skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Clipa magică

 

În fiecare zi – împreună cu soarele – Dumnezeu ne oferă o clipă în care e posibil să schimbăm tot ce ne face nefericiţi. Iar în fiecare zi pretindem că nu realizăm momentul, ne străduim să credem că această clipă nu există, că ziua de azi e la fel cu aceea de ieri şi va fi identică cu cea de mâine. Dacă am fi atenţi, am putea descoperi clipa magică.
S-ar putea ascunde în momentul în care băgăm cheia în uşă, dimineaţa, în tăcerea de după cină, într-o mie şi unul de lucruri ce ni se par identice. Această clipă există – atunci, toată puterea stelelor ne pătrunde pentru un moment şi ne permite să înfăptuim miracole.
Uneori, fericirea e o binecuvântare, dar de cele mai multe ori e o cucerire. Clipa magică ne ajută să ne schimbăm, ne ajută să ne urmăm mai departe visele. Vom suferi, vom traversa multe momente dificile şi ne vom confrunta cu multe dezamăgiri, dar toate sunt pe cât de tranzitorii, pe atât de inevitabile, iar la final vom fi mândri de ce am lăsat în spatele obstacolelor. Cândva, în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă.
Nefericiţi sunt cei care se tem să-şi asume riscuri. Poate că nu sunt niciodată dezamăgiţi, niciodată deziluzionaţi, niciodată în suferinţă, precum aceia care au un vis de urmat. Dar, când privesc înapoi – pentru că întotdeauna privim înapoi – îşi vor auzi inima şoptind: „Ce ai făcut cu miracolele pe care Dumnezeu le-a semănat pentru zilele tale? Ce s-a ales de talentul pe care Cel Sfânt ţi l-a încredinţat? L-ai îngropat adânc, într-un mormânt, de teamă că-l vei pierde. Aceasta îţi este moştenirea: certitudinea că ţi-ai risipit viaţa“.
Nefericiţi sunt cei care aud astfel de vorbe. Pentru că atunci când, poate, vor crede în miracole, aceste clipe magice ale vieţii se vor fi scurs deja. Trebuie să ascultăm copilul care am fost, care încă trăieşte în noi. Acest copil cunoaşte înţelesul clipelor magice. Îi putem înăbuşi oftatul, dar nu-l putem reduce la tăcere.
Dacă nu vom renaşte, dacă nu vom privi din nou viaţa cu inocenţa şi entuziasmul copilăriei, nu are sens să mai trăim. Te poţi sinucide în multe feluri. Aceia care încearcă să-şi ucidă trupul încalcă legea lui Dumnezeu. Dar şi aceia care încearcă să-şi ucidă sufletul încalcă legea lui Dumnezeu, chiar dacă crima lor este mai puţin vizibilă în ochii omului.
Să fim atenţi la ceea ce copilul din noi încearcă să ne spună. Să nu ne ruşinăm şi să nu-l înfricoşăm, deoarece se simte singur şi abia dacă se face auzit. Să-l lăsăm să ia din când în când frâiele existenţei noastre. Acest copil din noi spune că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.
Să-l facem să se simtă iubit din nou. Să-i facem pe plac – chiar dacă asta ar însemna să acţionăm într-un fel neobişnuit, chiar dacă ne-ar face să părem nebuni în ochii altora. Amintiţi-vă că înţelepciunea oamenilor este nebunie în faţa lui Dumnezeu. Dacă ascultăm copilul pe care îl purtăm în suflet, ochii ne vor străluci încă o dată. Dacă nu pierdem legătura cu acest copil, nu vom pierde nici contactul cu viaţa.

Paulo COELHO

Comentarii (54)
 1. Buna dimineata , ieri am tot asteptat, sa vad daca cei care ar fi avut ceva de spus , referitor la filmul de ieri – o spun .Nu au facut-o .
  Filmul e ,,incurajator” – cum spunea Lucica parca….Dar e departe de adevar . Nu are nici o legatura cu continuitatea de dupa moartea fizica a corpului.Cam atat despre ..Xavier & com.
  Clipa magica .. consider ca exemplul personal e cel mai concludent fara afirmatii gen : ar fi bine sa …..ar trebui sa fim…Nu . Eu privesc la viata mea .Privesc in trecut cu atentie….si spre viitor cu speranta.Din copilarie am descoperit acea clipa magica a vietii….fara a fi prea constient de asta
  Priveam lumea cu ochi de copil , si descopeream recunostinta in ochii unui catel ( de exemplu) sau in cele trei flori aparute pe o mladita din gradina pe care o ingrijisem cu drag ….Ala era felul lor de a multumi…Si eu primeam ,,vrajit” multumirea lor….Erau clipe magige incarcate de bucurie….Asta sa perpetuat peste ani. Acum inteleg ( cred ) ca totalitatea acestor ,,clipe magige ” au constituit ,,minunile ” din viata mea….
  Am trecut prin multe si am inteles ca viata – timpul aseaza totul acolo unde a fost randuit . Toate se aseaza exact acolo unde trebuie .
  Viata asta e plina de unicitate . Tot ce traim acum si aici e unic ….si irepetabil. Frumusetea consta exact in asta .
  Sunt convins ca sufletul se reincarneaza dar niciodata intr-o viata asemanatoare sau repetabila cu ce a mai trait. Tot ceea ce traim acum si aici….conteaza in si pentru viata asta . Toate sentimentele – trairile – acumulate constituie ,,bagajul energetic acumulat in aceasta viata”
  Daca viata cuiva a fost dominata de egoism , invidii , neimpliniri , frustari….nu toate la un loc, sau mai ales… si spre ,,toamna” vietii cand deja maturitatea se produce in constiinta…incepe a se apleca spre religie , stiinta , ocultism sau spiritism…Nu rezolva mare lucru.
  Exista iertare dar si ne- iutare …Imi pare rau daca dezamagesc pe cineva dar asta e…
  Vine momentul cand vei fi intrebat – Ce ai facut cu viata ta…?In acel moment Constiinta dvs. va-va raspunde (si va raspunde) cu toata sinceritatea , aratand tot si toate …fara nici o exceptie.Culmea e ca in acel moment ne aflam intr-o dualitate. Adica suntem noi cei care credem ca suntem fata in fata cu Constiinta noastra care va raspunde in locul nostru….Greu moment . Iar cei care l-au experimentat si sau intors….il cunosc bine.
  Paulo Coelho…Nu prea mai poti adauga mare lucru la vorbele sale…Cartile lui trebuie citite si rascitite.Vobeste limbajul universa al lumii.
  Vorbeste pe intelesul tuturor .Prin povesti pline de invatataturi ,,asa cum trebuie sa fie orice poveste ….Depinde de ,,ascultator” ce intelege
  Traiti Clipa Magica ….priviti florile primaverii , privitii pe cei apropiati voua cu dragoste si zambiti lumii cu tot sufletul….
  Lumea va-va zambi si atunci veti intelege Clipa Magica.
  O zi plina …de clipe frumoase.

