skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Şcoala Zeilor

 

Dependenţa nu este rezultatul unui contract, nu este condiţionată de o funcţie şi nici nu se naşte din apartenenţa la o anumită clasă socială… dependenţa este consecinţa diminuării stimei de sine, abdicarea de la propria demnitate. Ea apare atunci când îngăduim să ne fie zdrobită Fiinţa. In lumea exterioară, această stare interioară, această degradare, ia forma unei slujbe şi aspectul unei poziţii subordonate. Dependenţa este produsul unei minţi bolnave, subjugate de frici imaginare şi de propria teamă… dependenţa este efectul perceptibil al lepădării de «vis».

Dependenţa este o boală a Fiinţei!… Ea izvorăşte din lipsa de întregire a oamenilor. A fi dependent înseamnă să încetezi a mai crede în tine însuţi. Să depinzi înseamnă să te opreşti din visat.

În acest moment, miliarde de oameni gândesc şi se simt la fel de negativ ca tine, încarceraţi în propria lor ură. Această condiţie a fiinţei umane retează umanităţii orice posibilitate de a se salva din cele mai dureroase cicluri ale existenţei.

Deşi omul comun se simte constant ameninţat şi se teme mereu de cineva sau ceva, nimic şi nimeni nu-l poate răni din afară. Lumea este proiecţia, materializarea «visului» nostru… sau a coşmarurilor noastre. Lumea poate fi un paradis sau un infern. Tu decizi în care trăieşti!

 

Text: Stefano Elio Danna
Videoclip: Patrocle3000

Comentarii (13)
  1. Eu am niste calitati , tu deasemeni , el la fel ..Impreuna , adica Noi ..folosind calitatile pe care le avem , suntem mult , mult mai puternici ..si asta nu inseamna Dependenta ci Colaborare …
    … Fiecare vedem lucrurile diferit , fiecare avem ceva in plus fata de celalalt ..Oare cum am putea evolua daca am trai cu ideea Ca , tu stii tot si nu mai ai nevoie , ca nu depinzi de o alta persoana ..care …a studiat , si-a incarcat mintea cu teorie ..multa teorie ., definitii…… Intre practica si teorie este mare diferenta si , dupa parerea mea nu pot fi justificate decat impreuna . ..sunt dependente una de alta ..
    Dependenta benefica este de bun augur ..Cealalta … este o problema de rezolvat …
    Nu mi-e frica sa afirm : Sunt dependenta de alti oameni ..Sunt dependenta de tot ce e frumos ..iubire , muzica , pictura ..dans …Sunt dependenta de visele mele ..Sunt dependenta de tot ce-mi incarca sufletul cu bucurie , lumina , vibratie ..
    Sunt dependenta de viata …Viata inseamna iubire …Cand nu voi mai avea iubire in suflet ..
    Nu sunt dependenta de vremea de afara … :) Si ce daca bate vantul , si ce daca e frig …In sufletul meu e multa , multa lumina iubire si pace .
    ………………………………………………………………..
    Va doresc o zi cu mult soare in suflete ! :)

     
  2. Draga Rosa si eu iti impartasesc ideile. Ca specie suntem codependenti si este normal si firesc. Ne nastem diferiti, gandim diferit si asemanator, avem aceleasi nevoi baza. Da impreuna suntem intregi si singuri suntem intregi dar cu celalalt ne completam firesc sau nu. Cand iubim constatam ca devenim si frumosi si sanatosi si chiar ne descoperim noi talente si valente umane. Cand apar constrangerile si intolerantele si fixesmele si libertinajul s-a dus iubirea – apare …… si se manifesta rozand din interor cu manifestari exterioare.
    Arta de a trai armonios este arta si stiinta de a te cunoaste pe tine si de a fi atent la ceea ce daruim celor dragi in fiecare zi de la gesturile mici la noi ca fiinta ca prezenta si obiceiuri. Suntem diferiti si fie ca vrem fie ca nu, fiecare zi ne influenteaza – pareri vor fi mereu altele, dar conteaza echilibrul si armonia din tine si modul cum indiferent ce este in jur sa iti poti pastra frumusetea sufletului si sa il ingrijesti zilnic pastrand doar ceea ce iti este benefic sufletului , inimii si mintii tale. Daca poti schimba ceva in bine in fiecare zi – fa-o. Chiar daca nu este modern. Cu drag.

