skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Tăietorii de lemne

 

Doi oameni munceau în aceeiași pădure tăind lemne. Copacii erau mari, puternici și vânjosi. Cei doi tăietori de lemne își foloseau securile cu aceeași măiestrie, dar cu metode diferite: primul lovea trunchiul cu o constanță de neînchipuit, lovitura după lovitură, fără să se oprească decât câteva clipe pentru a-și mai trage răsuflarea. Cel de-al doilea făcea o mică pauză la fiecare oră.

La apus, primul tăietor de lemne era la jumatatea trunchiului. Era lac de sudoare și n-ar mai fi rezistat nici cinci minute în plus. Al doilea, să vezi și să nu crezi, terminase! Începuseră în același timp și cei doi copaci erau la fel!
Primului tăietor de lemne nu-i venea să-și creada ochilor!

– Nu mai înțeleg nimic! Cum ai reușit să termini când te opreai la fiecare oră?

Celalalt zâmbi:

– Tu ai văzut că mă opream după fiecare oră, dar n-ai văzut că profitam de pauză și pentru a-mi ascuți securea.

Spiritul tău e asemenea securii. Nu-l lăsa să se ruginească. Ascute-l câte puțin în fiecare zi:
1. Oprește-te zece minute și ascultă puțina muzică.
2. Plimbă-te de câte ori poți.
3. Îmbrățișeaza în fiecare zi persoanele dragi ție și spune-le: „Te iubesc!”
4. Sărbătorește zile de naștere, aniversări, onomastici și tot ce-ți vine în minte.
5. Fii drăguț cu toți. Și cu cei din casa ta.
6. Zâmbește.
7. Roagă-te.
8. Ajută pe cineva care are nevoie de tine.
9. Alintă-te.
10. Uită-te la cer și privește spre înalt.

Autor: Bruno Fererro

Comentarii (11)
   1. Cu totii avem in noi , Doi Mentori : Sinele Pur (Adevarat ) sau Sinele Fals . Avem de asemenea Liberul Arbitru ca sa Decidem pe care sa-l Ascultam . Namaste .

     
  1. Batrane Dan …comentariul tau m-a atras…in mod deosebit…Toate comentariile sunt …facute din inima …le voi da un like …la toate …..Dar …cum eu iubesc …NUMEROLOGIA ..intr-un …fel special …m-au atras cifrele ….Ce a iesit ? 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 = 55 iN NUMEROLOGIE…se aduna 5+5 =10 1+0 =1 ………………………..Numarul 1 | Unu. SIMBOL si SEMNIFICATII

   Numarul 1 (unu) este asociat cu vointa puternica , cu energia pura , pozitiva.El este o reflectare a unor noi inceputuri , dar si a puritatii.Semnificatia simbolica a numarului unu devine mai transparenta atunci cand ne reprezantam cele doua tipuri fundamentale de actiune , fizica si mentala , care , armonizate in tendinta Individualului de a isi oferi un nou inceput , se pot concretiza in impulsurile personale de ne utiliza fortele naturale , de a ne avanta in actiune , sau de a incepe o noua aventura.

   Numarul unu este simbolul intregului , a completitudinii , al unui univers de o unitate perfecta.El reprezinta Singularitatea , o lume in care nu exista diferentieri si nu se poate face distinctie intre obiecte sau intre sine si ceilalti.In interioritatea numarului 1 , totul este accesibil de pretutindeni.
   1 simbolizeaza originile , inceputurile , este un numar care nu poate fi divizat in natura.El nu poate decat sa isi reproduca propria-i imagine (intrucat in natura , totul este dual).

   Numarul 1 (unu) in Crestinism

   In crestinism , numarul 1 semnifica unitatea , atat cea a lui Dumnezeu , cat si a membrilor bisericii.Domnul este unu , desi are trei forme de manifestare.Numarul unu este simbolul perfect al unitatii Sfintei Treimi.Barbatul si femeia devin „unul” prin juramantul casatoriei , desi continua a fi doua persoane individuale.Unu este numarul cel mai apropiat de Dumnezeu ; el este „alfa” , este „inceputul” , este numarul zero convertit la actiune sau fapta.Numarul 1 este Domnul care proiecteaza o raza de lumina in univers (lumina originara), este inceputul lumii , putand fi definit deopotriva ca viata si lumina.1 este manifestarea lui Dumnezeu prin El insusi , un „unu” al unitatii , al lipsei conflictului ; el este concentrarea sau unicitatea scopului.

   Pentru pitagoreeni , unu era monada , sursa celorlalte numere , o sursa benefica , aspirata , esentiala si invizibila.Pitagora a exercitat o mare influenta asupra unor filozofi din Evul Mediu precum Thomas Aquinas , care defineste numarul unu , ca sursa, in felul urmator : „De vreme ce sufletul este unu , iar puterile sunt multe ; deoarece un numar de lucruri care provin din unul trebuie sa fir ordonate de o anumita succesiune ; de aceea trebuie sa existe o anumita ordine intre puterile sufletului.De aceea , numarul unu nu mai reprezinta o cauza prima abstracta , asa cum o defineau pitagoreenii , ci este unicul Dumnezeu.”

