât de multe de ascultat în această minunată zi de AZI.

Apoi deschide ochii și privește fețele oamenilor pe care îi întâlnești.

Fiecare dintre ei are o poveste incredibilă în spatele său. Și în spatele poveștii lui există o altă poveste, mai veche, povestea strămoșilor lui.

Toate aceste povești minunate trec AZI pe lângă tine și tu le poți vedea, pentru că ai ochii deschiși.

Trebuie să-ți deschizi inima și vei putea să te bucuri de toate aceste povești minunate.

Deschide-ți inima și bucură-te de geniul oamenilor care a prins viață pentru tine.

ASTĂZI te poți bucura de apă direct la tine în casă, de telefonul cu care poți auzi vocea iubită din orice colț al lumii.

Deschide-ți inima și către cei ce-ți oferă electricitate sau căldură, ca tu să nu dormi în frig și multe alte daruri de care unii oameni nu vor avea parte niciodată.

De toate acestea te poți bucura ASTĂZI cu inima deschisă. Pentru tine au muncit atâtea generații, ca tu să te bucuri de ele AZI.

Lasă-le să te pătrundă, astfel încât fiecare persoană pe care o întâlnești să fie binecuvântată de tine, de privirea, zâmbetul, atingerea sau chiar de prezența ta.

Apoi, s-ar putea să-l vezi și pe cel care te iubește și pentru care tu reprezinți AZI toată lumea lui.

Oferă-i bucurie și o lume în care tristețe nu-i.

Oferă-i inima ta cu ce are mai bun. Nu-i oferi capricii, supărări, ci fă-l să simtă că ASTĂZI este și pentru el un cadou și o binecuvântare.

Astfel, când va veni seara, vei putea spune că ÎNTR-ADEVĂR AI AVUT O ZI MINUNATĂ!

Autor text: Răzvan

Comentarii (8)
 1. Da, asa este,este bine sa traim fiecare zi ca pe un DAR primit,
  sa-i multumim lui Dumnezeu ptr ea…Multumesc Razvan!

   
 2. Un text care merita:

  Minunat
  Uimitor
  Laudabil
  Tineresc
  Usor
  Memorabil
  Extraordinar
  Sufletesc
  Cuceritor

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top