   
  1. Buna dimineata. De ce spuneti ca filmul de ieri nu are legatura cu realitatea? Aveti dovezi?
   O zi minunata!

    
   1. Cand vorbim despre latura spirituala a vietii si mai ales a ceva ce continua dupa moartea fizica a corpului , granita dintre real si ireal e asa de subtire ca nici nu ne dam seama cand o depasim….
    Am fost in coma 12 zile….si cred ca in acea perioada sufletul meu sa intalnit cu Constiinta mea…
    Ultima stire venita din domeniul fizici cuantice – cea cu descoperirea acelei ,,structuri de radiati plasata in jurul Terei..” ma face sa cred ca ceea ce am ,,trait” atunci nu a fost doar ,,delir cauzat de febra”…
    O dna. Doctor ma crezut cu adevarat atunci in ce povesteam…Acum e la pensie dar am ramas amici…
    De multe ori discutam pe tema asta …Ea a-mi aminteste ( deoarece eu povesteam cu voce tare ce ,,vedeam”..) ce spuneam atunci de ma mai minunez si eu acum….
    Cineva mi-a spus ca sunt ,,marcat ” de nu stiu ce curent spiritist..si am inteles ca e mai bine sa tac….
    Fiecare traieste viata , in felul sau …Fiecare e raspunzator de faptele sale , bune sau mai putin bune.
    In disperarea cautarilor oamenii creaza scenarii mai mult sau mai putin credibile…scenarii care ii ajutat totusi la a implementa o ideie , un curent favorabil momentului….Dovezi clare dl. Razvan nu exista.
    Ce urmeaza dupa viata e vag….neclar. Nu sa intors nimeni cu adevarat mort sa ne spuna cum e acolo.

     
    1. Te-ai intors „viu”!
     Mai bine nu se putea!
     Chestia cu : „mai bine sa tac…” e folosita si de copii care mai ales in primii doi ani de viata povestesc si ce vad aici in spectre ce noua ne scapa, si amintiri din vietile trecute, proaspete, cu care vin.
     Si cum noi ii tratam dupa modesta noastra perceptie, si-i ii mai si apostrofam, pricep incet ca e mai bine sa taca!
     Dupa doi ani aceste amintiri dispar incet, pe la sapte se atenueaza mult, pe la 10-12 dispar.
     Incercam sa le „revigoram” ca adulti dupa „truda” indelungata inainte sa „plecam”!
     Daca nu renuntam intre timp, la auzul apelativelor de gen: „esti bolund!”.

      
    2. Buna ziua.
     La indemnul domnului Razvan,am urmarit filmul postat ieri abia azi si ma bucur pentru ca mi – am mai clarificat cate ceva,desi ,asa cum spui,nu vor exista niciodata dovezi concrete despre viata de dupa parasirea trupului fizic.Dar scenariul unui film poate fi cumva rupt de realitatea,ceea ce nu putem spune de viata insasi.Indiferent ca stim sau nu cu exactitate ce se petrece dincolo de parasirea trupului fizic,nimic nu este rupt de realitate.Doar ca experienta fiecaruia este unica.De aceasta sunt convinsa,desi nu pot afirma ca a-si fi avut o asa experienta.Doar ce am citit in carti si m-a interesat pentru ca vine un timp pentru fiecare cand este bine sa se pregateasca pentru acest ultim act al vietii in trup fizic.
     Si apropo de titlul acestei postari de azi,se poate considera ca si ce ai trait dumneata in cele 10 zile de coma,a fost o clipa – ceva mai lunga,este drept – magica,daca ti-a oferit o bucatica de viata dincolo de trupul fizic.
     Sa auzim numai de bine,Sefora.

      
    3. Intr-adevar, nimeni nu s-a intors daca ii excludem pe cei care au fost in coma si pe cei care au fost in moarte clinica. (exista totusi o deosebire intre cele doua categorii). Pe de alta parte, chiar si in film se face o referirela diferitele tipuri de realitati pe care le experimenteaza sufletele odata trecut hotarul. Daca ati vazut si Nosso Lar veti vedea ca viziunea difera intre cele doua filme. Chiar daca provin din aceeasi sursa, se schimba peisajul dar raman ideile de baza.
     Daca puteti sa o considerati dovada, exista si studii efectuate pe multi pacienti folosind tehnica de regresie hipnotica. S-a mers mai departe s-au activat amintirile copilariei, cele din vietile anterioare dar si cele dintre vieti. In mod surprinzator, multi pacienti si-au adus aminte perfect totul, iar amintirile lor au fost remarcabil de asemanatoare.
     O seara placuta!

      
   2. in ”materie” de Constiinta, lucrurile sunt greu, de dovedit. In acest plan.
    Este greu sa dovedesti si ca cineva a spart o casa, daramite sa dovedesti un nivel de Constiinta.
    Nivel de Constiinta, inseamna nivelul viziunilor cuiva.
    Prin ele insele sau ea insasi, Constiinta cuiva, este un fapt si o dovada, totodata.
    Adica, o realitate. Nu exista fictiune. Gol de Constiinta. Sau Fonstiinta fara consistenta.
    Xavier , a avut viziunea sau viziunile domniei sale. Realitati, pentru el si pentru cine vrea sa se inscrie pe frecventa Constiintei lui, in lipsa de altceva. Cum spune d-nul Vali.
    Nivelele viziunilor, implicit de Constiinta, sunt nenumarate. Adevaruri prin ele insele. Constiinta, in toate nivelele ei, implica adevar.
    Lipsa dovezilor nu afecteaza cu nimic, realitatea acelui nivel de Constiinta.
    Un alt nivel de Constiinta sau viziune, ( cu titlu de exemplu ) este acela ca, traim multidimensional.
    Concomitent si in acelasi timp. In mai multe corpuri, in mai multe planuri. Ca si Constiinta divizata.
    Ce dovezi? Aici? In acest plan? Unde nici existenta lui D-zeu nu poate fi dovedita?
    Xavier ce dovada are, cand spune ce spune? Un film?….o carte?
    Este adevarul nivelului lui de Constiinta. Mult mai mult, decat nimic.
    Nu trebuie sa faci un film ori sa scrii o carte, pentru ca nivelele tale de Constiinta sa capete caracterul de realitate sau adevar.
    In materie de Constiinta, viziuni, nu exista ”ireal” sau ”fals”.
    Aceste clasificari, sunt clasificarile unei constiinte de masa. Viziuni unamim acceptate.
    Nu s-a intors nimeni cu adevarat mort, sa ne spuna cum e acolo.
    Insa sunt oameni treji, pentru care lumea sau lumile asazisilor morti, nu constituie un secret.
    O simpla parere. Sau viziune.

