skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Nu mai aștepta să se schimbe lumea…

 

În timpuri de mult uitate, trăia un rege care conducea o ţară prosperă.
Într-una din zile, acesta s-a dus să viziteze unul dintre cele mai îndepărtate colţuri ale regatului său. Când s-a întors la palat a început să se plângă de cât de tare îl dureau picioarele, întrucât a fost prima datã când a străbătut o cale atât de lungã, iar drumul a fost stâncos şi dificil.
Prin urmare, s-a decis să ia măsuri. A poruncit oamenilor săi să acopere fiecare drum din întreg regatul cu piele. În mod cert, va fi nevoie de mii de piei de vite şi va costa o uriaşă sumă de bani.
Unul dintre slujitorii săi înţelepţi a cutezat însă să-i spună regelui: “Măria ta, de ce să cheltuiţi fără folos atâţia bani. Mai bine porunciţi să vă taie o bucată mai mică de piele cu care să vă acoperiţi picioarele”.
Regele a fost mai întâi surprins, dar într-un final a acceptat să-şi facă lui “încălţări” cu care să poată străbate toate drumurile grele ale regatului.

Morala:
Nu mai aştepta ca lumea să se schimbe. Întoarce-ţi privirea către tine, investeşte în tine. Drumul în viaţã nu a fost şi nici nu va fi vreodată facil., dar dacă te “dotezi” corespunzător îi vei putea face faţă cu succes.

Ator text: necunoscut

Comentarii (43)
 1. :) Nu-mi vine sa cred ! Asteptam acest mesaj ,de ceva timp ,si ,cand ma asteptam mai putin :SURPRIZAA! :) Dintr-o data ,inima a inceput sa se simta in largul ei .O simt cat se Bucura ,odata cu mine .Au trecut ceva zile decand nu am mai avut aceasta stare .Am incercat sa fiu altfel,dar nu fac fata .Cu fiecare zi deveneam straina de mine .Nu ma mai recunosteam ,la un moment dat simteam ca nu ma mai suport .Felul meu de a fi e diferit fata de multi din jurul meu ,de multe ori ,poate exagerez ,dar ce sa fac daca asa sunt eu ? Oare a te bucura in felul in care simti e o problema ? Doamne …asta sunt si gata ,cui nu-i convine ,problema lui .Lumea asta are loc pentru fiecare dintre noi sa ne traim existenta asa cum ne place ,dar sa nu uitam de bunul simt .Cu ce deranjez daca rad mai mult ca tine ,cu ce deranjez daca vibrez mai mult ca tine ,cu ce deranjez daca am curajul sa spun ceea ce simt ? Razvan ,Multumesc din suflet de acest Mesaj terapeutic pentru Sufletul meu ..Cunosc ,mocasinii..Le simt parfumul Siretul lor ,imi arata Infinitul din Sufletul meu ..:) E putin ,e mult ,asta numai Dumnezeu stie .Ma simt minunat ,ma simt eu insami ,in sfarsit ,m-am redescoperit ! Ma pierdusem cu totul . Sa visati frumos ,si nu uitati :Fiti voi insiva ,odata ce va pierdeti e greu sa va mai reintoarceti inapoi .Eu am avut noroc ! :) Noapte buna ! :)

   
  1. Ai duşmani? E bine. Înseamană că ai luptat pentru ceva, la un moment dat în viaţă.- Winston Churchill :) :) :) Ma simt Minunat ! Imi vine sa urluu ! Astupati-va timpanele ,sa nu va deranjeze …sau …urlati si voi odata cu mine :) Asta inseamna ,a trai intens ! Sa Iubesti ,pe toata lumea ,fara sa faci nici o diferenta …Oare de ce unii nu inteleg ce inseamna ? :Te iubesc ! :)

    
 2. Foarte interesant si simplu,sa privim in interiorul nostru ci nu invers(exterior-interior),din interior respandim lumina iar ceea ce primim sunt lucruri minunate.Multumesc interesant articol.

   
 3. Cu ce să mă dotez, când am primit totul în dar, bineînțeles în stare de potențial. Dacă nu-mi folosesc din dotare intențiile luminoase ale inimii, ceea ce vine întotdeauna de la periferie mă va solidifica, sau dimpotrivă voi lumina. Am fost creați perfect de la începuturi, însă prin tot ce au emis inimile oamenilor totul în jur și noi ne-am opacizat, solidificat la propriu și la figurat. De aceea exist ca și cum nu aș exista, sunt în lume ca și cum nu aș fi în ea. A fost suficient ca unul să cadă, e suficient ca unul să strălucească ca soarele pe cer. Acela pot fi EU=TU!

   
 4. Frumos comentariu Daniela

  As vrea sa adaug ca daca ne crestem vibratia [lumina] ,daca suntem buni ,fericiti ,milostivi,daca suntem IUBIRE usor usor si lumea din jurul nostru se va transforma
  In primul rand noi trebuie sa fim OAMENI

  O zi frumoasa in LUMINA

  PS
  Felicitari tuturor pentru munca depusa pe acest site

   
 5. Multumesc, Razvan si Multumesc Rhoda, de fiecare data cand citesc articolele lui Razvan, caut si citesc si comentariul tau pentru ca ma inspira si imi place tare mult. Dumnezeu sa te binecuvanteze! Dumnezeu sa va bincuvanteze pe toti cei care participa la acest minunat site.

