skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Frații

 

Doi fraţi, din care unul burlac, iar celălalt căsătorit, aveau în proprietate o fermă al cărei pământ fertil dădea recolte foarte bogate. Jumătate din grâu era luat de unul din fraţi, iar cealaltă jumătate de celălalt.
La început, lucrurile au mers bine. Treptat, fratele „căsătorit a început să se gândească: „Nu e corect. Fratele meu nu este căsătorit, dar ia jumătate din recolta fermei. Eu am o soţie şi cinci copii, deci nu am de ce să-mi fac probleme la bătrâneţe. Dar cine o să-l îngrijească pe sărmanul meu frate? Ar trebui să economisească mai mult acum, ca să poată trăi mai bine la bătrâneţe. Pe scurt, nevoile sale sunt mult mai mari decât ale mele”.
După care s-a dat jos din pat, s-a strecurat în casa fratelui său şi a vărsat un sac de grâu în depozitul acestuia.
Fratele necăsătorit avea şi el gânduri de noapte: „Nu este corect. Fratele meu are o soţie şi cinci copii, şi ia numai jumătate din recoltă. Eu nu am pe nimeni în întreţinere, decât pe mine însumi. În mod evident, nevoile fratelui meu sunt mult mai mari decât ale mele, aşa că ar trebui să primească mai mult”. Drept pentru care s-a dat şi el jos din pat şi s-a dus tiptil să verse un sac cu grâu în depozitul fratelui său.
Şi astfel, fenomenul s-a repetat noapte de noapte, până într-o zi, când cei doi s-au întâlnit nas în nas, fiecare având un sac cu grâu în spinare!
Mulţi ani mai târziu, după moartea lor, povestea celor doi fraţi a intrat în legendă. De aceea, când oamenii din ţinut s-au decis să construiască un templu, ei l-au amplasat chiar pe locul în care s-au întâlnit cei doi fraţi, convinşi că nici un alt loc din regiune nu este mai sfânt decât acesta.
Din perspectiva religiei, singura distincţie care contează. nu este aceea între cei care cred şi cei care nu cred, ci între cei care iubesc şi cei care nu iubesc.

Autor text: Anthony de Mello

Comentarii (7)
 1. Uite cum e omul… chiar si eu. Nu m-am asteptat sa fie buni unul cu altul, doar stiam de Cain si Abel. Nu ca eu as fi mai hapsana, dar toate povestile le stiam cum se cearta doi frati si al treilea castiga (daca este si al treilea) Multumesc, ce bine ca avem astfel de povesti….

   
 2. O poveste simpla …dar… atat de profunda !…. Viata este o Cautare continua …Cautam ..Cautam si nu gasim nimic…pana cand ..gasesti Iubirea ..Iubirea de Sine …Adevarata Fericire ….Aici si Acum …Daca nu vezi Frumusetea din tine ,daca nu ai Incredere in tine ,daca nu te Apreciezi ,Iubirea pentru ceilalti est o Iluzie …Iubirea pe care consideri si crezi ca o simti pentru alti oameni este in realitate : Atasament ,nevoia de Control ,nevoia de a te face util ,Obsesie ,Interes ..Fuga de Singuratate … A Iubi ,inseamna a darui celuilalt ceea ce ai tu mai bun si nu ceri nimic in schimb..Primesti daca ti se Ofera ..daca nu …mergi mai departe …daruind in continuare Iubire …Cand ai reusit sa te Iubesti pe tine …A Iubi pe celalti nu mai este o problema ..Abia Acum ..poti darui Iubire Adevarata …Devii un izvor nesecat …al iubirii…Iubirea este o Energie care se revarsa din noi ,din Centrul Fiintei noastre ….,,Iubirea este o Emotie ,un Sentiment de afectiune puternica ,nascut din Inrudire ,Admiratie ,Bunavointa ,Respect ,Compasiune ,Tandrete ,Interese comune ,in general din Emotii Pozitive ,,- Herbert Harris …,,Iubirea este posibilitatea de exprimare a Divinitatii din om ,,-Mihai Enachi …,,Cand Fericirea altcuiva e si Fericirea ta ,atunci e Iubire ,,-Lana del Ray …..Viata este Iubire …si ..Iubirea este ..Viata …..Iubirea este Tacere ……Va imbratisez cu iubire ! O zi minunata .. :)

   
 3. Da,asa frati mai rar…si bine ar fi daca toti fratii ar citi si ar PROCEDA LA FEL ! Dar…complexul lui Cain…
  Aici sunt de discutat multe ! SI educatia parintilor este ESENTIALA,pe langa structura fiecaruia dintre frati ! Sunt 5 degete la o mana si niciunul nu seamana cu celelalte ! Si sunt parinti care fac greseli MAJORE IN ACEST SENS ! Ptr.un copil sunt muma,iar ptr.ceilalti…Sigur ca nu sunt de judecat parintii,ci sunt de inteles si de iertat ! Insa trebuie sa recunoastem ca sunt foarte multe cazuri de acest gen …

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top