skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

La răscruce de drumuri

 

Crossroads: Labor Pains of a New Worldview (La răscruce de drumuri – Durerile facerii unei noi viziuni asupra lumii)

Bruce Lipton, specialist în biologie celulară, cu un doctorat la Universitatea Virginiei din Charlottesville, spune: “Partea frumoasa este ca putem folosi modelele aflate in natura si sa intelegem ca aceste modele exista si ele se repeta. Daca ai dori sa observi un model care se repeta in continuu, pe aceasta planeta, acum si care sa ne dea un exmplu a ceea se se intampla, atunci priveste o omida care creste. O omida reprezinta, sa spunem, sapte milliarde de celule vii, sub aceeasi piele. Fiecare celula reprezinta un cetatean. Si, ce credeti? Sunt exact ca noi oamenii, muncesc in fiecare zi, celulele din sistemul digesitv absorb mancarea, o digera si creaza produse. Unele dintre ele sunt numite “motilitati”. Aceste celule sunt cele care ii asigura omizii miscarea si reprezinta structuri ca si autostrazile noastre cu camioane, masini. Celulele sistemului imunitar isi fac si ele treaba lor, de a proteja acest sistem. Sistemul respirator se asigura ca oxigenul este asimilat. Deci, toate aceste celule au treaba lor!

Iar Omida creste! Daca tu ai fi un reporter aflat inauntru si ai privi in jurul tau, ai spune: “Da, economia creste, baieti, creste in fiecare zi, toata lumea munceste… si asta e ceea ce dorim sa vedem in fiecare zi. Cu cat anume crestem in fiecare zi, aveti vreo estimare in procente?” Iar, mai apoi, omida atinge un maxim de crestere si in acel moment se opreste din mancare – nu mai poate manca absolut nimic… A atins punctul culminant! Atunci, daca esti o celula in interiorul acelui organism, imagineaza-ti ce s-ar intampla, daca dintr-o data nu mai ai slujba pe care o aveai, mancarea este mai putina, iar sistemul tau digestiv spune: ”Of, munca nu mai e ce era odata, fabrica nu mai produce cum o facea odata!”. Iar la un anumit moment, atinge un nivel cand multe celule sunt concediate…

Avem celule care nu mai fac nimic, acum. De ce? Pentru ca nu mai exista suficienta mancare pentru toate. Si alte slujbe sunt afectate din cauza mancarii. Implicit, nu mai e suficienta energie si toate sistemele incep sa concedieze celule. Foarte curand, e un haos de nedescris sub acea piele de omida. De ce? Pentru ca sistemul s-a oprit din crestere, celulele nu mai au de munca, nimic nu mai evolueaza, iar intregul organism nu mai functioneaza.

Daca ai fi o celula, in acel moment ai privi in jur si ai spune: “Doamne, lumea aceasta se va sfarsi!”… Si, cu toate acestea, in mijlocul miliardelor de celule exista un alt fel de celule, care desi sunt identice genetic si nu difera cu nimic de restul, gandesc altfel, raspund la stimuli in mod diferit. Aceste celule au un nume intersant si anume, “celulele imaginale” . Aceste celule imaginale aduc o noua viziune Cee ce se intampla, in mijlocul acestui intreg haos, cand majoritatea celorlalte celule cred ca sfarsitul e aproape. Aceste celule imaginale incep sa impanzeasca idei si viziuni noi, un plan nou, o noua schema, o noua forma de existenta. In jurul acestor idei, restul de celule se reorganizeaza si incep sa creeze organizatii noi, masive, pentru a creea ceva si mai fabulos decat o faceau pana acum. Un sistem care e mult mai sustenabil, un sistem cu un nivel mai inalt de evolutie – iar acel sistem pe care-l contruiesc se numeste: “FLUTURELE“!…

Deci exista o perioada de tranzitie de la lumea veche a omizii, cu vechiul sistem de credinta si fel de viata, ce nu mai poate functiona Asadar, exista doua optiuni in aceasta lume, in clipa de fata: poti ramane la nivelul de omida – si atunci, spui: “Doamne, cade cerul pe noi!” si sa traiesti cu teama, sau poti spune: “Nu mai avem nevoie de omida! Doresc sa construiesc fluturele!”. De ce?…

Pentru ca atunci cand devin activ si pozitiv, in procesul de constructie al fluturelui, sunt in priza, muncesc, creez fluturele. Daca doar stau si plang de mila omidei, atunci nu fac altceva decat sa ma imbolnavesc pe mine si pe cei din jur. De ce?… Nu mai contribui cu nimic la evolutie. Si atunci, unde ne aflam noi? Suntem la faza de a renunta la omida in civilzatia noastra – chiar inainte ca fluturele sa se ridice. Ceea ce trebuie sa recunoastem este ca toate aceste crize nu exista in afara constiintei noastre, ci ele exista in interior…

Exista un plan in toata aceasta nebunie! Daca ne uitam la evolutia biologica, toate evolutiile importante au fost precedate de o catastrofa… Iar aceasta este evolutia fiintei omenesti, plecand de la faptul ca suntem ingrijorati si incarcati cu emotii negative si devenim irationali sa mai putem asculta de anumite valori ca dragoste, frumusete, dreptate, adevar, bunatate. Trebuie sa le ascultam pe toatea acestea! Dar cum o facem, fara a trece prin chinuri si suferinte?”

In acest excelent documentar este vorba despre soarta omenirii, in general. Interviuri cu cele mai luminate minti ale momentului. Ele spun asa:

– Schimbarea omului este cheia schimbarii totale in lume! Fara ea, nimic semnificativ nu se va schimba. Si, fara sa ne schimbam modul de privi lumea, nu ne putem schimba ca oameni, iar viitorul nostru este incert!…

Imaginati-va ce s-ar intampla daca mediul inconjurator s-ar schimba complet!!!!

Cum ar fi daca am auzi non-stop, la stiri, ca prin arta, distractie, reclame, suntem cu totii interdependenti si, in acelasi tip, interconectati intr-un singur sistem? Cum ar arata lumea noastra? Cum te-ai raporta la ceilalti din acel sistem?