     
  2. Normal ca filmul foloseste o simbolistica (nici nu avea cum recurge la ceva „concret” ,cand e vorba despre o lume…nefizica),dar e mult mai educativ decat povestile cu iadul si mai aproape chiar de descrierile celor ce au trecut prin moarte clinica,daca vreti(ma refer la mesaj).

    
 2. ….. Salut voios si luminos dragii mei luminosi ! … Minunat ,domnule Razvan , minunat ….
  …. Minunat este acest fragment din Coelho … Superb … Multumim , multumim , multumim …
  …. Viata e minunata … Viata e superba … Viata este plina de binecuvantari … Si … da… Viata nu
  se masoara in numarul de respiratii … ci … in numarul de clipe care iti taie respiratia … Clipe , clipe
  care trec si nu se mai intorc … Noi suntem cei care putem da adevarata dimensiune timpului nostru …
  Noi suntem cei care putem da fiecarei clipe o noua dimensiune …. Cum ? …. Folosind darul Atentiei …
  …. Atentia este un dar atat de putin folosit …. Se intampla ca de multe ori suntem atat de distrasi …. Suntem
  aici si acum … dar … de fapt nu suntem Aici si Acum … Nu suntem atenti la detaliile Clipei , la acele detalii ale lui
  Aici si Acum … Gandurile noastre zboara … Stam cu cineva la o discutie dar in acelasi timp ne gandim la cu totul
  altceva …. Nu suntem prezenti … A trai Clipa inseamna sa te poti bucura la maxim de acest cadou minunat …. Sa
  fii atent la tot ce ti se intampla in fiecare moment …. Sa „iei” totul din fiecare Clipa … Totul … Si atunci apare starea
  de ” dilatare a timpului ” …. Atunci simti altfel curgerea timpului … Atunci simti ca traiesti …
  …. De multe ori irosim timpul … in loc sa …. folosim timpul …. Ne umplem Viata cu acele lucruri care tin de rutina
  zilnica …. cu acele lucruri necesare … cu acele lucruri banale … Dar facem atat de putin din cele cu adevarat
  importante …. Cu totii am putea face mult mai mult … Cu totii purtam in noi un potential fantastic … Un prim pas cred
  ca ar fi sa ne propunem sa facem … Scopul da intotdeauna o ditrectie , un sens …. Cand suntem copii avem atatea
  visuri …. Visam la atatea lucruri … Inaintand in varsta devenim din ce in ce mai complicati … Devine mult mai important
  ceea ce cred cei din jurul nostru …. Atat de important … Punem atata pret pe ceea ce cred ceilalti … Si … ne ingropam
  visurile copilariei … Si e mare pacat … Dar , cred ca de noi depinde sa schimbam asta … De noi depinde sa ” scoatem ”
  copilul din noi … De noi depinde sa scoatem din cotloanele interiorului nostru … visurile copilariei … Sa credem mai mult
  in noi …. Sa credem in ceea ce ne dorim cu adevarat … Sa avem curajul sa ne gandim la cele mai nebunesti visuri …
  … Este un prim pas … Totul pleaca de aici .. Puterea care vine din Imaginatie este cu mult mai mare decat cea care vine
  din Inteligenta … Nu am spus o eu … Au spus o alti oameni mai intelepti … Toti cei care au realizat lucruri mari in Viata ,
  lucruri cu adevarat semnificative … le au realizat pentru ca mai intai si le au imaginat ! … Au indraznit sa viseze ! ….
  …. Au indraznit sa creada in visurile lor ! … Au facut o ! … Ai in tine o melodie minunata … Ai in tine un cantec minunat …
  …. Iar melodia ta ar putea ridica oamenii , i ar putea face mai buni . i ar incuraja , i ar face sa creada mai mult in ei , i ar
  face sa creasca ! …. Cu siguranta asa ar fi … Dar cati dintre oameni vor auzi melodia ta daca tu nu decizi asta ?… Daca tu
  nu decizi sa scoti asta din tine ….
  …. Crede cu putere in visurile tale ! … Bucura te de fiecare Clipa minunata ! … Fii in interiorul fiecarei Clipe ! …
  …… Va iubesc dragii mei luminosi ! … Si … Va doresc numai Bine ! …

   
 3. …..Astazi crestinii sarbatoresc Bunavestire … In traditia populara i se mai spune si Blagovestenia …
  …. ” ….. A fost trimis ingerul Gavriil de la Dumnezeu , intr o cetate din Galileea , al carei nume era Nazaret ,
  catre o fecioara logodita cu un barbat care se chema Iosif , din casa lui David ; iar numele fecioarei era Maria .
  Si intrand ingerul la ea , a zis : Bucura te ceea ce esti plina de har , Domnul este cu tine . Binecuvantata esti tu
  intre femei . Iar ea , vazandu l , s a tulburat de cuvantul lui si cugeta in sine : Ce fel de inchinaciune poate sa fie
  aceasta ? Si ingerul i a zis : Nu te teme , Marie , caci ai aflat har la Dumnezeu . Si iata vei lua in pantece si vei
  naste fiu si vei chema numele lui Iisus …. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preainalt se va chema si Domnul Dumnezeu
  ii va da Lui tronul lui David , parintele Sau . Si va imparati peste casa lui Iacov in veci si imparatia Lui nu va avea
  sfarsit . Si a zis Maria catre inger : Cum va fi aceasta , devreme ce eu nu stiu de barbat ? Si raspunzand ingerul i a
  zis : Duhul Sfant se va pogori peste tine si Puterea Celui Preainalt te va umbri ; pentru aceea si Sfantul care se va
  naste din tine , Fiul lui Dumnezeu se va chema ….. ” ( Luca I , 26 – 38 ) ….
  …. Bucurati va de aceasta minunata sarbatoare ! …. Va iubesc … Dan