     
    1. Draga Luiza …Chiar iti simteam lipsa ! :) Multumesc pentru comentariu ! O zi cu pace si iubire in suflet ! :)

       
  3. Sunt fumatoare dar nu sunt dependenta de tigari ..Sunt dependenta de oglinda ! :)
    O atmosfera minunata ..muzica..in ritm de dans ..probez ..probez ..ma admir ..imi ciufulesc parul ..visez ..
    Iubesc dar nu sunt dependenta de un barbat , prezenta lui , faptul ca exista ..imi ajunge ..Iubesc pe cine vreau , cand vreau neconditionat ..
    Nu ma uit in cartea de identitate cati ani are ..cati ani am ..daca e inalt , cati bani are in cont ..daca e frumos ,,
    Imi ascult sufletul ..Sufletul stie cel mai bine ce vrea ..
    Cand el vibreaza ..e totul ok..daca nu ..privirea merge mai departe ..
    Sunt cel mai fidel servitor al sufletului meu …Nici eu nu pot sti cum voi simti clipa urmatoare .
    .Nu voi pune niciodata lacat la sentimente, emotii..niciodata ..
    Sunt dependenta de imperfectiunea momentului..
    Ma tine in suspans ..Imi tresare fiecare celula din mine pana la ultimul atom ..
    Asta inseamna viata .Sa simti apartenenta ta materiei care te inconjoara .
    .Universul este perfect ..si daca El este perfect ..va avea grila de mine ..
    Cred in destin ..
    Cred in iubire ..
    Cred in mine ..si mai cred ca niciodata nu vom gasi pe cineva care sa se asemene cu noi ..
    Sunt unica esti unic …
    Ma simt fericita cand sunt singura .
    .Imi place linistea .la fel de mult iubesc harababura ..
    Sunt atat de complexa ! Asta iubesc la mine:
    Complexitatea imperfectiunilor mele …daca eu nu m-as iubi cine m-ar putea iubi ?
    Nu cred ca ar exista o alta persoana sa fie atat de curajoasa incat sa-si exprime verbal toate gandurile care vin pe moment ..Nici eu nu fac mereu acest lucru..
    Toata viata purtam masti
    Cum am putea sa evoluam? ..Ne mintim , ne tradam , ne certam, .ne barfim ,ne ..ne ..
    Cand ne mai facem timp sa iubim ? :)

     
  4. Draga Rosa – parerea mea este ca ar trebui sa te apuci serios de scris asa cum simti…. Ai o feminitate aparte si un mod propriu de a vedea viata.
    Scrie asa cum simti in fiecare zi si apoi aduna. S-ar putea sa ii multumesti lui Razvan ca a descoperit adevarata Rosa. Succes si bucurii in fiecare zi. Cu drag si cu respect.

     
    1. Buna ziua dna Luiza….Am citit de curand ca o dna. pe numele ei ….Grace a hotarat sa se casatoreasca cu….ea insasi.Asta deoarece a ajuns ea la concluzia ca …asa cum se iubeste ea nu o mai iubeste nimeni.Asta apropo de stariel de exaz ale Rosei….Intr-o alta ordine de idei tot ce expune Rosa e frumos….Are timp liber si gaseste tot ce trebuie pe pe orice tema….Daca declara sau nu sursa ,,inspiratiei ” e mai putin important atat cat e ,,pusa” pe aici…Daca se apuca sa ,,scrie” – datorita feminitati ei debordante – si foloseste acele pasaje si citate se va numic PLAGIAT … ceea ce e alta poveste….
      Va multumesc pentru intelegere si …Multumesc in mod special pentru vorbele frumoase adresate cu acea ocazie…
      Cu respect.

       
  5. A transmite celorlalţi rodul contemplaţiei este un lucru mai măreţ decât contemplaţia însăşi.- Sfântul Toma de Aquino
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Vali ai mare dreptate ..Mi-am permis acum zece ani sa-mi fac timp si pentru mine …Si …ca un Dar de la Dumnezeu am indeplinit toate criteriile necesare pt a ma pensiona medical ..
    Ma documentez continuu pentru a gasi niste raspunsuri la intrebarile care mi le-am pus ..Cine sunt..Cine ..Cine ..
    Cand eram intrebata :
    – Ce vrei sa te faci, cand vei fi mare ? unicul ,raspuns a fost
    – M-am nascut sa scriu o carte . Nu o carte oarecare , ci o carte care nu s-a scris pana acum …
    ..Perseverenta mea a dat roade …..
    Realitatea este unitara si Divina , Sufletul se poate uni cu Dumnezeu … Simt prezenta Divina , Oriunde si oricand …
    Imbratisez si sunt imbratisata in permanenta de Tot …
    ……………………………………………
    A sosit Timpul sa imi folosesc eficient resursele de care dispun : … Imi voi aduna toate diamantele imprastiate pe calea vietii si le voi impleti intr-o poveste reala , Povestea vietii mele …Am toate dovezile , ca Nu suntem copiii Nimanui si ca Cineva ne-a manipulat .
    Mi-am facut timp pentru a putea iesi din jocul prin care se manipuleaza oamenii ….
    Mi-am petrecut o viata in ,, padurea cu bambus ,, pentru a reusi sa inteleg ,sa traiesc viata , in profunzimea ei …
    Cata dreptate a avut Romain Rolland cand a afirmat :
    „Oricât ar fi noaptea de lungă, tot vin odată zorile.”
    Si zorile , au venit atunci cand ma asteptam mai putin … :)
    O bună Autocunoaştere de sine te ajuta sa-ti construiesti Propria identitate ..
    Plang ..Traiesc o stare de Eliberare totala ..Timpul s-a oprit in loc …Ma simt ca un copil care face primii pasi spre Libertate si Adevar …
    Va iubesc si va imbratisez ! :)
    ….Este lipsă de dreaptă cugetare când cineva, pentru a se justifica de o faptă, arată cauza care a produs-o. Fireşte că tot ce se întâmplă pe lume are o cauză. Dar a o explica nu va să zică a se justifica. -aforism de Titu Maiorescu