 • Vei incepe, dintr-o data, sa te simti inrudit cu ceilalti, de parca ti-ar fi foarte apropiati!
 • Vei fi mai putin ingrijorat despre modalitatea de a-l exploata pe celalalt de langa tine sau cum sa-l manipulezi sau chiar sa profiti de pe urma lui!
 • Vei observa ca cealalta persoana iti este cumva mult mai apropiata si vei avea chiar sentimente de afinitate catre ea!
 • Vei incepe sa ii plasezi pe ceilalti la un nivel la care acum gandesti despre familia sau copii tai!
 • Vei lua seama de parerea lor, atunci cand te vei gandi sa faci ceva in viata – si vei gandi: “Cum vor fi ei afectati?”!

Acesta este modul de schimbare de care avem nevoie si prin care trebuie sa trecem , iar asta se poate intampla doar intr-un mediu pe care il cream noi insine.

Vizionare placuta!

Comentarii (24)
 1. Da, este extraordinar, si este exact cazul nostru, al speciei umane.Cand vom constientiza cat mai multi ca fiecare din noi este O CELULA a organismului Specie umana, si ca vrem /nu vrem suntem interdependenti, atunci, ne vom supune destinului evolutiv al Speciei umane si nu tendintelor egoiste individulale, chiar daca aceasta ar implica daruirea de sine pana la sacrificiul de sine, in beneficiul evolutiei si SUPRAVIETUIRII SPECIEI…Din fericire, atunci cand se constientizeaza un anumit procent de indivizi, si se indeplineste ”masa critica”, ceilalti indivizi, sau merg in acea directie,cea a evolutiei, sau…Si, acum, avem informatii ca s-a depasit masa critica. Specia umana se va ridica, de la stadiul de vierme/larva la acela de fluture.

   
  1. ….da, s-a depasit masa critica si umanitatea va trece la urmatorul nivel, adica dimensiunea a 4-a. Se pare ca pana in 25% vor trece in D4, iar din acestia un 0,5% direct in D5 si chiar mai sus.
   Oricum, ceilalti cam 75% ce raman in D3 acum vor fi redistribuiti pe alte planete dupa moarte ca sa-si continue lectiile de D3 neterminate aici pe Terra. Pe termen lung orice alegere este la fel de buna pentru suflet. Terra a ajuns deja cam 80% in D4 cu vibratia si nu mai suporta si dimensiunea a 3-a asa cum a facut-o pana acum. De aceea in ultimi 3-4 ani copii care se nasc au minim nivelul spiritual de D4, nu mai au permisiunea sa se nasca suflete de D3 deoarece nu le mai permite planeta.
   Urmatorii 3-5 ani simt ca o sa cam fie montagne-russe pe aici planeta din toate punctele de vedere, uman si al mediului, dupa care se stabilizeaza oarecum pe un nou palier cativa ani, dupa care iar intra in perioada de turbulente, pana devenim Fluture la nivel de umanitate.
   Traim vremuri interesante, cum spun chinezii … :)

    
   1. Da, asa cred/simt si eu ca va fi si este cel putin regretabil ca semenii nostrii, din familie, din locurile unde lucram, din strada, etc.”nu simt” nimic, si cred cu tarie ca totul e cum a fost si pana acum.Problema e ca , intr-adevar, fiecare face astfel o alegere, si pana la urma, probabil ,va ajunge Fluture, DAR CU PRETUL UNEI CONTINUARI A SUFERINTEI, pentru cene stie cate vieti…. Eu de la asta am pornit cautarile mele, si dorinta de mai bine, de la suferinta umana, care m-a impresionat, si,ma impresioneaza.Apoi am citit si am vazut ca multi din maestrii inaltati au pornit tot de la suferinta fiintelor umane.
    Ca o comparatie, acum, in aceste momente, oamenii care nu constientizeaza situatia, stau in casa lor, isi vad de ”treburile” lor dar casa fiecaruia deja arde…Chiar daca arde mocnit, dar focul poate/va izbucni in orice moment.Si chiar daca suna cineva la usa si-i spune”-Arde casa !, vezi ce poti face, as putea sa te ajut..”, ii spune”-Esti nebun!”.

     
 2. Razvan, ai cumva subtitrarea filmului? Am cautat-o sa pot vedea pe TV…Multumesc! Sa aveti spor in toate, caci sunteti o poarta spre noi, cei frumosi, din interior!

   
 3. Buna ziua.
  Este extrem de interesant exemplul dat de Bruce Lipton cu omida si devenirea ei in fluture.
  In ceia ce priveste starea umanitatii…eu ma uit in jurul meu si observ cat de putini oameni sunt interesati de schimbare.Multi fac uz de sintagma „ca sa schimbi lumea schimba-te pe tine mai intai”dar sunt putini cei care inteleg ca trebuie sa se schimbe,cum si de ce.Mai intai trebuie inteles ca este necesara aceasta schmbare.Indiferent ce se intampla cu planeta,Mama Pamant,cu numarul relativ mic al celora cu constiinta deja elevata,oamenii trebuie sa inteleaga ca felul cum s-a trait pana acum nu mai este posibil.Din pacate multi isi imagineaza ca schimbarea va incepe de undeva…de sus cumva…si apoi vei fi oarecum prins in aceasta schimbare si …te vei schimba.Nu este chiar asa.Fiecare trebuie sa se schimbe,sa-si schimbe modul de a trai,de a gandi ,deci de a se transforma in alt om.Intr-un om care vede bunastarea celui de langa el mai presus de a lui.Cine este pregatit sa-si vada bunastarea lui pe locul al doilea?Mai ales acum cand exista o lupta acerba pentru o slujba,pentru bani si mai stiu eu ce preocupari au oamenii.Majoritatea nu gandesc decat la bani,bani,bani….Acele celule din trupul omizii sunt programate de Forta Divina sa-si faca munca pentru folosul tuturor.Ce credeti?noi oamenii,care am putea fi celulele unui organism mai mare,la starea in care suntem acum suntem pregatiti sa ne facem munca in folosul fiecaruia?Da,trebuie inceput de la fiecare in parte,cum ma dezvolt in asa fel incat sa nu aduc prejudicii celorlati.Cati gandesc asa?
  A considera ca s-a atins masa critica – ceia ce poate fi asa sau nu poate fi asa,nu o poate spune nimeni cu certitudine – si a gandi ca am terminat cu grijile,ar fi o decizie pripita pentru ca eu am inteles ca fiinta umana continuu trebuie sa lucreze cu ea insasi.Cu atat mai mult in aceste vremuri.
  Asa ca,hai sa incepem prin a vedea ce mai trebuie imbunatatit in constinta noastra….Este cale lunga.
  Va doresc succes,Sefora