   
 6. Cum am mai spus – solutiile se gasesc in insasi problema. Gandeste, informeaza-te si alege cea mai practica solutie. Cea care te reprezinta si ofera ajantaje multiple si celorlati. Ca in cazul de sus. Daca regele are incaltari – toata lumea va avea si viata fiecaruia s-a usurat cu ceva simplu. Nu e nevoie sa distrugi natura pentru un fleac care se poate rezolva simplu. Nu te vei imbraca/incalta cu toate pieile lumii chiar daca ti le permiti ca cheltuiala. Acele piei insemna vieti ale altor specii care ne daruiesc mult mai mult fiind langa noi decat o biata haina. Pentru planeta si animalele sunt copii ei. Cum ar fi daca alta specie si-ar face haine din pieile noastre sau ale copiilor nostrii ca este mai fina . Natura ne-a dat dreptul sa o folosim sa luam ce avem nevoie pentru a trai dar cu respect. Avem totul la dispozitie dar sa nu ne batem joc si sa abuzam pentru a ne marii veniturile in detrimentul vietii atator specii pentru care natura inseamna ACASA. EX. Ninge in octombrie – una din cauze defrisarile masive din Siberia care alcatuiau o perdea naturala de protectie si s-a distrus un intreg ecosistem. Acelasi lucru se intampla si la noi in Nordul Moldovei – s-a defrisat masiv pentru bani dar consecintele atat locale cat si pentru restul tarii……..dar lumea taie copaci si merge la biserica sa ne ierte Dumnezeu. Dumnezeu ne pune fata in fata cu noi sa suportam consecintele si pe el nu il intereseaza banii – il intereseaza viata si legile ei care sunt legile lui – legile planetei. Si noi specia umana „inteligenta si credinciosa” „foarte bogata sau saraca ” suntem responsabili chiar daca nu ne place. Suntem responsabili pentru fiecare murdarie pe care o generam si nu suntem iertati – platim cu vietile copiilor nostri care nu vor avea o sansa de a trai cum am putut noi, care le distrugem mediul din X motive asteptand saltul cuantic sa ne salveze. Dragii mei planeta acesta este ACASA pentru toti si sa ne adunam mintile in a ne autoeduca si educa copii in simtul valorilor adevarate ale vietii respectandu-ne reciproc. Japonezii sunt atenti cu natura si nu cumpara si nu sacrifica decat cea ce consuma atunci fara a-si bate joc de produsele pamantului. Cred ca ei au descoperit modul cum se traieste sanatos, normal, echilibrat – au si ei excesele lor dar nu afecteaza natura. Nu vom fi ei niciodata dar avem atatea variante bune de a fi noi insine asa cum de-a lungul istoriei am mai fost. De aceea eu fac referire le perioada in care noi am fost cei mai intelepti si mai drepti dintre traci – in Dacia Felix. Daca am fost odata ca natie inseamna ca stim undeva in noi cum, trebuie doar sa ne dorim. Cu drag.

   
  1. Hai să ne reamintim… indiferent de taxare (naționalism, înfumurare, etc.) acest teritoriu este deosebit datorită celor care au trăit aici din străvechimea vechimii. Consecințele se văd și acum prin bogăția diversificată naturală a României și calitatea deosebită a multor oameni pe care îi cunoaștem, cei mai mulți ființând în Lumină neștiuți. Fiind legați și constituiți din tot ce ne înconjoară, văzut sau nevăzut, în funcție de ce emitem pe undele inimii se strică tot, se conservă sau se perpetuează viul. De ce nu toți conștientizează ? Pentru că unii nu știu cine sunt, din cine se trag, care-i sunt părinții și ce valoare aveau. Alții nu au pur și simplu aceste amintiri pentru că-s nouți. Cert este că lupta s-a dus și se duce în continuare. Cei fără amintiri sau cei care știu exact de unde vin continuă a alege , ca întotdeauna, să facă jocul contrar continuității Vieții. Din vremuri imemoriale se face același joc, aceeași degradare pe toate planurile, mai ales cel material care este o reflectare perfectă a stării spirituale. Personal, am înțeles că indiferent de stră-stră-stră-moși sau de lipsa de vechime, indiferent cu cine ai dat mâna, alb sau negru, există un Om care a dat sacrificiul suprem pentru noi toți, acela de sânge pentru ca urmându-i exemplul să ne salvăm pe noi înșine, rasa umană și toată planeta… toate cerurile :) Minunat ar fi ca de aici, din Grădina Maicii să fim câți mai mulți exemplul viu de întoarcere spre Viață, adică spre Dumnezeul tuturor dumnezeilor respectând Legile Cosmosului… nu-i nicio problemă, fiecare va ajunge unde și-a așternut .., însă noul Cer și noul Pământ va exista și va conține iubitorii de Iubire, Înțelepciune și Lumină! Doamne ajuta-ne să te cunoaștem și să te iubim!
   Unii au ales forța contra forță… mi-am adus aminte că nu a fost prea bine și că doar sacrificiul vieții tale pentru ca alții să cunoască adevărul este ,,lupta” cea bună. Asta a fost! A venit însă Omul-Dumnezeu care spune că doar Iubirea și Iertarea sunt singurele arme. Eu îl cred pe El!

    
 7. Cum se poate imblanzi , o limba salbatica ,este Tema pe care o am pentru Luni …Cum vi se pare?
  Oare cui nu i s-a intamplat ,la un moment dat sa spuna ce nu trebuie ? A regreta dupa ,este mult mai greu de reparat ,decat a incerca sa ne tinem sub control acest membru nesupus . Ce ne ramane de facut ?
  1-Inghita-ti limba ,decat sa spui cuvinte fara rost ,ce pot ucide uneori .
  2-A fi cu limba fagure de miere ,poate schimba pana si o bruta .
  3-Daca ai o limba prea lunga ,mai taie putin din ea ,macar atat cat sa-ti incapa -n gura .
  4-Struneste-ti limba sloboda in hamuri cat mai scurte ,s-o poti struni in voie ,pe drumuri cat mai sigure .
  5-Ai grija mare cand arunci cuvintele din gura ,c-o limba ascutita .
  6-Nu-ti folosi limba carlig ,pentru a mai scoate o vorba din adancuri ,s-apoi s-o folosesti drep arma ,pentru a fi mai sus .
  7-Un cuvant plamadit cu multa rabdare si condimentat cu multa iubire ,poate imblanzi pana si fiarele …Multumesc .anticipat :)

   
  1. :) Rodha, extrem de real! Numai cine are urechi de auzit și ochi să vadă își reușește autoeducarea. Dai voință, iei putere asupra deficiențelor proprii. Limba vorbește din preaplinul inimii. Cea mai rapidă metodă de a cunoaște tendințele inimii cuiva este să-l lași să vorbească. Aceeași metodă mi-o aplic mie și-mi dau seama de temperatura joasă sau înaltă după cuvintele ca-mi ies :) O condiție necesară ca să te vindeci este să recunoști că nu ți-e prea bine, altfel dai vina pe alții că sunt vinovați de lipsa proprie de armonie, ca să mă exprim elegant :) Mulțumesc!

    
 8. Draga Liviu a fi bun, milostiv si fericit, a fi iubitor in general este o stare firesca umana fara nici cel mai mic efort – este sau nu este. A-ti mari vibratia insemna a face mai mult efort. Dac vrei sa te distrezi intr-o zi si poti sa faci rost de un aparat care masoara campul electromagnetic a unei persoane, plimba-te cu el la prieteni, prin oras, prin biserici, prin parc, la teatru, la o gradinita de copii, la o scoala, la un azil de batrani si noteaza-ti ce iti indica aparatul fata de cine si cand. De curiozitate masoara campul unui preot care predica si al unui copil care se joaca. Vei fi surprins ….incerca si apoi decide cum si cand iti maresti propria vibratie. Sau masoara-ti campul cand meditezi…… nu uita ca aparatul este din punct de vedere emotional – neutru si masoara stiintific o stare de fapt – nu este afectat nici de varsta, nici de haine, nici de subiect nici de propriati vointa sau imaginatie. Succes.

