skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Mâna omului

 

A fost odată, într-un sat modest de munte, o școală mică și frumoasă.

Într-o zi, doamna învățătoare de la clasa I le-a cerut elevilor să deseneze ceva, pentru care simțeau că trebuie sa Îi mulțumească lui Dumnezeu.

În gândul ei și-a spus că acești copii, care proveneau din mai multe cătune sărăcăcioase, nu prea aveau multe lucruri pentru care să mulțumească și să fie recunoscători. Și știa că aproape toți vor desena cozonaci tradiționali, bucăți de ciocolată și mese îmbelșugate. După ce fiecare și-a terminat desenul, învățătoarea a fost surprinsă de desenul lui Ionuț, copilul cel mai mic din clasă: acesta reprezenta o simplă mână, schițată stângaci și copilărește.

Mâna cui să fi fost oare? Ceilalți elevi au devenit și ei curioși.

„Este mâna Lui Dumnezeu, care ne dă de mâncare!”, a spus unul dintre ei.

„Este mâna unui țăran. Pentru că țăranii cultivă cartofii, îi scot din pământ și apoi noi îi putem mânca!”, și-a dat cu părerea un altul.

În timp ce elevii își priveau propriile desene, învățătoarea s-a aplecat asupra lui Ionuț și l-a întrebat a cui era mâna.

„Este mâna dumneavoastră, doamna învățătoare!”, a răspuns el sfios. Iar ea, doamna învățătoare, și-a amintit că în fiecare dimineață, îl ajuta să urce treptele înalte de la intrarea în școală, luându-l de mână. Făcea acest lucru și cu alți elevi, dar pentru el era un lucru important și pentru care merita să Îi fie recunoscător lui Dumnezeu.
Viața pe care o trăim și care ne modelează este formată din milioanele de experiențe minuscule, pe care le creăm zi de zi, zi de zi, zi de zi… Nu experiențele mari, colosale, care ne taie răsuflarea sunt cele care dau sensul vieții noastre – acest lucru se întampla numai în filme. Iar cei care sunt cei mai îndreptățiți să facă acest lucru – adica să creeze din gesturi mici, efecte trainice – suntem noi. Pentru că în fiecare dintre noi se află puterea de a visa, voința de a crea și motivația de a face.

Daca cineva i-ar fi recunoscător mâinii tale, pentru ce anume i-ar fi?

Autor text: Maria Cotoi

Text pus la dispoziția dumneavoastra de Editura For You

Comentarii (8)
  1. Copii au sultete curate si intelepte. Mintea lor este deschisa a invata lumea si de a intelege ce rost au ei aici. Ce devin ….. este rezultatul educatiei de acasa, de la scoala si de la societate.Principalul lor model sunt parintii – nu prin ceea ce spun ci prin ceea ce fac.Societatea isi pune si ea amprenta…… si devenim „adulti”,”maturi”,”responsabili”,”parinti”…..iar consecintele vietii noastre sunt …..dar nu suntem singurii responsabili, De multe ori suntem un produs creat prin manipulare de orice tip. Vom mai vorbi pe aceasta tema. Cu respect.

     
  2. Ca i-a hranit cand le-a fost foame,ca le-a dat sa bea cand le-a fost sete,i-a imbracat cand le-a fost frig,i-a mangaiat cand au fost tristi si poate nu in ultimul rand ca a fost toiag celor neputinciosi si toate insotite de multa iubire si caldura sufleteasca.Asa sa-le ajute Dumnezeu acestor manute!

     
  3. padure batrana…padure de suflete..padure de maini care vindeca…un mesaj simplu si profund…multumesc

     
  4. ” RECUNOSTINTA , nu este doar CEA MAI IMPORTANTA DINTRE VIRTUTI, ci si PARINTELE TUTUROR CELORLALTE ” spunea Cicero. M-am intrebat de ce spunea asta . Oare nu cumva atunci cand MULTUMESTI DIN INIMA (CU ADEVARAT) , ori esti CURAT LA SUFLET ca un copil . ori AI REUSIT sa-ti stapanesti PATIMILE si SA SIMTI CU INIMA ? Pace si bucurie

     
    1. Recunostinta si Apreciere pentru comentariul tau frumos. Multumesc !
      Divinul din Mine, imbratiseaza Divinul din Tine !

       
  5. Felicitari pentru Batrinul Dan, sa simti cu inima ?
    Minunat si cit este de simplu sa simti cu inima ,avem doi nepotei de 5 ani si 5 luni si de 3 ani si luni se mai cerata este inevitabil si de cite ori pling o iau pe CEA mare si o pun sa aculte inima celui mic si invers ,
    Se linistesc instant si ma intreaba de ce buni ?sau Doini? depinde cum vor sa-mi spuna ,raspunsul meu este la fel pentru amindoi ,numai cu INIMA iubim si simtim dragostea pentru semenii nostrii ,apoi amindoi asculta imima mea care bate de bucurie ca ei nu mai pling si nu se mai cearta.
    Atit de simplu.

     
  6. Copiii sunt cel mai mare Adevar daruit noua de catre Cer,in fiecare zi ,daca ii ascultam ne arata calea cate Lumina spunandu-ne ce este in neregula cu intruparea noastra.Trebuie numai SA ASCULTAM. Ei sunt recunoscatori pentru TOT ,numai sa nu-i grabim cu viata…Credeti-ma ,stiu asta di munca mea de zi cu zi ,pentru ca eu stau intre acesti ingeri…

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top