   Omul nu are decat un (1) singur suflet.

   1 este reprezentarea varstei lui Isus atunci cand a fost vizitat de cei trei magi , si din perioada fugii in Egipt a sfintei familii.

   Numarul 1 apare in Biblie de 1292 de ori.

   Numarul 1 (unu) in Buddhism

   In budism , silaba „Ah” , inseamnand „ne-crestere / ne- inaltare” , poate fi conceputa ca o expresie a numarului unu.”O singura Dharma , perfecta la inceput , la mijloc si la sfarsit”.

   Numarul 1 (unu) in Hinduism

   In hinduism „unu” este reprezentarea simbolica a lui saguna Brahman , sau Brahman inzestrat cu forma si calitati.Saguna Brahman este Brahman cel desteptat , care proiecteaza in afara lui lumea si intreaga creatie.El da nastere lumilor si fapturilor prin propria lui vointa si prin puterea sa dinamica.El este creatorul lui Brhama , Vishnu , Shiva , si al celorlalte zeitati.
   Asemeni lui saguna Brahman , unu este cel dintai care se manifesta , aparut in mod misterios din si mai misteriosul zero.Nu zero este creatorul celorlalte numere , ci unu.Asa cum Brahman exista in tot , in toate creatiile sale , la fel numarul unu exista in toate celelalte numere.
   In realitatea subiectiva , unu reprezinta Atman , sufletul individual.Atman este Brahman la scara microscopica.El este esenta eternului 1.
   De asemenea , numarul unu simbolizeaza starea de non-dualitate , unicitatea existentei ascunse in toata creatia , dincolo de valul iluzoriului.Unicitatea existentei se regaseste atat in Brahman , cat si in Atman , in acestia neexistand distinctie sau separatie intre cunoscut si cunoscator , intre subiect si obiect , intre sine si non-sine.Unu exista prin el insusi , iluminat de catre sinele lui , scufundat in sine .

   Numarul 1 (unu) Astrologie

   In astrologie numarul 1/unu este corelat cu noi inceputuri , independenta , noi sanse sau oportunitati , inspiratie , originalitate , solitudine, concentrare , conducere , hotarare, curaj si izolare.

   -Energia echilibrata a numarului 1 : initiativa , energie , persistenta , creativitate , incredere (in sine) , ambitie , dinamica , indrazneala , anticipare , afirmare.
   -Energia exacerbata / supra-dezvoltata a numarului 1 : egoism , nerabdare , elitism , intoleranta , agresivitate , aroganta , incapatanare , obraznicie , dictatorism , dominanta , lacomie , simt supra-posesiv.
   -Energia slaba / sub-dezvoltata a numarului 1 : pasivitate, labilitate , lasitate, sovaiala , dependenta , insecuritate, umilinta , neajutorare, lipsa de incredere in sine , slabiciune.

   Numarul 1 (unu) in Numerologie

   Numarul personal 1 reprezinta o persoana independenta , avand calitati de conducator si o capacitate decizionala innascuta.Ea este inclinata sa dea tot ce are mai bun in sine atunci cand este implicata intr-un proiect care necesita punerea in valoare a unei gandiri originale.Este o precursoare , care creeaza sau inventeaza noi metode de abordare ale unor fenomene.Nu este niciodata multumita de starea prezenta , cauta sa aduca in continuu noi imbunatatiri in sarcinile pe care si le asuma.Ambitioasa si capabila , sta pe propriile sale picioare ,iar viata ii ofera nenumarate provocari si incercari.Se avanta inainte , nerabdatoare sa invete , sa experimenteze , si sa isi implineasca idealurile.Atunci cand este implicata intr-un proiect , altii pot crede ca este dependenta de munca , insa , din prespectiva ei , nu este decat pasiunea si bucuria adancirii in fiecare moment al muncii , placerea a descoperi si a imagina solutii noi si constructive.Este foarte motivata , se increde in sine , prefera sa gandeasca cu capul sau si sa isi croiasca drumul in viata pe cont propriu.Este un lider , un inovator , care infrunta cu curaj obstacolele.

   Alte semnificatii ale numarului 1 (Unu)

   – Simbol al Unicitatii , al Universalului si Transcendentalului , principiul primar si puterea creatoare initiala.

   -Conform lui Aggripa , „numarul 1 se refera la Divinitatea suprema , care este una si nenumarabila ,si creaza oricate obiecte numarabile , pe care le contine in sine.”Sfantul Augustin afirma , in mod similar , ca Unitatea se refera „la suprem , la Dumnezeu , Principiul tuturor lucrurilor.”

   -Simbol al Totului exprimat in unitatea lui , constituind fundamentul sau perfectiunea.

   -Simbol al omului vertical , care se poate bucura de facultatile lui numai cat timp este in viata.

   -Expresie a notiunii de lider , sef , conducator , cel dintai in ierarhia autoritatii sau puterii.

   -Unu reprezinta punctul de pornire , inceputul , simbolul originii absolute si a ceea ce vine dupa ea.De aceea , 1 semnifica precursorul , pionierul , initiatorul , noul , originalul , mugurul dar si radacina , nasterea tuturor vietilor.El este spontaneitatea imanenta.