   
 4. Domnule Vali imi propusesem iar o perioada in care sa nu mai comentez nimic deoarece pur si simplu aveam impresia ca s-au terminat oamenii si au parut doar glumetii mult prea spirituali si atoate cunoscatori – categoric aducandu-i osane lui Razvan – asa ca tacerea e mai buna. Dar acest fragment din Coelho dar mai ales comentariile tale simple, adevarate, de bun simt m-au facut sa cred ca inca mai sunt si fiinte vii care au cu adevarat ceva de spus real si util. Este foarte adevarat ca toti cei care am trecut prin moarte clinica sau coma avem alte simturi si trairi. Poate luand contact cu imensitatea lumii invizibile apreciem mai bine lumea vizibila. Intelegem mai bine comertul cu iluzii si prostirea in domeniu, pentru ca noi de fapt am „trait” cu adevarat nemarginirea. Am aflat cat de fericiti suntem sau ar trebui sa fim zilnic cu evenimentele „banale” ca frumusetea si bogatia fiecarui anotimp, al bucuriei de te juca cu un animal sau cu copiii indiferent de varsta, al bucuriei de a practica un sport si de trai emotii, de a indragostii, de a imbratisa fiinta pe care o iubesti si langa care traiesti momente diferite de viata. Multi filozofeaza despre viata iar din comentariile si scrierile lor arata clar ca sunt pe o aleee in afara vietii – traiesc manipularea pe care au citit-o sau au platit acele cursuri sa descopere ce aveau in fata si nici acum nu au inteles ca nu sunt mai alesi – din contra sunt sariti de pe axa vietii magice obisnuite. Am prieteni in intreaga lume si unii ma invidiaza ca eu traiesc intr-o zona a lumii in care ma bucur de 4 anotimpuri, ca pot ajunge in doua ore la munte sau la mare, ca pot face bai de sare adevarata la distanta de o ora si jumatate, ca avem paduri in care te pierzi, ca avem toate florile de la primii ghiocei la tufanele in noiembrie care infloresc si prin zapada. Avem atat frumusete si atat de putin suflet adevarat sa simtim. Si mai ales noi aveam simtul familiei si al bucuriilor traite odata trei – patru generatii. Avem traditii reale mostenite in sange de intelepciune, curaj, demnitate, bun simt, daruire, creativitate, arta, munca, respect dar le-am calcat in picioare pentru a invata cursuri de maestrie la scoli care nu avem nimic in comun dar sunt de import. Nici macar propria constiinta a celor ce isi vad de viata si intelepciunea lor nu mai exista bun simt sa fie lasati in pace. Daca au ales sa traiasca intr-o alta lume a constiintei profund religiose nu inteleg ce mai cauta in lumea laica. Dar si acesta este o activitate cand in realitate nu te baga nimeni in seama. Pe acest pamant din mosi stramosi au trait oameni intelepti si cu adevarat spirituali in realitatea de fiecare zi, avand familii inchegate si gospodarii de le intorceai dupa soare. Acum avem spirituali la scoala de duminica cu diploma de intelepciune si iluminare in absolut – dar in viata reala …….. Se simte si se vede in toata Romania. Unde oamenii isi vad de treaba au de toate , unde filozofeaza in speranta vietii de apoi in iluminare …… Dar fiecare traim propriu prezent si propria viata. Ma bucur sa va citesc comentariile care ca si ale doamnei Sefora sunt umane, reale, inteligente si cu adevarat spirituale. Cu drag si cu respect intregii familii.

   
  1. Buna ziua dna.Luiza. Va multumesc din suflet pentru aprecieri . Nu stiu daca ce spun e foarte spiritual si poate, nici nu caut asta neaparat…Eu spun ( scriu ) ceea ce simt atunci si in general despre viata….Asta sunt eu – am mai spus-o ….
   Se spune ca ,,Cine se aseamana se aduna” asta e valabil cred si despre noi in general – cei care accesam site-ul lui Razvan ….Iar eu personal am pentru dvs. o consideratie speciala….Ceea ce ati mai spus-comentat – pe aici mi-am permis sa dau un copy-paste ( tot se poarta…nu asa?) si am stocat totul pe un folder special drag mie….Sunt cuvinte pline de bun simt si adevar care merita citite….de mai multe ori …..Bine nu am copiat chiar tot ..doar ce am considerat eu ca ..rezoneaza cu interesele generale .
   P.S. Nu puneti la suflet si nu va lasati impresionata de glumetii spirituali….atat pot. Nici Dumnezeu nu cere de unde nu e…Nu asa?
   Daca un articol postat va ,,spune ” ceva …nu ezitati sa ne spuneti parerea . Pana la urma toti avem doar pareri si impresii ..nimic concret….dar asta nu ne impiedica sa fim Oameni Adevarati cu simtul masuri si mai ales cu simtul……ridicolului fie el si spiritual.
   Dvs. si familiei dvs. va transmit respectul meu sincer . Sa aveti o viata plina de impliniri.
   Cu respect si drag.V.

    
  2. Va rog Doamna Luiza , ca pe Batranul Dan sa-l excludeti dintre cei pe care ii considerati „mai altfel ” decat ceilalti oameni , pentru ca au avut moarte clinica….desi si el a trecut prin asa ceva . El nu considera ca ar avea „alte simturi si trairi” si se considera un elev la Scoala Vietii . Consider ca nu e cazul sa va adresez urarea ….deoarece sunteti intotdeauna Luiza insasi.

    
   1. Bine ca v-ati detasat de cei ”mai altfel”. Un gest cu-adevarat sincer.
    Mai aveam putin si ne-nscenam morti clinice, ca sa intram si noi, in randul lumii. Nu ne-ajungeau miile de morti pe care le-am avut, care de altfel nu sunt decat esecuri.
    O moarte, este un esec al vietii.
    Oamenii ”mai altfel”, sunt cei care intr-o viata, nu se-mbolnavesc. Nu se spitalizeaza. Nu au drame cu care sa se laude ca sunt speciali. Mai altfel.
    E ridicol sa-i numim totusi pe unii sau altii, ”mai altfel”. Extrem de ridicol.
    TOTI , sunt mai altfel, sau speciali. Doar ca fiecare, trage ponoasele unei vieti in care nu a cunoscut inca Legea dupa care viata se conduce. Pe ea insasi.
    Cu cat tragi mai multe, ai mai multe de invatat. Ai gresit mai mult. Pacalit sau nu, de altii.
    Cu cat tragi mai putine, se cheama ca ai invatat cate ceva, odata, insa bezna ignorantei pluteste si-asupra ta. pana una-alta.
    Au un mic avantaj, cei care se perinda teferi prin viata. Unul mic.
    Insa ar fi o mare nerusinare, cu toate ca au mai putine de platit, sa se considere ” mai altfel”.
    Nici n-ar putea…..fiinca ”mai altfel” vad ca se considera cei cu cele mai multe facturi.
    E bine……insa e doar o gluma spirituala.

