skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Prăvălia Raiului

 

Acum câteva zile, când mă plimbam pe Strada Vieţii am observat un magazin pe care era scris:
Magazinul Raiului”.
Când am ajuns lângă ea, uşa s-a deschis… și, până să-mi dau seama, am şi intrat.
Peste tot erau grupuri de ÎNGERI!
Unul din ei mi-a dat un coş şi mi-a spus:

”Fiule, cumpără-ţi tot ce vrei, magazinul are tot ce poate fi de folos unui creştin… … Şi tot ce nu vei putea lua azi, vei lua fără grijă mâine”.
Primul lucru pe care l-am luat a fost RĂBDAREA şi după asta IUBIREA, deoarece se găseau pe acelaşi raft.
Puţin mai încolo era ÎNŢELEGEREA, aşa că am luat şi din ea oricând pot avea nevoie de ea…
Am mai cumpărat două cutii de ÎNŢELEPCIUNE.
Şi două pachete de CREDINŢĂ. Nu am putut lăsa pe raft nici SPIRITUL SFÂNT, deoarece era peste tot…
M-am oprit un pic ca să iau TĂRIE şi CURAJ, ştiind că mă vor ajuta din plin pe calea vieţii.
Când coşul meu era aproape plin, mi-am dat seama că mai lipseşte IERTAREA şi BINECUVÂNTAREA, …
Şi că nu trebuie să uit nici o clipă de IZBĂVIRE. Era gratis!!! Aşa că am luat o porţie mare din ea: suficient ca să fiu izbăvit şi ca să te izbăvesc şi pe tine!
Mă plibam către casă, ca să-mi plătesc cumpărăturile, crezând că am luat de toate pentru a împlini porunca DOMNULUI
Şi atunci am văzut RUGĂCIUNEA. Şi am pus-o şi pe ea în coşul meu plin. Ştiam că o voi folosi, de cum voi ieşi de aici…
PACEA şi FERICIREA erau pe nişte rafturi mici şi am folosit ocazia ca să iau şi din ele;
BUCURIA atârna din tavan, am luat şi un pachet de bucurie.
Când am ajuns la casier, am întrebat cât mă costă toate astea?
El mi-a răspuns zâmbind: “Du liniştit coşul, oriunde duce drumul tău…”
Am zâmbit şi eu, la rândul meu, şi am întrebat din nou: “Dar chiar, cât datorez?”
El a zâmbit din nou şi îmi spuse: ”Fiule, nu-ţi face griji!
ISUS a plătit pentru tot, cu foarte multă vreme înainte”.

„Vei primi întotdeauna tot ce vei cere, cu credinţă, în rugăciunile tale”.
“Iti spun: cere si ti se va da, cauta si vei gasi; bate si usa ti se va deschide.”
(Matei)

Autor text: necunoscut

Comentarii (10)
 1. Stiam ..eu ..Intuitiile , nu ma inseala niciodata……De ce as gresi ACUM ? Am avut deplina dreptate ….M-am sculat mai dimineata ca de obicei… Imi beau cafeaua …: e 3 si 45….Trebuie sa ma grabesc…Tocmai am aflat …ca in Pravalia Raiului…s-au cam epuizat …ingredientele FERICIRIi…CINEVA ,,,care …a reusit …sa invete din ,,erorile ,,vietii ,,…a trecut pe la …magazin …si ……a cam lasat rafturile goale ….Trebuie sa am grija ….sa nu lipseasca nimic…,,FIECARE DIN NOI AVEM NEVOIE SA FIM FERICITI ….SA CREDEM …SA NE RUGAM…SA SPERAM…ACOLO SUS ,,,EXISTA CINEVA CARE NE IUBESTE PE FIECARE…..IN MOD EGAL….SA NU UITAM NICIO- DATA ACEST LUCRU…,,.cere si ti se va da, cauta si vei gasi; bate si usa ti se va deschide.”…,,Matei,,MULTUMESC lui DUMNEZEU…MULTUMESC FILEI DE LUMINA …TIE …MIE …si celor care citesc aceste randuri…Ma uit pe geam…soarele nu a rasarit inca …DE UNDE ATATA LUMINA IN JURUL MEU ?…SA FITI IUBITI -E ! ,,DACA DRAGOSTE NU E …NIMIC NU E ,,…
  Mihu Dragomir – TU
  Numai cât te gândesc,
  și sângele dansează în jurul inimii,
  numai cât te aud,
  și sângele se resfiră ca o harfă.
  Poate nu știi, poate n-ai să știi,
  dar mersul tău e-un alfabet copilăresc,
  și numai cu el îmi scriu poemele,
  sub recele pojar al stelelor.
  Numai cât surâzi,
  și dezleg alchimiile,
  numai cât te gândesc,
  și-aud în lacul neliniștit al inimii
  un foșnet: se desprimăvărează.