   
 9. Si daca e ,petrecere …va recomand sa ascultati -ANDRE RIEU & JSO – WHEN THE SAINTS … – AMERICA THE BEAUTIFUL – STARS AND STRIPES FOREVER ,gasiti pe you Tube ..Vizionare placuta ! :)

   
 10. Draga Rhoda – solutia e simpla. Daca limba este problema zici tu , eu cred ca mintea e problema si de aceea e foarte simplu. Daca cuvintele ies fara sa treaca prin minte si nu iti asumi consecintele ca fiind autoarea lor – suporti direct consecintele. Ca iti plac , ca nu , asta este tu ai provocat acea reactie – oamenii actioneaza uneori instinctiv asa ca …….de ce ar si trebui sa placa ? De ce te-ar ierta daca tu insati le-ai provocat si apoi nu le-ai reparat ? Te-ai intrebat ce doresti de fapt atunci cand iti scapa cuvinte care pe ceilalti ii socheaza ? Rasul este o bucurie pentru toata lumea si este si contagios. Este cea mai minunata boala pe care chiar ne-o dorim. Daca poti imprastia acesta boala – esti un DAR. Sa nu fii o fiinta de ras sau de rasul lumii este altceva. Dar tot tu esti responsabila. Daca intr-o zi te duci la doctor asculta-ti inima cu stetoscopul. Vei auzi cum bate si incerca sa iti produci diferite stari sa auzi cum bate si cum se simte inima ta. Apoi gandeste-te la ceva trist, foarte trist care simti ca iti rupe sufletul si asculta bataile inimii, apoi gandeste-te la ceva care iti umple sufletul de bucurie, ceva care simti ca iti plezneste inima de fericire si asculta-ti inima. Apoi fi tu insati intr-o stare obisnuita prezenta in realitate si asculta-ti inima. Asa vei avea ocazia sa iti asculti cel mai bun profesor care este cu tine cat timp existi si iti da ritmul existentei tale. Si nu uita ca ea bate ritmic in ritmul pe il impui tu cu starile tale. Oamenii din jur se conecteaza instinctiv la bataile inimii tale si ei decid daca vor sau nu, asa cum si tu decizi ce faci si simti cu inima ta. Dar ca sa traiesti , ea bate constant in realitate. Nu in trecut, nu in viitor si nu in imaginar. In realitate si orice faci o influenteaza. Are nevoie doar de aer curat, sange curat, bogat in substante nutritive si oxigen si miscare, care asa functioneaza orice inima din pieptul oricui. Si sa stii un secret – multe specii au inima si reactioneaza ca atare. Poate ti-am raspuns, poate nu….. tu stii cel mai bine ce e bine pentru tine.

   
  1. Multumesc ,Luiza Bratu pentru comentariul .Da ,ai dreptate fiecare stie ce este mai bun pentru noi .Eu nu am facut decat o Tema pe care o am de facut pentru luni si pe care v-am impartasit-o . :) Iti doresc o zi Minunata . Sa stii ca-ti citesc toate povestirile ,cu ,,ce a spus bunica ,, Toate ,au un miez de adevar ,numai ca ,spre bucuria mea eu am scapat de mult de faza ,de a-mi judeca trecutul .Traiesc momentul prezent ,las toate lucrurile sa ,,curga ,, in ritmul lor .O fi bine ,o fi rau ,numai Dumnezeu stie !

    
 11. Buna ziua.
  Titlul acestei postari are mai multe de spus decat cele povestite in continut.
  Mie personal mi-a trebuit ceva timp in viata si alt timp consumat pe citit diferite carti sa lucrari scrise pentru a intelege ce inseamna a nu astepta sa se schimbe lumea.Si imi permit sa fac observatia ca am intalnit oameni care nu inteleg ce inseamna de fapt a nu astepta ca lumea sa se schimbe.Din pacate multi din acesti oameni au studii superioare,deci,datorita certificatelor de studii,ar trebui sa se creada ca acesti oameni stiu si vor sa schimbe lumea.Din nefericire majoritatea asteapta sa se schimbe lumea in jurul lor pentru a lua masurile necesare ca ceva sa para schimbat.Dar cei mai multi spun:”ce putem face?”Sau in cazul nostru :”suntem prea mici ca sa schimbam ceva in jurul nostru.” Sau :”vrei sa spui ca dac-ti schimbi gandirea totul in jurul tau se va schimba?”Acestea toate sunt constatari ale mele personal dupa discutii cu prieteni sau cunostinte dupa ce ,citind foarte mult din literatura scrisa si exploziva dupa 1990,am inteles ca,da,daca-mi schimb gandirea ajut la schimbarea de mentalitate , la schimbarea vechilor paradigme care ne sufoca si ne determina sa observam ca nu mai ne simtim bine in lumea …pe care nu vrem s-a schimbam,gandind ca altii trebuie s-o schimbe pentru ca eu sau tu sa observam ceva.
  Povestirea de mai spus ne mai spune si ca ar trebui sa fim deschisi la idei noi sau din cuvintele moralei este bine daca ne-am intoarce privirea spre noi insine mai mult si nu ne-am erija in „lupul moralist”
  O zi buna tuturor,Sefora

   
 12. Nu mai astepta sa se schimbe lumea……Dar lumea asa a fost de la inceputul inceputurilor….SCHIMBATOARE ….
  Azi laudam pe cineva si al ridicam in slavi …Maine al adancim in neagra mocirla …Azi laudam pe cineva , pentru calitatile sale …maine ai barfim la prieteni ….,,Gura lumi bat-o vina ”…Lumea e in schimbare permanenta , daca nu tinem pasul cu schimbarile ea nu ne asteapta. Iluminare , salturi cuantice…..vorbe , vorbe , altele sunt valorile la care ne raportam .Dintotdeauna au existat adevaratii oameni , ei au fost si vor fi exact langa noi sau cu noi…depinde doar sa ai vedem si sa ai percepem la adevarata lor valoare. Cum si cei mai putini oameni au existat dintotdeauna…..Asa e lumea . Nimic nu se va schimba , e o iluzie sa credem alceva….,,Daca regele are incaltari – toti ceilalti vor avea si ei..”…..cand vreodata sa intamplat asa ceva …???
  Intamplator am o cunostinta dna.M., e o tipa extraordinara .Cand se aseaza ea comod in fotolui si incepe sa -mi vorbeasca de Iluminare …Cunoasterea de sine….de Istorie ,,Religie de Daci si Dacia…e o incantare sa o asculti e ,,doxa ” de carte….din pacate cam atat . Viata ei este si a fost un dezastru pe toate planurile…Pentru ea sa ,,faca ” doua oua ochiuri e o mare aventura…. Stie ce trebuie facut pentru Marea Schimbare ,,,,ce si cum simte planeta Terra…..Am invitato o data la o actiune de plantare a unor arbusti …..Ma refuzat politicos – Asta e treaba de gradinari ,dragul meu… tu esti barbat si poti….Deci unu e cu explicatul despre ce ar trebui facut si altul – gradinarul poate – cu facutul munca….Ne place sa credem ca ne tragem din Daci – harnici ,drepti , viteji…..da cand vine vremea sa te invite cineva la curatenia starzii tale te faci….Gepid sau Ostrogot….Locuiesc pe o mica straduta ….si pe bani nostri eu si un vecin am pietruit toata strada care are vreo 200 m.
  Strada este chipurile particulara si primaria nu a vrut sa faca absolut nimic …ma rog e a noastra am spus o facem noi…..da te pui cu Dacii..??
  Eu si acest vecin care nu prea ne credem Daci …dar zic eu ca suntem mai Roamani……am pietruit strada si am plantat copacei…nu faceam fata sigur asa ca eu am platit si vreo trei … Gagauti ..care oricum nu aveau ce face sa ne ajute….Faptele ….aia e chintestenta vietii ce faci tu….cine esti tu cel adevarat nu cine ai vrea tu sa crezi ca esti…..Eu spun mereu o vorba Omul sfinteste locul .Sunt Roman si ma mandresc cu asta Nu traiesc in trecut , privesc spre viitor cu incredere si in acelasi timp fac tot ce ami sta in putere sa ajut acest viitor sa fie mai bun pentru copiii mei -( si ai vecinilor)
  Sa aveti o zi buna….