     
  3. draga noastra Luiza ,,ai un mod aparte de a te face auzita ,,pe un ton destul de categoric ( sa nu zic agresiv ) in a ne face cunoscut noua ,ca ideiile pe care unii le impartasesc sunt demult epuizate ,,de fapt nu toata lumea gandeste ca tine ,,,,ceea ce nici un ,,maestru nu-si permiete ,,,
   ai atacat pe Razvan ,,cine il conoaste si ce motive ar avea sa-i aduca ,,osanale,, ????
   pur si simplu ii multumim ca unei gazde care ne face la multi din noi bucurii ,cu diferite povestiore ,filmulete ,,pur si simplu pentru cateva minute ne aduce o stare de bine ,,de bucurie ,,si de pace sufleteasca ,,,
   sau nu ar trebui sa-i multumim pentru tot ce poateaza ?? ?
   eu cred ca da ,,este gazda acestui sitte si cui nu-i convine de gazda ,,sa nu mai pofteasca ,,, sau sa-si tina parerile pentru el si sa rada in sinea lui de naivitatea multora ,,,,
   in rest draga noastra ,,numai de bine ,,,nu te judecam ,cum nici tu nu ne judeci pe multi din noi ,,iti dai numai cu parerea ,,nu-i asa ???

    
 5. Da… foarte frumos!
  In trecerea noastra prin acesta lume, am invatat ca nu trebuie sa astept. Ca trebuie sa cer, sa caut, sa iubesc, sa ma bucur si, mai ales, sa traiesc prezenta PREZENTUL.
  Ca ACUMUL este singurul moment real, ca nu exista ieri sau maine, ci doar AZI. Ca totul este important doar cand devine AZI!
  Am mai invatat ca un pas inapoi este salvator atunci cand te afli pe marginea prapastiei; ca NIMIC nu-i intamplator. Ca in mine, si in fiecare dintre noi, se afla Adevarul, Puterea, Iubirea, Divinul si ca ochii fiintei noastre vad si stiu ca putem face minuni!
  Va doresc, asadar, sa fiti mereu AZI!

   
 6. Oare ce ne impiedica pe unii dintre noi- oamenii sa ” ascultam copilul care am fost ” si „care cunoaste intelesul clipelor magice ” ? O intrebare , la care o sa incerc sa dau cateva raspunsuri :
  1. Lipsa Curajului de a ne ReDescoperi pe noi ca Fiinte Spirituale , in aceasta Viata Pamanteana (ReDescoperirea Sinelui Adevarat).
  2. Lipsa Vointei de a ne ReAminti Intelepciunea dobandita in „Trecerile anterioare ” ,dobandita din Lectiile de Viata.
  3. Complacerea in a trai in Zona de Confort , neasumandu-ne Responsabilitatea Gandurilor , Faptelor si Rezultatele lor ….considerand intotdeauna ca Ceva sau Cineva este de vina pentru Neimplinirile noastre.
  4.Orgoliul Personal (100%) = Orgoliul Mental (M%) + Orgoliul Intelectual ( I%) + Orgoliul Trupesc (T %) + Orgoliul Material (X %) + Orgoliul Spiritual (S%) . Valoarea procentelor (M, I…S) variaza de la om la…..om.
  5.Lipsa Iubirii pentru Noi Insine si pentru Tot si Toate .
  6.”Pietrificarea ” Inimii datorita Resentimentelor , Urii , Neiertarii sa.
  7.Lipsa Credintei in Divinitatea din noi si din Tot si Toate .
  Fiti Voi Insiva !

   
 7. Draga Batrane Dan recunosc ca nu intotdeauna te inteleg din ceea ce scrii. Sincer nu inteleg eu, ce vrei de fapt sa spui dar asta nu ma impiedica sa dialoghez cu drag cu tine. Eu am vrut sa spun ca atunci cand „traiesti” moartea, inveti sa apreciezi fiecare clipa de viata. Poate cu mai mult respect, consideratie si constiinta , realizand ca intre a fi aici si a ajunge dincolo nu este decat o secunda – dar diferenta e infinita. Stiu ca tu intelegi si daca nu iti dau „traducerea”. Tie iti plac cuvintele care incep cu majuscule sau definitiile. Probabil este o abordare inginereasca, eu pun accent pe informatie si utilitate practica pentru ca sunt economist si amandoi avem in felul nostru dreptate – dreptatea noastra a fiecaruia in parte si de ce nu, mai buna impreuna. Cu drag si cu respect.

   
 8. Cu surprindere constat ca sunt comentarii care le scriu si nu apar dar sunt comentarii care apar desi …….doar lanturile lipsesc.

   
  1. Am ras,….mai abitir decat Sefora.
   Sunteti o persoana, de toata isprava, D-na Luiza. Cred ca acesta a fost cel maI ”original” comentariu al dvs.
   Din punctul meu de vedere.
   Eu zic, sa stati linistita. Si surprinderea dvs, si lanturile, sunt pur iluzorii.
   O sa vedeti.

    
  2. In urma mai multor plangeri trimise la redactie am decis ca acest site nu este un altar dedicat bunicii dvs. pe care o respectam, dar care deranjeaza deja pe mult prea multi cititori. Prin urmare, serverul a fost setat in asa fel, incat atunci cand veti face referire la dansa, comentariul nu va mai aparea pe site.
   Ne cerem scuze pentru inconvenient.
   O seara placuta!

    
 9. Mi-ar placea sa aflu care este diferenta intre ‘oamenii adevarati”- am gasit undeva in texte- si …restul….- oameni NEadevarati..sau ce-or mai fi ei. Nu acum, se poate si alta data, multumesc. Inca ceva- am glumit- chiar NU ma intereseaza, sunt doar lucruri care ma amuza putin- atunci cand nu ma intristeaza!!

   
  1. Buna ziua, D-nule Viorel.
   Dezvolt eu , putin subiectul cu permisiunea dvs. Poate ca stiti deja,….si ati glumit putin doar, pe seama acelor ”texte”.
   Chiar daca stiti deja, un schimb de idei pe aceasta tema, nu cred ca este superfluu.
   Calificativul de ”adevarat”,. nu tine de ”simtul masurii sau al rdicolului fie el si spiritual”. Citez, cu bunavointa autorului.
   Nu. Asta acest gen de abordare, este chestiune de educatie. Si este relativ. Adica, supus interpretarii.
   Adevarat, este omul care a gasit adevarul fagaduit, ca-l va gasi…..dupa truda si rabdare.
   Si daca l-a gasit, ce?
   Pai, nu faptul ca l-a gasit, ii confera caracterul de om adevarat.
   Nu. Mai are, un pas de facut.
   Ci faptul ca isi ordoneaza viata, in relatie cu acel adevar.
   ”Veti gasi adevarul si acesta va va elibera”. Spune fagaduinta. O fagaduinta vesnica si etern valabila.
   Dar gasirea , fara alinierea la principiile acelui adevar, ne priveaza de calificativul de Om Adevarat..
   Se poate asa ceva?
   Pai, tot la una din carti zice: ”din o mie care ma cauta, unul ma gaseste; din o mie care ma gasesc, unul ma urmeaza; din o mie care ma urmeaza, unul este al Meu”. Adica, traieste conform Mie. Caci si-aici se poticnesc 999 dint-o mie.
   Adevarul, vorbeste in citatul de mai sus. Indiferent cat de multe alte nume, mai poarta.
   E-adevarat, aici, el poarta numele celui caruia citatul i-a fost atribuit.
   Omului care a devenit Una, cu Adevarul. Unul din ei, mai cunoscut noua.
   Asta, am inteles eu pana acum, ca este diferenta dintre oamenii adevarati si ne.
   Numai de bine, va doresc.