   – Fiinta umana primordiala , androginul sau Adam ca barbat si femeie in acelasi timp , o fiinta care va fi reconstituita la sfarsitul timpurilor.

   -Conform lui Pascal , „tot universul este continut in Unu”.Vechii alchimisti greci considerau ca „Universul este Unu”.

   -Malebranche spunea :”nu este nimic maret in sine sau fara raportare la altceva , cu exceptia Infinitatii si a Unitatii.”

   – Conform lui Etchegoyen , proprietatile Unitatii sunt : absolutul infinit , egalitatea, eternitatea, neschimbarea si universalitatea.Prin aceste proprietati , Unitatea (1) este opusul pluralitatii , care are atributele opuse.

   -Hecraclit spunea :” multiplicitatea lucrurilor se indreapta catre Unu , si din Unu deriva multiplicitatea”.

   -In ebraica , cuvantul unu are intelesul de „punct, adunare , divizare impiedicata”.Acest numar este scris cu folosirea literei Aleph , reprezentand , conform lui Charrot , „un om ridicandu-si o mana catre ceruri , aplecandu-si cealalta mana catre pamant , cuprinzand astfel unitatea universului”.

   -In Cabala se precizeaza ca Jehova este Unu , iar numele sau este Unu.

   -1 este singura cifra scrisa in mod identic in toate limbile , avand ca simbol o linie dreapta.

   -1 este numarul atomic al hidrogenului , cel mai raspandit element din univers , constituent al apei , sursa vietii…..Sursa …www.diane.ro….RAZVAN…iti MULTUMESC din suflet …pentru …CLIPA DE INTELEPCIUNE DARUITA …In ideea ca v-a placut …nu va pot spune decat …SA NE TRAIM VIATA …IN IUBIRE DE SINE …si TOT CE NE INCONJOARA …O IMBRATISARE SINCERA …si …MULTA BUCURIE ! :)

    
 1. Efortul presupune lupta si…din lupta vei iesi vlaguit,iar rezultatele,pe masura ta.Ascutindu-ti spiritul,patrunzi in tainele fizicalitatii (aici copacul) si…dincolo de ele,desavarsind lucrarea.Ambitiosii isi hranesc ambitia cu energia lor,vaduvindu-se in favoarea ei si pentru ca au fost mereu invatati ca „o lupta-i viata”,raman cu gura cascata la reusita…neluptatorilor si pentru ca au crezut in minciuna ca e nevoie de efort pentru a reusi,in scafarlia lor umbla fel de fel de intrebari cu privire la…ratacirea cumpatatului.In cele din urma gaseste raspunsul:”nu se poate altfel,cred ca asta lucreaza cu necuratul” si-i mai si pune gand rau,ca nu cumva sa se molipseasca si altii de…satanismul cumpatarii.

   
  1. … fiecare cu tiparele lui de gandire, pana la urma :) Tiparul celui ce facea pauze si isi ascutea toporul era mai eficient ca al primului care muncea ca un stahanovist. D-aia i-a pus poate Dzeu impreuna, ca primul sa invete de la al doilea … poate pe-al doilea cu pauzele o sa-l puna mai tarziu langa unul ce foloseste drujba, sa invete si el alt tipar si mai eficient … si uite asa, din pas in pas, ajungem in Rai :).
   Acum, daca mai este cate unul ce se incapataneaza sa nu adopte un tipar mai eficient si sa-l mai si injure pe cel care i-a aratat acel tipar, nu-i bai … sunt asigurate mecanisme de „convingere” eficiente in angrenajul Creatiei. Desigur ca ia ceva timp pana actioneaza mecanismele de convingere respective, poate sa dureze chiar mai mult de o viata … dar este bine asa :)

    
 2. Da, trebuie sa constientizam mai repede cum e mai bine, sa nu ne apuce apusul si sa ne dam seama ca am gresit…..

   
  1. Draga Eugenia… ma inspiri… de gresit vom mai gresi, caci de-aia suntem la scoala vietii… toate erorile sau greselile noastre sunt perfecte pentru rolul lor… ajungi la a te satura de suferinta, ineficienta si sa te intorci de bunavoie cu fata spre adevar… si adevarul e ca acolo unde e judecata, e minte, apoi iluzia ca stii, de unde nu mai intelegi niic…. si e bine asa… viata se traieste nu se rationalizata… e un dans intre a fi omenesc si divin… asta e ce simt si practic zi de zi… e doar parerea mea cu toata smerenia de rigoare. Te imbratisez ca pe mine! :Bye:

    
  1. Mda… sa nu treaca o ora fara sa-ti reamintesti de scanteia divina care te insufleteste… apoi, la treaba… stiam asta si singura curiozitate de om pe care o am este cu cine oare voi face cunostinta in acest mod ? :) Cred ca stii… deja simt un fel de bucurie… da, ghinda contine copacul de maine… numai mintea cere rabdare, cand de fapt este vorba de o crestere naturala, de slefuire pana cand stralucesti…

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top