skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Împăratul de jad

 

În fiecare an Circul Phenix dezvăluie un număr aclamat de spectatori, de media și de toți cei care-l văd. În 2013 numărul de aur, cel mai apreciat din întregul spectacol a fost al lui Yuniy Zhang, un acrobat de 15 ani ce a uimit audiența. Astfel, el a devenit rapid preferatul publicului din spectacolul „Împăratul de jad”.
Pentru acest număr, tânărul și talentatul acrobat s-a pregătit timp de doi ani și jumătate 6-8 ore pe zi.
Performanța la care a ajuns prin precizia și ușurința executării celor mai complicate figuri reușește să încânte. Totuși, mult mai important este faptul că el reușește să transmită emoții, să vrăjească privitorul, iar asta reprezintă o bucurie pentru oricine.
Vizionare plăcută!

Comentarii (3)
 1. Un exemplu de munca,munca si iar munca impletita cu foarte multa pasiune.Renuntare la alte placeri doar pentru acest vis.Iti scoti palaria in fata acestui talent.Inima ta vibreaza odata cu el caci esti pe deplin cucerit de ,,perfectiunea”lui.Superb!

  O zi frumoasa tuturor!

   
 2. Omul, fiinta perfecta si nelimitata!
  Maiestria si usurinta miscarilor cu care ne-a incantat nu e dovada ca a „invatat” ceva prin exercitiu, ci a pastrat ceva cu care suntem dotati de la inceput!
  Din pacate nu reusim sa pastram sau sa dezvoltam calitatile cu care am fost dotati!
  Citeam demult ceva semnificativ in acest sens: daca am face de la inceput aceleasi tipuri de miscari cu ambele parti ale corpului (se refera mai mult la specializarea cu care suntem deprinsi de mici: a scrie sau a manca cu dreapta, etc), am putea merge pe sarma fara exercitiu!
  E bine ca mai primim periodic dovada ca nu suntem creati handicapati.
  Nici fizic si mai ales nici spiritual.
  Sigur ca multi factori, mai ales externi se straduiesc sa ramanem cat mai neputinciosi, dar vom depasi si acest examen!
  O duminica placuta va doresc!

   
 3. L-am privit de dimineatza aproape ‘magnetizat’ pe pushtiul asta de citeva ori la rind, timp de aproape o ora:
  Fascinatzia perfectziunii cinematicii uluitoare a corpului sau a trezit in propria mea … memorie celulara corporala, nostalgia plinatatzii ce-o aveam gasind oboseala musculara excesiva impletita cu acea bucurie greu de descris atunci cind faceam sport sau fugeam – solitar sau cu un alt ‘nebun’ ca si mine – pentru propria mea placere, kilometri intregi, in fiecare noapte a studentziei mele; de regula chiar la miezul noptzii…
  Nici nu shtitzi ce senzatzie minunata incercam atunci cind alergam intr-un ritm sustzinut pe sub copacii infloritzi si plini de mirosuri imbatatoare ai lunii mai sau prin frunzele aramii ale unui octombrie tirziu, de la Piatza Victoriei pina la Piatza Presei Libere si … inapoi.
  Specialishtii spun ca acea ‘excitare’ neuro-musculara durerosa si placuta in acelashi timp de dupa punctul critic al oboselii maxime – atunci cind corpul si mintea itzi spun ca trebuie sa te opreshti imediat – e data de acidul lactic ce se revarsa din abundentza in organism in urma unui efort fizic in exces si in care hormonii si neurotransmitzatorii fac un … dumnezeiesc ‘dush’ care re-echilibreaza si restarteaza toate sistemele organismului nostru. E daca vretzi, la o scara mult mai mare insa, cam acelashi lucru care se intimpla atunci cind … stranutam puternic si repetat fara vreun motiv aparent, cind ne … ‘intindem’ sau cind inghitzim o cantitate nesabuita deee … hrean!
  Practicantzii sporturilor extreme resimt si ei exact acelashi thrill cu deosebirea ca ‘dushul’ de care vorbeam implica si revarsarea adrenalinica urmare a ‘urcarii inimii in git’. Si este mult mai intensa chiar daca nu implica un efort fizic mare, adica asa cum e in cazul sariturii cu coarda elastica, a parashutismului sau chiar aaa … montagnes russes-ului.
  .
  Sa fiu sincer, Yuniy Zhang este infinit mai … inger decit cel din videoclipul de ieri!
  Si asta tocmai pentru ca a trezit in mine o senzatzie minunata de bucurie, plinatate si incintare fizica. ‘Reflectare’ pe care de-a lungul anilor am pierdut-o treptat datorita delasarii, inconshtientzei si poate chiar a nesimtzirii… Sau cum emfatic, ipocrit si mincinos afirmam: datorita … maturizarii noastre sociale! Adica a intrarii in viatza ca adultzi, chipurile responsabili…
  .
  P.S. Tribulatziile vietzii ‘civilizate’ ne arunca pe totzi (cu acordul nostru tacit si implicit) din ce in ce mai inexorabil intr-o continua si involburata alergare nebuna pentruuu…
  …MAI NIMIC!
  Uitind de acele minunate vorbe care ne-au indemnat atit de intzelept:
  …”FACETZI DIN TRUPUL VOSTRU CASA VOASTRA”!
  :Pleasure:

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top