     
  6. Draga domnule Vali – in momentul in care Rosa se va apuca cu adevarat sa scrie o va face cu atata bucurie si pasiune incat nu vei mai gasi citate. Va fi o carte in care chiar vei citi bucuriea vazuta prin exuberanta Rosei. Va fi cred un roman impletit cu poezie si metafore . Va fi ceva ce inca nu s-a scris. Si se adreseaza oricarui public care va avea nevoie a zambi si de a-si permite sa viseze cu ochii deschisi si uneori cu lacrimi in ochi. Rosa este o femeie culta si profund cunoscatoare a multor scrieri si a diferitelor curente de intelepciune. Chiar am urmarit-o si mi-am permis uneori sa o mai si „impung” amical deoarece ea intelege un dialog si chiar o ironie fina ca o parere si nu un atac la persoana. Si ironia ei este foarte fina si trebuie sa ii citesti cu atentie textele ca sa intelegi in cate locuri poate sa bata – dar lasa asta la latitudinea cititorului. Categoric Rosa nu este o zapacita – e un praf in ochi pentru un anumit segment de cititori – apoi daca ai rabdare intelegi straveziu adevarul. Este modul ei de exprimare in scris. De fapt ea invita la a citi pe toata lumea si de a-si descoperii singuri prin prisma a ceea ce citesc adevarurile. Cu respect.

     
  7. Draga domnule Vali daca noi cei care am scris in acea zi dupa acel comentariu am reusit sa fim alaturi de tine si tu ne-ai simtit ca nefind singur si ca fiecare am incercat cat ne duce mintea si sufletul sa iti dam din puterea noastra sa ramai lucid si coerent dupa un asemenea eveniment dur si grea incercare a vietii si mai ales continui sa scrii, inseamna ca s-a creat pe acest site nu doar oameni oarecare cu idei diferite ci oameni care au intradevar minte si suflet in a se uni pentru a fi impreuna cu alt om necunoscut in momente cand fiecare se poate pierde. Iti doresc sanatate si intelepciune in fiecare zi pentru tine si copii si toti cei dragi care au nevoie de tine. Atat cat putem si cu ce fiecare stim, suntem aici. Cu respect.

     
  8. Straduieste-te sa iti Faci Timp pentru tine insuti . Opreste-te . Tempereaza-ti EGO-ul .Straduieste-te sa te cunosti pe tine insuti (insati ). Iubeste-te pe tine insuti (insati ) .Crede si Cerceteaza . Persevereaza in a-ti pune intrebari si a cauta raspunsuri .Ce urmeaza dupa toate acestea ? . Consider ca se realizeaza RE- CONECTAREA cu Divinitatea din tine insuti si …din TOT si TOATE. Ce simti ? Simti ca se intampla o multime de Sincronicitati . Consider ca simti ca esti in Lume , la fel ca inainte , dar ….nu-i mai apartii . E greu ? E usor ? …sa faci toate acestea . Consider ca Fiecare poate constata pe pe propria „piele” . Merita sa facem toate acestea ?Consider ca Fiecare are propria parere . Despe cunoasterea viitorului ….ce sa spun . Consider ca ni-l determinam prin Alegerile noastre (determinate de gandurile , simtirile ,vorbele si actiunile noastre) din multitudinea de Variante posibile . Merita sa-l cunoastem dinainte ? Personal ,consider ca mai important este sa TRAIM in ARMONIE cu noi insine si cu TOT si TOATE , in FIECARE CLIPA a VIETII NOASTRE .Va imbratisez

     
  9. Batranul Dan STIE!!
    Am sa fiu acum un hot. Un hot de cuvinte !
    Pentru ca , daca ar fi sa exprim ceea ce simt , ar suna identic. Nu as schimba nici un cuvant din comentariul tau.
    Un cautator ajuns la capat de drum.
    Cata liniste, cata putere, cata iertare!
    Multumim pentru ca esti.
    Multumim pentru ca suntem!
    Multumim pentru ca sunteti!
    Multumim!

     
    1. Cu TOTII suntem MINUNATI …..atunci cand Pasim spre Noi Insine . Doar o mica adaugire : Consider ca ” Mersul ” este minunat …..iar capatul de drum nu exista ….ceea ce consider ca e Ceva MINUNAT. Apreciere si Recunostinta . O micuta completare : Filele de Lumina nu dauneaza „Mersului” …..Te imbratisez. Va imbratisez.

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top