    
 10. Draga Razvan. Stramoasa mea reprezinta ca si stramosii altor „iluminati” comentatori o parte din radacinile noastre de adevarata spiritualitate – stramosii nostrii directi pe care ii avem toti mai mult sau mai putin intelepti. Dar sunt romani deci …..pe nimeni nu intereseaza propria familie si radacina cand la moda sunt maestrii de pe alte continente de care habar n-au nici ei de capul lor.Dar au platit cursuri sa invete sa spuna multumesc si iarta-ma si s-au trezit maestrii cu diploma in stupid. De ce am crezut ca te vei prinde intr-o zi ca fac mereu apel la oameni sa isi cunoasca propria familie, traditii, obiceiuri – nu cele religioase ci cele de bun simt si de omenie, de intelepciune de a trai zilnic cu bucurii si necazuri.
  Dar politica sau cererea e de a te conforma si oricum este site-ul tau si accepti sau nu la nivelul tau de a fi gazda ce doresti sa faci sau pe cine primesti. Eu iti multumesc sincer nu formal ca mai acceptat si pana acum chiar daca mi-ai cenzurat comentariile. Poate voi mai comenta, poate nu dar cu siguranta voi mai citi acest site si voi fi unul dintre miile de vizitatori. Cu respect.

   
  1. Am remarcat si am inteles tot ceea ce ati scris. Evident cultura si spiritualitatea stramoseasca este baza de la care plecam cu totii, insa consider ca nu trebuie sa ramanem blocati si inchistati in ea. Sa fim deschisi si sa primim cu bucurie orice ne este de folos, si de oriunde ar veni ele.
   Eu nu vreau sa-l resping pe unul sau pe altul doar pentru ca nu se refera la cultura si traditiile noastre sau pentru ca e prea nou.
   Aveam 18-20 ani si ocazional mergeam cu prietenii la bere. De cele mai multe ori existau cersetori care veneau sa ne cera bani pt. o bere. Le ofeream acea bere cu conditia sa stea la noi la masa si sa ne povesteasca din viata lor. Pot spune ca de la unii dintre ei am reusit sa invat unele lucruri. Astazi trebuie sa intelegem ca avem o obligatie fata de noi insine, fata de spiritul nostru, aceea de a invata de la oricine si de la orice, de la cei intelepti si de la cei mai putin dotati, de la cei care spun adevarul, dar si de la cei care inseala. Acum…. ce invata fiecare, este alta discutie.
   O zi minunata!

    
 11. Draga domnule Razvan daca nu as fi citit mai devreme comentariile despre moschei cu totul intamplator as fi luat ceea ce mi-ai scris acum ca fiind ok, dar mi-am dat seama ca te lasi influentat si manipulat de dorintele unei anumite doamne care este plina de rautati gratuite remarcate de altfel de mai multi comentatori care au decis sa se retraga. Am inteles ca executi imediat dorintele si sugestiile fara sa iei in calcul sa respecti dreptul la replica si nici nu ai oprit in vreun fel intepaturile complet inutile lipsite de minim respect. Dar cum ai spus si tu poate e ceva de invatat din asta, poate pentru tine si cei ce vor mai dori sa comenteze, care se doreste a fi nivelul acestui site. Au incercat finut oameni inteligenti care au fost imediat apostrofati sau intepati inutil doar pentru a se baga in seama si a scoate niste ineptii, dar ai tolerat si tolerezi ca o forma de spiritualitate. Sunt sigura ca ai multe de invatat despre tehnica absurdului si iti respect dorinta, mai ales ca probabil sunt mai multi si ai nevoie sa te inconjori de ei. Este si asta o perioada in viata unui om. Cu respect

   
  1. Continutul comentariilor dvs., sunt ceva mai decente mai frumoase si mai pozitive,
   pentru ca prin remarcile unei anumite doamne- si nu numai, v-a fost atrasa atentia , mai mult sau mai putin bine inspirat, asupra:
   – eliminarii din vocabularul dvs. a expresiilor ce faceau trimitere sistematic, la viata sexuala a nu stiu carui guru;
   ati inteles asta, spre cinstea dvs.
   – eliminarea din vocabularul dvs. a expresiilor cu caracter jignitor, referitoare felul in care oamenii in general, isi abordeaza viata spirituala;
   ati inteles, spre cinstea dvs.
   – eliminarea din vocabularul dvs. a tendintelor care sugereaza ca suferinta , chinul si alte aspecte ale nefericirii omului, sunt semne ale intelepciunii omenesti.
   ati inteles, spre cinstea dvs.
   In linii mari.
   Nu pot detalia, pentru ca n-am un folder in care sa fi dat copy-paste.
   Aceste remarci, din partea oricui au venit ele, au parut rautati gratuite.
   Din punctul meu de vedere, au fost pretul pe care l-am platit, pentru ca mesajele dvs., sa arate asa cum arata ele acum.
   Frumos.
   Dvs., poate ca nu va dati seama de schimbare. Insa mesajele dvs., arata din ce in ce mai decente.
   Eu cred ca acum, va reprezinta mai bine.
   Nu-l invatati pe Razvan, ce este aceea manipulare. Este vaccinat. Face deosebirea intre o sugestie necesara, si o forma de manipulare.
   V-am mai spus-o…si v-o mai spun
   Sunteti iubita.
   Pur si simplu.

    
  2. Dreptul la replica exista, oricine il poate da oricui. Parerea dvs. este ca ma las infuentat, parerea mea este alta. Nu am nimic de impartit cu nimeni.
   Cand va referiti la nivelul acestui site va referiti si la cuvintele nepotrivite folosite de unii comentatori?
   Intamplarea face sa va raspund dupa ce am apucat sa-i raspund doamnei Leonida de mai jos. Dvs. ma acuzati ca tolerez prea multe, dansa ca restrictionez prea mult.
   O zi minunata!