   
  1. Doamna(sau domnisoara)Sefora,trebuie să vă spun că îmi place numele dvs.fiindcă este numele unei femei sfinte din Biblie,cred că știți,fiindcă părinții au știut cu siguranță ce este acest nume(soția lui Moise).Apreciez comentariulȘaceasta este unica soluție.Vreu să mai adaug ceva;Dacă va crede cineva că prin forțe proprii(spun din experiența mea și a altora),va putea să se schimbe,se înșală.Numai împreună cu D-zeu tatăl și Domnul Isus,care,prin Duhul Sfânt,ne va da și puterea,și înfăptuirea,vom fi schimbați.

    
   1. Simt sa ,,vorbesc” putin cu dumneavoastra, domnule Ion. Mai intai o pilda. In desert unul dintre insotitorii cei mai devotati ai unui mare Om, striga fericit ca il iubeste atat de mult pe Dumnezeu incat are increderea sa-si lase camila nepriponita noaptea. Inteleptul l-a trimis s-o lege spunandu-i ca Dumnezeu nu e preocupat sa faca ceea ce trebuie noi sa facem. Pana la un moment in viata mea, asa am facut, nu-mi priponeam camila. Apoi, aprofundand invatatura celui mai mare invatator al planetei, Iisus, am inteles ca El este Iubire Pura. Pana nu am inteles ca suferinta nu vine de la Dumnezeu, ci de la incalcarile mele repetate ale singurei legi: IUBIREA. Constiinta umana pe vremea lui Iisus era la alt nivel, mult mai scazut. Legea Talionului era aplicata la scara larga. Nici acum nu suntem cum trebuie, insa la nivel planetar, mai mult ca oricand oamenii aleg in masa sa creada si sa isi manifeste iubirea. Dumnezeu, care este Viata insasi, a fost aici dintotdeauna… noi am fost orbi pana nu demult. Personal afirm ca invat Iubirea, am ca punct de reper Invatatura, iar intuitia imi spune ca invatarea va continua pana voi ajunge Acasa, ca om desavarsit. Nu ma grabesc, nu fac presupuneri inutile, doar traiesc varianta cea mai frumoasa a mea. Sunt convinsa de ajutoare, insa ca ele sa ma ,,vada” eu trebuie sa stralucesc de Iubire, asa cum a facut-o Iisus si toti marii Oameni de dinaintea mea :) Va imbratisez cu mare, mare drag! Daniela

     
    1. După cum arătați în fotografie,îndrăznesc să vă zic doamna Daniela(daca gresesc,sa-mi spuneti).Spun sincer(de mințit,nu-mi aduc aminte de când nu am mai mințit,fiindcă mă tem de D-zeu,adică nu de pedeapsă,ci pentru că îl iubesc pe D-zeu),fără să vă flatez(probabil că ați sesizat că sunt destul de reținut în complimente),dar de data asta,trebuie să vă spun că am simțit o bucurie deosebită în inimă prin cuvintele scrise.
     Este adevărat,că ar fi non-sens ca noi să stăm nepăsători privind transformarea caracterului nostru,lăsând în seama lui D-zeu să ne facă sfinți(dormi în pace,țara inginer te face).D-zeu,ne va ajuta,când vede dorința noastră sinceră și lupta noastră pentru schimbare(dacă va-ș spune câtă luptă am dus cu părăsirea țigării,mia-ți plânge de milă),până când,dintr-o dată nu am mai avut poftă de ea.Atunci am văzut(și I-am mulțumit)mâna lui D-zeu la lucru.Ma bucurat nespus expresia.”.până mă voi duce Acasă”.Încep să înțeleg,să intuiesc mai multe(dar mai aștept să mai citesc și alte destăinuiri,fiindcă până la urmă,cred că o să am curajul să vă zic;Soră).
     O noapte binecuvântată!

      
 4. Aceste constatări sunt adevărate,fiindcă sunt scrise și în Biblie.Despre suferință:1-”Voi (este vorba de cei credinciși)sunteți păziți de puterea lui D-zeu,prin credință,pentru mântuirea care gata sa fie descoperităîn vremurile de apoi!În ea,voi vă bucurați ,măcar căm acum,dacă trebuie,sunteți întristați pentru puțină vreme,prin felurite încercări,pentru ca încercarea credintei voastre,cu mult mai scumpă decât aurul care piere,și care totusi este incercat prin foc,să aibe ca urmare lauda slava si cinstea la arătarea lui Isus Hristos,pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut,credeți în El,fără să-L vedeți,si vă bucurati cu o bucurie negraita si strălucită,pentru că veți dobândi,ca sfârsit al credinței voastre,mântuirea sufletelor voastre(ep.1 Petru,cap.1,vers.1-9).2-.”Eu socotesc că suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alături de slava viitoare,care are sa fie descoperită față de noi(episola către Romani cap.8 versetul 18).3-”Vedeți ce dragoste ne-a aratatTatăl,să ne numim copii ai lui D-zeu!Și suntem.Lumea nu ne cunoaște,pentru ca nu L-a cunoscut nici pe EL.Preaiubiților,acum suntem copii ai lui D-zeu.Și ce vom fi,nu s-a arătat încă.Dar știm că atunci când se va arăta EL,vom fi ca EL;pentru că Îl vom vedea așa cum este.(ep.1 Ioan,cap,3,vers.1,2,)
  Cât despre cum se va petrece acel eveniment măreț de transformare a oamenilor în trup Duhovnicesc(de slavă,sau cum s-a exprimat dl.Claudiu,dimensiunea a 4-a),este scris în ep.1-a a ap.Pavel către Tesaloniceni,cap.4,vers,16,17.”Căci însuș Domnul,cu un strigăt,cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui D-zeu,se va pogorâ din cer,și întâi vor învia cei morți ÎN HRISTOS.Apoi,noi cei vii,care vom fi rămas,vom fi răpiți toți împreună cu ei,în nori,ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh;și astfel vom fi pentru totdeauna cu Domnul”.
  Soluția noastră pentru a fi transformați asemenea trpului Domnului Isus,este una singură,cea mai simplă;”Cine cfrede în Fiul, are viața veșnică;dar cine nu crede în fiul,nu va vedea viața,ci mânia lui D-zeu rămâne peste el”
  DOMNUL SĂ NE AJUTE,CA SĂ CREDEM,ȘI SĂ AVEM PARTE DE VIAȚA ETERNĂ ÎMPREUNĂ CU DOMNUL ISUS.
  Vă mulțumesc pentru răbdare.Cred că se merită să cunoaștem și lucrările care le face D-zeu cu noi,oamenii,cum de altfel face cu toate viețuitoarele din natură,o metamorfozare.