   
 13. Imi permit sa adresez,cu voia lui Razvan,un comentariu pentru d-na Luiza Bratu,chiar daca nu are legatura cu postarea de astazi.
  D-na Luiza,abia azi mi-am facut timp sa citesc schimbul de comentarii de la postarea „Cele 9 muze” si chiar am acordat timp sa citesc tot ce ai scris pentru ca anumite aspecte atinse de comenatarii ma preocupa si pe mine.Aspectul respectv aduce in atentia cititorilor de pe acest site si chiar gandesc ca este un bun subiect de discutie,chiar constructiv,este problema femeilor de-a lungul veacurilor si cu precadere in aceste vremuri,mai ales ca multi considera ca vremurile actuale fac parte din varful civilizatiilor acestui pamant.Uneori imi place sa ma consider o feminista desi nu am nutrit resentimente partii adverse, dar problema femeii mie personal mi se pare foarte grava in aceste timpuri.Vorbesc si dintr-o oarecare experienta.Faptul ca femeia a fost si este discriminata nu mai este un subiect despre care majoritatea oamenilor,in special barbatii,ar trebui sa-l ignore.Din foarte multe exemple se poate dovedi aceasta.Ex :in multe tari asa zise civilizate salariile femeilor sunt mai mici decat ale barbatilor chiar in aceiasi categorie de salarizare.Eu cunosc aceasta din Statele Unite.Multe femei nu pot si nu li se permite a accede la functii prea inalte,exceptiile actuale pe care mi le-ar putea da careva ca exemplu sa fiu contrazisa confirma regula si alte interese sunt in joc daca s-a permis anumitor femei sa ajunga in pozitii inalte.Dar cel mai bun si comun exemplu este femeia obisnuita ,care indeplineste functia de sotie,mama,educatoare,gospodina ,psiholog al familiei si etc.etc In aceste vremuri multi considera a incheia o relatie intima cu o femeia daca are avere,servici bun,salariu bun,bineinteles,nu face copii sau daca-i face sa-i ingrijeasca si ce este cel mai urat din toate femeia sa fie oricand sexi si la dispozitia partenerului oricand,oricum.
  Nu intru in amanunte discutand despre acest subiect pentru ca,dupa cum am precizat este in afara subiectului de azi,vreau doar sa-ti spun doamna Luiza ca in multe privinte aveti dreptate,chiar imi place cum vedeti anumite situatii ,desi si eu gandesc de multe ori sa privesc viata mea si viata in general cu inima plina de iubire sperand ca daca eu incerc sa raspandesc iubire chiar voi fi inconjurata de iubire.In general eu sunt o femeie vesela si stiu cand bucuria se inalta din fiinta mea fara a fi impinsa in afara fortat.
  Va multumesc tuturor,tie Razvan ca ne dai posibilitatea sa ne exprimam opiniile si va doresc in continuare o zi buna,Sefora

   
 14. Draga Vali – ma bucur ca esti un om adevarat si realist . Ai inteles ce am spus. Multi spun povesti frumoase si cer si bani multi pentru asta iar daca ii pui practic sa traiasca in armonie cu ei insisi si spusele lor foarte pretioase nu ai pe cine, ca dispar cu bani cu tot. Ei traiesc teoretic intr-un univers plin de perfectiune si energii pozitive. Nu au nimic cu realitatea obiectiva. Decat ca au gasit o noua forma de a-si castiga existenta prostind oamenii . Dar oamenii nu sunt idioti in masa asa cum poate s-ar dori. Majoritatea traim in realitate si simtim exact cum este viata. Daca te doare tipi, daca ti-e bine razi. Daca vrei sa mananci trebuie sa faci mai multa miscare decat gandirea pozitiva. Adica nu dai un telefon la o firma de catering ca sa nu iti strici manichiura perfecta si pozitiva. Mergi la piata, negociezi, cari, cureti, speli, tai,aprinzi focul, cari apa, pui sare, pui si capacul daca e nevoie si urmaresti sa iasa cea mai buna mancare din lume adaugand cel mai important ingredient -iubire. Cu riscul ca il supar pe Clement – bunica mea spunea : „Iti multumesc Tata Cer si Mama Pamant ca din darurile tale eu pot azi sa ma hranesc pe mine si familia mea. Te rog frumos pune tu stiinta ta ca mintea si sufletul sunt mici in fata stiintei tale si fie ca cei ce vor manca sa fie sanatosi si satui. Multumesc.” sau mai simplu ” Draga mancare de binecuvantez in numele Tatalui Cer si a Mamei Pamant in pace si armonie cu iubire. Va multumesc tuturor celor care si-au dat viata ca eu si familia mea sa traiesc „.Si pot sa spun ca orice facea bunica fie si oua fierte in apa (benedict) erau delicioase. Draga Vali bunica m-a invatat sa nu cer de la oameni ce nu stiu ca nu au cum sa iti dea. Ce faci tu e sfant, ce astepti de alti … asteapta. Si m-a mai invatat ceva sa cer oamenilor ceva ce eu pot face de 10 ori mai repede cunoscand totul pentru ca in orice moment ceva ce nu merge bine sau se strica sa pot sa repar in timp util. Dar asta inseamna tot autoeducatie permanenta si trairea in prezent invatand din trecut. Cu drag.