   
 2. ….Simbolistic vorbind ,pe parcursul timpului si Batranul Dan , a intrat de cateva ori in Pravalia Raiului , cu cate un micut cosulet insa …in care incapea DOAR CATE un ” PRODUS „‘. A facut multe drumuri ,la Pravalia Raiului , prin arsita ,prin ploaie ,prin vant ,prin ger si zapada .De fiecare data , ce a luat de pe raft ,a depozitat in INIMA SA „peticita ” . Simtea la un moment dat ca parca nu „cotrobaise ” prin toate RAFTURILE Pravaliei. Cu sarg si tenacitate , a revenit cu un cosulet mai marisor si s-a apucat sa CAUTE ……Dupa mai multe cautari , ce i-au luat ceva timp , dupa multe ingenuncheri ca sa caute si sub rafturi ……a dat peste ACCEPTARE , RECUNOSTINTA si APRECIERE .Dupa ce le-a depozitat si pe acestea in INIMA , ……INIMII ,i-au disparut instantaneu peticele si cusaturile , S-A DESCHiS , si uimit Batranul Dan A SIMTIT PULSATIA DIVINITATII DIN INIMA SA . Din cand in cand mai inntra in Pravalial Raiului ,sa mai schimbe o vorba ,cu INGERII si sa vada daca mai sunt produse noi (asa a gasit FILE DE LUMINA pe un raft ). A aflat de la INGERI ca ….din ce in ce mai MULTI OAMENI , mai cu timiditate , mai cu neincredere ,dar cu un pic de curaj……… intra in Magazin macar pentru O INFORMATIE sau o INDRUMARE si macar pentru un PRODUS . UNII DINTRE EI ………..REVIN DUPA O VREME sa mai ia UNUL…..Namaste

   
 3. Intru in ,,Magazinul Raiului cu ochii limpezi si inima curata, ca un smerit dar pentru cel ce a platit. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

   
 4. Razvan , multumesc frumos pentru ca astazi ai postat un raspuns minunat le conversatia pe care am avut-o asta-noapte spre dimineata cu Sinele meu Divin !!..si deci,Domnul sa te binecuvanteze!/ ca in fiecare zi/ ..multumesc (si desigur), namaste!

   
 5. Intru in Magazinul Raiului…..Sper sa gasesc o carte de rugaciuni…Am gasit-o ….Simt nevoia ..sa spun o rugaciune …o Rugăciune pentru călăuzire…

  ,, Pe buze îmi tremură gândul ca o lacrimă ce stă să cadă. Și tot ca și ea, odată trimis în lume nu se mai poate întoarce înapoi. Atâtea gânduri bat la poarta vieții… Unele sunt întrebări, altele sunt răspunsuri. Unele sunt rugăciuni, altele sunt ispite. Cum să le recunosc? Cum să știu care sunt de la Tine și care nu?

  Doamne, pune Duhul Tău de strajă în inima mea, ca să nu las niciun gând străin să dospească în mine. Dă-mi înțelepciunea să tac atunci când nu am nimic de spus și să vorbesc când vrei Tu să vorbești prin mine.

  Tu știi timpurile și soroacele. Ajută-mă să aleg cuvântul potrivit la timpul potrivit. Păzește-mă de gândul fără rod și de vorbirea deșartă. Luminează mintea mea, ca să iau decizia corectă și, odată luată, dă-mi puterea să o duc până la capăt.

  Fii cu mine în orice zi și în orice clipă, ca să cunosc plinătatea vieții. Lucrează în mine și prin mine, ca viața mea să capete sens. Călăuzește-mi pașii pe drumul dragostei de Tine și de aproapele meu, ca să împlinesc menirea pentru care m-ai pus pe acest pământ. …….si am mai luat o portie mare de Izbavire …..cred ca o sa am nevoie….Asa sa-mi ajute Dumnezeu !

  Amin

   
 6. Exista cite un asemenea magazin inauntrul fiecaruia dintre noi. Atunci cind Dumnezeu a pus in fiecare fiinta vie o bucatica din el insusi, a pus si depozitul plin cu iertare, recunostinta, bucurie, rabdare, intelegere, etc. Cind ajungem iar in fala Lui, depozitul ar trebui sa fie gol…

   
 7. Multumesc, Razvan! Multumesc mult si tie, Rosa, pentru versurile minunate din primul comentariu (intamplator imi placeau foarte mult si m-am bucurat sa le recitesc!) si pentru rugaciunea superba, chiar m-a inspirat si aveam nevoie de ea! o zi minunata tuturor!

   
 8. Multumim Razvan…esti Ingerul Bucuriei. Dumnezeu sa iti calauzeasca pasii tot mai sus,tot mai luminosi…atat tie cat si tuturor celor care citesc aceste minunate ” scrieri”.
  Iubire si Recunostinta.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top