   
 5. Domnului Burciu….
  Ma bucur ca va place numele meu si pot afirma ca stiam ca in Biblie este consemnat numele Seforei ca fiind sotia lui Moise.O adaugire personala:nu inseamna ca fiind sotia lui Moise era si o femeie sfanta.Asta nu inseamna ca eu contest ca ar fi fost sfanta.
  In ce priveste comentariul referitor la schimbarile proprii nu voi intra in argumente pentru ca nu este cazul .Pot doar sa-mi spun parerea proprie:bineinteles ca putem sa ne schimbam noi insine.Avem vointa si daca ceva in caracterul meu nu-mi place am tot dreptul si vointa sa ma schimb.O Forta Divina poate sa ma ajute,dar daca nu ma ajut eu insami,tot degeaba.Stiti acea vorba din popor:”Dumnezeu poate sa-ti dea ce ai nevoie,dar nu – ti baga si-n gura”…
  Sa aveti o seara buna,Sefora

   
  1. Una la mână;A fost,sau nu a fost până la urmă Sefora sfântă?În popor,există concepția că sfânt este cineva la care să te închini,și care nu a păcătuit nici odată.În Biblie,sfânt se traduce,a fi pus deoparte.Adică un om,prin care D-zeu a dus la îndeplinire anumite lucrări ale Lui.În Biblie,sunt multe femei prin care D-zeu a lucrat,dar care,unele dintre ele au avut mari probleme cu viața lor.Ex.Maria(sora lui Moise),Rahav(prostituata din Ierihon),Batșeba(o soție a lui David),Maria Magdalena(din Noul Testament),și altele.D-zeu le consideră sfinte,pentru că,în ciuda defectelor care le-a avut,au dat slavă,și prețuire lui D-zeu.Desigur că sunt și femei care nu se mai pot numi sfinte;Dalila(care este destul de cunoscută),Vrăjitoarea din En-Dor,Abigail(prima soție a lui David),etc.
   La a doua chestiune,cu voința omului,am să redau câteva versete din ep.lui Pavel catre Romani cap.7 vers,21-25 .”Găsesc dar în mine legea aceasta;când vreau să fac binele,răul este lipit de mine.Fiindcă după omul din lăuntru îmi place legea lui D-zeu;dar văd in mădularele mele o alta lege,care se lupta impotriva legii primite de mintea mea,si mă ține rob legii păcatului,care este în mădularele mele.O,nenorocitul de mine!Cine mă va scăpa de acest trup de moarte?..Mulțumiri fie aduse lui D-zeu,prin Isus Hristos,Domnul nostru!…Astfel dar,cu mintea,eu slujesc legii lui D-zeu;dar cu firea pământească(carnea),slujesc legii păcatului.
   Cap.8,vers.1”Acum dar nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus,care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești(carnale),ci după îndemnurile Duhului.
   Cam asa stau lucrurile,nu după înțelepciunea mea,ci după cum vede D-zeu lucrurile.
   Mulțumesc pentru răbdare! O noapte binecuvântată!

    
 6. Documentarul…Crossroads..l-am vazut de mult timp…plus multe altele …trebuie vizionat ..cu atentie … … Traim intr-o lume materiala si stiintifica ….atasati de lucruri ,precum o casa ,o masina , haine ,de serviciul nostru,de persoane …incat ne identificam cu aceste lucruri ….Insa cel mai mare atasament este corpul fizic Nu putem concepe ca trupul , este o haina de imprumut pe care noi am primit-o atunci cand am fost creati ,si ca Dumnezeu ,,a suflat ,,o energie divina :spiritul….Iisus a spus ca moartea este o trecere ….In concluzie ,corpul nostru este haina pe care noi o aruncam atunci cand cand nu mai avem nevoie si vom elibera spiritul ,acesta fiind nemuritor ….Pentru a intelege acest lucru trebuie sa traim cu inima …Inima este casa spiritului .Cand vom reusi sa traim cu inima vom reusi sa descoperim in noi capacitati nebanuite ,puteri creatoare nemarginite in ceea ce priveste propria-i fiinta…Stiinta a demonstrat pana acum ca ne folosim doar 10 procente din creier …Este logic sa ne gandim ce fac celelalte 90 procente …Nimic nu este fara rost …va veni timpul cand vom descoperi secretele ascunse ale creierului omenesc ….Vom reusi sa redescoperim divinitatea din noi , constienti , ca Dumnezeu se gaseste in fiecare… Atunci , vom sti sa folosim aceste calitati, in viata de zi cu zi pentru a ne o schimba in bine ….Multumesc Razvan …Multumesc FILE DE LUMINA…pentru tot ce faceti pt noi….Pace si Armonie !