   
  1. Draga Luiza, asta-i culmea! Deci bunica are vorbe de duh despre orice???
   Inteleg ca dumneaei vorbea cu Tata Cerul si Mama Pamantul? Hmmm, sigur??? Si eu am avut bunici la tara, ca toata lumea de altfel, dar bunicii nostri vorbeau cu Dumnezeu.
   Moda cu incantatiile catre diferite entitati, de exemplu Tata Cer si Mama Pamant, in afara de acum cateva mii de ani pe vremea dacilor, a aparut cam dupa revolutie, odata cu toate cultele si sectele care au invadat Romania.
   Sincer, chiar daca „bunica” a existat, sunt aproape sigur ca izvorul de vorbe de duh iti apartine. Eu mi te imaginez de altfel ca pe un ventriloc care scoate papusa numita „bunica” din valiza si incepe show-ul.
   Te dai de gol cand dai citate exagerat de lungi, pe cateva randuri, si foarte laborioase si complexe) avand in vedere ca ai afirmat ca era o femeie simpla)! Iar tu, o fetita. Ori ai inregistrat totul pe benzi de magnetofon ori ai cea mai colosala memorie din lume! Hmmm…
   Inteleg ca ai iubit-o si te-ai atasat exagerat de mult de ea, dar las-o sa fie linistita, nu cred ca merita sa o scoti mereu la lumina. Alege-ti alt personaj, alt alter ego (daca se poate asa ceva, „alt alter ego”). Sau mai bine, vorbeste tu!
   Luiza ce zice? Intreab-o. S-ar putea sa spuna lucruri minunate.

    
   1. Și iată cum mă bucur înțelegând cum femeia devine una cu bărbatul și invers prin atributele minții. Totdeauna am admirat mintea bărbatului :) M-aș bucura să fie adevărată varianta ,,admiri ceea ce ai și tu în tine” :)

     
 15. Nota : Referitor la a umbla incaltat. Daca regele se incalta oricine se poate incalta nu neaparat cu acelasi model sau material. Inseamna a isi proteja picioarele cu ceva, raportat la ce isi permite si are la indemana. Sa inteleg ca tu ai luat-o doar asa cuvant cu cuvant ? Si apoi gura lumii sloboda ca nici pamantul n-o astupa e de cand e lumea si pamantul . Pe asta se bazeaza manipularea de orice fel. Deci daca ceva e alb eu pot sa iti demonstrez ca este negru iar daca este negru eu iti pot demonstra ca este alb si nu numai eu – oricine si tu o poti face. Ce daca e evident altceva. Important este ce castigi ca prestigiu, bani, valoare in fata celorlalti sustinandu-ti parerea. Si ei o vor accepta daca nu au ochi sa vada, urechi sa auda si minte sa-si dea seama. Alexandru Lapusneanu se baza exact pe asta: Prosti, prosti, dar multi si ei vor face ce eu am hotarat. Apropo de istorie si la ce foloseste. Simplu. O zi magica.

   
 16. Dragi mei azi la stiri la PRO_TV au dat o stire de care nu am stiut cum sa o interpretez, sa rad sau sa plang. Asa cum stiti in zona Jud. Galati com. Izvoarele s-au inregistrat pana acum peste 80 de cutremure. Ce face populatia ? Asteapta sa inceteze cu bagajele in usa…… dar nu se misca din loc chiar daca exista un potential de peste 50% a unui cutremur mai mare sau a unei prabusiri de teren si ei …. devin ingeri…. dar asteapta. Mai mult decat atat au luat cea mai buna si sanatoasa initiativa – impreuna cu preotul au facut o slujba de oprire a cutremurelor. Si au chemat si televiziunea …… In momentul asta eu m-am blocat – ce inseamna de fapt starea de sanatate fizica si mentala si cum se manifesta …..Asa ca din intamplare in apropiere exista o proprietate privata foarte bine pazita pe granita cu masuri deosebite si ca din intamplare se foreaza pentru gaze de sist – o mini exploatare asa de cerecetare …. despre care nici un politician si nici presa sau televiziunile nu stiu nimic … si nici nu este important ca cineva sa stie. Doar cei care din intamplare mai navigheaza pe Google Earth pe un program platit pentru a avea imagini reale in direct. Dar la ce foloseste informatia cand drept credinciosii stiu mai bine si televiziunile de asemenea. Politicienii ghiftuiti stau linistiti ca nu este in curtea lor deci…….

   
 17. Draga Clement in Romania au trait fel de fel de oameni si natii. Sa stii ca erau mai multi care se rugau la Tatal Cer si Mama Pamant – am crezut si eu ca bunicii mei erau mai ciudati – dar calatorind prin tara am descoperit ca sunt mai multi si am aflat fara ca eu sa ii caut, pur si simplu calatorind cat si pentru faptul ca am fost cazata in gospodariile taranesti. Vazand ca imi plac povestille si legendele am aflat foarte multe lucruri comune de altfel cu ceea ce gandeau si spuneau bunicii mei. De aceea am rugat de mai multe ori ca fiecare sa isi caute bunicii, sa le asculte povestile mostenite. In zona Ardealului, apropo, ca am inteles ca sti cate ceva de acolo, sunt multe localitati care inca se mai roaga batranii asa cum iti scriu eu. Tinand cont ca toate cele ce spuneau le si traiau automat le-am tinut minte. Deci daca ma gandesc la un eveniment sau am nevoie de un sfat imi aduc aminte ce faceau ei in respectiva situatie si pot sa reproduc aproximativ 99% din ceea ce spuneau. Dupa cum vezi intelepciunea populara era un amestec de proverbe , zicatori si evenimente care categoric ii facea sa gandeasca practic, logic, functional. Majoritatea munceau toata ziua si atunci din experienta vietii, muncii si a tuturor evenimentelor oamenii chiar gandeau si erau sanatosi din toate punctele de vedere. Daca ti se pare amuzant studiaza comparativ elemente de folclor mai vechi , poezie taraneasca din diferite zone si comparativ – poezie veche a altor popoare care nu au avut de-a face sau nu i-a influentat prea mult crestinismul. Adevarul buniclor mei l-am stiut intodeauna pentru ca este raportat la natura cu mult bun simt, real si functional la toate popoarele vechi – de unde cred si origini comune – fata de crestinism pe care eu il numesc cretinism. Bunicii m-au crescut pana la varsta de 9 ani zi de zi asa ca m-am format pe stilul lor, ei constituind baza educatiei mele. Cam mare parte din ceea ce sunt, sunt pentru ca asa am fost setata si vad lumea ca un tot unitar si gandesc cauza-efect si invers. Iar o informatie o analizez comparativ – asa cum m-au invatat ei. Deci daca folosesc bunica a zis – este o forma de respect si recunostere a valorii ei atempora. Si mai ales acum, deoarece ea era o femeie ,integra, cu caracter, bun-simt, respect si foarte educata. Da era o femeie simpla care stia medicina mai mult ca orice medic invatand si studiind dupa manuale, carti romanesti si franceze, plus biologie, geografie, botanica. Asa ca bunica mea vorbea fluent trei limbi straine franceza, greaca si germana. Bunicul a fost sef de vagon restaurant pe Orient Expres – unul dintre primii somelieri inscrisi in cartea franceza, a organizat si servit si casa regala, vorbea fluent germana, franceza, italiana, rusa si idis. Bunicii mei au fost oameni simpli dar foarte educati care au calatorit prin toata Europa si care aveau foarte multi prieteni in tara.De cand s-a instaurat comunismul au avut o multime de probleme pentru ca gandeau si se exprimau liber. Bunica practica medicina fiind socotita vraci deoarece ea trata cu plante si miere de albine. Provine dintr-o familie care se practica stiinta si vindecarea cu plante de neam de neam – este o traditie pe care eu nu am dus-o mai departe din ….. dar culmea este ca stiu multe mai multe decat imi dau seama ca ar trebui sa stiu, le am in mine cand am nevoie. Dar ceea ce am mostenit de la ei este clar – sunt autodidacta toata viata asemeni lor. Pentru mine este o onoare sa le fiu asemanata Ti-am spus ca scriu o carte despre ei. Ai rabdare, cand o termin ti-o fac cadou. Cred ca te amuza sa spui ca sunt ventriloc asa ca la o emisiune de divertisment dar pe mine nu ma impresioneaza. Crezi ce vrei De fapt cred la inteligenta pe care o ai ca ti-ai dat seama ca nu erau oameni simpli in acceptiunea de la coada vacii. Nu aveau facultate .. doar atat si nici nu aveau nevoie. Azi multi au diploma dar habar n-au de capul lor… alti oameni.. alte vremuri. Sanatete maxima si simtul umorului.

