skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Interviu cu un maestru

 

Qigong (Chi Kung) este un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție spirituală. Bazat pe principiile clasice ale Taoismului, Qigong oferă o cale de autocultivare ce presupune armonia între toate nivelurile ființei umane (fizic, psihic și spiritual), armonia cu natura și progresul constant și natural, evitând excesele și accidentările posibile în alte discipline fizice și, în acelați timp, evitând retragerea din lume caracteristică altor căi spirituale.
Qi însemnă „respirație” și „aer” și, prin extensie, energie și vitalitate. Gong înseamnă muncă și exprimă de asemenea măestria dobândită prin exercițiu. Qigong înseamnă, prin urmare, lucrul cu energia.
Qigong a fost practicat în secret timp de peste 5000 de ani, fiind unul din cele mai bine păstrate secrete. Transmiterea din generație în generație se făcea pe cale directă. Puținele texte clasice care oferă informații despre aceast sistem sunt scrise intenționat în termeni codificați (Daniel Reid, prefața). Astăzi, în era informației, Qigong a devenit cunoscut la nivel mondial și secretele păstrate din vechime sunt acum predate deschis în întreaga lume. Studii de specialitate realizate în Asia și în restul lumii atestă eficacitatea Qigong-ului în tratarea a numeroase afecțiuni în care medicina occidentală nu oferă decât remedii temporare. De asemenea, multe spitale includ practica Qigong-ului medical ca ajutor in tratarea anumitor afectiuni.
În general, Qigong-ul este asociat și cu practica Tai Chi-ului, o artă marțială internă care poate fi considerată un Qigong în mișcare și practicat de mulți oameni doar pentru beneficiile aduse sănătății.
Va prezentam astazi un interviu cu un mare maestru al acestei arte stravechi – Lin Kai Ting.

Sursa text: wikipedia

Comentarii (6)
 1. Buna dimineata, nu pot vedea interviul dar asta e mai putin important …
  Personal cred ca am cateva cunostinte in acest sens.Voi incerca sa explic in cuvinte cat mai simple cum am inteles eu ca se poate manifesta – exprima aceasta energie. Qi – reprezinta Puterea Universala. Este forma de energie suprema – daca vreti , la care oricine se poate conecta .
  Absolut toti oamenii au capacitatea de a se conecta la aceasta forma de Energie , si poate involuntar am si facut-o –fara sa ne dam seama de a lungul timpului. Interesant devine atunci cand o facem cu buna stiinta dar asta cere practica si multa munca …Practicantii de arte martiale , nu vor putea ,,avansa’’ fara cunostinte temeinice ale acestei practici – Qi.
  Dar sa vorbim de noi , oamenii obijnuiti . Ce inseamna de fapt aceasta sursa si cum o putem noi folosi…Va trebui sa dau exemplul personal. Aflat intrun autobus – mijloc de transport in comun , era o caldura inabusitoare , eu am pus mana pe marginea unui gemulet deschis , si m-am concentrat pe…racoarea aerului care a-mi atingea mana….In scurt timp tot corpul meu sa relaxat ..nu mai transpiram chiar ma racoream .Atunci o faceam involuntar. Nu stiam nimic despre Qi…,,Marii maestrii Zen , au credinta ca legea universal e cea a pastrarii echilibrului si armoniei cu natura.Daca te misti o data cu fluxul energiei,nu in sens contrar,ati poti deschide mintea catre creativitate..’’
  Pastard echilibrul si armonia in tot ceea ce facem – ca stare de normalitate si nu de forta majora , ne conectam cu forta universal si atunci tu devii centrul universului tau , indifferent unde te afli in acel moment…
  Pare complicat dar nu e deloc asa…Qy , acesta nergie pura ,,curge’’ prin fiecare din noi . Ne pune in legatura cu forta universal ( Divinul daca asa preferati..)tot timpul. Suntem conectati la aceasta forta mereu.De noi depinde cum si unde o folosim…In termeni religiosi ai spunem ,,Scanteia Divina din noi ‘’ si e adevart .Orice nume ai dam ea exista , e aici e in noi…
  Un timp am practicat si arte martial , dar nu atat in sensul de a lupta cat de a-mi face o ideie , despre ce simteam ca exista acolo ,,undeva’’ si nu gaseam nici un raspuns…In timp am gasit si raspunsurile , unele placute altele mai putin placute , dar erau ale mele…Am inteles si mi-am si demonstrart ca , cu ajutorul acestei forte poti influenta evenimente din viata ta , poti avea si beneficii inimaginabile , dar la fel de bine daca nu stapanesti foarte bine aceasta forta,te poti autodistruge.
  Fiecare om dispune de forta Qi , si cu un minim antrenament ,prin vizualizare o putem si folosi…Problema e ca ea poate fi folosita in ambele sensuri cum am mai spus.Cred ca asta a fost si motivul ,,secretizarii’ ei de a lungul atator sute de ani….
  Qigong ofera o cale de autocultivare – e adevarat , dar dupa ce a devenit o ,,chestie cool ” nu mai reprezinta nimic pentru cei care o fac doar de dragul aparentelor. China si Asia in general e o alta lume , total diferita de lumea noastra .Marile secrete ale medicinei , stiintei si spiritualitaii au fost si sunt inca bine pastrate.
  O zi buna.

   
  1. Vali spune, inainte sa ne povesteasca despre Qi…, ca nu vede interviul si ca asta e putin important! Imi pare rau Vali, dar tocmai interviul este important si plin de intelepciune! So sa stii ca se vede si se aude perfect! Mare pierdere pentru tine!

    
   1. Cristina , cred ca este extraordinar interviul , eu nu il pot vedea din cauze de ,,filtru” .Unde ma aflu acum am o retea cu trafic ,,limitat”
    Am povestit ,cum am putut ,cam ce cunosc eu despre subiect – Energia Qi…Nu sunt vreun invatat . Dar am avut cateva experiente…la care am cautat raspunsuri.. Raspunsurile nu au venit cand le cautam eu….( poate nu eram pregatit atunci ..)
    Timpul , care e cel mai mare Maestru mi-a dat posibilitatea sa pot primi multe raspunsuri chiar de la un Japo.- Ogawa H.
    Restul a fost doar tacere si invatatura….
    Sa ai o zi buna.

     
 2. Interviul este extraordinar! L am vazut mai demult dar, mi a facut o deosebita placere sa l revad! Vali, se vede chiar foarte bine! Vorbele maestrului merg direct la inima! Cata intelepciune, cat adevar, cate invataturi!!! Suflet si minte deschise sa avem ca sa putem sa aprofundam cele spuse de Master Lin Kai Ting! Multumim, Master!

   
 3. Vorbele Maestrului le aud multi …… unii le asculta ….. nu doar le aud …..unii si le reamintesc pe parcursul vietii …unii au curajul si isi fac timp sa le aplice ….unii le ignora ….consecintele Atitudinii fata de aceste „vorbe pline de intelepciune ” sunt ale fiecaruia din te cei aratati mai inainte ……Multumesc draga Razvan ca mi-ai prilejuit aceasta INTALNIRE cu acest MAESTRU.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top