   
 7. Candva odata bunica mea mi-a spus o povestire. Broasca testoasa vede intr-o zi elefantul. Fantastic , gigantic, colosal cata majestuozitate si cat de bine i se parea ca seamana. Poate este o fiinta evoluata din broasca. Parca aveau aceleasi labe, parca si aceeasi culoare dar un pic diferita. Ei da, el a scapat de carapace si are un nas mai lung e clar o fiinta evoluata. De cand imi doresc eu sa scap de carapace si sigur mi-ar place mai mult sa am un cap semet ca al lui, da cu siguranta este o brosca evoluata. Oare ce a facut ? S-a dus la batrana si inteleapta balena Broasca curioasa isi face curaj si se duce la batrana balena. „Prea inteleapta balena tu cea care colinzi marile si oceanele, tu care cunostii toate vietatile marine ce crezi? Pot evolua si eu sa fiu un elefant – uite cat de bine semanam” si broasca incepu ai povesti balenei cate asemanari vedea ea cu elefantul. Inteleapta balena o privi si ii spuse. Draga mea stii ca neamul tau este unul dintre primele aparute pe aceasta minunata planeta pamant. Stramosii tai intradevar erau mai mici, apoi a venit caldura puternica a soarelui. Initial neamul tau a trait numai in apa, apoi a reusit sa iasa si sa poata repira pe uscat. Pentru a fi protejata de caldura si uscaciune zeita pamant a daruit neamului tau o puternica carapace care te apara de dusmani, de frig, de cald, de orice intemperii. Faci parte din cel mai vechi neam. Aparitia omului ti-a limitat zonele in care esti pe pamant in siguranta dar oceanul te-a imbratisat intotdeuna cu dragoste. Da poate ca semeni cu elefantul dar el a fost creat diferit de tine, diferit de mine, poate ca seamana cu tine, poate ca scoate acelesi sunete ca mine, dar chiar daca suntem prezenti in acelasi moment pe aceasta planeta mama suntem total diferiti. Aceasta este frumusetea si unicitatea, dar mai presus,, modul in care ne cinstim stramosii este ca le semanam si le ducem in singele nostru, in copiii si nepotii nostri nemurirea neamului in forma acesta. De la pui la fiinta imensa care apoi inchide ochii si pleaca in infinit. Cat suntem, invatam de la bunici si parinti, ne respectam bunicii si parintii pentru ca ei sunt radacinile neamului nostru si ii invatam pe copii nostrii respectul pentru inaintasi, pentru sine si pentru viitor impreuna cu ceilalti frati ai nostrii pestii din apa si animalele de uscat. Noi apartinem tuturor timpurilor cat exista viata pe planeta. Suntem mandri ca suntem ceea ce suntem si nu ne poate termina decat prostia, aroganta si nemernicia omului. Dar inainte de a ne distruge pe noi se va distruge pe sine. Acum mult timp in urma bunica mea imi povestea despre oamenii veniti din ceruri. La inceput au convietuit bine cu toti apoi au invadat toate spatiile. Omul nu stie sa respecte universul si de aceea o parte din speciile de pe pamant dar si acei oameni au fost distrusi. Viata a luat-o de la capat ca o lectie. Acum se intampla acelasi lucru, numai ca acum in ultimii ani parca sunt mai rai si mai distructivi ca niciodata. Au aruncat in ocean atata mizerie si chimicale care ne-au distrus sau modificat mediu.Da, omul se poate transforma in orice, dar o balena va fii intotdeuna cu mandrie o balena si o testoasa va fii intotdeauna o minunata si longeviva brosca testoasa care va semana cu sine, stramosii ei si copii ei cat timp va fi planeta mama pamant. Elefantul va fi sau nu, depinde de cat de repede ii distruge omul conditiile de viata, asa cum a mai distrus si atatea alte specii de pe pamant.Noi inca mai avem oceanul…… dar cat timp….Omul nu este multumit de sine si a inventat o multime de lucruri care il vor distruge.Si el este o specie a acestui minunat pamant.
  Diferenta este ca el nu-si recunoaste si nu isi cinsteste strabunii, parintii,familia,locurile in care traieste si nu isi invata urmasii sa respecte toate speciile si sa traiasca in armonie cu ele. Toti suntem de folos noua si celorlalti. Toti venim pentru a experimenta viata si toti avem un rost si un sens.Noi il respectam, omul a uitat.
  Va veni o zi in care isi va aduce aminte ca a fost creat ca si fratii si surorile lui, toate speciile, din iubirea Tatalui Cer si a Mamei Pamant , iar viata si moartea este doar o transformare de iubire. Viata trece in moarte si se transforma in viata. Si draga mea sunt atatea universuri paralele concomitent cu noi pe care nu le vedem, dar sunt in acelasi timp prezent. Exista viata pe fundul oceanului pe care tu nu o vezi si nu stii, exista viata pe pamant pe care tu nu o cunosti , nu o vezi si nu stii, exista viata in aer pe care tu nu o vezi si o stii. Si intotdeuna va exista viata si forme de viata pe care nu le vei stii dar exista.Fii mandra de tine, de parintii tai cu bune si rele pentru ca si ei experimenteaza viata odata cu tine si nu ii judeca pentru ca nici tu si nici ei nu vor stii intotdeuna totul. Dar mai important este sa traiesti cu tine insuti in forma pe care o ai si intelepciunea pe care o acumulezi sa o daruiesti cu drag urmasilor tai. Existam pentru ca ne-am protejat unii pe altii si o vom face in continuare acceptandu-ne toate diferentele si asemanarile”. Broasca a plecat incet fericita. Si-a dat seama ca era foarte importanta pentru ca era consecinta iubirii unui lung sir de stramosi si va fii nemuritoare prin lungul sir de urmasi ce vor urma, broaste testoase. Cu drag pentru cei ce cred ca le este de folos.

   
  1. Frumos curs de omiletică!.
   Trebuie să fim conștienți de faptul că pe pământ,suntem în acel stadiu al omizii.Oricât s-ar strădui,ea nu poate să-și imagineze că va deveni un fluture superb,care va admira florile,pe om(și omul pe ea),și natura.