   
  1. Dna. Luiza , nu contest faptul ca sunteti o femeie inteligenta dar aveti o problema de personalitate e o chestie duala. Un psiholog va poate da mai multe detalii….Povestea bunicii ,,sfatoase ” spune multe. Evitati sa mai dati astfel de citate cu ,,bunica spunea ..bunica avea raspuns la toate….dvs. nu va dati seama dar un ..cititor absolut obiectiv la subiect sesiseaza discrepanta….Ati cicit mult , sunteti foatre informata si aveti si o inteligenta remarcabila….dar faceti o obsesie in a ridica la rang de ,,atotstoutori bunicii….dvs. Nu doamna nu erau atoatestiutori. Erau oameni simpli cum si dvs . spuneti si sa va dau cateva exemple de discrepanta….Bunici dvs.au fost niste oamnei simpli care au trait intr-o casuta cu o curte plina de verdeata cu gaini si alte alea….Au fost demolati de regim, apoi sau stins incet incet….Bunica reprezinta pilonul central….vraci vindecator sfatuitor…( sunteti clar inclinata spre matriarhat… Dacia era condusa de femei – marile preotese….)))) Asta era acum cateva zile.
   Acum bunici erau – asta pe vremea regelui – deci cam pe la 1930 – 1940…unu sef de vagon si bunica marte vraci….??? Cati ani aveau ei atunci cand erau asa de poligloti de vorbeau cate patru limbi fluente ..?? dar erau niste oameni simpli..?
   Bunica traia intr-un oras -poate Bucuresti….dar cunostea toate plantele si puterea lor de vindecare….Daca spuneati ca a trait pe ..valea Bistritei de exemplu..poate va credeam….Acum nu facem apologia bunicilor. Dar bunici aia de care dvs vorbiti NU au existat. Dvs trebuie sa intelegeti asta,,,,Repet eu si multi altii citim cu drag comenatriile dvs. sunteti o persoana volubila, exuberanta , inteligeta…putin visatoare….
   Asteptam sa vedem ce spune Luiza despre viata nu ..bunica.
   O zi buna….

    
 18. Si draga Clement – intotdeuna comentez eu. Subliniez o idee cu ceea ce spunea bunica. Daca ai fi citit tot textul nu puneai asemenea intrebari pentru ca reiese logic. Descantecele de mancare le spun si eu zilnic asa ca …..Incerca si tu cu doua pahare de apa. Pe unul il descanti cu ce am scris eu si unul e martor. Daca poti face asta si intr-un laborator cu atat mai bine ca poti testa fizic si chimic diferentele. Nu am explicatii logice dar sunt dovezi stiintifice – incearca. Batranii nostri stiau mai multe decat noi cu siguranta – acum si creierele sunt mai usoare la analize. Mult mai usoare si stim atat de putine dar avem tablete si internet si stam pe jocuri. Batranii care au fost si ei la randul lor tineri au invatat si au muncit infruntand viata si greutati pentru ca nu aveau alte solutii , asa ca pretuiau orice carte si sanatatea si echilibrul fizic si mental. Azi avem medicina si morti din tratamente si diagnostice gresite, fara raspundere. Avem si justitie fara dreptate, Si economie fara bani si coerenta. Asa ca …..avem ajutoare sociale si sprijin pentru minte la biserica. Sincer la cata prostie si nesimtire si ironie de doi bani fara continut este in Romania , ma bucur ca ai plecat… poate acolo oamenii gandesc altfel …. sau nu mai e nevoie, citesc inceputul si sfarsitul si considera ca cunosc textul. Asta e. Sanatate ca in rest ….

   
 19. Mihail Eminescu avea o ” Vorba ” : ” Un om intelept cunoaste pe un nerod , caci nerod a fost fiecare in viata-i ; dar un nerod nu cunoaste un intelept , caci n-a fost vreodata intelept” . Si ma intreb : oare acea tara prospera , din povestire , nu cumva isi datora Prosperitatea si datorita faptului ca Regele , isi tempera Orgoliul si Asculta (nu doar auzea) Indrumarile Inteleptilor acelei tari , punandu-le apoi in practica ? Despre „Povata ” de la final ,consider ca pentru majoritatea oamenilor este mult mai comod sa astepte Schimbarea Lumii decat sa se straduiasca sa se schimbe ei . De ce ? Pentru ca e mai comod sa dai vina pe altii decat Sa-ti Asumi Responsabilitatea. Zilele trecute am auzit o vorba ,a „timpurilor noastre” : ” Libertatea fara Responsabilitate este ca Fata Morgana ….Cu cat incerci sa te apropii de ea , ea se indeparteaza si mai mult . Si inca una de la un clip recent ce promoveaza produsele romanesti (la care foarte multi dintre noi au „alergie”) . Diferenta dintre Popor si natiune este ….Constienta.