    
 12. Buna ziua d-voastra!
  Am gasit astazi din intamplare site-ul d-voastra si vreau sa va spun ca citesc cu placere ceea ce e pe aici .Desi dupa ceea ce ati postat ,spus de Coelho,ar trebui sa fim buni, ingaduitori, toleranti, sa nu scormonim orice ca sa iasa cu totul altceva dacat s-a vrut ,observ ca se isca contradictii.Poate e bine, poate nu .In legatura cu moartea clinica, nu e neaparat sa ajungi acolo ca sa spui ce e.Poate ceea ce vedem atunci sunt iluzii….sau poate sunt trairile noastre ,visele ,iluziile sau deziluziile noastre., sau …..cine stie? Eu insa am intervenit pentru a va spune ca nu e nevoie sa fii in moarte clinica pentru a vedea ce e dincolo.Cel putin pentru mine .Va spun asta pentru ca de doua ori ,cred ,am vazut Raiul,adica cel dupa care tanjim toti.Cu ingaduinta d-voastra vreau sa va spun ca locul pe care l-am vazut era minunat.Flori ,pasari, iarba,copaci,oameni,liniste ….mai ales liniste,calm,pace si o fericire cum nu am am intalnit.Ma simteam minunat acolo si nu as mai fii plecat niciodata .Dar parca cineva imi spunea ca trebuie sa ma intorc acasa, ca ma asteapta copiii.M-am indepartat cu greu de acolo ,dar am inceput sa cobor pe niste serpentine .Totul in jur era frumos ,case, gradini ,dar acum,acolo ,nu erau oameni,doar eu. Simteam din ce in ce o tristete tot mai mare cu cat coboram si timpul incepea sa se schimbe.Era din ce in ce mai frig,batea vantul ,pana cand ,ajunsa in vale iarna era stapana peste tot.Vedeam copaci goi batuti de vant, zapada mare ,viscolul imi patrundea prin haine si regretam ca nu mai sunt acolo,sus unde era cald si bine.Stiam insa ca trebuie sa ajung la copii si ma gandeam doar cum voi razbi din cauza frigului pentru ca ,parca nu ma mai tineau puterile.M-am trezit cu regret dar si cu bucurie stiind ca acolo,undeva e un loc atat de minunat la care cand ma gandesc imi dau lacrimile si ma intreb doar:il voi mai vedea vreodata?
  Sunt atatea minunatii in jurul nostru ,e adevarat,dar uneori ,greutatile vietii,necazurile ne fac sa trecem pe langa ele si sa nu le observam pentru ca gandurile noastre sunt altundeva. Eu cred ca important este totusi ca,oricat de tarziu sa ne dam seama ca exista.E rau de cei care niciodata nu le vad si sunt mereu carcotasi.Undeva,acolo in inima noastra e bine sa avem un colt de Rai la care sa ajungem din cand in cand si atunci poate, vom fii mai buni,si cu noi si cu cei din jur si sa pretuim fiecare clipa pentru ca nu se stie cat le vom putea avea toate acestea pe langa noi.
  Multumesc daca m-ati urmarit si gandurile bune sa va insoteasca mereu iar pacea si linistea sa fie in sufletele d-voastra.

   
  1. Buna ziua si dvs……
   Frumos…..
   Multumesc pentru frumoasele ganduri impartasite.
   Pacea, linistea si bucuria, sa va insoteasca si pe dvs., mereu.

    
   1. Cine te crezi Ella, avocatul lui Razvan, avocatul site-ului, avocatul diavolului. In numele cui dai aprecieri, ca al meu – nu-ti permit !
    Vrei sa te dai mare ?
    Te crezi mai evoluata decat noi cei ce tacem ?
    Nu tie rusine !
    Acum sa te vad Razvan ! Ca Ellei ii permiti sa comenteze si sa dea aprecieri, altora nu ! Pe ea nu o interzici, dar pe altii da ! E cinstit Razvane !!!
    Ai nevoie de avocat ptr. tine si ptr. site ?
    Rusine !

     
    1. Stimata doamna Leontina.
     Eu permit tuturor sa comenteze si fiecare o face dupa gandurile si trairile proprii, asa cum o faceti si dvs.
     Exista in momentul de fata o singura restrictie pe server si avem o motivare extrem de precisa pentru aceasta.
     Incercam sa nu luam partea nimanui. Decat poate al bunului simt si al tolerantei. De multe ori gresim, pentru ca suntem oameni dar ne straduim.
     O zi minunata sa aveti!

      
    2. Oamenii sunt fara sa vrea, si avocati unii altora. prin faptul ca sunt pe aceeasi lungime de unda. Unii sau altii.
     Si dvs. sunteti acum, un gen de avocat, prin faptul ca sunteti pe aceeasi lungime de unda cu cineva,…avocatul acelei persoane. Sau acelor persoane. Este OK.
     Observati ca va acuza cineva?
     Afinitatile in pareri, valori, sentimente……pot lesne parea, activitati de avocatura.
     Fals.
     Sunt doar afinitati de caracter.
     Termenul de ”avocat al diavolului”, este indreptatit….cand din doua puncte de vedere, il sustii pe cel inferior.
     Vedeti cum, ”cine spune ala este”?
     Pana si limbajul, este cu totul si cu totul altul.
     Vi se pare ca Razvan sau site-ul, prin informatiile pe care le ofera, reprezinta partea inferioara a ceea ce se-ntampla pe-aici?
     Pace in suflet, va doresc.

      
     1. N-am nevoie de explicatiile tale si nici nu ma intereseaza persoana ta !
      Tine ptr. tine definitiile de avocati, nu ma intereseaza.
      N-am nevoie de explicatiile tale. Vezi prin asta te dai mare- ca ti se pare ca sti diferentele, dar iti plang de mila.
      Te rog nu-mi mai da nici o replica !
      Pur si simplu nu ma interesezi !

       
     2. Ce frumos….
      Acuma,…..ca sa mai si glumesc un pic…..mi-a venit in tartacutza, un sfat de-al unui prieten in devenire.
      Sau revenire.
      Ca din cand in cand, sa mai tragi cu ochiul, pe sub manta. sa vezi cum si ale cui sunt purtatoarele.
      E pentru prima data cand aplic acest sfat. Sper sa nu gresesc….
      Ce zici, Nicu?

       
     3. Nu ma aplec sa privesc decat la nevoie!
      Risc sa le vad si pe ale mele!
      Si daca nu „devin”, tre` sa „revin”!

       
  2. Buna ziua si bine ati venit.
   Pot spune un singur lucru: nimic nu este intamplator. Prin urmare, nu cred ca ne-ati descoperit din intamplare.
   Va multumim pentru cuvintele frumoase si pentru gandurile bune.
   Va dorim doar zile luminoase, pline de fericire!

    
  3. Doamna Mihaela, am si eu o intrebare daca-mi permiteti. Nu stiu daca ati vazut filmul Nosso Lar si continuarea acestuia.
   In cazul in care le-ati vazut, considerati ca este vreo asemanare intre ele si ceea ce ati trait dvs. in acea perioada la care ati facut referire?
   O zi plina de bucurie va doresc!