    
   1. Neafectand-o.. …omiletica …”broasca a plecat incet FERICITA „…….poate daca s-ar fi lasat afectata ……..ar fi ramas ……NEFERICITA…….Va imbratisez cu….DRAG

     
 8. Crossroads….. realizat de JOSEPH OHAYON …..despre marea schimbare in care suntem implicati cu totii in momentul de fata ……Dave Sherman ….Business strategist …..ne explica ca la nivel economic ,de mediu ,geopolitic ,social cat si technologic sunt Interdependente ……riscurile economice ,riscurile de mediu ,sociale …..o criza ce afecteaza una din zone va declansa rapid o criza in alta zona …..……..Michael Laitman ,Biocybernetics ……in urma studiilor bio-cibernetice a observant cum ,natura ,mediul animal ,ecosistemele ….erau interconectate ,prin actiuni reciproce ….Societatea umana devine la randul ei atat de integrate si pare ca un singur sistem ce cuprinde intreg globul …..Cu totii suntem cuprinsi in scest sistem ,criza cu care ne confruntam este unica ….Suntem inchisi si nu mai avem capacitatea de a face tot ceea ce ne dorim .Liderii lumii ,presedintii si-au pierdut capacitatea de a mai putea controla oamenii .E ca si cum intrega lume a inceput sa se miste fara control……Insa parca impinsa de o noua lege ,a unei conexiuni ce face parte dintr-un sistem integral ……Amit Goswami Teoretical Quantum Physicist ,spune : In stiinta am inceput cu fizica lui Newton in care ne prefacem ca suntem niste masini pt o vreme .Insa biologii au spu ,,da …suntem masini ,insa suntem masini aflate in competitive ,avand in minted oar instinctual de supravetuire ,pentru care luptam continuu.Asadar valorile noastre cele mai de prêt sunt importante doar daca ne asigura supravetuirea .In afara supravetuirii ,nu exista alte impedimente pt fiinta umana ,,Si datorita acestei idei ,am devenit f competivi in societatea noastra .daca cineva are un lucru si eu trebuie sa-l obtin…Aceasta idée provoaca haos in societatea noastra .Progresul civilizatiei umane a fost condus aproape in intregime de aceasta competitive egoista .Oamenii incearca constant in ase intrece unul pe altul si asta creaza stiinta ,technologie etc….In clipa de fata acest egoism a devenit atat de extreme …incat nu se va opri pentru nimic .in scopul de a avea mai mult sau a fi mai mare decat altiii….si atunci Companiile distrug intregi ecosisteme ,bancherii creeaza crize economice …….iar oamenii prosper ape seama nereusitei altora ……Cu siguranta mergem pe o linie moarta …..COLAS GLOBAL ,,Cercetatorii MIT prezic sfarsitul lumii asa cum il stim ,,…..Daca nu vom incepesa coagulam acele strategii si sa invatam cum am putea supravetui in mod colectiv,atunci nici ca individ nu vom supravetui pe termen lung.Teologia de separare pe care umanitatea a stability-o de-a lungul anilor a creat O SEPARARE COSMOLOGICA………………………Bruce Lipton Cel Biologist……,,am plasat o singura celula stem intr-un vas de cultura care la fiecare 10-12 ore se diviza …toate celulele erau identic genetic si apoi acesta este de fapt experimental ,am separate aceasta cultura in trei vase diferite si am schimbat mediul….Dar mediul de cultura pt cellule este ca lumea in care traim :ea are aer ,apa ,elemente ,toate lucrurile din ea …Rezultatul :in mediul A,celulele au format tesut muscular.in B-tesut osos si in C tesut gras….Ce anume a fost atat de profund si important legat de acest experiment ?….Ce anume a fost responsabil pt soarta fiecarei culture de cellule ? Mediul a fost singurul diferit….Nicholas Christakis…………………………….au fost f norocosi sa descoperim o sursa de informatii in studio numit FRAMINGHAM ,despre inima …..Au intrebat oamenii timp de 32 de ani ,CINE SUNT MEMBRII FAMILIEI TALE ?CINE SUNT PARINTII TAI ?…….James Fowler Social Scientist Fericirea mea depinde de actiunea mea ,gandurile si comportamentul meu ,insa de asemeni de actiunile ,gandurile si comportamentul oamenilor cu care sunt in contact direct :prietenii mei ,fratii ,soti ,vecini ,prietenii de munca etc…..pana la persoanele cu care ei sunt in conectati la randul lor….Nu doar comportamentul se raspandeste in retea ci si starea emotive …TU ESTI DE FAPT UN ORGANISM SOCIAL,ESTI CREAT DE MEDIUL TAU …NU EXISTA TU SAU EU……..Dupa ce incepi sa te gandesti la modul in care tot ce faci a fost invatat ,intr-un fel sau altul de catre tine ….Peter Joseph….filmaker ,activist….In acelasi timp iei decizii ,insa deciziile tale sunt limitate de informatiile pe care le detii sip e care le-ai aflat …Deci sa spunem ca sunt un fel de almagam ambulant produs de societate .daca ma vad separate de rest ,pot spune ca acest lucru este incorrect ….De exemplu cu totii stim ca trebuie sa respiram.In timp oamenii vor incepe sa inteleaga ca integritatea lor este