   
  1. Ce se mai striga după libertate, egalitate, fraternitate în vremea când alții îți impuneau direcțiile lor. Când ți s-a dat libertate constați cu stupoare că nu-ți mai găsești scopul, ai uitat de fraternitate, iar unii sunt mai egali decât alții. Vorba aia: faci ce vrei, dar ști ce faci ? :) O seară minunată! PS: mare om M.Eminescu.

    
   1. In primul rand draga Daniela iti urez din Inima un Bun Redevenit Daniela (nu numai ca pseudonim si imagine la rubrica de Comentarii). Sper ca ti-a prins bine perioada de Cautari (asa am simtit pe parcursul Schimbarilor de identitate si de Continut din comentariile ultimelor luni ). In al doilea rand , din comentariu reiese ca mi te-ai adresa . Una din Lectiile pe care le-am invatat cu Sarg si care constat ca imi prinde tare bine , este aceea ca : ” Orice s-ar petrece in jurul tau , nu lua Nimic Personal ” . Asa ca …privind si simpaticul mocasin ,din imaginea de inceput , mi-am adus aminte de o alta Lectie invatata de la Lola , al carui Entuziasm si Bun Simt erau Bine Venite intotdeauna , simtindu-le lipsa in ultimele luni ( Fila de Lumina -Niciodata nu judeca pe nimeni !) : ” Nu judeca pe altul pana ce nu ai umblat un kilometru in mocasinii lui „. Multumesc (cu intarziere) pentru urari.

     
    1. Mulțumesc pentru urările calde și sincere! Ce să spun… în poză sunt chiar eu, numele meu este chiar Daniela… ca AlterEgo sunt exact ca oricare dintre vizitatori și nu am nicio părere. Experiența a ținut de ,,să-l omorâm pe mesager”. File de Lumină este citit de oameni din aria mea reală, nu virtuală. E puțin important! Mă bucur însă de răspunsul tău și de gândurile adresate. O seară minunată! Daniela

      
    2. Imi face mare placere sa vad ca ti-ai amintit de mine, Batrane Dan ! Eu sunt mereu alaturi de voi si va sustin prin voturile mele. Chiar daca nu mai particip la comentarii, va citesc cu mare drag, atat comentariile voastre, cat si articolele deosebite pe care Razvan binevoieste sa mi le trimita zilnic. In multe din comentariile tale ma regasesc, imi regasesc gandurile, semtimentele si-ti las cate un vot pentru ele. Desi stau in randurile din spate, ramanand doar sa va observ, imi place sa cred ca fac parte din aceasta Mare ” Famile” File de Lumina. Va trimit Gandurile mele Bune si o Imbratisare incarcata cu multa, multa IUBIRE !

      
     1. Poate ca intr-o zi , o sa-ti revina bucuria si entuziasmul de a comenta . Oricum , consider ca si un gand sincer si curat , amplifica Vibratia Spirituala a Familiei File de Lumina. Tot Binele din Lume !

       
 20. Draga Clement am o precizare de facut care poate clarifica situatia. Aveam 30 de ani cand a plecat bunica mea. Pana atunci ne-am vazut cam din doua in doua zile si ea m-a invatat sa imi cresc copiii si multe, multe altele. Nu intelegeam ce nu e clar dar eu am spus ca bunica m-a crescut pana la 9 ani apoi nici o alta precizare. Asa ca semnele tale de intrebare erau firesti – e vina mea. Marea ei nemultumire la adresa mea a fost ca nu am urmat medicina asa cum au facut-o majoritatea verilor mei. O zi magica.

   
 21. Domnule Vali daca va intereseaza amanunte le veti primi cand voi termina de scris acesta cronica de familie. Ciudat este ca va ganditi ca eu am o personalitate duala cand ma mandresc cu bunicii mei care au fost intradevar oameni speciali. Nu am spus niciodata ca ar fi din zona Bistrita..Dupa cum observ si dvs. ca si domnul Clement cititi printre randuri si interpretati dupa diagonala. Amandoi au locuit in Bucuresti si nu au fost niciodata saraci, nici nu au avut o casuta mica – a fost o casa boiereasca si au beneficiat de educatie din familiile de origine. Un om simplu de la tara nu vorbeste cateva limbi straine ca nu are nevoie. Era la mintea cocosului sa va dati seama ca proveneau din familii numite boieresti cu educatie inalta. Dar in comunism au fost chinuiti de toti trogloditii care au devenit sefi cu diploma de la coada vacii. Si ei erau plini de idei impertinente si cautau trandafirii la radacina daca ceva nu intelegeau. Au plecat niste tampiti au venit altii acum, mult mai prosti dar cu mai multe diplome sau nici macar, ca e democratie. Nu conteaza o idee pragmatica,utila , functionala, conteaza daca corespunde persoana care a spus-o daca o reprezinta sau ce a vrut de fapt sa spuna si restul n-au inteles.
  Legat de Dacia Felix – a fost o perioada istorica in care acesta zona a reprezentat un etalon de civilizatie si de colaborare a ambelor sexe la conducerea Regatului.
  Depre Marea Preoteasa si legendele Daciei cred ca nu este roman cu bun simt sa nu se fii interesat. Dar am constatat ca sunt probleme si cu romanii si cu bunul simt in cunosterea propriei istorii si cu educatia in general.
  Pe dvs. va framanta faptul ca eu imi subliniez ideile cu ceea ce spunea bunica. Da, bunica a fost foarte inteligenta si culta cum azi putini sunt. Si nu vorbea ca sa se auda ci ca sa spuna ceva pe intelesul cui se adresa. Bunica nu critica – cand cineva o lua in raspar zambea si ii spunea :daca esti atat de destept ce cauti in curtea mea ? Cui ii cerea diplomele ei – ii scria o hartie pe care scria diploma frumos si caligrafic si aici se oprea. Daca ii spunea ca a venit ca nimeni nu il ajuta , nici un medic specialist , bunica il intreba : – ai venit la mine pentru ca stii ca am salvat vieti dar tu mi-ai cerut diploma ca si cum viata ta depinde de diploma mea. Ai fost acolo unde sunt diplome dar stiinta lor s-a oprit. Ai venit la mine unde diploma sunt eu. Vin-o peste o saptamana si poate am timp. Crede-ma ca la modul cum vorbea iti trebuia sange in vene sa vii peste o saptamana. Bunica nu se razbuna nici pe cei care au spart usa, nici pe cei ce au scuipat-o , nici pe cei ce au torturat-o. A spus – sunt doar oameni care fac pe ei de frica in fata a ceea ce nu inteleg – le va veni timpul. Si nu stiu cum face timpul dar aflam fie ca au avut un accident in care au ramas mutilati, fie cineva drag a fost torturat si umilit si diverse. Bunica avea dreptate.Timpul are propria dreptate si masura. Personal nu as fi vorbit despre ei pe acest site dar…. am citit comentariile si ma gandem ce intelege lumea atunci cand face un comentariu. Apoi am vazut ca apar replici din toate religiile si curentele actuale de spalat pe creieri. Daca toate aberatiile au loc, de ce nu ar avea loc si cazuri concrete din realitate ? Sunt multi asemeni mie care se trag din familii de intelectuali antebelici ca bunicii. Unde sunt aceia, le este si acum frica sa isi recunoasca originile ? Le este rusine ca bunicii lor au fost intelectuali, boieri, oameni de cultura, civilizati, educati, cu mult bun simt dar care in comunism au fost redusi la tacere ca sa supravietuiasca ? Ce au fost atunci goliciuni pe vremea comunistilor dar ce sunt acum…. Si sindromul dabija este acum …. ne framanta grija ca cineva scrie despre familie si istorie pentru a readuce educatia si bunul simt. Eu cu siguranta nu am probleme de personaliate dar uitati-va in jur……… Si sincer daca nici dvs nu ati inteles ca sunt comentariile mele ………….probabil voi scrie in limba rusa ca tot n-am tastatura dar cine stie poate e mai clar……. Cu siguranta astept comentariile dvs fiind convinsa ca vor denota profunda inteligenta si intelepciune proprie si cu siguranta nu veti face referire la bunici pentru ca i-ati ignorat sau poate ca nici nu ii aveti… dar aveti la dispozitie o multime de citate din autori straini pe net – asa ca un bun roman fara radacini. Si apropo daca sunteti atat de convins ca bunicii mei nu au existat poate ca nici dvs. nu aveti bunici – probabli noi suntem veniti cu anteriorul salt cuantic. – Parintii nostrii si noi in rest pauza deasa. …… Cu tristete va comunic ca bunicii nostrii au fost mult, incomensurabil mai mult intradevar educati comparativ cu generatia actuala. Dar…….mai cititi … cine stie poate aflati cine v-au fost bunicii si ce stiau de fapt, intrebati-va parintii daca mai sunt in viata….. veti fi placut surprins sau nu. Eu ma mandresc cu ei indiferent de parerile dvs. Acesta va fi ultimul meu comentariu pe acesta tema – acum va raspund dar pe viitor sa stiti ca nu ma intereseaza parerile dvs. si ale oricui fata de bunicii mei. Daca ceva nu va este clar intr-un comentariu al meu cereti lamuriri, vi le voi da dar, daca constat ca intradevar este ceva legat de text – altfel ……Cu respect.