    
 13. Buna ziua….e distractie maxima pe aici. Dna Leontina nu va mai suparati …ella e bunica lui Razvan….Abia acum m-am prins…
  Da asta nu e un lucru rau . Ba din contra ….Stie tot despre toate….Impleteste ciorapi , coase carpete , calculeaza polinomi , calcule politronice stie despre rotatia planetelor….mersul trenurilor , si mai nou trage cu ochiul sub…manta(le) …Ma rog ultima insusire e discutabila. Dar dumneaei a declarat-o ….Cum spuneam e distractie…spirituala.
  Sper sa nu ma bagati in seama ….( dna ella ) nu de alta da nu ma intereseaza ….
  O zi buna

   
  1. Lasati-o , pe Leon-tina….
   Ea nu este altceva, decat ceea ce, in limbajul de specialitate, se numeste ”undercover”.
   Defect profesional. Face fiecare, ce stie mai bine.
   Mi-a spus mie, un ingerash…. :)
   Sa aveti o seara, linistita.

    
   1. mai Ella,mai…
    pe tine si cand te trimite cineva la „coltul de rusine”… o faci in pas de dans…. :)
    esti haioasa rau…
    mai facut sa rad…cu siguranta o sa am o zi minunata…
    am pe fata un zambet … cat un rasarit de soare.. :D

     
     1. La „trairi” imi dau in fiecare zi „corijentele”… iar daca ar fi sa fiu considerat „repetent al vietii”… pe cuvant de mi-ar pare rau… e atat de frumoasa… iar cu voi e chiar haioasa… :)
      Sa ai o zi minunata!

       
     2. Haioshii, au mai putine sanse sa ramana ”repetenti”….chiar daca e plin de ei, printre corijenti….
      Totul este sa nu devii ”om serios”…. :) . Adica repetentza, sigura.
      Multumesc pentru gandurile tale frumoase.

       
 14. Buna ziua , e distractie maxima pe aici….Dna Leontina nu va mai suparati ..dna. ella e bunica lui Razvan . Abia acum m-am prins Bine asta nu e un lucru rau….Noi nu am inteles ce mare invataminte putem trage din asta….Se pricepe la avocatura , impletit sosete , rotatia cozmica , muraturi , calcule politronice , apostrofat oricine pe orice tema….Da e cumva de inteles . Multi oameni cred ca viata lor a fost sau e inca ca un roman de aventuri….dar cand te uiti mai atent nu poti incropi nici de o nuvela ….De aia mie a-mi place Internetul – mare inventie – aici poti fi oricine….
  Cum spuneam e mare disctractie …..
  O zi buna….

   
 15. Buna ziua.
  Intradevar,este distractie mare pe aici de vreo doua zile.Eu sincer,ma amuz.Ciitesc comentariile si ma distrez,ma pufneste rasul.Imi pare rau doar ca se manifesta cam multa sensibilitate si se cam ia multe la modul personal.Pana la urma comentam si noi dupa cum ne este felul.
  Nu va mai necajiti oameni buni si nu mai luati personal orice se spune pe aici.Gasiti in interiorul dvs. resurse de a lua totul mai usor si de a rade mai mult.
  Avem zile frumoase ,cu soare,multe flori,pasarele care si-au inceput concertul primavaratic….
  Sa aveti bucurii si va transmit zambete din inima,Sefora

   
 16. Ma rasdatati, D-nul Vali…..cum sa nu va introduc in seama?
  Da,,,,,ce-aveti de scrieti in ecou? asa de tare va distrati?

   
 17. Buna din nou!
  Buna sa va fie ziua si bune gandurile .Nu credeam ca se poate ajunge si la comentarii rautacioase pe aici.Credeam ca toata lumea e la unison dar banuiesc ca cineva trebuie sa fie trimis sa tulbure pacea altora pentru ca acestia sa o poata pretui mai mult.Nu va mai certati ca niste copii si nici nu spuneti rautati .Toate se vor intoarce inapoi.D-na Ella,nu bagati in seama carcotelile altora .Asa probabil se simt si ei importanti,.
  D-le Razvan,nu ,nu am vazut filmul.Am vazut ceva comentarii despre filme pe aici si daca imi veti spune unde il gasesc ,m-ar interesa.
  Sa aveti sufletul mereu plin de pace si iubire iar lumina sa va calauzeasca pasii mereu.
  Nimai bine!!!!

   
  1. Seara buna, D-na Mihaela…..
   Multumesc, pentru ganduri.
   Nu cred ca din lipsa faptului ca nu se simt semnificativi, unii prieteni de-ai nostri, frati, reactioneaza aparent rautacios.
   Profund, in sufletul lor si-al fiecaruia, este multa bunatate. Sigur ca stiti asta.
   Societatea insa, cu ale ei, ne mai dicteaza totusi, uneori, starea de spirit.
   Luati va rog, micile aparente schimburi de rautati, ca pe o reconfigurare a atmosferei de-aici.
   Se mai derapeaza….se mai revine.
   Nu toata lumea a invatat inca, faptul ca rautatea, este automutilare. Un bumerang teribil.
   A sufletului unui om….si-a viitorului, implicit.
   Insa toti cei ce scriu si citesc pe-aici, printre altele, au venit sa-nvete si-acest lucru.
   Bine ati venit printre noi..
   Este un loc, unde un suflet cautator, isi poate gasi hrana. Facand abstractie de decor.
   Din inima, mult succes.
   Va intorc din toata inima, urarile de pace, iubire si lumina.
   Doar de bine, tuturor.

    
 18. Multumesc! Sper sa aveti dreptate:Primavara,bat-o vina.Doar noi nu suntem vinovati niciodata!Eu nu ma supar,nu sunt suparacioasa.Incerc sa-i inteleg si mi-as dori din suflet sa vada si ei lumea din alte perspective.
  Nu vreau sa mai filozofez.Poate as fi rau inteleasa asa ca ca va las .
  O noapte buna tuturor !Sper sa mai vorbim dupa ce voi viziona filmul.

   
  1. Razvan, este si-un bun povestitor. Defect profesional. Se mai exprima si metaforic.
   Cu siguranta, nu pe minunata primavara a vrut sa arunce vreo vina.
   Nici noi, nu trebuie sa ne simtim prea vinovati.
   Invatam. Suntem in acest proces. Toti.
   Asta ne supune greselii.
   Atata timp, cat nu folosim dreptul de-a gresi, drept scuza, este ok.
   Cine se foloseste de aceasta scuza, facand din greseala un obicei, cade desigur, in propria capcana.
   O seara minunata. Vizionare placuta.

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top