la fel de buna cu integritatea a tot ceea ce ai inconjoara .Atunci cand ne prefacem ca suntem ceva atunci devenim acel ceva …Philip Zimbardo ,psiholog a decis sa exprime ce s-ar intampla daca iei student absolute normali si sanatosi ,carora le dai un rol de prizonieri si gardieni….Daca iei teoria darwiana ,ce spune ca suntem intr-o competitive in care ne comparam pt a reliza daca ne potrivim …si apoi mai amestecam viziunea newtoniana ,care spune ca primordial ,universul este gasit doar ca o structura fizica ,alaturandu-le spui :Cum de stii unde ti-e locul in lumea Darwiniana ?iar raspunsul Cam cata materie posezi ?Si in felul acesta ,evolutia umanitatii de la vremea Newton a fost sa extragem materialul din Pamant ca sa putem avea bunuri .Si ca bunurile sunt o reflexive a locului unde stam in acea ierarhie .daca esti f jos in acea ierarhie a vietii umane ,nu aveai nimic.Daca esti f sus in ierarhia umana ai bani ,bunuri ,case …..si toate aceste lucruri .Si atunci spui Cine sufera din toata povestea asta ?Exista suferinta la fiecare nivel ,fie ca suferinta este la nivel fizic al planetei sau in civilizatia umana ,suferinta este peste tot ….Pt mine ca om ,sa imi dovedesc locul in ierarhie ,trebuie sa extrag material din planta .Ce fac ?Teoria evolutiei nu este bazata pe comunitate ci pe individ .Fizica lui Newton spune ca doar ce e tangibil e relevant .Insa intr-o lume bazata pe fizica cuantica care este bazata pe energie iar cateva lucruri pe care le intelegem in natura ca energie sunt emotii si simtiri ,precum dragoste si frumusete ,energie si armonie ….decat pe bani si expresiile sale material la care ne uitam astazi…De ce este acest lucru important ?Care este ultimul lucru bun din ultima luna ? Ce anume iti adduce bucurie ?Ce anume iti da sens in viata ?Scimbare ?Daca viziunea ta asupra lumii iti spune ca nu exista nimic mostenit nici un sens in lucruri iar in cele din urma ,Universul e doar un obiect fara sens ….iar atunci cand mori nu mai exista nimic alceva si nimic nu se mai intampla ,atunci simturile tale se schimba .Cum ar trebui sa imi traiesc viata acum ? Pai ar trebui sa obtin tot ce-mi doresc acum !Ar trebui sa si trisez daca trebuie ! Insa daca modelul ar fi diferit si ar spune ca esti o parte dintr-un sistem de viata gianti…cu un fel de semnificatie ,inerenta s.a.m.d…..,iar acest lucru ar putea avea consecinte nu numai pentru tine ,ci si pt cei dragi si pt oricine altcineva ….Atunci toate problemele cu care ne confruntam in clipa de fata nu sunt probleme ,sunt doar intrebari…Suntem intr-o faza de tranzitie unde raspunsurile vechi nu mai sunt valabile si aici este de fapt criza cu care ne confruntam…Exista o populatie intr-o stare de flux ,spunand ,lucrurile vechi nu functioneaza si suntem gata pt raspunsuri noi ,care vor crea o noua civilizatie mai durabila .O noua cultura ce va fi sustinuta de ele si de noi .,Un organism viu ,o noua specie a recrea organismul ca oentitate ,ca un grup si nu ca indivizi ….Am trait prea mult timp intr-o societate unde competitia a creat lumea pe care o vedem si care este rezultatul unui EGO aflat in competitive .Omul trebuie sa treaca printr-o schimbare care sa-l faca sa realizeze ca viata lui trebuie traita ca o unitate a omenirii ,ca si cum cu totii am fi un singur om ,cu o singura inima ….Sa impartim acea dorinta ,acel gand unde conexiunea sa fie reciproca ,ca o reciprocitate pe care o vedem la un organism viu ….Trebuie sa avem probleme sa putem avea solutii ,problemele ajuta creativitatea .Problema de fapt exista ,problema este de fapt o stare de tranzitie ….Hraneste-ti inamicul in loc sa te lupti …Atunci suntem pe drumul ce duce spre noua civilizatie pe care o cautam cu totii…Celulele imaginare incep sa impanzeasca idei si viziuni noi ,un plan nou ,o noua schema ,o noua forma de existent .In jurul acestor idei restul de cellule se reorganizeaza ….pt a crea ceva fabulous …decat o faceau pana acum …un sistem mult mai inalt deevolutie …..Fluturele ….Poti ramane la nivelul de omida ,Doamne cade cerul pe noi !si traiesti cu teama sau numai avem nevoie de omida …Doresc sa construiesc Fluturele ….De ce ? Pt ca atunci devin active si pozitiv in procesul de constructive al fluturelui….sunt in prize ….….Toate aceste crize nu exista in afara constiintei noastre,ci ele exista si in interior …Daca ne uitam la evolutia biologica ,toate evolutiile importante au fost precedate de catastrophe ….EVOLUTIA CONSTIINTEI Puterea de a darui….Educatia schimbata ….:a gandi si a percepe ….Refacem conexiunea …O familie globala …O natura de conexiuni ………..Traducerea aproape in totalitate pt va intereseaza ……Sper sa va fie de folos …

