skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Inner Worlds, Outer Worlds partea 4 – ultima (Dincolo de gânduri)

 

Astazi va prezentam ultima si cea mai importantă parte a documentarului care ne-a luminat zilele trecute. Sub genericul „dincolo de gânduri” facem o călătorie inițiatică pe tărâmurile meditației și pășim în interiorul nostru. Dacă dorim să fim fericiți trebuie să urmăm drumul spre inima noastră și să nu o căutăm în exterior. Indiferent dacă este vorba despre sfinții creștini, despre înțelepți sau despre maeștrii yoghini, toți descriu la fel ceea ce se găsește în inimă. Pătrunderea masculină în spirala vieții și predispoziția feminină la schimbare, a fi martor și a accepta necondiționat tot ce există. Pentru a-ți deschide inima trebuie să fii dispus să te schimbi. Fericirea este energia care răspunde la liniște.
Pentru a putea să-ți deschizi inima, trebuie ca această călătorie a ta spre cele mai adânci straturi din tine să fie bazată atât pe efort și meditație cât și prin capitulare. Acceptarea a tot ceea ce este, aduce o nouă înțelegere asupra lumii.
Vizionare plăcută!

Comp_2

Comentarii (4)
 1. Un noian de multumiri si felicitari repetate pentru alegerile si postarile inspirate + benefic inspiratoare, precum a fost acest film, cu fiecare parte a lui! Daca inima ne este precum un creier receptor de subtile energii, iar creierul functioneaza si ca o inima devotata, care alimenteaza posibilitatea vietii in fiecare, atunci ele formeaza permanent un TOT, in care orice gand se rasfrange in inima si fiecare impuls al inimii isi pune amprenta pe ce gandim! Cand ne suparam ne doare inima, ori o simtim grea , crispata, pentru ca pierdem din puterea ei ! Cand ne bucuram, ori bucuram si pe altiii, inima parca pluteste, este usoara, caci un val de energie se revarsa in ea ! Cu toate acestea, mai presus de propria-i fericire, care poate fi uneori chiar egoism camuflat, fiinta umana isi asuma, in destule momente ale existentei sale, diverse privatiuni, eforturi si sacrificii, in numele unui bine mai cuprinzator. Sa ne amintim de povestea cu cei doi frati Dürer, in care unul munceste din greu pentru ca celalalt sa poata studia si experimenta ce-i place. Despre aceasta pilda, a timpului care nu mai poate fi recuperat, ca si a valorii ascunse, tacite si esentiale pentru sustinerea altei valori, la scena deschisa, ne vorbeste in limbajul formei plastice o grafica sensibila a lui Albrecht Dürer, care reprezinta Mainile (trudite), in rugaciune, ale fratelui sau. Ele ne apar ca un portret indirect, metaforic, sugestiv ! Daca ne referim in continuare la „forma” sau „forme”( palpabile si ideatice), am putea spune ca depindem de fapt de ele, pentru ca in viata fizica, sau concreta, altfel nu am putea exista, nu am putea gandi, lucra, nu am putea simti, nu am avea posibilitatea nici sa meditam, sa ne desprindem de tumultul inconjurator si sa plonjam in Universul larg si interior. Un creier afectat in structura sa, in „formele” ce il compun, gandeste si determina un altfel de comportament fata de cel cand ” formele”, sinapsele, etc. ,se reconditioneaza sau se refac. Deci intre ” literatura”, „credinte” , „arte” si „realitate” exista diferente, ca intre fratii Dürer si ale lor existente si munci ! Dinspre povestea lor deducem ca avem permanent nevoie de stimuli artistici pentru a ne motiva, a ne deconecta si a ne propulsa in imaginar. Daca reusim sa nu confundam realitatea cu fictiunea, riscand sa ajungem absorbiti ori inrobiti de iluzorii fantasme, ce ne reduc potentialul de actiune efectiva si implicare pentru un progres general, nu numai strict personal, atunci suntem inca pe drumul cel bun, rezistenti la tentatii de tot felul sau la inducerea abstragerii din implicarea efectiva pentru reconstruire de „forme” in mediul real.
  Toate civilizatiile si culturile au cate ceva extraordinar ! Cand reintalnim indemnul ” Cunoaste-te pe tine insuti” nu trebuie sa ne gandim doar la propria persoana ci si la natiunea, poporul si tara in care ne-am nascut, la mediul cultural, religios, geografic, economic, social, etc., din care provenim ! Investigarea si a acestora, pentru a le cunoaste mai bine, ne pot fi de un real folos !
  Intre alte asteptari de clipe de gratie, eventuale referiri la fractali, documentare interdisciplinare, noutati stiintifice, conexiuni inedite, s.a., pot fi si ele un bun prilej de elansare a gandurilor si imaginatiilor, ca si de comunicare a lor !

   
 2. Multumesc Razvan,multumesc File de lumina..!..multumesc d-nului d. m.ptr. exceptionalul comentariu !..o zi splendida,plina d!e iubire si pace,tuturor !

   
 3. ACEASTA-I INVATATURA ACESTOR VREMURI OFERITA TUTUROR PENTRU CA ACUM O POATE INTELEGE PRIN TRAIRE O MULTIME DE OAMENI.E transmisa de Maestrii din vechime,dar a fost inteleasa numai de un numar infim.ACUM E MOMENTUL ! ASA, DA !
  Infinite multumiri .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top