   
 22. N-are careva o tastatura cu caractere rusesti!?
  Poate scapam de tortura!
  Desi daca mai avem putina rabdare citim toata cartea si nu mai trebuie sa o cumparam!
  Chiar nu realizeri, Luiza draga, cum ai acaparat intregul site si, mai mult, ai inceput sa jignesti in masa, nu doar pe cei ce indraznesc sa te corecteze!?
  Toti santem vanjosi in a suporta multe, nici unul nu e sfant cum s-ar vrea, dar ar trebui de ramas la anumite nivele.

   
 23. Deci, aici bunica Luizei.
  Chiar nu inteleg ce aveti cu nepoata mea, care ma idolatrizeaza si mi-a ridicat un altar caruia i se inchina zilnic.
  Deci da, bai invidiosilor, vorbesc o multime de limbi straine, ca d-aia am fost educata la pensioane si am trait toata viata intr-un palat modest in Bucuresti. Deci da, eu am fost inspiratia pentru Wonder Woman.
  Si deci da, am fost atat de sfanta incat chiar nu-mi dau seama de ce nu am fost canonizata pana acum!
  Noroc cu nepoata mea care a inceput demersurile in sensul asta si se ocupa de marketing.
  Doar ca, Luiza draga, las-o mai moale ca oamenii s-au ca saturat. Gata, ai primit 3 de da din partea juriului, treci in etapa urmatoare… Scrie odata cartea aia, sa te linistesti. Baga-ma inapoi in valiza si lasa-ma sa-mi trag sufletul. Ce-i prea mult strica!
  Multumesc tuturor pentru atentie si-mi cer scuze pentru nepoata mea.
  Semnat: Bunica Luizei.

   
 24. NICU ..VALI cata dreptate !!!devine plictisitoare BUNICA… ai dreptate BUNICA….Ce-i prea mult strica !!!

   
 25. Dragii mei aveti dreptate. Educatia este scumpa si rara si de asemenea nu este pentru toata lumea. Spiritualitatea este la orice colt la orice pret si se accepta si donatii. Se incaseaza bani dar nu se formeaza caractere – asta dureaza si pe nimeni nu intereseaza. La moda este gandirea pozitiva abstracta si lipsa de responsabilitate nu de alta dar si prostia frumos decorata este trendy. Si este greu sa iesi din marea masa si sa ai personalitate cand poti sa ai tupeu si vor veni si alti fraieri dupa tine ca este roz, simplu si frumos. Si familia este un termen abstract cand in capul tau se balangane atata aer cosmic si ego psihanalitic indiferent de sex si varsta .Categoric nu avem nevoie de nimic decat de aerul toamnei parfumat – e suficient ca sa nu doara capul. Si cine a zis ca cineva conteaza ca de la nimeni , nimeni nu are pretentii si putem adauga cateva citate americane de succes. Si oricum inmultirea cu zero este timp pierdut, iar inmultirea cu unu este totusi un intreg dar nu-i la moda. O saptamana plina de succesuri. Prostia niciodata nu strica indiferent cat de multa pentru ca, cu siguranta se regasec multi si e usoara, cu gandirea e cam greu ca necesita efort. Iar spirituali nu fac eforturi – doar mediteaza. Cu drag si cu respect.

   
 26. Desi nu-mi doresc, ma vad nevoit sa intervin.
  Var rog sa incheiati aceasta disputa. Nu mai aruncati unii in altii cu „sageti otravite”.
  Prin urmare, ii rog pe comentatorii nostri dragi ca nu o mai atace pe Luiza.
  De asemenea, o rog pe Luiza sa se fereasca a mai face generalizari care jignesc pe unii dintre cititorii nostri.
  Totodata, ii invit pe comentatorii vechi care de la o vreme s-au abtinut de la comentarii sa revina in cercul celor care isi spun parerea.
  Va multumesc tuturor!

   
 27. Ultimul comentariu al Luizei Bratu , pe cat m-a bucurat …atat m-a intristat. M-a bucurat pentru Sinceritate (a spus ce a gandit si ce o framanta continuu de mai mult timp ) si m-a intristat pentru Patima emanata de cuvintele insiruite (ce arata un zbucium interior pe care Simbolistic , l-as asemui cu un Strigat de Ajutor ) . In seara aceasta am notat in caietelul meu o „vorba” : ” Este mai dificil , dar este mai important sa Fii Bun …decat sa Fii Inteligent ” .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top