   
  1. RECUNOSTINTA si APRECIERE din partea Batranului Dan ……care ca si TINE , SIMTE ca IMPORTANT este SA DEVENIM CONSTIENTI DE DIVINITATEA DIN NOI si DE CONEXIUNEA DINTRE TOTI si TOATE , iar dupa ACESTEA …… consider ca nu mai trebuie SALVAT CEVA ……..TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG

    
 9. Zilele trecute la un post TV cineva spunea : ” PROBLEMELE APARUTE in lume ……sunt de NATURA RELATIONALA „. Daca „privim ” un pic , RELATIILE dintre oameni , dintre oameni si natura , dintre oameni si fiintele necuvantatoare , dintre oameni si invelisul de aer al Pamantului , dintre oameni si apa marilor si oceanelor ,dintre oameni si PAMANT ,dintre oameni si DIVINITATE ………dupa care sa incercam sa „ne privim ‘ PROPRIILE NOASTRE RELATII ……..poate reusim sa ne ” vizualizam ” „EGO-volutia ” ……….sau poate „EGO -involutia ‘ ………………Namaste

   
 10. Batrane Dan. Asa cum am invatat de-a lungul vietii pe propria piele pot sa iti confirm ce m-a invatat bunica. In Univers domneste suveran ORDINEA. Totul are un sens si o utilitate. Ce nu este util intr-o parte devine tranzitoriu. Sunt framantari interne si rearanjari. Totul este intr-o continua miscare si transformare in ceva mai bun sau in dezastru. Orice efect are o cauza. Timpul este diferit pentru fiecare dar esential pentru a se produce un eveniment. Tot ceea ce se naste are un timp de a evolua si de a pleca tranformandu-se in altceva util pentru altcineva. Am studiat religii comparate si as putea sa scriu o carte. Toate religiile sau curentele religioase au cautat sa explice lumea, viata, sensul, sa celebreze principalele momente ale vietii, sa fie o forma de politica, o forma de morala, o forma de medicina. In vechime trebuia sa faci un stagiu pentru a putea deveni vraci, saman,preot. Trebuia sa dovedesti in timp ca ai reale calitati umane si spirituale care pot aduce o stare de mai bine in comunitate. Era inteleptul satului, tribului, cetatii. Ulterior religia a devenit politica si economie pura, mijloc de opresiune si manipulare. Au ramas totusi oameni cu adevarata chemare si har capabili de adevarate fapte cu adevarat divine. Au fost si barbati si femei recunoscuti de comunitati sau arsi pe rug de neaveniti religiosi. Intotdeauna si in toate timpurile oamenii au putut comunica cu divinitatea si sau ajutat cu ea. De la nastere pana la cultivarea campului, in orice activitate umana de munca fizica sau de creatie. Se spune despre un om ca este inspirat de …… fiecare cum il sau o recunoaste. Si istoria scrisa si nescrisa este plina de asemenea oameni. Pana nu demult si noi aveam inteleptii satului si vracii nostrii care stiau sa faca bine cu plante, cu vorbe de suflet sau indreptand oase. Am uitat sa ii pretuim si ei au plecat fara a lasa mostenire stiinta lor ancestrala dar valabila in fiecare zi. Sunt putini cei ce au ramas sa cunoasca adevaratele taine. In America latina sunt pretuiti, in alte zone ale lumii, China, Japonia, India, Tibet, insule, sunt de a asemenea pretuiti dar au ramas putini cei buni. In schimb sau inmultit cei malefici si escroci care fac din asta o afacere fara pic de raspundere si rusine. S-au inmultit curentele religioase, sectante si toate derivatele de spalat pe creieri – foarte bune afaceri personale pentru autointitulatii guru, maestrii, predicatori sau cum se mai numesc. Intodeauna omul a cautat sa se apropie de divinitate si a cautat in toate formele pe care le-a avut la dispozitie. Repet, unii oameni chiar au har si il manifesta. Sunt multi care se vor naste de acum incolo si poate si printre noi sunt ca ante-mergatori ai timpurilor ce vor veni. Acum cativa ani am avut onoarea de al cunoaste si de a sta de vorba cu Parintele Teofil Paraianu. Eram cu un grup de prieteni venit la un curs organizat de D-na Monica Visan la Sambata de Sus. Se prezentau si se lucrau cu uleiurile biblice. Seminarul era pentru cei inscrisi si colaboratori ai Anatecor – poate stii ceva despre ei. Am avut ocazia sa am o intalnire cu Parintele la el in chilie si am stat de vorba mult despre ceea ce intelegeam si despre ceea ce nu intelegeam din aceste timpuri si transformari. Parintele desi avea 80 de ani era de o luciditate, coerenta, intelepciune si cunoastere mai mult decat multi academicieni si experti. Parintele era orb dar vedea si stia sa vada in cele doua lumi asemeni parintelui Arsenie Boca. Am primit binecuvantarea lui si mi-a spus sa fiu eu insumi, asa cum sunt, pentru ca va fi nevoie de mine. Eu am venit la invitatia unor prieteni de suflet intr-o excursie considerandu-ma un om obisnuit. Cei veniti se considerau foarte adanc spirituali. Poate ca sunt. La sfarsitul seminarului pentru ei, a fost invitat Parintele pentru a tine o scurta cuvantare. Parintele orb (????) a recitat doua poezii de dragoste. Una despre primavara si despre iubirea dintre doi tineri, alta despre nunta in sat. Poeziile aveau peste 30 de strofe fiecare. Apoi a tinut o cuvantare in care a spus ca sunt multi care au ochi dar nu vad, multi care au urechi dar nu aud, sunt multi care se cred vraci dar nu sunt decat farsori. „Priviti-va in suflet si fiti voi insiva, Asa are Dumnezeu si Maica Pamant nevoie de voi”. Am intepenit de bucurie cu lacrimi in ochi si am avut impresia ca si multi ca ne-a certat si ne-a invatat o lectie de viata, de a fi. La scurt timp a plecat intr-o alta lume care avea nevoie de el sau poate ca a ramas si el ca si Parintele Arsenie Boca sa vegheze acest neam romanesc in framantarile lui. Sper ca ti-am raspuns. Cu drag si cu respect.

   
  1. Este o adevarata bucurie sa te cunosc, Luiza. Simplitatea gandirii tale emana un parfum minunat de maturitate sufleteasca. Este bine asa cum este, deoarece in aceasta lume colorata fiecare va face alegerea potrivita ,,cresterii’ lui. Tot cu bucurie iti impartasesc ca exista oameni simpli care daruiesc intelepciunea si iubirea inimii fara a cere ceva in schimb. A fi tu insuti este cel mai frumos dar facut Vietii. Simplitate, claritate, adevar… inima curata! Cu recunostinta, Daniela

    
 11. Nota. Parinte m-a primit , m-a ascultat , am avut un lung dialog si m-a sfatuit gratis. Ba chiar am primit in dar un pahar cu apa binecuvantata si o prajiturica, ca o buna gazda. Eu i-am multumit pentru tot si El a spus ca si El imi multumeste pentru tot ce ne-am daruit fiecare. „Nu uita ce te-a invatat bunica ta – Toti suntem si invatati si invatacei cu fiecare om in parte”.

   
  1. Iti multumesc , pentru CEL MAI PRETIOS DAR pe care il poate oferi , un om altui om ; ” PARTICELE din TIMPUL SAU , din EXPERIENTA SA si INTELEPCIUNEA SA ” iar in cazul tau si din INTELEPCIUNEA BUNICII.
   Despre ce A INSEMNAT pentru Batranul Dan Parintele Teofil , am scris zilele trecute intr-un comentariu al unei alte FILE DE LUMINA. Nu cunosc Anatecor ( am cautat acum pe Google ).
   Batranul Dan considera la fel ca si Parintele Teofil ca :” toti suntem si invatati si invatacei cu fiecare om in parte „……… pana cand ……..”intervine ” EGO -evolutia ………..
   Sper ca te-am facut sa zambesti .
   Pace ,acceptare si bucurie

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top